Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 96-09-20

Logos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρεττανία, φαίνεται ότι επιζητούν επιτακτικά, επίτευξη βημάτων προόδου στο Κυπριακό.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιαννάκης Κασουλίδης, ανέφερε ότι στα σημειώματα που επιδόθηκαν στον Πρόεδρο Κληρίδη από τους πρεσβευτές των "τριών", στην Λευκωσία, επισημαίνεται η ανάγκη για επίσπευση των διεργασιών για πραγματοποίηση συνάντησης Κληρίδη-Ντενκτάς.

Πληροφορίες του ΛΟΓΟΥ αναφέρουν ότι οι πιέσεις που ασκούνται στην πλευρά μας φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ισχυρές, τόσο από τις τρεις χώρες, όσο και από τα Ηνωμένα 'Εθνη, για να υπάρξει κάποια σημαντική εξέλιξη, η οποία μεταφράζεται σε συνάντηση του Προέδρου Κληρίδη με τον κατοχικό ηγέτη.

Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει την θέση της για την ανάγκη ύπαρξης κοινού εδάφους, αν και φαίνεται, ότι κάποια ενδεχόμενα αφήνονται ανοικτά.


"Η κυβέρνηση επικροτεί το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, για την Τουρκία", δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Το ψήφισμα, ζητεί το πάγωμα όλων των κοινοτικών πιστώσεων που προορίζονται για την Τουρκία, και καταδικάζει με σφοδρότητα τις δολοφονίες των Ισαάκ και Σολωμού.

Ωστόσο, ο κύριος Κασουλίδης, παραδέχθηκε ότι οι εκτιμήσεις της πλευράς μας ότι η Τουρκία θα άλλαζε συμπεριφορά μετά την συγκατάθεση του Ελληνισμού για την τελωνειακή της ένωση, φαίνεται πως ήταν λανθασμένη.


Ο Αμερικανός πρέσβης στη Λευκωσία, Κένεθ Μπριλ, έγινε σήμερα δεκτός απο τον πρόεδρο Κληρίδη.

Ο κυριος Μπριλ δήλωσε ότι ενημερώθηκε από τον πρόεδρο Κληρίδη, εν όψει της επίσκεψής τού προέδρου της Δημοκρατίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Αμερικανός πρέσβης επαναβεβαίωσε το ενδιαφέρον της χώρας του για το Κυπριακό και τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται σκληρά προς την κατεύθυνση λύσης.

Ο κύριος Μπρίλ αρνήθηκε να σχολιάσει τη χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την οποία παγοποιείται η χρηματοδότηση της Τουρκίας απο την Ευρωπαϊκή 'Ενωση.


Ενημερωτικής φύσης συνάντηση με τον πρόεδρο Κληρίδη είχε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού.

Σε δηλώσεις του, ο κύριος Κυπριανού, ανέφερε ότι ενημερώθηκε απο τον πρόεδρο Κληρίδη για την επίσκεψη του στις Ηνωμένες Πολιτείες και για τις πρωτοβουλίες που διαφαίνονται στο Κυπριακό αυτή την εποχή.

Ο κύριος Κυπριανού επεσήμανε επίσης τον φόβο, ότι κάποιοι κύκλοι στο εξωτερικό προσπαθούν να δώσουν την εντύπωση ότι η πλευρά μας δεν προτίθεται να προσέλθει σε διάλογο.

Πρέπει να πείσουμε ότι εμείς επιθυμούμε τον διάλογο, είπε ο κύριος Κυπριανού, αφού προηγηθεί προεργασία που να διασφαλίζει την επιτυχή έκβαση του.

Επανέλαβε δε τη θέση της κυβέρνησης για εξεύρεση κοινού εδάφους στις βασικές πτυχές.


Ηρωικών πράξεων, συνέχεια, από την οικογένεια Σολωμού.

Ο πατέρας του ηρωομάρτυρα της Κυπριακής ελευθερίας, παρέδωσε σήμερα την επιταγή των δεκαπέντε εκατομμυρίων δραχμών που είχε αποστείλει στην οικογένειά του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, για ενίσχυση της άμυνας της Κύπρου.

Η επιταγή των 15 εκατομμυρίων δραχμών, αποτελούσε το μισό κόστος, της προγραμματισμένης προεκλογικής συγκέντωσης της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα, η οποία τελικά ακυρώθηκε.

Παραλαμβάνοντας την επιταγή, ο Υπουργός Οικονομικών, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, υπό την ιδιότητά του ως αναπληρωτής Υπουργός Αμυνας, φανερά συγκινημένος, εξέφρασε τον συγκλονισμό του και παρέδωσε στον πατέρα του ήρωα, αναμνηστική πλακέτα με το σήμα της Εθνικής Φρουράς.


Πέφτει απόψε η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας στην Ελλαδα.

Η ώρα της κρισης βρίσκει τα δύο μεγαλύτερα κόμματα να δίδουν την μάχη στηθος με στήθος.

Τα τελευταία πυρα ανταλλασονται με ιδιαίτερη δριμυτητα, στην προσπαθεία κάθε αντιπαλου να δείξει ότι υπερτερεί.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης χαρακτήρισε χθες το βράδυ τον Μιλτιαδη Εβερτ επικίνδυνο, αφού όπως τόνισε η Νέα Δημοκρατία δεν έχει πολιτική και οδηγεί τη χώρα σε περιπέτειες.

Από την πλευρά του, ο Μιλτιάδης Εβερτ χαρακτήριζει για πολλοστη φορά τον πρωθυπουργό αναξιόπιστο ενώ διαψευδει παραλληλα τις κατηγορίες για αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης.


Tραγικό θάνατο βρήκαν τρεις νεαροί καταδρομείς σε Μονάδα της Νάουσας στην Ελλάδα.

Ενώ ομάδα από έξι στρατιώτες προσπαθούσε να μετακινήσει ψηλό μεταλλικό πλέγμα, εντός του στρατοπέδου, για την κατασκευή στίβου μάχης, το πλέγμα ήρθε σε επάφη με ηλεκτροφόρα καλώδια, με αποτέλεσμα οι τρεις απο τους έξι στρατιώτες να βρούν ακαριαίο θάνατο.

Οι αλλοι τρεις υπέστησαν ελαφρά τραύματα και έχουν ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Οι στρατιωτικές αρχές διέταξαν τη διεξαγωγή ένορκης προανάκρισης.


Η αναθεώρηση του καθεστώτος λειτουργίας των καταστημάτων με την τροποποίηση των σχετικών νομοσχεδίων, εξακολουθεί να παραμένει το μήλο της έριδος, μεταξύ της εργοδοτικής και της συντεχνιακής πλευράς, με σοβαρά σημεία διάστασης, το ωράριο και τις ημιαργίες.

Η σημερινή συνεδρία, υπό την προεδρία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ανδρέα Μουσιούττα, απέβη άκαρπη, εν αναμονή και των θέσεων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Μουσιούττας, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το θέμα θα οδηγηθεί σύντομα σε συναινετική λύση, χωρίς ωστόσο να δημοσιοποιήσει σαφείς ενδείξεις γι' αυτό.


Συλλογική συμφωνία μέχρι το τέλος του 1997, υπέγραψε σήμερα η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου,με την Ελευθέρα Παγκύπρια Οργάνωση Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών ΕΠΟΕΤ.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής, Μιχαλάκης Ζιβανάρης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή της συμφωνίας, η οποία επιλύει κάποια προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί με την συντεχνία ΕΠΟΕΤ.

Ο κύριος Ζιβανάρης ανέφερε επίσης ότι το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, θα υπογραφούν οι συλλογικές συμβάσεις και με τα μέλη των άλλων δύο συντεχνιών ΠΑΣΕΑΤΗΚ και ΣΗΔΙΚΕΚ.


Απόψε θα σχηματίζονται κατά διαστήματα αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς ως μέτριοι 3 και τοπικά 4 μποφόρ, νοτιοδυτικοί στην αρχή και αργότερα δυτικοί ως βορειοδυτικοί. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικές αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι το πρωϊ θα είναι δυτικοί ως βορειοδυτικοί μέτριοι ως δυνατοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 29 στα ανατολικά και νότια παράλια και στους 27 στα βόρεια και τα δυτικά.

Στη Λευκωσία, η πιό ψηλή θερμοκρασία ήταν σήμερα 33 βαθμοί και η πιό χαμηλή 21, στην Αμμόχωστο ακι την Λάρνακα 29 με 20, στη Λεμεσό 30 με 20, στην Κερύνεια και την Πάφο 28 με 19 και


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v2.00 run on Friday, 20 September 1996 - 12:45:25