Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-08-28

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΒΟΜΒΑ ΝΕΟΤΑΤΟ
  • [02] ΛΗΣΤΕΙΑ ΝΕΟΤΑΤΟ
  • [03] ΚΕΡΑΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ
  • [04] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΒΕΛΓΟΣ
  • [05] ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
  • [06] ΠΡΟΝΤΙ ΜΕΣΗ
  • [07] ΦΙΛΙΑ ΕΡΕΙΠΙΑ
  • [08] ΚΑΙΡΟΣ TΡΙΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2001

  • [01] ΒΟΜΒΑ ΝΕΟΤΑΤΟ

    Η Αστυνομία συνεχίζει δραστήριες έρευνες για εντοπισμό και σύλληψη των βομβιστών που ανατίναξαν το πρωϊ το αυτοκίνητο του συνταξιούχου αστυνόμου Ανδρέα Σεϊμένη, στην Αγλαντζιά.

    Η βόμβα τοποθετήθηκε κάτω από το αυτοκίνητο του Ανδρέα Σεϊμένη, το οποίο βρισκόταν στο χώρο στάθμευσης του σπιτιού του, στην οδό Δήμητρας στην Αγλαντζιά.

    Σύμφωνα με τον πυροτεχνουργό της Αστυνομίας η βόμβα ήταν τοποθετημένη στον πίσω δεξιό τροχό του οχήματος και από την έκρηξη το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς.

    Η έκρηξη που σημειώθηκε στις τέσσερις και τριάντα το πρωϊ οφείλεται σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος περιείχε εκρηκτική ύλη υψηλής ισχύος και πυροδοτήθηκε με βραδύκαυστο πυραγωγό σχοινί.

    Ο υπαστυνόμος του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγλημάτων Λευκωσίας Αγαμέμνων Δημητρίου απαντώντας σε ερώτηση εάν τα ελατήρια της έκρηξης αναζητούνται στη μακρά υπηρεσία του Αστυνόμου Σεϊμένη στην Αστυνομία ή σε προσωπικές διαφορές, ανέφερε ότι διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα και τίποτε δεν αποκλείεται.

    Ο κύριος Σεϊμένης αφυπηρέτησε από την Αστυνομία πριν από έξι χρόνια.

    Υπηρέτησε για πολλά χρόνια στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων και διετέλεσε υποδιευθυντής και υπεύθυνος επιχειρήσεων του Τμήματος.

    [02] ΛΗΣΤΕΙΑ ΝΕΟΤΑΤΟ

    Ερευνες και ανακρίσεις συνεχίζει η Αστυνομία και στη Λεμεσό για εντοπισμό και σύλληψη του δράστη της ένοπλης ληστείας που διαπράχθηκε το πρωί στο κατάστημα της Συνεργατικής Πιστωτικής Εταιρείας Αγίας Φυλάξεως στη Λεμεσό.

    Ο δράστης συναπεκόμισε ποσό πέντε χιλιάδων λιρών.

    Η Αστυνομία έχει ανακρίνει διάφορα άτομα, αλλά η προσοχή της εστιάζεται σε νεαρό, μετρίου αναστήματος, λεπτής σωματικής διάπλασης.

    Ο νεαρός, ο οποίος φέρει μούσι, εντοπίστηκε στο σπίτι του και οδηγήθηκε στην αστυνομική διεύθυνση Λεμεσού για ανάκριση.

    Παράλληλα η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για εντοπισμό των χρημάτων και του όπλου το οποίο χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία.

    Ο δράστης, ο οποίος δεν φορούσε κουκούλα, εισήλθε στο κατάστημα της Σπέ καί υπό την απειλή πιστολιού ζήτησε από τους υπαλλήλους να τοποθετήσουν σε σακούλα τα χρήματα που υπήρχαν στο Ταμείο και διέφυγε πεζός από την πίσω πόρτα.

    Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο δράστης ήταν αξύριστος και μιλούσε σπασμένα ελληνικά.

    Εξ άλλου κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι είδαν νεαρό άτομο να τρέχει από υποστατικό σε υποστατικό, χωρίς να κρατά ο,τιδήποτε, ενώ άλλοι ανέφεραν ότι κρατούσε μικρή τσάντα.

    [03] ΚΕΡΑΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

    Οι κυβερνήσεις Βρετανίας και Κύπρου κατέληξαν σε συμφωνία για τους περαιτέρω χειρισμούς όσον αφορά την εγκατάσταση της γιγαντιαίας κεραίας στη περιοχή Ακρωτηρίου.

    Σε κοινό ανακοινωθέν που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Εξωτερικών και τη Βρετανική Υπάτη Αρμοστεία στη Λευκωσία επαναλαμβάνεται η δέσμευσή των δυο Κυβερνήσεων όπως διενεργήσουν μακροπρόθεσμες ιατρικές μελέτες, προκειμένου να δώσουν απαντήσεις στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ανησυχούν για τις τυχόν επιπτώσεις στην υγεία τους, από την εγκατάσταση μιας τέτοιας κεραίας.

    Οι δύο κυβερνήσεις συμφώνησαν επίσης στο χειρισμό των περιβαλλοντικών θεμάτων.

    [04] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΒΕΛΓΟΣ

    Ο Βέλγος Υπουργός Οικονομικών Ρίτερ Ράϊντερς, του οποίου η χώρα ασκεί αυτό το εξάμηνο την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έγινε το πρωί δεκτός από τον Πρόεδρο Κληρίδη.

    Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.

    Ο Βέλγος Υπουργός είχε στη συνέχεια συνάντηση με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αυξέντη Αυξεντίου και τον Υπουργό Οικονομικών Τάκη Κληρίδη.

    Σε λίγο ο Βέλγος Υπουργός θα δώσει κοινή διάσκεψη τύπου στο υπουργείο Οικονομικών με τον κύριο Κληρίδη.

    [05] ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ

    Ισραηλινά άρματα μάχης εισέβαλαν νωρίς σήμερα το πρωϊ στην πόλη Μπέητ Τζάλα στη Δυτική Οχθη του Ιορδάνη, που βρίσκεται υπό παλαιστινιακή διοίκηση. Ταυτόχρονα ισραηλινά στρατεύματα κατέλαβαν θέσεις γύρω από την πόλη, από όπου, όπως ισχυρίζονται οι Ισραηλινοί, οι Παλαιστίνιοι βάλλουν εναντίον εβραϊκού συνοικισμού.

    Η νέα εισβολή στα παλαιστινιακά εδάφη έγινε εικοσι-τέσσερις ώρες μετά τη δολοφονία του αρχηγού του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης Αμπού Αλί Μουστάφα.

    Ανώτερος παλαιστίνιος αξιωματούχος δήλωσε ότι η κατάληψη θέσεων στην πόλη ισοδυναμεί με επανάληψη της κατοχής, γεγονός, που όπως είπε, θα μπορούσε να οδηγήσει σε πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

    [06] ΠΡΟΝΤΙ ΜΕΣΗ

    Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Ρομάνο Πρόντι κάλεσε την Ευρώπη να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στις προσπάθειες για επίτευξη ειρήνης στη Μέση Ανατολή.

    Σε άρθρο του στην ιταλική εφημερίδα "Λα Ρεπούπλικα", γράφει ότι η Ευρώπη πρέπει να καταστεί ακόμη πιο σημαντικός παράγοντας στην αναζήτηση ειρήνης.

    Ο Ρομάνο Πρόντι υποστήριξε ότι η Μεσόγειος δεν πρέπει να αποτελεί θάλασσα του φόβου, όπως είπε, αλλά θάλασσα που να φέρνει κοντά διαφορετικούς ανθρώπους και πολιτισμούς.

    [07] ΦΙΛΙΑ ΕΡΕΙΠΙΑ

    Σε ερείπια έχει μετατραπεί η εκκλησία του κατεχόμενου χωριού Φιλιά.

    Οπως γράφει ο τουρκοκυπριακός τύπος, η οροφή της εκκλησίας έχει καταρρεύσει και τα πορτοπαράθυρα έχουν καταστραφεί ενώ εκφράζονται φόβοι για πλήρη κατάρρευση της.

    [08] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού

    Το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

    Τοπικά, κυρίως σε ορεινές περιοχές και σε περιοχές του εσωτερικού, θα αναπτύσσονται νεφώσεις και θα πέσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανόν να σημειωθεί καταιγίδα.

    Οι άνεμοι θα είναι γενικά δυτικοί, ασθενείς έως μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ αλλά νοτιοδυτικοί ισχυροί πέντε μποφόρ στα νότια παράλια.

    Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη γενικά και ταραγμένη στις νότιες, προσήνεμες περιοχές.

    Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

    Σε μερικές περιοχές αναμένεται να εμφανισθούν χαμηλές νεφώσεις ή ομίχλη.

    Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ασθενείς εως μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρσία θα πέσει στους εικοσιένα βαθμούς στο εσωτερικό, στους εικοσιδύο στα παράλια και στους δεκαοκτώ στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος.

    Γύρω στο μεσημέρι θα αρχίσουν να σχηματίζονται τοπικές νεφώσεις, ενώ σε ορεινές περιοχές και περιοχές του εσωτερικού, ενδέχεται να πέσουν βροχές.

    Οι άνεμοι θα τραπούν σταδιακά σε νοτιοδυτικούς, ασθενείς έως μέτριους, τριών έως τεσσάρων μποφόρ γενικά, αλλά σε ισχυρούς, πέντε ως έξη μποφόρ στις νότιες περιοχές το απόγευμα.

    Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη στις προσήνεμες περιοχές και θα καταστεί ταραγμένη στις νότιες περιοχές το απόγευμα.

    Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους τριανταπέντε βαθμούς στο εσωτερικό, στους τριανταένα στα παράλια και στους εικοσιεπτά στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

    Ο κίνδυνος πυρκαΪών είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 28 August 2001 - 12:51:15 UTC