Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-10-11

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ – 10/10/00 Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η κρίση στη Μέση Ανατολή, η δήλωση του Επιτρόπου της ΕΕ Γκούντερ Φερχόιγκεν για το Κυπριακό και την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, ο απόηχος των εσωκομματικών εκλογών στο ΔΗΚΟ και οι χθεσινές καταρρακτώδεις βροχές στην Επαρχία Λευκωσίας είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια" κάτω από τον τίτλο "Με αποκαλύψεις απειλεί ο Κιττής" γράφει ότι ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Στάθης Κιττής αναμένεται σήμερα να προβεί σε αποκαλύψεις αναφορικά με "παρεμβάσεις παραγόντων" στο προχθεσινό εκλογικό συνέδριο του ΔΗΚΟ. Αλλού η εφημερίδα γράφει πως ο Αμερικανός Προεδρικός απεσταλμένος Άλφρεντ Μόουζες και ο ειδικός συντονιστής για το Κυπριακό στο Αμερικανικό ΥΠΕΞ Τόμας Γουέστον αναμένονται την άλλη εβδομάδα στην Κύπρο ενόψει του πέμπτου γύρου των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό.

Η "Μάχη" κάτω από τον τίτλο "Βόμβα κατά Λοχία του ΤΑΕ" αναφέρεται στη χθεσινή τοποθέτηση βόμβας στην είσοδο του σπιτιού του Λοχία Αντώνη Αντωνίου και γράφει πως το γεγονός αποτελεί προειδοποιητικό μήνυμα. Αλλού η εφημερίδα γράφει πως ο Αρχιεπισκόπος Χρυσόστομος δήλωσε ύστερα από συνάντηση που είχε με ξένη αποστολή πολιτικών αξιωματούχων από την Ελλάδα και τη Βρετανία, πως αυτό που ζητά η Κύπρος είναι αποκατάσατση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η επιστροφή των προσφύγων.

Η "Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "'Στόχος' η αντιπολίτευση" γράφει πως οι ξένοι διαμεσολαβητές που θα αρχίσουν να φθάνουν στην Κύπρο από την επόμενη Δευτέρα θα επιχειρήσουν να κάμψουν τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης επί του Κυπριακού. Αλλού η εφημερίδα γράφει πως ο καρκίνος θερίζει στην Κύπρο λόγω της κακής διατροφής και αναφέρει πως για ποσοστό της τάξης του 30% των περιπτώσεων που εμφανίζονται στην Κύπρο και παγκόσμια ευθύνονται οι κακές διατροφικές συνήθειες.

Ο "Πολίτης" στο κύριο θέμα με τίτλο "Συναγερμός για τη Μέση Ανατολή" αναφέρεται σε κινδύνους για ολομέτωπη σύρραξη μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών που σκιάζουν και πάλι τη Μέση Ανατολή. Σε άλλο δημοσίευμα, η εφημερίδα γράφει ότι οι υποψίες για επηρεασμό των αποτελεσμάτων των ενδοκομματικών εκλογών στο ΔΗΚΟ σκίασαν το κλίμα ενθουσιασμού που δημιουργήθηκε κατά το Τακτικό Συνέδριο του κόμματος την περασμένη Κυριακή.

"Ο Φιλελεύθερος" στο βασικό θέμα, υπό τον τίτλο "Φόβοι από την Ισλαμική", γράφει ότι οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου κινούνται σε διάφορα επίπεδα για να αποτρέψουν αναβάθμιση του ψευδοκράτους στην επόμενη σύνοδο της Ισλαμικής Διάσκεψης. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του Επίτροπου της ΕΕ Γκούντερ Φερχόιγκεν ότι ο χρόνος λειτουργεί σε βάρος του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς και αν ελπίζει σε χωριστές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ τρέφει τεράστια ψευδαίσθηση.

Η "Χαραυγή" στο πρωτοσέλιδο θέμα, υπό τον τίτλο "ΑΚΕΛ: Χρειαζόμαστε διεκδικητική πολιτική", γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας υπογράμμισε χθες την αναγκαιότητα να δοθεί συλλογική μάχη και να εγκαταληφθεί "η πολιτική της απραξίας και μαλακής αντίδρασης στην εκτροπή", για να προβεί ο ΓΓ των ΗΕ σε νέα δήλωση πριν από τον πέμπτο γύρο συνομιλιών. Αλλού γράφει ότι αναβλήθηκε η επίσκεψη στην Κύπρο του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Ιγκόρ Ιβανόφ.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Cyprus Mail" αναφέρεται στην κρίση στη Μέση Ανατολή και στις συνομιλίες που πραγματοποιεί ο ΓΓ των ΗΕ Κόφι Ανάν στην περιοχή. Σε άλλο δημοσίευμα, η εφημερίδα αναφέρεται στις χθεσινές ραγδαίες βροχοπτώσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και άλλα υποστατικά στην Επαρχία Λευκωσίας και να σημειωθεί διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε κάποιες περιοχές της πρωτεύουσας.

(ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΚΣ/...)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Wednesday, 11 October 2000 - 5:24:03 UTC