Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-07-12

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 12/07/2006

Το χθεσινό διπλό φονικό στη Λεμεσό, η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου ότι δεν θα συναντηθεί με το Βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Μπράιζα, ο οποίος θα επισκεφθεί την Κύπρο, η απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ για κατάργηση της διαδικασίας περί υπερβολικού ελλείμματος για την Κύπρο, η εύρεση συμβατού δότη μυελού των οστών στην Κύπρο για 7χρονο από τη Θεσσαλονίκη και η επίδοση από τον Υπουργό Εσωτερικών των πρώτων 188 τίτλων ιδιοκτησίας σε εκτοπισθέντες είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει σήμερα ο κυπριακός Τύπος.

Η «Αλήθεια» με κύριο τίτλο «Επτά φόνοι στον ίδιο κύκλο αίματος» γράφει πως στον κατάλογο του νέου κύκλου αίματος, που άνοιξε στη Λεμεσό, καταγράφονται επτά φόνοι, συμπεριλαμβανομένων και των δυο χθεσινών θυμάτων του διπλού εγκλήματος. Το διπλό δολοφονικό κτύπημα διαπράχθηκε μέρα μεσημέρι, θέτοντας σε συναγερμό την Αστυνομία και αιφνιδιάζοντας τους πάντες. Αλλού γράφει πως ελπίδα ζωής και ανθρωπιάς δίνει η εύρεση συμβατού δότη μυελού των οστών, για τον 7χρονο Λευτέρη Αγγελόπουλο από τη Θεσσαλονίκη. Ο συμβατός δότης είναι ένα παιδί από την Κύπρο.

«Η Μάχη» με κύριο τίτλο «Διπλό φονικό μέρα μεσημέρι» αναφέρει πως άγριο διπλό φονικό διεπράχθη χθες, μέρα μεσημέρι, στην καρδιά της Λεμεσού. Θύματα ο Κλέων Παπαδόπουλος, 34 χρόνων από τη Λεμεσό, ιδιοκτήτης λέσχης, και ο 24χρονος Χρίστος Κωνσταντίνος Λεβεντόπουλος, από τη Δρομολαξιά Λάρνακας. Αλλού αναφέρει πως φινλανδική εταιρεία θα κατασκευάσει για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας μεγάλο περιπολικό σκάφος για έλεγχο της αλιείας, το οποίο θα είναι έτοιμο περί τα τέλη τα τέλη του 2007.

Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Μέγα πρόβλημα οι &#145;διπλοθεσίτες&#146;» αναφέρει πως το νέο σύστημα εξετάσεων πονοκεφαλιάζει. Ενώ ο κίνδυνος να μείνουν κάποιες κενές θέσεις στο Πανεπιστήμιο Κύπρου παραμένει ορατός, καθώς υποψήφιοι που έχουν ήδη εξασφαλίσει θέση σε αυτό ενδέχεται να φοιτήσουν τελικά σε ΑΑΕΙ της Ελλάδας, στο πρόβλημα αυτό προστίθεται ακόμα ένα: Αυτό των «διπλοθεσιτών» υποψηφίων. Αλλού αναφέρει πως κατηγορηματικά δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι δεν θα συναντήσει το Βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κατά την επίσκεψή του στο νησί.

«Η Σημερινή» με κύριο τίτλο «Τους γάζωσαν μέρα μεσημέρι» γράφει πως με ριπή 24 σφαιρών αυτόματου όπλου, άγνωστος εκτέλεσε εν ψυχρώ, μέρα μεσημέρι, από κοντινή απόσταση τον Κλέωνα Παπαδόπουλου και το σωματοφύλακά του Χρίστου Λεβεντόπουλο. Ο δολοφόνος γνώριζε τις κινήσεις των δυο θυμάτων και τους περίμενε στην έξοδο παραλιακού ξενοδοχείου της Λεμεσού, όπου τους γάζωσε. Αλλού αναφέρει πως κάτω από το μικροσκόπιο του Κρατικού Χημείου βρίσκονται 13 δείγματα αίματος που λήφθηκαν από υπαλλήλους της Αρχιεπισκοπής, καθώς και από ιερωμένους, μεταξύ αυτών και του Αρχιεπισκόπου πρώην Κύπρου Χρυσόστομου, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο προσβλήθηκαν από μόλυβδο, που θεωρείται τοξικό μέταλλο.

«Ο Φιλελεύθερος» με κύριο τίτλο «Παρασκήνιο για Βαρώσι» γράφει πως η ΕΕ θα προωθήσει την πρόταση της Λευκωσίας για συνδιαχείριση του λιμανιού της Αμμοχώστου από Ε/Κ και Τ/Κ υπό την αιγίδα της ΕΕ, με παράλληλο άνοιγμα της κλειστής περιοχής της πόλης. Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Λιλλήκας, μιλώντας σε αθηναϊκό ραδιοσταθμό. Αλλού αναφέρει πως η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται από χθες και με σφραγίδα του Συμβουλίου Υπουργού Οικονομικών (ECOFIN) εκτός της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος της ΕΕ.

Η «Χαραυγή» με κύριο τίτλο «Διπλός φόνος» γράφει πως τον Γενάρη του 2005 οι σφαίρες τον έπληξαν ελαφρά, χθες όμως η βολή των αδίστακτων δολοφόνων ήταν θανατηφόρα για τον 34χρονο Κλέωνα Παπαδόπουλο από τη Λεμεσό. Θύμα του ίδιου εγκλήματος έπεσε και ο 24χρονος Χρίστος Λεβεντόπουλος, από την Ελλάδα, κάτοικος Δρομολαξιάς. Σε άλλο θέμα σημειώνει πως μπήκε το νερό στο αυλάκι αναφορικά με την έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας οικιστικών μονάδων σε κυβερνητικούς οικισμούς και συνοικισμούς αυτοστέγασης. Ο Υπουργός Εσωτερικών επέδωσε χθες τους πρώτους 188 τίτλους ιδιοκτησίας στους δικαιούχους.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» αναφέρει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Μακελειό καθώς βόμβες πλήττουν ινδικά τρένα» πως βόμβες εξερράγησαν σε γεμάτα με κόσμο τρένα και σταθμούς στην Μουμπάι της Ινδίας χθες, σκοτώνοντας πέραν των 160 ατόμων και τραυματίζοντας εκατοντάδες άλλα. Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη της ευθύνης για τις επτά εκρήξεις βομβών που σημειώθηκαν μέσα σε περίπου 10 λεπτά. Αλλού αναφέρει πως βρετανικά στρατεύματα από τις Βάσεις Δεκέλειας αποστέλλονται στο Αφγανιστάν, ύστερα από αίτημα των Βρετανών στρατηγών που συμμετέχουν στη μάχη κατά των Ταλιμπάν.

Η αγγλόφωνη &#147;Financial Mirror&#148; με κύριο τίτλο «Ο &#145;αέρας&#146; επιστρέφει» γράφει πως οι επενδυτές που νοσταλγούν τις μέρες του 1999 όταν μπορούσαν να αγοράζουν μετοχές και να πληρώνουν αργότερα, θα χαρούν να ακούσουν ότι το αγαπημένο τους σύστημα διαπραγμάτευσης «αέρα» θα επιστρέψει από την πρώτη μέρα λειτουργίας της κοινής πλατφόρμας διαπραγμάτευσης. Αλλού αναφέρει πως τα καθαρά κέρδη της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ) σημείωσαν πτώση το 2005 στα 18,31 εκατομμύρια λίρες, σε σύγκριση με 30,8 εκατομμύρια το 2004.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Wednesday, 12 July 2006 - 14:19:10 UTC