Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-11-12

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 NOΕΜΒΡΙΟΥ 1999
  • [01] ΚΛΙΝΤΟΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
  • [02] ΚΚΕ ΕΠΙΘΕΣΗ
  • [03] ΚΟΙΝΟΠΟ ΑΡΧΙΖΕΙ
  • [04] ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ ΑΦΙΞΗ
  • [05] ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΓΕΝΙΚΟΣ
  • [06] ΑΤΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
  • [07] ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΧΙ
  • [08] ΦΩΤΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
  • [09] ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ

  • [01] ΚΛΙΝΤΟΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

    Το θέμα της επίσκεψης Κλίντον στην Ελλάδα,καθώς και η απαγόρευση ή όχι των αντιαμερικανικών εκδηλώσεων, θα απασχολήσει σήμερα συνεδρία της Κυβερνητικής Επιτροπής στην Αθήνα υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

    Ο έλληνας πρωθυπουργός, σε χθεσινές δηλώσεις τόνισε η επίσκεψη Κλίντον είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και θα αναδείξει τα ελληνικά θέματα.

    Ο κύριος Σημίτης άσκησε ταυτόχρονα έντονη κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης και κατηγόρησε ειδικότερα τη Νέα Δημοκρατία ότι δεν ανέλαβε τις ευθύνες της και ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η κομματική εκμετάλλευση της επίσκεψης.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής εκτίμησε ότι η αναβολή και η υποβάθμιση της επίσκεψης Κλίντον προκαλεί σοβαρή εθνική ζημιά και κατηγόρησε τον έλληνα πρωθυπουργό για αδυναμία να χειριστεί μεγάλης σημασίας θέματα.

    Επικρίσεις για τους χειρισμούς του πρωθυπουργού διατύπωσαν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

    [02] ΚΚΕ ΕΠΙΘΕΣΗ

    Επίθεση κουκουλοφόρων σημειώθηκε χθες το απόγευμα στα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

    Εξι κουκουλοφόροι εισέβαλαν στα γραφεία του κόμματος στην Αθήνα και με ξύλα, σιδηρόβεργες και άλλα αντικείμενα τραυμάτισαν τρία άτομα.

    Οι δράστες τράπηκαν αμέσως μετά σε φυγή.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί από ποιο χώρο προέρχονται η τα κίνητρα της επίθεσής τους.

    Σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα αποδίδει τις ευθύνες για την επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση διότι, όπως υποστηρίζει, με την προπαγάνδα που ασκεί καλλιεργεί το έδαφος και δίνει τον τόνο του αντικομμουνισμού.

    Αναφέρεται επίσης ότι οι κομμουνιστές θα απαντήσουν, παίρνοντας μέρος μαζικά στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται κατά την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου στην Αθήνα.

    [03] ΚΟΙΝΟΠΟ ΑΡΧΙΖΕΙ

    Αρχίζουν σήμερα στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής, οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής της Κοινοπολιτείας.

    Την έναρξη των εργασιών της συνόδου θα κηρύξουν ο πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Τάμπο Μπέκι και η Βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ.

    Στο επίκεντρο των εργασιών της συνόδου, η οποία θα διαρκέσει τέσσερις μέρες, είναι η αναζήτηση ικανοποιητικής συμμετοχής των χωρών της Κοινοπολιτείας στην παγκόσμια οικονομία, καθώς και η επικύρωση της αποβολής του Πακιστάν λόγω του πραξικοπήματος του στρατηγού Περβέζ Μουσιαράφ.

    Στη σύνοδο κορυφής της Κοινοπολιτείας συμμετέχει και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης,ο οποίος στο περιθώριο της συνόδου θα έχει διάφορες επαφές για το Κυπριακό.

    [04] ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ ΑΦΙΞΗ

    Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης δήλωσε ότι δεν πρέπει να υπάρξουν αμφιλεγόμενες απόψεις στις θέσεις Ελλάδας και Κύπρου στο Ελσίνκι, οσον αφορά το θέμα του βέτο γιά την υποψηφιότητα της Τουρκίας.

    Μιλώντας χθες βράδυ στο αεροδρόμιο Λάρνακας μετά την επιστροφή του από το Παρίσι, ο κύριος Λυσσαρίδης πρόσθεσε ότι οι θέσεις Ελλάδας και Κύπρου πρέπει να κατατεθούν ξεκάθαρα και να υπάρξει συμπόρευση και συναπόφαση.

    [05] ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΓΕΝΙΚΟΣ

    Η κυβέρνηση ζητεί από την Τουρκία κατάλογο με τα ονόματα αιχμαλώτων, που με βάση ομολογία του Ραούφ Ντενκτάς, παραδόθηκαν σε Τουρκοκύπριους και δολοφονήθηκαν.

    Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης τόνισε ότι υπεύθυνη για την τύχη αυτών των ανθρώπων είναι η Τουρκία και ο τουρκικός στρατός που τους συνέλαβε.

    Η Τουρκία,πρόσθεσε, ως υπεύθυνη, πρέπει να μας δώσει κατάλογο αυτών που συνελήφθησαν ζωντανοί, παραδόθηκαν στους Τουρκοκυπρίους και δολοφονήθηκαν, αφού αυτό είναι το καλύτερο τεκμήριο.

    Ο Γενικός Εισαγγελέας αναφέρθηκε και σε δεκαεννέα ατεκμηρίωτες υποθέσεις αγνοουμένων για τις οποίες, οπως είπε, δεν μπορούμε να ζητούμε εύλογα εξηγήσεις από την Τουρκία.

    Και αυτό, πρόσθεσε, γιατί οι εν λόγω αγνοούμενοι, δεν εθεάθησαν για τελευταία φορά σε κατεχόμενη περιοχή ή σε περιοχή όπου διεξαγόταν μάχη με τους Τούρκους.

    Ο κύριος Μαρκίδης επεσήμανε ότι η Κύπρος κέρδισε τέσσερις μάχες για το θέμα των αγνοουμένων, στην Επιτροπή Ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

    [06] ΑΤΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

    Τη δημιουργία Επιτροπής Συντονισμού που θα εργασθεί με στόχο να ανακληθεί η απόφαση της κυβέρνησης να αφαιρέσει από την ΑΤΑ τις αυξήσεις στους φόρους κατανάλωσης, αποφάσισαν σε κοινή σύσκεψη συνδικαλιστικές οργανώσεις.

    Η απόφαση λήφθηκε από κοινού από τις οργανώσεις Πεό, Δεόκ, Πόας, Οέλμεκ, Ετύκ και Ενωση Συντακτών.

    Σε δηλώσεις μετά τη σύσκεψη ο Γενικός Γραμματέας της Πεό Πάμπης Κυρίτσης, ανέφερε ότι θα αρχίσει ένας κύκλος επαφών με κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, με στόχο οι συντεχνίες να πείσουν για την ανάγκη ανάκλησης της θέσης της κυβέρνησης και καταβολής της ΑΤΑ όπως καταβάλλεται μέχρι σήμερα.

    [07] ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΧΙ

    Κλειστό θα παραμείνει σήμερα το Ογδοο Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη λειτουργία του Χυτηρίου Νέμιτσας στην περιοχή.

    Την απόφαση πήρε χθες ο Σύνδεσμος Γονέων του Σχολείου λόγω προβλημάτων υγείας που παρουσίασαν χθες αρκετοί μαθητές.

    Ο Σύνδεσμος Γονέων αποφάσισε επίσης να απευθύνει προειδοποίηση στο Υπουργείο Υγείας ότι το σχολείο θα παραμένει κλειστό κάθε Τρίτη και Πέμπτη, ημέρες που λειτουργεί το χυτήριο, σε περίπτωση που δεν υπάρξει άμεση ανταπόκριση για επίλυση του προβλήματος.

    Ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου Τάκης Νέμιτσας δήλωσε ότι εάν συμβαίνει οτιδήποτε που έχει σχέση με τις δραστηριότητες του εργοστασίου, είναι έτοιμος, όχι μόνο να επιληφθεί του προβλήματος, αλλά αναλαμβάνει και ακεραία την ευθύνη για τις επιπτώσεις.

    Ο κύριος Νέμιτσας επικαλέσθηκε "έκθεση καταπέλτη", όπως τη χαρακτήρισε, του νοσοκομείου Λεμεσού, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή, όταν το θέμα συζητήθηκε πρόσφατα.

    Σύμφωνα με την έκθεση, κανένα από τα άτομα που εξετάστηκε δεν είχε συμπτώματα εμετού.

    [08] ΦΩΤΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

    Απο φωτιά, που όπως πιστεύεται τέθηκε κακόβουλα, καταστράφηκαν την αυγή δυό αυτοκίνητα, τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα στο υπόγειο καφενείου στην κοινότητα Αμιάντου.

    Σύμφωνα με την αστυνομία η φωτιά τέθηκε γύρω στις τρείς.

    Το καφενείο και τα αυτοκίνητα είναι ιδιοκτησία του Ρένου Φυλακτού.

    [09] ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

    Ο Παναθηναικός πέτυχε ψες την εβδομη νίκη του,σε ισάριθμους αγώνες, για το Ευρωπαικό πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας.

    Κέρδισε στην Αθήνα την Τουρκική Τόφα Προύσας με εβδομήντα εννέα- εβδομήντα τέσσερις και παραμένει στην πρώτη θέση του ομίλου , με δεκατέσσερις βαθμούς.

    Ηταν επίσης η δέκατη έβδομη συνεχής νίκη του Παναθηναϊκού σε αγώνες που έδωσε τόσο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όσο και για το πανελλήνιο πρωτάθλημα.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι βορειανατολικοί τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

    Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς βορειοδυτικοί δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα ήρεμη έως λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους έντεκα βαθμούς στο εσωτερικό, στους δεκατρείς στα παράλια και στους επτά στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 12 November 1999 - 13:24:26 UTC