Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-11-03

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

TEΤΑΡΤΗ 3 NOΕΜΒΡΙΟΥ 1999
  • [01] ΠΑΠΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
  • [02] ΡΕΠΠΑΣ ΚΥΠΡΟΣ
  • [03] ΡΕΠΠΑΣ ΚΛΙΝΤΟΝ
  • [04] ΜΠΕΡΝΣ ΚΛΙΝΤΟΝ
  • [05] ΑΓΝΟ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ
  • [06] ΠΟΥΡΓΟΥ ΚΛΗΡΙΔΗΣ
  • [07] ΚΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
  • [08] ΑΕΡΟ ΕΙΚΑΣΙΕΣ
  • [09] ΟΛΥ ΠΟΡΤΟ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ

  • [01] ΠΑΠΑ ΓΙΩΡΓΟΣ

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου δήλωσε ότι η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου στην Κύπρο, μεθαύριο Σάββατο, δεν εμπεριέχει το στοιχείο του επείγοντος.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε επίσης επικρίσεις, ότι η καθυστέρησε η δραστηριοποίηση της κυβέρνησης, εν όψει της συνόδου κορυφής του Ελσίνκι.

    Απαντώντας σε παρατήρηση ότι η Ουάσιγκτον ευνοεί την αναγνώριση χωριστής διοίκησης στην Κύπρο και αποδέχεται τη βρετανική εισήγηση για προεδρία εκ περιτροπής, ο εκπρόσωπος ήταν κατηγορηματικός.

    Τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα αναγνώρισης του ψευδοκράτους, ούτε και τίθεται θέμα αποδοχής εκ περιτροπής προεδρίας.

    [02] ΡΕΠΠΑΣ ΚΥΠΡΟΣ

    Η Ελληνική κυβέρνηση τόνισε ότι οι σχέσεις Αθηνών- Λευκωσίας είναι σχέσεις σταθερής και γόνιμης συνεργασίας, προκειμένου να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, ενόψει μάλιστα της συνόδου κορυφής του Ελσίνκι

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Αθήνα Δημήτρης Ρέππας δήλωσε ότι η αγωνία και η προσπάθεια και των δύο κυβερνήσεων συγκλίνει ακριβώς στο να επιτευχθεί το άριστο αποτέλεσμα υπέρ των εθνικών συμφερόντων, περιλαμβανομένης και της απρόσκοπτης προόδου των ενταξιακών διαδικασιών της Κύπρου.

    Ο εκπρόσωπος τόνισε επισης ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο να ενδώσει η ελληνική πλευρά κατά την σύνοδο του Ελσίνκι και να αποστεί από τις θέσεις που παγίως υποστηρίζει.

    [03] ΡΕΠΠΑΣ ΚΛΙΝΤΟΝ

    Η Ελληνική Κυβέρνηση εξέφρασε την ελπίδα ότι οι συνομιλίες που θα έχει στην Αθήνα ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον θα οδηγήσουν στην εξαγωγή κοινών συμπερασμάτων και να δώσουν μια νέα ώθηση στην περαιτέρω συνεργασία των δύο χωρών και των λαών μας.

    Η Ελλάδας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας θα παρουσιάσει στον κύριο Κλίντον τις θέσεις της στο Κυπριακό καθώς και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις οι οποίες διέρχονται μια περίοδο που γεννά ευκαιρίες για την εξομάλυνση τους αρκεί η Τουρκία να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τις Διεθνείς Συνθήκες και το Διεθνές Δίκαιο.

    Εξ άλλου, ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι οι τουρκικές θέσεις θα είναι καθοριστικές για την περαιτέρω εξέλιξη των πραγμάτων και ότι ο Πρόεδρος Κλίντον θα πρέπει να πείσει την άλλη πλευρά να προσέλθει σε διάλογο.

    [04] ΜΠΕΡΝΣ ΚΛΙΝΤΟΝ

    Η προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στα Βαλκάνια θα βρίσκονται στο επίκεντρο των συνομιλιών Κλίντον-Σημίτη, κατά την επικείμενη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην Ελλάδα, δήλωσε ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα Νίκολας Μπερνς.

    Σε δηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο εργασιών του συνεδρίου για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων, ο κύριος Μπερνς είπε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα συζητήσει επίσης πώς μπορεί να συνεργασθεί με τον Ελληνα πρωθυπουργό και την ελληνική κυβέρνηση για την προώθηση των ιδιωτικών επενδύσεων στα Βαλκάνια.

    [05] ΑΓΝΟ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

    Ο συμπροεδρος της Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων Νίκος Θεοδοσίου, με δηλώσεις στο ΡΙΚ αποκάλυψε ότι τον Φεβρουάριο του δύο χιλιάδες, οι εμπειρογνώμονες θα παρουσιάσουν μια μεγάλη δέσμη αποτελεσμάτων των ερευνών τους για την ταυτότητα λειψάνων απο εκταφή στις ελεύθερες περιοχές.

    Ο κύριος Θεοδοσίου σχολίαζε την εξακρίβωση της ταυτότητας του δεκαεξάχρονου τότε Ζήνωνα Ζήνωνος, ο οποίος σκοτώθηκε στη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974.

    Ανέφερε επίσης ότι η έρευνα και η εξακρίβωση της ταυτότητας λειψάνων αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο του δύο χιλιάδες.

    [06] ΠΟΥΡΓΟΥ ΚΛΗΡΙΔΗΣ

    Εισηγήσεις για αντιμετώπιση της διαφθοράς επέδωσε το πρωί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο ΚΛηρίδη ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής Χρίστος Πουργουρίδης.

    Μιλώντας μετά τη συνάντηση, ο κύριος Πουργουρίδης είπε ότι πλείστες από τις εισηγήσεις έχουν θεσμικό χαρακτήρα και θα χρειασθεί να νομοθετηθούν, εφ' όσον υιοθετηθούν.

    Ο κύριος Πουργουρίδης ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης είδε θετικά τις προτάσεις του και κυρίως εκείνες που έχουν θεσμικό χαρακτήρα.

    [07] ΚΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

    O βουλευτής του Ακέλ Κίκης Γιάγκου, με επιστολή του στο γενικό εισαγγελέα, υποστηρίζει ότι ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας, ο οποίος στο παρελθόν ζητούσε επίμονα την άδεια εισόδου στην Κύπρο καλλιτέχνιδων, λόγω της θέσης που κατέχει στο αστυνομικό σώμα, έχει πρόσβαση στο ανακριτικό έργο σχετικά με τις παράνομες θεωρήσεις διαβατηρίων.

    Ο κύριος Γιάγκου αναφέρει ότι ο αξιωματικός αυτός, με έγγραφη επιστολή του προς το Διοικητή του Τμήματος Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της αστυνομίας, τον διέτασσε, κατά την έκφρασή του, όπως επιτρέψει την είσοδο στην Κύπρο καλλιτέχνιδων, δίδοντας και τη δική του συγκατάθεση.

    [08] ΑΕΡΟ ΕΙΚΑΣΙΕΣ

    Εμπειρογνώμονες στις Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζουν την άποψη ότι το Αιγυπτιακό αεροσκάφος που συνετρίβη στα ανοικτά της Μασσαχουσέτης έπεσε σχεδόν ανέπαφο στη θάλασσα μετά από βουτιά από ύψος τριαντατριών χιλιάδων ποδών.

    Οι ίδιοι διατυπώνουν την εικασία ότι πιθανό να είχε συμβεί κάτι απρόοπτο στο πλήρωμα και εξηγούν ότι συνάγουν τα συμπεράσματά τους από τα συντρίμια και από τις σορούς των θυμάτων που έχουν ανασυρθεί.

    Εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασφαλείας αερομεταφορών ανέφερε ότι το Μπόινγκ πετούσε στις τριαντατρείς πόδια με ταχύτητα χιλίων εκατόν τεσσάρων χιλιομέτρων την ώρα, όταν ξαφνικά πραγματοποίησε βουτιά στις δεκαέξη χιλιάδες επτακόσια πόδια μέσα σε σαράντα δευτερόλεπτα.

    [09] ΟΛΥ ΠΟΡΤΟ

    Το ΡΙΚ Ενα θα μεταδώσει απόψε στις εννιά και σαράντα πέντε τον αγώνα του Ολυμπιακού Πειραιώς προς την Πόρτο Πορτογαλίας, που θα είναι ο τελευταίος αγώνας για την πρώτη φάση των ομίλων του κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης.

    Ο Ολυμπιακός χρειάζεται απαραιτήτως τη νίκη για να καταλάβει την τρίτη θέση, η οποία θα του επιτρέψει να συμμετάσχει στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

    Γύρω στα μεσάνυκτα το ΡΙΚ ένα θα μεταδώσει στιγμιότυπα από τους υπόλοιπους επτά αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής του κυπέλλου πρωταθλητριών.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα είναι κυρίως βορειανατολικοί μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα θα καταστεί ταραγμένη στις προσήνεμες περιοχές.

    Και απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειανατολικοί τριών μποφόρ και η θάλασσα θα παραμείνει ταραγμένη στις ανατολικές και βόρειες περιοχές.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους έντεκα βαθμούς στο εσωτερικό, στους δεκατρείς στα παράλια και στους επτά στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 3 November 1999 - 15:24:12 UTC