Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-01-15

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΛΛΑΣ ΕΡΕΥΝΕΣ
  • [02] ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
  • [03] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ
  • [04] ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΟΧΙ
  • [05] ΤΣΟΧΑ ΟΥΡΑΝΙΟ
  • [06] ΚΙΝΕΖΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜ
  • [07] ΑΟΣΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • [08] ΓΑΖΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ
  • [09] ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΕΥΝΑ
  • [10] ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΤΕΛΟΣ
  • [11] ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2001

  • [01] ΕΛΛΑΣ ΕΡΕΥΝΕΣ

    Στην Ελλάδα, τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν απεγνωσμένα τις προσπάθειές τους για εντοπισμό τυχόν επιζώντων του μοιραίου ελικοπτέρου, το οποίο κατέπεσε χθες στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο Σούνιο.

    Ακαρπες παραμένουν οι προσπάθειες και για εντοπισμό του οκτάχρονου κοριτσιού, το οποίο παρασύρθηκε χθες από πελώρια κύματα στην Ζάκυνθο.

    Οι έρευνες για εντοπισμό των αγνοουμένων επανήρχισαν με το πρώτο φως της ημέρας από αέρος και θαλάσσης.

    Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου εντοπίστηκαν ψες επτά ναυτικά μίλια από τη στεριά, μεταξύ Σουνίου και των νησίδων Αγίου Γεωργίου.

    Στο μεταξύ το κύμα κακοκαιρίας το οποίο ενέσκηψε από χθες τα ξημερώματα την Ελλάδα και το οποίο ευθύνεται για το θάνατο δεκαέξι ανθρώπων, συνεχίζει να πλήττει και σήμερα ολόκληρη τη χώρα, με χιονοπτώσεις, σφοδρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.

    Από το απόγευμα αναμένεται σταδιακή ύφεση των καιρικών συνθηκών.

    [02] ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

    Στο Ελ Σαλβαδόρ ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους τετρακόσιους από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη χώρα, ενώ πέραν των επτακόσιων τραυματίστηκαν και άλλων χιλίων διακόσιων αγνοείται η τύχη.

    Σωστικά συνεργεία και εθελοντές σκάβουν στη λάσπη προσπαθώντας να εντοπίσουν επιζώντες στα θαμμένα από τη λάσπη σπίτια, ενώ οι συνεχείς μετασεισμικές δονήσεις καθιστούν το έργο τους δυσκολότερο.

    Ο σεισμός έπληξε και χωριά που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα, τα οποία παραμένουν αποκομμένα από την υπόλοιπη χώρα, καθώς οι δρόμοι έχουν κλείσει από τις κατολισθήσεις.

    [03] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ

    Ο πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών εκτιμά ότι ο έκτος γύρος των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για τα τέλη Ιανουαρίου, θα αναβληθεί για αργότερα.

    Ο κύριος Λυσσαρίδης, ο οποίος μιλούσε ύστερα από πρωινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε ότι στηρίζει την εκτίμησή του αυτή, στις πληροφορίες και τις ενδείξεις που υπάρχουν.

    Επεσήμανε επιπλέον ότι ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών δεν απέστειλε ακόμη τις προσκλήσεις του προς τον πρόεδρο Κληρίδη και το Ραούφ Ντενκτάς, γεγονός το οποίο αποδεικνύει ότι, ούτε και ο ίδιος πιστεύει ότι μπορεί να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα, τα οποία είχε θέσει.

    Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε πρέσβεις ευρωπαϊκών χωρών.

    Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.

    [04] ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΟΧΙ

    Ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών του ψευδοκράτους, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, επανέλαβε ότι η απόφαση για αποχώρηση από τις συνομιλίες είναι οριστική.

    Είπε επίσης ότι ο Αμερικανός Προεδρικός Απεσταλμένος για το Κυπριακό Αλφρεντ Μόουζες και ο Ειδικός Απεσταλμένος της Βρετανίας Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ δεν πρότειναν πλαίσια που να ικανοποιούν την τουρκική πλευρά.

    Ισχυρίστηκε επίσης ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη για διάλογο, όχι όμως με προφορικές διαβεβαιώσεις ότι οι συνομιλίες αυτές δεν θα εγκυμονούν κινδύνους.

    [05] ΤΣΟΧΑ ΟΥΡΑΝΙΟ

    Ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Ακης Τσοχατζόπουλος δήλωσε ότι ένας στους δέκα αξιωματικούς και υπαξιωματικούς καθώς και τρεις στους δέκα Ελληνες στρατιώτες που υπηρετούν στο Κοσσυφοπέδιο, θέλουν να γυρίσουν στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι όλες οι επιθυμίες θα ικανοποιηθούν.

    Σε συνέντευξη του στην Αθηναική Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ο κύριος Τσοχατζόπουλος κατηγόρησε το ΝΑΤΟ για τέσσερις επιλογές και παραλείψεις, όσον αφορά τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο και τη χρήση βλημάτων με απεμπλουτισμένο ουράνιο.

    Απεκάλυψε επίσης ότι η Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Μαντλίν Ολμπράϊτ πίεζε για χρήση των βλημάτων αυτών, υποστηρίζοντας ότι είναι ακίνδυνα, και καλούσε την Ελλάδα να συμβάλει στην αποτροπή της εκμετάλλευσης του θέματος για πολιτικούς λόγους.

    [06] ΚΙΝΕΖΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜ

    Εφθασε το πρωί στη Κύπρο επικεφαλής αντιπροσωπείας, ο Αντιπρόεδρος της Λαικής Δημοκρατίας της Κίνας Χού Τζιντάο, για τριήμερη επίσημη επίσκεψη.

    Ο κύριος Τζιντάο θα παρακαθήσει το απόγευμα σε επίσημες συνομιλίες στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και θα ακολουθήσει η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών.

    Στη συνέχεια ο Κινέζος επίσημος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού, ενώ το βράδυ ο Πρόεδρος Κληρίδης και η σύζυγός του θα παραθέσουν επίσημο δείπνο προς τιμήν του κυρίου καιτης κυρίας Χου στο Προεδρικό Μέγαρο.

    [07] ΑΟΣΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

    Η Κύπρος, υπό την μελλοντική ιδιότητά της, ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα ενεργήσει με στόχο την ενδυνάμωση της φιλίας και της συνεργασίας ανάμεσα στα νησιωτικά κράτη του πλανήτη.

    Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης στη τρίτη διεθνή συνάντηση ΑΟΣΙΣ, στην οποία συμμετέχουν τριανταεννέα μικρά νησιωτικά κράτη του κόσμου.

    Η διεθνής συνάντηση πραγματοποιείται στη Λευκωσία και αποσκοπεί στην εξέταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νησιωτικά κράτη, ιδιαίτερα στους τομείς του περιβάλλοντος, της αειφόρου ανάπτυξης και της ενέργειας.

    Ο κύριος Κασουλίδης επεσήμανε τις σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα μικρά κράτη και στον τομέα της ασφάλειας, οι οποίες δεν έτυχαν επαρκούς χειρισμού από τη διεθνή κοινότητα και έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση της εισβολής και κατοχής τμήματος της Κύπρου.

    Ο κύριος Κασουλίδης ευχαρίστησε τα μικρά νησιωτικά κράτη για τη σταθερή υποστήριξη και αλληλεγγύη που προσφέρουν για επανένωση της Κύπρου.

    [08] ΓΑΖΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ

    Πλήρη αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας επέβαλε σήμερα ο ισραηλινός στρατός, ύστερα από τη δολοφονία εβραίου εποίκου.

    Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι διακόπηκε η λειτουργία του αεροδρομίου της Γάζας, ενώ έχουν τοποθετηθεί οδοφράγματα στις κύριες οδικές αρτηρίες και έχουν αποκλεισθεί οι είσοδοι προς τη Λωρίδας της Γάζας.

    Νωρίς το πρωί ισραηλινοί στρατιώτες ανακάλυψαν το πτώμα εβραίου εποίκου που είχε εξαφανισθεί από χθες.

    [09] ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΕΥΝΑ

    Το Ραδιοφωνικό Ιδρυμα Κύπρου θα αρχίσει να παρουσιάζει από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη τα αποτελέσματα της τρίτης παγκύπριας έρευνας πολιτικής κουλτούρας και εκλογικής συμπεριφοράς, που πραγματοποίησαν για λογαριασμό του ο εκλογολόγος - πολιτικός αναλυτής Γιάννης Μαυρής και η εταιρεία Σάϊμαρ Μάρκετ Ρισέρτς.

    Η έρευνα θα παρουσιάζεται, θα αναλύεται και θα σχολιάζεται από το ΡΙΚ Ενα, στις δέκα κάθε βράδυ.

    Απόψε, στο πλαίσιο του προγράμματος "Διάλογοι", θα μεταδοθεί το πρώτο μέρος της έρευνας που καλύπτει το Κυπριακό πρόβλημα, τις σχέσεις Ελλάδας - Κύπρου και συναφή θέματα. Φιλοξενούμενοι θα είναι ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και ο Γενικός Γραμματέας του Ακέλ Δημήτρης Χριστόφιας.

    [10] ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΤΕΛΟΣ

    Πέθανε χθες σε ηλικία ογδόντα εννέα ετών η αγωνίστρια της ΕΟΚΑ Σωφροσύνη Κωνσταντινίδου, από την Κοκκινοτριμιθιά.

    Η κηδεία της θα γίνει σήμερα στις δύο μετά το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Παναγίας Κοκκινοτριμιθιάς.

    [11] ΚΑΙΡΟΣ

    Και η πρόγνωση για τον καιρό.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κατά το πλείστον αίθριος.

    Ωστόσο μερικές τοπικές νεφώσεις που θα σχηματίζονται κατά διαστήματα πιθανόν να φέρουν λίγες βροχές στα ορεινά.

    Οι άνεμοι θα ειναι βορειανατολικοί ως νοτιανατολικοί μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ και τοπικά ισχυροί, πέντε μποφόρ και η θάλασσα ταραγμένη.

    Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά παροδικά θα σχηματίζονται αραιές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειανατολικοί ασθενείς τριών μποφόρ και τοπικά μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ.

    Η θάλασσα θα παραμείνει ταραγμένη στις προσήνεμες περιοχές.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους οκτώ βαθμούς στο εσωτερικό και δυτικά παράλια, στους δώδεκα στα νότια και στους τέσσερις στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 15 January 2001 - 11:14:37 UTC