Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-11-13

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Σε τριακόσιους είκοσι ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί από το νέο φονικό σεισμό που κτύπησε το βράδυ την Βορειοδυτική Τουρκία.

Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός αυτός, θα αυξηθεί, καθώς πολλοί άνθρωποι παραμένουν κάτω από τα ερείπια των περίπου τρακοσίων κτιρίων που έχουν καταρρεύσει.

Οι κάτοικοι, είναι σε απόγνωση, ενώ τα μέσα κάνουν δραματικές εκλήσεις για προσφορά αίματος.


Από τις πρώτες χώρες που έσπευσαν προς βοήθεια στην σεισμόπληκτη Τουρκία, ήταν και πάλι η Ελλάδα.

Από το πρωί, αεροπλάνα της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας μεταφέρουν στις πληγήσες περιοχές, κινητές ιατρικές μονάδες και άνδρες της ΕΜΑΚ.

Ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, απέστηλε ήδη μύνημα συμπαράστασης προς τον τουρκικό λαό, ενώ σεισμολόγοι αποκλείουν το ενδεχόμενο, ο σεισμός στην Τουρκία, να επηρεάσει και την Ελλάδα.


Στην επανέναρξη της διαδιακασίας των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό και στη συνέχεια σε απευθείας συνομιλίες, προσανατολίζεται ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν.

Τις απόψεις του κυριου Ανάν συζήτησε με τον Υπουργό Εξωτερικών Γιαννάκη Κασουλίδη, ο βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κίραν Μπρέντεργκαστ, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Κοινοπολιτείας στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής.

Εν τω μεταξύ οι ηγέτες των κρατών που συμμετέχουν στην σύνοδο μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβησαν σήμερα στην παραλιακή Πόλη Τζιώρτζ, 600 μίλια απο το Ντέρμπαν, για το καθιερωμένο διήμερο ανεπίσημων διαβουλεύσεων.


Το Κυπριακό θα είναι ανάμεσα στα κύρια θέματα που θα συζητήσει ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον, κατά τη διάρκεια των επισκέψεων του σε Τουρκία και Ελλάδα.

Αυτό ανέφερε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του αμερικανού προέδρου Σάντι Μπέργκερ κατα τη διάρκεια ενημέρωσης στο Λευκό Οίκο.

Ο Πρόεδρος Κλίντον, είπε ο κύριος Μπέργκερ, θα έχει τη ευκαιρία στην Κωνσταντινούπολη να υποδείξει στην Τουρκία ότι πρέπει να εργαστεί για πρόοδο προς επίλυση του Κυπριακού και περαιτέρω μείωση της έντασης με την Ελλάδα.

Στην Αθήνα, είπε ο κύριος Μπέργκερ,ο Αμερικανός Πρόεδρος θα παροτρύνει τους Ελληνες να κοιτάξουν μπροστά, όχι πίσω και να αντιμετωπίσουν τα θέματα κλειδιά, όπως οι σχέσεις με την Τουρκία και το Κυπριακό.

Είπε ακόμη, ότι στόχος είναι η έναρξη ουσιαστικών συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, αλλά διευκρίνησε ότι δεν γνωρίζει κατα πόσο ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί σε αυτό το ταξίδι.


Η Κύπρος και η Ελλάδα είναι πιό σημαντικές για τα γεωστρατηγικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών, απ'ότι η Τουρκία.

Την άποψη αυτή εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ελληνο-αμερικανικού Ινστιτούτου Ευγένιος Ρωσσίδης, μιλώντας σε σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο Ιντερκόλεϊτζ, με θέμα τις σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών και Κύπρου και το ρόλο των Ελληνοαμερικανών στην διαμόρφωση της Αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής εξωτερικών Τάσσος Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι η Τουρκία δεν πιέζεται από κανέναν με αποτέλεσμα να προωθεί ανενόχλητη το στόχο της για λύση του Κυπριακού στη βάση αναγνώρισης του ψευδοκράτους και για συνεταιρισμό σε ολόκληρη την Κύπρο.

Ο Πρέσβης της Ελλάδας, Κυριάκος Ροδουσάκης επανέλαβε ότι στο Ελσίνκι η ελληνική κυβέρνηση θα συνδέσει την υποψηφιότητα της Τουρκίας με διαβεβαιώσεις και όρους, μεταξύ των οποίων και η απρόσκοπτη πορεία της Κύπρου στην Ευρωπαική Ενωση.


Σε νέο τροχαίο δυστύχημα που συνέβει είκοσι λεπτά μετά τα μεσάνυχτα στα Λατσιά βρήκε τον θάνατο 43χρονη γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών.

Πρόκειται για την Μαρίνα Κουρπάκωφ ομογενή από τις χώρες της Πρώην Σοβιετικής Ενωσης, μόνιμη κάτοικος Κύπρου.

Η Κουρπάκωφ παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο την ώρα που προσπαθούσε να διασταυρώσει τον παλαιό δρόμο Λευκωσίας Λεμεσού.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου Κυριάκος Καλου-κόρτης 39 ετών από το Δάλι στην προσπαθειά του να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στο θύμα, κτυπήθηκε από διερχόμενο όχημα με οδηγό τον Κυριάκο Νικολαίδη από το Γέρι. Ο Καλου- κόρτης τραυματίσθηκε ελαφρά.

Σε άλλο τροχαίο δυστύχημα στην Πάφο τραυματίσθηκε και μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο Λεμεσού, ο Θεοδόσης Ανδρέου 42 ετών από την Λέμπα.

Ο Ανδρέου έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του την στιγμή που κινείτο στο δρόμο Πάφου-Πέγειας.


Αισιόδοξος ότι το Δημοκρατικό κόμμα θα ανακάμψη και θα αναλάβει πιό σημαντικό και αποφασιστικό ρόλο στην διαχείριση του κυπριακού όσο και στην διακυβέρνηση του τόπου, παρουσιάσθηκε ο Σπύρος Κυπριανού.

Μιλώντας σε συγκεντρωση του Δημοκρατικού Κόμματος στην Λευκωσία υποστήριξε ότι το κόμμα του θα προχωρήσει με επιτυχία στην ανασυγκρότηση του, έτσι που να διαδραματίσει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα του τόπου

Σύμφωνα με το Σπύρο Κυπριανού το ΔΗΚΟ επεξεργάζεται και σύντομα θα παρουσιάσει στο λαό πολιτικές προτάσεις σε όλα τα θέματα που απασχολούν τον λαό.

Εν τω μεταξύ πραγματοποιείται στην Λευκωσία συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του Σοσιαλιστικού Κόμματος ΕΔΕΚ η οποία συζητά το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα διαμορφωθούν οι προτάσεις για την μετεξέλιξη του κόμματος σε ένα νέο πολιτικο σχηματισμό της ευρύτερης σοσιαλδημοκρατίας.


Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Κόσης επανήλθε με νέες δηλώσεις στο θέμα της σύνδεσης του ονόματος του με τον Πάμπο Αναστασιάδη.

Απορρίπτει κατηγορηματικά ότι είχε ιδαίτερες σχέσεις μαζί του και διευκρινίζει ότι δεν έγινε καμία προσπάθεια από τον ίδιο ή τον Πάμπο Αναστασιάδη για να συναντηθούν.

Συναντηθήκαμε μόνο τυχαία είπε, σε κάποιες συγκεντρώσεις γενικού χαρακτήρα, όπως για παράδειγμα χοροεσπερίδες.

Ο πολιτικός προιστάμενος της Αστυνομίας αναφέρθηκε και στα μέτρα ασφάλειας που λαμβάνει η δύναμη ενόψει των αντικατοχικών εκδηλώσεων που προγραμματίζονται στις 15 Νοεμβρίου, ημέρα της ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Δήλωσε, ότι η αστυνομία λαμβάνει πάντα τα μέτρα της για κάθε ενδεχόμενο και για να προλάβει δυσάρεστες εξελίξεις.


Συγκλονιστικές αποκαλύψεις είχαμε σήμερα στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

Ο Γραμματέας του σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια αποκάλυψε ότι Ελληνας βουλευτής δεν ήξερε ότι η Κερύνεια είναι υπό κατοχή και τον ρωτούσε πως περνούν οι Τούρκοι με τους λλληνες στην Κερύνεια.

Το ΠΑΚ επισύει την προσοχή όλων και εντοπίζει παρεκκλίσεις από τον Εθνικό μας προσανατολισμό, εξαπολύοντας επίθεση εναντίον Μέσων Ενημέρωσης που έπαψαν να χρησιμοποιούν τον όρο κατοχή.


Eορτή του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου σήμερα και η αυτού Μακαριώτης Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος άγει τα ονομαστήρια του.

Το πρωί τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου αρχιερατική λειτουργία.

Στην συνέχεια η αυτού Μακαριώτης Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δέχθηκε τις ευχές του κλήρου, των επισήμων και του λαού στο μέγα συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.


Να συνεχίσουμε με ποδόσφαιρο.

Αναλλοίωτη παρέμεινε η κατάσταση στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος πρώτης κατηγορίας.

Στους απογευματινούς αγώνες με τους οποίους ξεκίνησε η όγδοη αγωνιστική και οι τρείς πρωτοπόροι Ανόρθωση, Ομόνοια και ΑΕΛ προχώρησαν με νίκες.

Να δούμε συνοπτικά τα αποτελέσματα

Αχνα-Ανόρθωση ......2-3

Σαλαμίνα-Ομόνοια ...0-1 και

ΑΕΛ-ΑΕΚ ............2-0

Το παιχνίδι ΑΠΟΕΛ-Απόλλωνα θα αρχίσει στις εφτά το βράδυ.


Και τώρα η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα είναι εμευτάβλητοι ασθενείς, 2 εώς 3 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 13 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Εδώ ολοκληρώθηκε το απογευματινό δελτίο ειδήσεων του ΜΕΓΑ.

Αναλυτικά οι ειδήσεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις οκτώ και μισή.

Καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Saturday, 13 November 1999 - 15:27:13 UTC