Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 02-09-23

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
  • [02] ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΚΘΕΣΗ
  • [03] ΣΡΕΤΕΡ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • [04] ΣΡΕΤΕΡ ΔΕΞΙΑ
  • [05] ΠΑΦΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
  • [06] ΛΥΚΕΙΟ
  • [07] ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΕΜΑΛ
  • [08] ΤΡΥΦΩΝΟΣ ΤΕΛΟΣ
  • [09] ΕΚΡΗΞΗ ΝΕΟΤΕΡΟ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2002

  • [01] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ

    Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης τόνισε ότι δεν υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ στελεχών του Δησύ αναφορικά με την πολιτική της υπέρβασης, ούτε γίνονται δεύτερες σκέψεις για το θέμα της υποστήριξης της υποψηφιότητας του Προέδρου του Κισός Γιαννάκη Ομήρου για τις προεδρικές εκλογές. Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κύριος Αναστασιάδης ανέφερε ότι αυτό που εκδηλώνεται είναι προβληματισμός, ώστε να υπάρξει μια επιτυχής επιλογή και πορεία. Ο Πρόεδρος του Δησύ ανέφερε ότι σήμερα ή αύριο θα ολοκληρωθούν οι προτάσεις του κόμματος καί θα αρχίσει διάλογος με ομάδα του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών για διαμόρφωση της τελικής πρότασης της υποψηφιότητας Ομήρου.

    [02] ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΚΘΕΣΗ

    Την πεποίθηση ότι η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κύπρο που θα δοθεί στις 9 Οκτωβρίου θα είναι πολύ θετική, εξέφρασε ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας Γιώργος Βασιλείου, κληθείς να σχολιάσει το περιεχόμενό της, όπως αυτό δημοσιεύεται στην αθηναϊκή εφημερίδα Το Βήμα.

    Ο κύριος Βασιλείου είπε πως αυτό δεν σημαίνει ότι η πλευρά μας πρέπει να επαναπαυθεί, και ότι θα χρειαστεί πολλή ψυχραιμία για να αντιμετωπιστούν οι διάφορες προκλήσεις που η Τουρκία θα συνεχίσει να εξαπολύει. Ερωτηθείς για τις τουρκικές απειλές περί προσάρτησης, ο κύριος Βασιλείου είπε πως όποιος δεν τις λαμβάνει σοβαρά υπόψη κάνει μεγάλο λάθος.

    [03] ΣΡΕΤΕΡ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    Μετά τη χθεσινή νίκη του Κυβερνώντος συνασπισμού στη Γερμανία, ο Γερμανός Καγκελάριος Γκέρχαντ Σρέτερ καλείται να προχωρήσει στη μεταρρύθμιση της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη και της τρίτης στον κόσμο. Θα πρέπει επίσης να κινηθεί γρήγορα και να επανορθώσει τις σχέσεις της χώρας του με τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες ψυχράνθηκαν μετά τη δήλωση του ότι η Γερμανία δεν θα μετάσχει σε ένα πόλεμο εναντίον του Ιράκ, αλλά και μετά τη δήλωση της υπουργού Δικαιοσύνης, η οποία συνέκρινε τις μεθόδους του Πρόεδρου Μπους με εκείνες του Χίτλερ. Σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα ο συνασπισμός σοσιαλδημοκρατών και πρασίνων εξασφαλίζει πλειοψηφία εννέα εδρών. Στην προηγούμενη Βουλή ο συνδυασμός των δυο κομμάτων διέθετε πλειοψηφία είκοσι μιάς εδρών.

    [04] ΣΡΕΤΕΡ ΔΕΞΙΑ

    Η νίκη του σοσιαλδημοκράτη Καγκελάριου Γκέρχαντ Σρέτερ στις γενικές εκλογές ανακόπτει την τάση που επικρατεί στην Ευρώπη, να ανέρχονται στην εξουσία τα δεξιά κόμματα. Κόμματα της δεξιάς κατέχουν σημαντική παρουσία στα κοινοβούλια της Αυστρίας, της Δανίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας, της Νορβηγίας και της Ελβετίας. Σοσιαλδημοκρατικά κόμματα επικρατούν στην Ελλάδα, στην Βρετανία και στη Γερμανία.

    [05] ΠΑΦΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

    Ο Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος δήλωσε ότι γίνονται διευθετήσεις για επιστροφή του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου στην Κύπρο με νοσοκομειακό αεροπλάνο. Τον Μακαριώτατο θα συνοδεύει ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας Κώστας Ζαμπάρτας, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην Αθήνα. Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο του ΡΙΚ ο Πάφου Χρυσόστομος επανέλαβε ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν επιστρέφει για να αναλάβει τα καθήκοντά του αλλά για συνέχιση της νοσηλείας του.

    [06] ΛΥΚΕΙΟ

    Μαθητές του Λυκείου Δασουπόλεως εγκατέλειψαν σήμερα το σχολείο τους επειδή όπως ισχυρίζονται δεν έγιναν δεκτά τα αιτήματά τους για αλλαγές μαθημάτων. Οπως ανέφερε στο ΡΙΚ ο διευθυντής του σχολείου Σωτήρης Θεμιστοκλέους, οι μαθητές, με βάση τη νομοθεσία, δικαιούνται να κάνουν αλλαγές μαθημάτων μέχρι και τις δεκαπέντε Οκτωβρίου. Ηδη, πρόσθεσε, η διεύθυνση του σχολείου ολοκλήρωσε το πρώτο πρόγραμμα αλλαγών, ενώ τώρα εξετάζονται οι αιτήσεις που υπέβαλαν οι μαθητές εκ νέου. Σύμφωνα με τον κύριο Θεμιστοκλέους, οι μαθητές απαιτούσαν άμεση ικανοποίηση του αιτήματός τους, γεγονός που πρακτικά είναι αδύνατο.

    [07] ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΕΜΑΛ

    Στην επίσκεψη του μικρού Ανδρέα Βασιλείου στον τάφο του συνομήλικου του Κεμάλ, ο οποίος πέθανε από λευχαιμία στις τριάντα Αυγούστου του 2000, αναφέρεται η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις, αποκαλώντας τα δύο παιδιά σύμβολα ειρήνης. Την επίσκεψη του Ανδρέα Βασιλείου προβάλλει και η εφημερίδα Ορτάμ υπό τον τίτλο "γέφυρα φιλίας". Ο Ανδρέας, ο οποίος πέρασε στα κατεχόμενα μαζί με τον πατέρα του, επισκέφθηκε επίσης το μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα.

    [08] ΤΡΥΦΩΝΟΣ ΤΕΛΟΣ

    Υπέκυψε χθες βράδυ στα τραύματά του ο Τρύφωνας Τρύφωνος, ο οποίος είχε τραυματισθεί από πυρά αστυνομικών στη διάρκεια της ένοπλης ληστείας που διαπράχθηκε στις δώδεκα Σεπτεμβρίου σε υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στην περιοχή Αμαθούντας στη Λεμεσό. Ο Τρύφωνος, τριανταδύο χρόνων, από το Πραστειό Κελλακίου, είχε τραυματισθεί στο στήθος και την κοιλιακή χώρα από πυροβολισμούς που ρίφθηκαν εναντίον του από αστυνομικούς στη διάρκεια καταδίωξής του, όταν τράπηκε σε φυγή με αυτοκίνητο μετά τη ληστεία. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν όταν ο Τρύφωνος ανέσυρε αυτόματο όπλο εναντίον τους.

    [09] ΕΚΡΗΞΗ ΝΕΟΤΕΡΟ

    Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις τρεις μετά τα μεσάνυκτα σε αυτοκίνητο στο Στρόβολο. Το αυτοκίνητο, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς, ανήκει στην εταιρεία Ελ Στάνλεϋ Σάϋπρους και το χρησιμοποιεί ο Γεώργιος Πέτσας, από το Στρόβολο, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας. Εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η έκρηξη οφείλεται σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος τοποθετήθηκε στο καπό του αυτοκινήτου. Από την έκρηξη εξερράγη στο αυτοκίνητο πυρκαγιά, την οποία έσβησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία που έσπευσε στη σκηνή. Το αυτοκίνητο βρισκόταν στο χώρο στάθμευσης της οικίας του Πέτσα, στην οδό Βελιγραδίου στην περιοχή Ελαιώνων. Πέντε λεπτά μετά την έκρηξη ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί. Η Αστυνομία δεν εντόπισε την περιοχή, όπου ρίφθηκαν οι πυροβολισμοί.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί έως δυτικοί ασθενείς, έως μέτριοι, τριών με τεσσάρων μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους τριαντα-δύο βαθμούς στο εσωτερικό, στους τριάντα στα νότια και τ' ανατολικά παράλια, στους εικοσι-οκτώ στα δυτικά και στους εικοσι-δύο στις ψηλότερες ορεινές περιοχές. Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα ήρεμη έως λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και στα δυτικά παράλια, στους 21 στα νότια και στους 13 στις υψηλότερες ορεινές περιοχές. Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 23 September 2002 - 10:58:22 UTC