Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-04-20

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΑΤΟ ΚΟΝΔΥΛΙΑ
  • [02] ΑΠΑΤΣΙ ΑΦΙΞΗ
  • [03] ΓΕΛΤΣΙΝ ΚΛΙΝΤΟΝ
  • [04] ΡΟΥΓΚΟΒΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
  • [05] ΣΗΜΙΤΗΣ ΑΝΑΝ
  • [06] ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΝΕΟ
  • [07] ΠΑΦΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ
  • [08] ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ

  • [01] ΝΑΤΟ ΚΟΝΔΥΛΙΑ

    Ο Πρόεδρος Κλίντον ζήτησε από το Κογκρέσσο να εγκρίνει τη διάθεση έκτακτων κονδυλίων ύψους έξι δισεκατομμυρίων δολλαρίων,τα οποία να διατεθούν για τις ανάγκες της στρατιωτικής επιχείρησης στο Κοσσυφοπέδιο. Μέρος του ποσού αυτού θα διατεθεί επίσης για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες και για την ενίσχυση χωρών που συνορεύουν με τη Γιουγκοσλαβία.

    [02] ΑΠΑΤΣΙ ΑΦΙΞΗ

    Είκοσι τέσσερα αμερικανικά επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι αναμένεται να αναπτυχθούν σήμερα στην Αλβανία για να αναλάβουν δράση εναντίον των σερβικών δυνάμεων στο Κοσσυψφοπέδιο. Τα ελικόπτερα, που θεωρούνται ως τα πλέον αποτελεσματικά μέσα εναντίον των αρμάτων μάχης, αναχώρησαν χθες από την Πίζα της βορειοδυτικής Ιταλίας. Στο μεταξυ πηγές της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας δήλωσαν ότι για προστασία των ελικοπτέρων Απάτσι έχουν αναπτυχθεί στην Αλβανία εκατοντάδες αμερικανοί αλεξιπτωτιστές.

    [03] ΓΕΛΤΣΙΝ ΚΛΙΝΤΟΝ

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Μπορίς Γέλτσιν κάλεσε τον πρόεδρο Κλίντον να τερματισει αμέσως τη στρατιωτική δράση εναντιον της Γιουγκοσλαβίας και προειδοποίησε ότι η Μόσχα δεν θα επιτρέψει στους Αμερικανούς να μετατρέψουν τη χώρα αυτή σε προτεκτοράτο τους. Ταυτόχρονα,όμως, κατέστησε σαφές ότι δεν θα επιτρέψει να συρθεί η Ρωσία στη γιουγκοσλαβική κρίση και ανακοίνωσε στον Αμερικανό Πρόεδρο την απόφασή του να μη στείλει πολεμικά σκάφη στη Μεσόγειο. Κλίντον και Γέλτσιν είχαν χθες τηλεφωνική συνομιλία που κράτησε πενήντα λεπτά,ύστερα από πρωτοβουλία του Αμερικανού προέδρου.

    [04] ΡΟΥΓΚΟΒΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

    Η συνάντηση του μετριοπαθούς ηγέτη των Αλβανοφώνων του Κοσσυφοπεδίου Ιμπραίμ Ρουγκόβα με τον γιουγκοσλάβο πρόεδρο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς,νωρίτερα αυτό το μήνα, υπήρξε προϊόν καταναγκασμού, υποστήριξε ένας από τους συνεργάτες του Ρουγκόβα,ο Ατνάν Μερόβτσι. Ο Μερόβτσι διευκρίνησε ότι ο Ρουγκόβα θέλει να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ εναντιον της Γιουγκοσλαβίας, αλλά μόνον αφού τα σερβικά στρατεύματα εγκαταλείψουν το Κοσσυφοπέδιο.

    [05] ΣΗΜΙΤΗΣ ΑΝΑΝ

    Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμενων Εθνών Κόφι Ανάν και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης, σε συνάντηση που είχαν χθες βράδυ στη Νέα Υόρκη,συμφώνησαν ότι ο διεθνής Οργανισμός πρέπει να αναλάβει διπλωματικές πρωτοβουλίες για την επίλυση της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο. Ο Ελληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις επιτείνουν το πρόβλημα και σημείωσε ότι πρέπει να τεθεί τέρμα στις εχθροπραξίες, αλλά και στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του Σλόποταν Μιλόσεβιτς.

    [06] ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΝΕΟ

    Η Ελλάδα αναμένει από την Τουρκία κινήσεις για την αποστρατικοποίηση της Κύπρου. Αυτό τόνισε στο γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης,στη χθεσινοβραδινή συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη. Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο κύριος Σημίτης είπε ότι επεσήμανε στο Γενικό γραμματέα πως η Κύπρος είχε κάνει στο τέλος του περασμένου χρόνου ένα βήμα, όταν ακύρωσε την εγκατάσταση στο νησί των πυραύλων Ες Τριακόσια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Ντιέγκο Κόρντοβεζ ενδέχεται να επισκεφθεί την Κύπρο τον ερχόμενο μήνα για να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις των δύο πλευρών.

    [07] ΠΑΦΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ

    Αρχίζουν σήμερα το πρωϊ στην Πάφο οι εργασίες της δέκατης Πέμπτης Συνόδου της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ενωσης- Κύπρου. Κατά τη διάρκεια της Συνόδου θα συζητηθούν η πολιτική κατάσταση στην Κύπρο και οι σχέσεις Κύπρου- Ευρωπαϊκής Ενωσης. Θα εξετασθούν επίσης το κοινοτικό κεκτημένο και οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις, όπως και οι οικονομικές και τεχνικές πτυχές των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

    [08] ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ

    Στους χθεσινοβραδινούς επαναληπτικούς αγώνες της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Πετόσφαιρας, σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

    Αχιλλέας-Νέα Σαλαμίνα μηδέν-τρία σετ, Ενωση Νεων Παραλιμνίου-Ομόνοια μηδέν-τρία, Παφιακός-ΑΠΟΕΛ ένα -τρία και Αναγέννηση- Ανόρθωση ένα-τρία σετ. Στην τελική φάση προκρίθηκαν η Νέα Σαλαμίνα, η Ομόνοια, ο Παφιακός και η Ανόρθωση.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 22 April 1999 - 9:43:00 UTC