Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-07-05

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 1999
  • [01] ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΗ
  • [02] ΑΚΕΛ ΠΟΥΡΓΟΥ
  • [03] ΑΡΜΑΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΗΣ
  • [04] ΑΡΜΑΤΑ ΚΑΡΑΣ
  • [05] ΑΡΜΑΤΑ ΔΩΡΟΣ
  • [06] ΕΦ5 ΠΤΩΣΗ
  • [07] ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
  • [08] ΔΗΚΟ ΚΟΥΒΑΡΙΑ
  • [09] ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΑΕΡΟ
  • [10] ΝΕΣΤΛΕ ΣΕΡΕΛΑΚ
  • [11] ΚΑΙΡΟΣ

  • [01] ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΗ

    Το Εθνικό Συμβούλιο συνέρχεται από τις εννιά το πρωϊ για εξέταση της στρατηγικής και των χειρισμών στο κυπριακό, εν όψει της αναμενόμενης πρόσκλησης του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για νέο γύρο συνομιλιών το φθινόπωρο.

    Η πολιτική ηγεσία θα έχει ενώπιόν της προς εξέταση, την παρέμβαση της Ομάδας των Οκτώ, την έκθεση Ανάν και τα τελευταία ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Ο πρόεδρος Κληρίδης θα εκθέσει τους χειρισμούς της κυβέρνησης έναντι των απαράδεκτων όρων που προβάλλει ο Ραούφ Ντενκτάς προκειμένου να προσέλθει σε συνομιλίες.

    Η τηλεοραση και το ραδιόφωνο του ΡΙΚ,με άμεσες μεταδόσεις από το Προεδρικό μέγαρο, θα καλύψουν πλήρως τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

    [02] ΑΚΕΛ ΠΟΥΡΓΟΥ

    Το Ακέλ χαιρέτισε τις θέσεις του Χρίστου Πουργουρίδη για γέφυρες μεγαλύτερης ειλικρίνειας και διαφάνειας από τον Πρόεδρο Κληρίδη και τον Πρόεδρο του Δησύ Νίκο Αναστασιάδη προς το ΑΚΕΛ, επί του εθνικού θέματος.

    Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Νίκος Κατσουρίδης δήλωσε ότι το Ακέλ θα αναμένει να δει αν οι θέσεις Πουργουρίδη υιοθετούνται από την ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Ο κύριος Κατσουρίδης εξέφρασε την ελπίδα ότι θα γίνει μια καλή αρχή στη σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, στο οποίο ο Πρόεδρος Κληρίδης, όπως είπε, θα τοποθετηθεί με εντελώς ανοικτά τα χαρτιά του γύρω από τα κρίσιμα ζητήματα που υπάρχουν σε σχέση με το κυπριακό.

    [03] ΑΡΜΑΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΗΣ

    Ο υπουργός Αμυνας Γιαννάκης Χρυσοστομής επανέλαβε ότι τα άρματα Ταφ Ογδόντα δεν έχουν υποστεί οποιαδήποτε ζημιά απο τη χρήση ακατάλληλων καυσίμων.

    Σε δηλώσεις στο Ρικ, ο κύριος Χρυσοστομής είπε επίσης ότι θα πρέπει να γίνουν νέες έρευνες για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευθύνες για την χρήση λανθασμένου τύπου καυσίμων στα άρματα.

    Θα πρέπει, είπε, να διερευνηθεί αν η κατασκευάστρια εταιρία δεν έδωσε πλήρεις οδηγίες για τα καύσιμα που θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται για τα άρματα ή αν το συγκεκριμένο καύσιμο υφίσταται αλλοιώσεις υπο ορισμένες καιρικές συνθήκες ή ακόμα αν επηρεάζεται απο τον τρόπο αποθήκευσης του.

    Ο κύριος Χρυσοστομής ανέφερε ότι τα άρματα έχουν φθάσει στο ενενήντα τοις εκατόν της απόδωσής τους.

    [04] ΑΡΜΑΤΑ ΚΑΡΑΣ

    Ο αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής Αμυνας της Βουλής Αντώνης Καρράς, αναφερόμενος στο θεμα των ακατάλληλων καυσίμων για τα άρματα Ταφ Ογδόντα σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνει σε βάθος έρευνα για το θέμα, δεν θα πρέπει όμως να δημοσιοποιείται το πρόβλημα.

    Και οι Τούρκοι, είπε, έχουν προβλήματα με τους εξοπλισμούς τους, αλλά δεν κάμνουν δημόσια συζήτηση γι' αυτά.

    [05] ΑΡΜΑΤΑ ΔΩΡΟΣ

    Ο εκ των μελών της Επιτροπής Αμυνας της Βουλής Δώρος Χριστοδουλίδης επέμεινε στις πληροφορίες του ότι ορισμένα απο τα άρματα Ταφ Ογδόντα έχουν υποστεί ζημιά λόγω της χρήσης λανθασμένου τύπου καυσίμων.

    Ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε επίσης ότι στο θέμα των καυσίμων για τα Ταφ Ογδόντα υπάρχει εγκληματική αμέλεια, ενώ υποστήριξε ότι κάποιοι δεν αφήνουν τον υπουργό Αμυνας να ολοκληρώσει την έρευνα για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευθύνες για τη χρήση ακατάλληλων καυσίμων στα άρματα.

    [06] ΕΦ5 ΠΤΩΣΗ

    Παλαιού τύπου πολεμικό αεροπλάνο Εφ πέντε της Ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, που εχρησιμοποιείτο για την εκπαίδευση πιλότων, κατέπεσε το πρωϊ σε δρόμο λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη.

    Οι πληροφορίες για την τύχη των δύο πιλότων είναι μέχρι τώρα αλληλοσυγκρουόμενες.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το φτερό του μαχητικού κτύπησε διερχόμενο αυτοκίνητο, χωρίς όμως ο οδηγός να πάθει τίποτε.

    [07] ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

    Οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου υπέστη η Μαργαρίτα Παπανδρέου.

    Η κυρία Παπανδρέου είχε αρχικά μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ και στη συνέχεια λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής της στο Ωνάσειο, όπου και νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ωνάσειου, η κατάσταση της κυρίας Παπανδρέου χαρακτηρίζεται σοβαρή και αντιμετωπίζεται προς το παρόν με φάρμακα.

    [08] ΔΗΚΟ ΚΟΥΒΑΡΙΑ

    Σαφείς αιχμές εναντίον του αναπληρωτή προέδρου του Δήκο Νίκου Κλεάνθους άφησε ο πρόεδρος του κόμματος Σπύρος Κυπριανού.

    Κληθείς να σχολιάσει χθεσινή συνέντευξη του Νίκου Κλεάνθους στην εφημερίδα "Σημερινή" ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέφερε ότι όλα τα γνωρίζει και εκείνα που είπε ο κύριος Κλεάνθους και εκείνους που κατά την έκφρασή του, τον βάζουν να τα πει.

    Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ ο Νίκος Κλεάνθους τόνισε πως καμμιά προσωπική αντιπαράθεση του ιδίου με τον Σπύρο Κυπριανού δεν υφίσταται και είπε πως ο ίδιος ουδέποτε έθεσε ή θέτει θέμα αποχώρησης του Προέδρου του κόμματος.

    [09] ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΑΕΡΟ

    Η Μεσολαβητική Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας πραγματοποιεί διαδοχικές συναντήσεις με τις συντεχνίες των Κυπριακών Αερογραμμών και την εταιρεία, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης συμβιβαστικής φόρμουλας στο θέμα της ανέλιξης των πιλότων.

    Το πρωί η Μεσολαβητική Υπηρεσία είχε χωριστές συναντήσεις με εκπροσώπους των συντεχνιών των πιλότων Συνυκά και Πασυπί.

    Αυτή την ώρα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με αντιπροσωπεία της Σεκ.

    [10] ΝΕΣΤΛΕ ΣΕΡΕΛΑΚ

    Η εταιρεία Νεστλέ ανακοίνωσε ότι, μετά την υποβολή των επίσημων πιστοποιητικών απο τις Βελγικές Αρχές, το Υπουργείο Υγείας έκρινε ότι οι παιδικές τροφές της πληρούν τις πρόνοιες των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και θεωρούνται κατάλληλες για ανθρώπινη κατανάλωση.

    Πρόκειται τις τις παιδικές τροφές Νεστλέ Σέρελακ Φαρίν Λακτέ, Νεστλέ σέρελακ με ρύζι, Νεστλέ σέρελακ με φρούτα και νεστλέ σέρελακ με σοκολάτα.

    [11] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού:

    Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θερμός.

    Λίγες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν το απόγευμα.

    Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί,ασθενείς εως μέτριοι, τριών εως τεσσάρων μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά στα νότια παράλια νοτιοδυτικοί ισχυροί, πέντε έως έξη μποφόρ.

    Η θαλασσα θα είναι ταραγμένη στις προσήνεμες περιοχές.

    Η θερμοκρασία θα φθάσει στους τριάντα επτά βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους τριάντα ένα στα παράλια.

    Και απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Σε μερικές νότιες παράλιες περιοχές αναμένεται να σχηματισθεί χαμηλή συννεφιά και αραιή ομίχλη.

    Οι άνεμοι θα είναι κυρίως δυτικοί ασθενείς τριών μποφόρ.

    Η θάλασσα θα παραμείνει ταραγμένη στις δυτικές προσήνεμες περιοχές.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους είκοσι δύο περίπου βαθμούς στο εσωτερικό και τα νότια παράλια και στους δεκαεννέα στα δυτικά παράλια.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι πολύ μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 5 July 1999 - 11:56:02 UTC