Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

NEA apo KYPRO (Logos) 96-04-06

Logos (ELOT 928) Directory

From: lysi@MIT.EDU

Κυρίες και κύριοι χαίρετε!


Αεροσκάφος των Κυπριακών αερογραμμών, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρομιο του Ελληνικού στην Αθηνα, 10 λεπτα μετα την απογειωση του, όταν ο Κυβερνήτης διαπίστωσε ότι ξέσπασε πυρκαγιά στον ένα κινητήρα. Η αναγκαστική προσγειωση εγινε με επιτυχια λιγο πριν τις δύο το μεσημερι, χωρις κανενας απο τους επιβατες και το πλήρωμα να παθει οτιδήποτε. Προηγουμένως, ο κυβερνήτης έθεσε σε λειτουργία το αυτοματο συστημα πυροσβεσης, το οποιο εθεσε υπο ελεγχο την φωτιά. Στην συνεχεια, εριξε το μεγαλύτερο μερος των καυσιμων στην θαλασσα και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρομιο στο οποιο υπήρχαν σε ετοιμοτητα εξι πυροσβεστικα οχήματα. Το αεροσκαφος των Κυπριακών αερογραμμων τυπου Αιαρπας Α 310, εκτελούσε την μεσημβρινή πτηση, απο την Αθηνα στην Λάρνακα και σε αυτό βρισκόταν και η αντιπροσωπεία του κόμματος Νέοι Ορίζοντες, που είχε μεταβεί στην Αθήνα για επαφές με την Ελληνική πολιτική ηγεσία.
'Εφθασε το απόγευμα για τετραήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντανιέλ Τάρσις, ύστερα από πρόσκληση του Υπουργού Εξωτερικών, Αλέκου Μιχαηλίδη. Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας και περαιτέρω ανάπτυξης των σχέσεων της Κύπρου με το Συμβούλιο της Ευρώπης. Ο κύριος Τάρσις θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη, και θα έχει επαφές και συνομιλίες με τον πρόεδρο της Βουλής, τον Υπουργό Εξωτερικών και αρχηγούς κομμάτων. Κατά τις επαφές του με τον Υπουργό Εξωτερικών, Αλέκο Μιχαηλίδη, ο κύριος Τάρσις θα συζητήσει θέματα που σχετίζονται με τις τρέχουσες δραστηριότητες του Συμβουλίου, θέματα σεβασμού υποχρεώσεων που έχουν αναλάβει τα κράτη μέλη, θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών.
"Η πορεία προς την Ευρώπη αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα και για επίλυση του Κυπριακού", τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Βάσος Λυσσαρίδης, μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε το κόμμα του στη Λευκωσία, σε συνεργασία με την Σοσιαλιστική Ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου με τίτλο "Ευρωπαικό Εργαστήρι". Ο κύριος Λυσσαρίδης τόνισε ότι με την ένταξη δημιουργείται ανάχωμα, το οποίο εμποδίζει την υλοποίηση των τελικών στόχων της Τουρκίας που είναι ο ελεγχος πάνω σε ολόκληρο τον κυπριακό χώρο. Εισηγήσεις στην Ημερίδα, κατέθεσαν η συμπρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαικής Ενωσης-Κύπρου, Μεχτλίντ Ρότε, οι Ευρωβουλευτές Παρασκευάς Αυγερινός και Γιάννος Κρανιδιώτης του ΠΑΣΟΚ και Γιάννης Σακελλαρίου, του Σοσιαλ-Δημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας.
Την βεβαιότητα ότι η 'Ενωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου μπορεί και θα προσφέρει πολλά στην επιτυχία του κοινού στόχου για ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση, εξέφρασε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ανδρέας Μουσιούττας, σε χαιρετισμό του στο εικοστό όγδοο τακτικό Παγκύπριο Συνέδριο της ΕΤΥΚ. Σε χαιρετισμό του στο ίδιο συνέδριο, ο Υπουργός Οικονομικών, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, αναφέρθηκε στην ανάγκη εναρμόνισης του χρηματοπιστωτικού τομέα της κύπρου με το κοινοτικό κεκτημένο, στη βάση μιάς προσεγμένης και καλά σχεδιασμένης στρατηγικής, ώστε να αποφευχθούν ανεπιθύμητοι κλυδωνισμοί, ή δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομία. Ο κύριος Χριστοδούλου υπογράμμισε ότι το 1995 ικανοποιήθηκαν όλα τα κριτήρια σύγκλισης που προνοεί η Συνθήκη του Μάαστριχτ.
Τη διαβεβαίωση ότι η Κυβέρνηση θα είναι πάντα αρωγός και συμπαραστάτης σε προσπάθειες όπως η εκδήλωση "Περπατώ με τους τυφλούς", και ότι θα συνεχίσει να έχει ως μόνιμο στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των τυφλών ατόμων, έδωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης. Σε προσφώνησή του πρίν την έναρξη της πορείας "Περπατώ με τους Τυφλούς", της οποίας ηγήθηκε, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ότι με την πορεία αυτή, ο λαός εκδηλώνει την αγάπη του και το ενδιαφέρον του προς τους τυφλούς, δίνοντας το μήνυμα ότι είναι πλάϊ τους, στον αγώνα για μιά ισότιμη και αξιοπρεπή διαβίωση.
'Υστερα από διαδοχικές μελέτες και αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις, η σύνταξη του Νομοσχεδίου για το νέο σχέδιο υγείας βρίσκεται στην τελική ευθεία. Το Σχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη νέα Βουλή, η οποία καλείται να το ψηφίσει εντός του 96, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Μανώλης Χριστοφίδης. Ερωτηθείς κατά πόσον έχει επιτευχθεί η αναγκαία συναίνεση, έπειτα από τη διάσταση απόψεων που διαπιστώθηκε κατά τις διαβουλεύσεις, ο κύριος Χριστοφίδης εξέφρασε την ελπίδα ότι ο στόχος για σχέδιο υγείας, θα υλοποιηθεί σύντομα.
Ούτε τα αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης που λήφθηκαν μετά τη χθεσινή σύσκεψη, δέν στάθηκαν ικανά να εμποδίσουν τα εγκληματικά στοιχεία που δρούν στη Λεμεσό. Χθές βράδυ, άγνωστοι έβαλαν φωτιά στην μπυραρία, Γκόλτεν Γκλάς, κοντά στην Πλατεία Ηρώων, με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες ζημιές. Πυρκαγιά ξέσπασε επίσης στο καφενείο του Θεοδόση Χριστοδούλου Φεσά, στο χωριό Λεμύθου. Η πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς το καφενείο και ένα υποστατικό, το οποίο χρησιμοποιούσε ο Φεσάς ως παντοπωλείο.
Με πέντε αγώνες άρχισε σήμερα η εικοστή πρώτη αγωνιστική του Παγκυπρίου πρωταθλήματος πρώτης κατηγορίας.
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v1.01 run on Saturday, 6 April 1996 - 14:35:10