Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 00-09-29

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΗΚΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ
  • [02] ΔΗΚΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • [03] ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ
  • [04] ΣΑΜΙΝΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ
  • [05] ΝΑΞΟΣ ΠΛΟΙΟ
  • [06] ΛΑΘΡΟ ΝΕΟ
  • [07] ΑΚΕΛ ΚΛΗΡΙΔΗΣ
  • [08] ΚΑΝΑΔΟΣ ΤΕΛΟΣ
  • [09] ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2000

  • [01] ΔΗΚΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ

    Ο Τάσος Παπαδόπουλος είναι ο μόνος μέχρι στιγμής υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος.

    Η υποβολή υποψηφιοτήτων για τα ηγετικά αξιώματα του Κόμματος για τις εκλογές που θα διεξαχθούν στο Τακτικό Παγκύπριο Συνέδριο του Κόμματος τη μεθεπόμενη Κυριακή, άρχισε από τις εννέα το πρωί και θα λήξει σε μία ώρα.

    Μέχρι στιγμής υπέβαλαν υποψηφιότητα, για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου οι Στάθης Κιττής και Νίκος Κλεάνθους και για τη θέση του αντιπροέδρου οι Αριστος Χρυσοστόμου, Νίκος Πιττοκοπίτης, Μιχαλάκης Κυπριανού και Ζαχαρίας Κουλίας, ενώ για τη θέση του Γενικού Οργανωτικού οι Φύτος Κωσταντίνου, Βασίλης Πάλμας και Κώστας Κόρτας.

    Για τη θέση του Γενικού Γραμματέα υποψηφιότητα υπέβαλε ο Ανδρέας Αγγελίδης.

    [02] ΔΗΚΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

    Σε δηλώσεις ο Τάσος Παπαδόπουλος είπε ότι το έβδομο συνέδριο του Κόμματος είναι η κορυφαία εκδήλωση των δημοκρατικών διαδικασιών και εξέφρασε την ελπίδα να αποβεί μια νέα αρχή για το Δήκο.

    Ο κύριος Παπαδόπουλος κάλεσε όλους τους φίλους, στελέχη και μέλη του Δήκο καθώς και όλους όσοι είναι, ή όχι μέλη του Κόμματος να στρέψουν την προσοχή τους προς τις εργασίες του συνεδρίου, ώστε να αποτελέσει την απαρχή μιάς νέας περιόδου κατά την οποία θα μπορέσει το Δήκο να διαδραματίσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που πρέπει να έχει στα πολιτικά πράγματα της Κύπρου.

    Ο εκ των υποψηφίων για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου Νίκος Κλεάνθους δήλωσε ότι η ουσία και η σημασία είναι να συμπληρωθεί η διαδικασία και να καταδειχθεί από αυτή ότι το ΔΗΚΟ και ο κόσμος του γνωρίζουν να κάνουν τις επιλογές, να προχωρούν ενωμένοι και να εκπληρώνουν στόχους.

    Ο κύριος Κλεάνθους εξέφρασε την πεποίθηση ότι από αυτές τις εκλογές δεν υπάρχει περίπτωση κανένας να πικραθεί, ή να αισθανθεί ηττημένος, γιατί αυτή η προσπάθεια που θα επιτελεστεί με την εκλογή της νέας ηγεσίας, είναι μια προσπάθεια που πρέπει να είναι συλλογική .

    Ο Νίκος Κλεάνθους είπε επίσης πως πιστεύει ότι το Δήκο σε αυτή τη φάση με όλα όσα έχουν προηγηθεί αναλαμβάνει και κάποιους άλλους ρόλους που δεν ήταν προγραμματισμένοι γιατί μέσα από την προσπάθεια και τις αναγκαιότητες να ξεπεράσει την κρίση, το Δηκο έχει αναλάβει ένα ρόλο για την ευρύτερη ανασυγκρότηση του κέντρου.

    Ο Στάθης Κιττής είπε ότι το συνέδριο αποτελεί ορόσημο στην πορεία του Δήκο.

    Ολοκληρώνεται, είπε, η πρώτη φάση της ζωής του Δήκο το οποίο έχει προσφέρει πολλά στον τόπο.

    Είπε επίσης, ότι πιστεύει πως ο κόσμος του Δήκο έχει ωριμάσει και θα κάνει τις καλύτερες επιλογές.

    Οποιος εκλεγεί, κατέληξε, μέσα από ένα δημοκρατικό ελεύθερο και ευγενή αγώνα, θα είναι ο καλύτερος και θα σταθούμε όλοι δίπλα του.

    [03] ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

    Στους 72 έφτασαν μέχρι αυτή την ώρα οι νεκροί από το τραγικό ναυάγιο του Εξπρές Σάμινα.

    Μεχρι τις έντεκα το πρωί βατραχάνθρωποι ανέσυραν άλλους έξι νεκρούς από το μοιραίο πλοίο.

    Οπως δήλωσε ο επικεφαλής της επιχείρησης, πρόκειται για πέντε γυναίκες και έναν άνδρα, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν στα αεροπορικά καθίσματα του πλοίου φορώντας σωσίβια.

    Οπως διαπίστωσαν οι δύτες, στα 38 μέτρα βάθος όπου βρίσκεται το πλοίο, δεν υπάρχει διαρροή καυσίμων πετρελαίου, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των αγνοουμένων θα φθάσει τους 15.

    [04] ΣΑΜΙΝΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ

    Στο μεταξύ στον εισαγγελέα πρωτοδικών της Σύρου προσήχθησαν ψες οι τέσσερις κρατούμενοι, μέλη του πληρώματος του μοιραίου επιβατηγού σκάφους.

    Οι κρατούμενοι είναι ο πλοίαρχος, ο δεύτερος καπετάνιος, ο χειριστής του πηδαλίου και ένας δόκιμος αξιωματικός.

    [05] ΝΑΞΟΣ ΠΛΟΙΟ

    Νέα ναυτική τραγωδία απετράπηκε χθες, αυτή τη φορά στη Νάξο.

    Οπως μεταδίδεται, το επιβατηγό οχηματαγωγό, Εξπρές Αρτεμις, προσάραξε στα ρηχά του λιμανιού της Νάξου. Αποτέλεσμα ήταν να σβήσουν οι μηχανές και το πλοίο να βρεθεί ακυβέρνητο μέσα στο λιμάνι, ενώ επικρατούσε σφοδρή θαλασσοταραχή και έπνεαν άνεμοι έντασης εννέα μποφώρ.

    Οι προσπάθειες του καπετάνιου και του πληρώματος, απέτρεψαν την τελευταία στιγμή τα χειρότερα και συγκράτησαν το πλοίο, να μην παρασυρθεί και να κτυπήσει στην προβλήτα.

    Οι 1088 επιβάτες σε κατάσταση σόκ κατάφεραν να αποβιβαστούν τα ξημερώματα στο λιμάνι, όταν το οχηματαγωγό κατόρθωσε να δέσει στο μόλο με τη βοήθεια ρυμουλκών

    [06] ΛΑΘΡΟ ΝΕΟ

    Εξελίξεις σημειώθηκαν την αυγή με τους 35 λαθρομετανάστες που βρίσκονται από χθες στα ανοικτά του Ακρωτηρίου Κάβο Γκρέκο.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΡΙΚ, η επιδιόρθωση της βλάβης του πλοιαρίου στο οποίο επέβαιναν, δεν κατέστη δυνατή και οι Αρχές της Δημοκρατίας τους παραχώρησαν άλλο πλοιάριο, τους προμήθευσαν με τρόφιμα και νερό και αναχώρησαν με προορισμό τη Συρία.

    Το πλοιάριο ρυμουλκούσε ακταιωρός της Λιμενικής Αστυνομίας προς τα ανοικτά.

    Οταν οι λαθρομετανάστες αντελήφθησαν τι ακριβώς συνέβαινε, αντέδρασαν και απέκοψαν το σκοινί, ρίχνοντας άγκυρα 18 ναυτικά μίλια ανατολικά των ακτών, εκτός χωρικών υδάτων της Κύπρου.

    Στη συνέχεια επιχείρησαν και πάλι να επιστρέψουν στις ακτές, αλλά ανακόπηκαν από την ακταιωρό όπου και βρίσκονται μέχρι αυτή την ώρα.

    [07] ΑΚΕΛ ΚΛΗΡΙΔΗΣ

    Το ΑΚΕΛ, εμμένει στην άποψη του, ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά, θα πρέπει να επιμένει σε ανάκληση της δήλωσης Ανάν.

    Σε ανακοίνωση του, επικρίνει τη χθεσινή γραπτή δήλωση του Προέδρου Κληρίδη, η οποία, όπως υποστηρίζει, συνιστά έκδηλη προσπάθεια δικαιολόγησης του χειρισμού που έκανε σχετικά με τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

    Το ΑΚΕΛ συνεχίζει στην ανακοίνωση του, φρονεί ότι η εναρκτήρια δήλωση Κόφι Ανάν και οι χειρισμοί της Γραμματείας του Οργανισμού, αποτελούν σοβαρή εκτροπή απο τις θέσεις του ΟΗΕ για το Κυπριακό.

    [08] ΚΑΝΑΔΟΣ ΤΕΛΟΣ

    Απεβίωσε στο Μόντρεαλ σε ηλικία 80 ετών, ο πρώην πρωθυπουργός του Καναδά, Πιέρ Τρυντό, ο οποίος ηγήθηκε της χώρας επί δεκαέξι χρόνια.

    Στη διάρκεια της θητείας του ο Τρυντό έδωσε έμφαση στις προσπάθειες να διατηρηθεί ενωμένη η χώρα.

    Τα τελευταία χρόνια της ζωής του υπέφερε από τη νόσο του Πάρκινσον και από καρκίνο του προστάτη.

    [09] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού.

    Οι χαμηλές πιέσεις και οι ασταθείς καιρικές συνθήκες, που έφεραν τις πρόσφατες βροχές υποχωρούν από σήμερα.

    Το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Παροδικές νεφώσεις ωστόσο πιθανό να δώσουν μερικές ακόμα, τοπικές βροχές.

    Οι άνεμοι θα είναι κυρίως νοτιοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα ταραγμένη στις προσήνεμες περιοχές.

    Και απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Ελαφρές, μεμονωμένες βροχές ενδέχεται να πέσουν σε παράλιες κυρίως περιοχές.

    Οι άνεμοι θα είναι κυρίως βορειοδυτικοί ασθενείς ως μέτριοι τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα μέχρι ταραγμένη στις προσήνεμες περιοχές.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 17 στα παράλια και στους δέκα στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι πολύ μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 29 September 2000 - 9:37:05 UTC