Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

NEA apo KYPRO (Logos) 95-11-20

Logos (ELOT 928) Directory

From: Giorgos Zacharia <lysi@MIT.EDU>

.......ΙΝΤΕΡΝΕΤ Κυριες και κυριοι χαιρετε.


** Κρισιμη παραμενει η κατασταση της υγειας του πρωθυπουργου, Ανδρεα Παπανδρεου.

Ο κυριος Παπανδρεου μεταφερθηκε το μεσημερι στο Ωνασειο Καρδιοχειρουργικο Κεντρο, προκειμενου να υποβληθει σε σειρα εξετασεων, κυριως για προληπτικους λογους.

Συμφωνα με το επισημο ιατρικο ανακοινωθεν το οποιο εκδοθηκε γυρω στις τεσσερεις το απογευμα, ο πρωθυπουργος παρουσιασε αναπνευστικη δυσφορια η οποια οφειλεται πιθανον σε λοιμωξη του αναπνευστικου συστηματος.

Συμφωνα με καποιες πληροφοριες, ωστοσο, ο Πρωθυπουργος αντιμετωπιζει προβλημα στα νεφρα και στο αναπνευστικο συστημα.

Ο κυριος Παπανδρεου, παρακολουθειται απο ομαδα καρδιολογων, επικεφαλης της οποιας ειναι ο υπουργος Υγειας και προσωπικος του γιατρος, Δημητρης Κρεμαστινος, ο οποιος δηλωσε οτι ο πρωθυπουργος εχει κρυολογημα βαριας μορφης.

Στο Ωνασειο Κεντρο μετεβη και ο ειδικος σε θεματα αναπνευστικων λοιμωξεων, καθηγητης πνευμονολογιας, Δημητρης Ιορδανογλου.


** Ο προεδρος της Δημοκρατιας, Γλαυκος Κληριδης, θα συγκαλεσει το Εθνικο Συμβουλιο, προκειμενου να ενημερωσει το σωμα για τις τελευταιες εξελιξεις του Κυπριακου και την περαιτερω πορεια του προβληματος, καθως επισης και τα αποτελεσματα των επαφων του στη Νεα Ζηλανδια και την Αυστραλια.

Αναφερομενος στην φημολογουμενη επισκεψη του προεδρικου απεσταλμενου, Ριτσιαρντ Μπητι, ο προεδρος Κληριδης, εξεφρασε την αποψη οτι η επισκεψη αυτη δεν θα εχει τα επιθυμητα αποτελεσματα, αφου η Τουρκικη πλευρα παραμενει αμετακινητη στις αδιαλλακτες θεσεις της.

Ο προεδρος της Δημοκρατιας χαρακτηρισε χρησιμη και επωφελη τυχον συνεργασια της Ευρωπαικης Ενωσης και των Ηνωμενων Πολιτειων για προωθηση λυσης του Κυπριακου.

Αναφορικα με την Τελωνειακη 'Ενωση της Τουρκιας, ο προεδρος Κληριδης εξεφρασε την αποψη οτι η Κυπρος δεν πρεπει να αναμειχθει στην ολη διαδικασια, διοτι θα προκληθει ζημια στην υποθεση μας, αν φανει οτι η Κυπρος πρωτοστατει στις προσπαθειες κατα της Τελωνειακης 'Ενωσης της Τουρκιας.


** Αντιφατικες παραμενουν οι πληροφοριες σχετικα με την κατασταση της υγειας του Ιωαννη Αποστολιδη, ο οποιος εισηλθε την περασμενη Πεμπτη στα κατεχομενα.

Ενω ο Εκπροσωπος τυπου των Ηνωμενων Εθνων, επικαλουμενος Τουρκοκυπριακες πηγες, δηλωσε οτι ο Αποστολιδης ειναι ελαφρα τραυματισμενος, ο Υπευθυνος του Ανθρωπιστικου κλαδου των Ηνωμενων Εθνων Συνταγματαρχης Τερεζο, ανεφερε οτι ελαβε τις διαβεβαιωσεις των κατοχικων αρχων οτι ο Αποστολιδης δεν ειναι τραυματισμενος.

Ο κυριος Ζαχαριαδης, μετεφερε στον Συνταγματαρχη τις ανησυχιες της οικογενειας Αποστολιδη και ζητησε να τον επισκεφθει αμεσως γιατρος των Ηνωμενων Εθνων, συνοδευομενος απο τον οικογενειακο του γιατρο.

Ο Αποστολιδης προσηχθη το πρωι στο ψευδοδικαστηριο, το οποιο εξεδωσε διαταγμα οκταημερης κρατησης εναντιον του.

Εξαλλου, ο Εθνοφρουρος Γιωργος Καροτσακης, ο οποιος κρατειται παρανομα απο τους Τουρκους για δεκατη-ογδοη ημερα, θα οδηγηθει αυριο, για δευτερη φορα, ενωπιον ψευδοδικαστηριου.


** Εκκληση, οπως καταβληθουν προσπαθειες για απελευθερωση του εθνοφρουρου Καροτσακη, απηυθυναν παραγοντες της ομογενειας, προς τον Ειδικο Συντονιστη του Αμερικανικου Υπουργειου Εξωτερικων για το Κυπριακο, Τζειμς Ουιλιαμς.

Την εκκληση, απηυθυναν ο προεδρος της Παγκυπριας Συντονιστικης Επιτροπης Κυπριακου Αγωνα, Φιλιπ Κριστοφερ, ο Προεδρος του Ελληνο-Αμερικανικου Κογκρεσσου, Αντριου Αθενς και ο Προεδρος της Εθνικης Συντονιστικης Προσπαθειας Αντριου Μανατος.


** Μειωμενες κατα 10 τοις εκατο, θα ειναι οι υπερωριες στο δημοσιο κατα το 1996, ανεφερε ο Υπουργος Οικονομικων, Χριστοδουλος Χριστοδουλου, μετα την -κεκλεισμενων των θυρων- συνεδρια της Επιτροπης Οικονομικων της Βουλης.

Κατα το 1995, οι υπερωριες ηταν μειωμενες κατα 25 τοις εκατο, δηλωσε ο κυριος Χριστοδουλου, παρολο που αριθμητικα θα ειναι αυξημενες κατα 2 εκατομυρια λιρες.

Το ποσο αυτο, συμπληρωσε, θα διατεθει για δεδουλευμενες υπηρεσιες στην Αστυνομια απο το 1989 μεχρι το 1993.

Η Επιτροπη Οικονομικων, ειχε καλεσει τον υπουργο και αλλους εκπροσωπους της εκτελεστικης εξουσιας, στην σημερινη συνεδρια, προκειμενου να δοθουν εξηγησεις, για τις νεες θεσεις, τις αναβαθμισεις, τις υπερωριες, τα λειτουργικα εξοδα και τα ταξιδια στο εξωτερικο.

Ο Προεδρος της Επιτροπης Λεοντιος Ιεροδιακονου, ανεφερε οτι οι αναλογες εξηγησεις απο κυβερνητικης πλευρας, εχουν δοθει και τωρα εναποκειται στα κομματα να τοποθετηθουν, απορριπτοντας η εγκρινοντας τα κυβερνητικα αιτηματα.


** Χωρις μισθους πιθανον να μεινουν τα Χριστουγεννα, ο Προεδρος της Δημοκρατιας, υπουργοι, βουλευτες και γενικα Δημοσιοι Υπαλληλοι.

Αιτια η αποφαση των υπαλληλων του Γενικου Λογιστηριου, να λαβουν απεργιακα μετρα, σε περιπτωση που δεν ικανοποιηθουν τα αιτηματα τους.

Οι διακοσιοι υπαλληλοι του γενικου Λογιστηριου, προσηλθαν σημερα στις καλπες και αποφασισαν να προχωρησουν στην ληψη απεργιακων μετρων λογω της διαφωνιας τους με την αποφαση του Υπουργικου Συμβουλιου, να αντικαταστησει τον 'Εφορο Ασφαλειων με το γενικο διευθυντη του Υπουργειου Οικονομικων και τον Βοηθο φορου Ασφαλειων, με το λειτουργο του Υπουργειου Οικονομικων.

Το θεμα θα απασχολισει την μικτη επιτροπη προσωπικου, στις 30 Νοεμβριου.


** Σημαντικα θεματα για την Αγροτικη Αναπτυξη και τη βελτιωση των συνθηκων διαβιωσης του αγροτικου πληθυσμου των χωρων στην Εγγυς Ανατολη, θα συζητηθουν στην εκτη συνοδο της Επιτροπης για οικονομικα και κοινωνικα θεματα του οργανισμου Τροφιμων και Γεωργιας ΦΑΟ, οι εργασιες της οποιας αρχισαν σημερα.

Κηρυσσοντας την εναρξη της συνοδου, ο Υπουργος Γεωργιας Φυσικων Πορων και Περιβαλλοντος Κωστας Πετριδης, τονισε την αναγκη για στενη συνεργασια, μεταξυ των ειδικων της αγροτικης πολιτικης της περιοχης.


** Με στοχο να ακολουθησει τις αρχες της Ευρωπαικης Ενωσης στον τομεα των συμβασεων των εργαζομενων, η Κυπρος αποφασισε να κυρωσει τις συμβασεις για παρεμποδιση βιομηχανικων ατυχηματων μεγαλης κλιμακας και για τη μερικη απασχοληση.

Η αποφαση αυτη παρθηκε κατα τη διαρκεια της συνεδριας του εργατικου συμβουλευτικου σωματος της οποιας προηδρευσε ο υπουργος Εργασιας, Ανδρεας Μουσιουττας.

Συζητηθηκε επισης το θεμα των συμβασεων των συνδικαλιστικα ανοργανωτων εργαζομενων, την κυρωση του οποιου ομως ανεβαλε για ενα χρονο.


** Ο Ραουφ Ντενκτας δηλωσε οτι δεν προκειται να αναθεσει το σχηματισμο ψευδοκυβερνησης στον αρχηγο του Κομματος Εθνικης Ενοτητας, Ντερβις Ερογλου, εστω και αν η ψευδοπρωθυπουργια ειναι εκ περιτροπης.

Ο κατοχικος ηγετης, ειπε οτι θα επανεξετασει το ενδεχομενο να συζητηθει συνασπισμος του Δημοκρατικου Κομματος και του Ρεπουπλικανικου Τουρκικου Κομματος για την ψευδοκυβερνηση


** Ο Αλεξαντερ Κβασνιεφσκι ειναι ο μεγαλος νικητης του επαναληπτικου γυρου των προεδρικων εκλογων που διεξηχθηκαν χθες, στην Πολωνια.

Συμφωνα με τα επισημα αποτελεσματα, ο Κβασνιεφσκι συγκεντρωσε το 51,72% των ψηφων, εναντι 48,28% του Λεχ Βαλεσα.

Την ηττα του Βαλεσα, παραδεχθηκε εμμεσα ο εκπροσωπος του, Μαρεκ Καρπινσκι, ο οποιος ανεφερε οτι ο Βαλεσα ειναι απογοητευμενος απο το αποτελεσμα, αλλα ειναι ενα αναγκαιο μαθημα για την Πολωνια.


** Ολοκληρωνουμε το δελτιο μας με την προγνωση για το καιρο.

Τοσο αποψε οσο και αυριο ο καιρος θα ειναι ασταθης με βροχες και τοπικες καταιγιδες.

Οι ανεμοι θα ειναι δυτικοι μεχρι νοτιοδυτικοι μετριοι 3 εως 4 και τοπικα στις περιοχες των καταιγιδων μεταβλητοι 5 με 6 Μποφορ.

Η θαλασσα θα ειναι ταραγμενη και τοπικα μεχρι κυμματωδης.

Η θερμοκρασια αποψε αναμενεται να πεσει στους 10 βαθμους στο εσωτερικο και στους 13 στα παραλια, ενω αυριο η θερμοκρασια θα ανελθει στους 18 περιπου βαθμους.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v1.00 run on Monday, 20 November 1995 - 18:48:56