Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 3 May 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 97-10-31

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,31/10/1997 (ΚΥΠΕ) Οι επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας για τις προεδρικές εκλογές με τους πολιτικούς αρχηγούς και τον Αλέκο Μαρκίδη, καθώς και τα διάφορα σενάρια για την ημερομηνία της εξαγγελίας της δικής του υποψηφιότητας αποτελούν το κύριο θέμα του κυπριακού Τύπου. Ολες οι εφημερίδες προβάλλουν πρωτοσέλιδα και με φωτογραφίες την επίσκεψη στο νησί της πρώην Πρωθυπουργού του Πακιστάν Μπεναζίρ Μπούτο, για να πάρει μέρος σε συνέδριο, η οποία όμως απέφυγε να κάνει δηλώσεις για το Κυπριακό λέγοντας ότι δεν ήθελε να "πληγώσει καρδιές".

"Ο Αγών" με κύριο τίτλο "Αντίστροφη Μέτρηση" αναφέρεται στην εξαγγελία της υποψηφιότητας Κληρίδη και γράφει ότι κορυφώνονται οι προετοιμασίες για τις δημοσιογραφικές διασκέψεις που θα δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για το έργο της διακυβέρνησής του. Γράφει ότι ενώ το κυνήγι αρχίζει την Κυριακή υπάρχουν ενδείξεις που παρουσιάζουν ότι το ενδημικό θήραμα είναι μειωμένο.

Η "Αλήθεια" έχει κύριο τίτλο "Σημαντική σειρά επαφών" και γράφει ότι από σήμερα αρχίζουν οι συναντήσεις του Προέδρου Κληρίδη για τις προεδρικές εκλογές ενώ ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται αυτή με το Γενικό Εισαγγελέα. Επιπλέον προβάλλει δήλωση του Προέδρου Κληρίδη ότι παρουσιάζεται διαφοροποιημένη η πολιτική της ΕΕ στο Κυπριακό και ιδιαίτερα στο θέμα της ασφάλειας, ενώ πλέον θεωρείται πολύ σοβαρό το θέμα της αποστρατικοποίησης.

"Η Μάχη" με κύριο τίτλο "ΤΕΣΤ αντοχής για τους Συναγερμικούς" επικαλείται κύκλους του Προεδρικού σύμφωνα με τους οποίος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι "θυμωμένος" από τη στάση του Αλέκου Μαρκίδη. Γράφει ακόμη ότι διμελές κλιμάκιο της νομικής υπηρεσίας μεταβαίνει σήμερα στη Γερμανία για υποστήριξη της αίτησης της Κύπρου για έκδοση του Τούρκου αρχαιοκάπηλου Αϊντίν Ντικμέν.

"Η Σημερινή" με πρωτοσέλιδο τίτλο "Θα ξεκαθαρίσουν όλα" αναφέρεται στη συνάντηση Κληρίδη - Κυπριανού, κατά την οποία όπως γράφει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ σχετικά με τις προθέσεις του για τις προεδρικές εκλογές. Προβάλλει δήλωση του Υπουργού Γεωργίας Κώστα Πετρίδη, ότι ενόσω συνεχίζεται η ανομβρία και το νερό δεν επαρκεί για τις ανάγκες του πληθυσμού και της γεωργίας δεν θα δοθεί ούτε σταγόνα νερό για πότισμα γηπέδων γκολφ.

"Ο Φιλελεύθερος" έχει τίτλο "Σε θρίλερ εξελίσσεται η υποψηφιότητα Κληρίδη" και επικαλείται πληροφορίες ότι προγραμματίζεται συνάντηση τετ-α-τετ Κληρίδη - Μαρκίδη. Αναφέρεται ακόμη στο σεμινάριο που άρχισε χθες στη Λευκωσία με τίτλο "Το Πολιτικό Ισλάμ και η Δύση", που έφερε την ελίτ των ακαδημαϊκών των ΗΠΑ, του Ιράν και της Ευρώπης. Προβάλλει δηλώσεις της πρώην Πρωθυπουργού του Πακιστάν Μπεναζίρ Μπούτο ότι "το Πακιστάν βρίσκεται πολύ κοντά στην Τουρκία" και δεν ήθελε "να πληγώσει καρδιές εδώ".

Η "Χαραυγή" με τίτλο "Βουλή: Φραγμούς στους τίτλους" αναφέρεται σε χθεσινή κίνηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να καταθέσουν έξι προτάσεις νόμου με τις οποίες προτείνουν την τροποποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας έτσι ώστε η τιτλοποίηση των προσφυγικών οικιών να καταστεί αδύνατη. Γράφει ακόμη ότι φανερή είναι η στροφή Κληρίδη προς το ΔΗΚΟ στο θέμα των προεδρικών εκλογών.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" προβάλλει πρωτοσέλιδα το σεμινάριο που άρχισε χθες στη Λευκωσία στο οποίο τονίστηκε η ανάγκη επίτευξης διαλόγου μεταξύ του Ισλάμ και της Δύσης με στόχο την αλληλοκατανόηση. Αναφέρεται ακόμη στην επίσκεψη Βαν ντεν Μπρουκ στην Αγκυρα που έχει στόχο τη μείωση της έντασης μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας.

Η εβδομαδιαία "Cyprus Weekly" προβάλλει στο κύριο θέμα της δήλωση του Προέδρου Κληρίδη ότι θα ανακοινώσει την απόφασή του για τις προεδρικές εκλογές μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. Αναφέρεται ακόμη στην απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ να παραχωρήσει άδεια στη Λαϊκή Τράπεζα για λειτουργία γραφείου αντιπροσωπείας στη Νέα Υόρκη.

(ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Friday, 31 October 1997 - 12:02:35 UTC