Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-06-06

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΤΤΙΛΑΣ ΛΟΥΡΟΥΤΖΙΝΑ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • [03] ΚΛΟΣΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [04] ΧΑΝΕΙ ΝΤΕΝΚΤΑΣ
  • [05] ΟΥΝΦΙΚΥΠ ΘΗΤΕΙΑ
  • [06] ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΝΕΚΡΟΙ
  • [07] ΙΡΑΚ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ
  • [08] ΜΠΟΥΣ ΒΑΓΔΑΤΗ
  • [09] ΗΠΑ ΑΙΘΙΟΠΙΑ ΤΡΟΜΟ
  • [10] ΠΑΣΥΔΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • [11] ΑΜΚΕ ΜΕΤΑΛΛΙΑ
  • [12] ΤΖΟΚΕΡ ΠΡΟΤΟ
  • [13] 92-10-681
  • [14] ΚΑΙΡΟΣ ΠΡΩΙΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2003

  • [01] ΑΤΤΙΛΑΣ ΛΟΥΡΟΥΤΖΙΝΑ

    Μετά τα Στροβίλια ο Αττίλας προωθεί τώρα δυνάμεις στη Λουρουτζίνα και το Πέργαμος.

    Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα αποκαλύπτει ότι προωθημένες σκοπιές των Τούρκων στις περιοχές των δύο χωριών θα επανδρώνονται πλέον από στρατιώτες του Αττίλα και όχι από άνδρες των λεγόμενων τουρκοκυπριακών δυνάμεων ασφαλείας.

    Σύμφωνα με την Αφρίκα, την Τετάρτη τη νύκτα μεταφέρθηκαν. μέσω του κατεχόμενου λιμανιού της Αμμοχώστου άρματα από την Τουρκία.

    Η εφημερίδα σημειώνει ταυτόχρονα ότι στη γραμμή καταπαύσεως του πυρός συμβαίνουν ανησυχητικά γεγονότα, τα οποία δεν φθάνουν στα Μέσα Ενημέρωσης. Προχθές, γράφει, συνέβη κάτι ανεξήγητο, όταν γύρω στα μεσάνυκτα διακόπηκαν για διάστημα δύο ωρών οι τηλεφωνικές επικοινωνίες.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

    Το Υπουργικό Συμβούλιο εγκαινίασε σήμερα σειρά ειδικών συνεδριάσεων για καταγραφή των στόχων και ανασκόπηση της προόδου στην εφαρμογή του προεκλογικού προγράμματος του προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου.

    Κατά τη σημερινή συνεδρία, που άρχισε στις εννέα το πρωί, θα εξετασθούν θέματα της αρμοδιότητας του υπουργείου Εσωτερικών. Θα ακολουθήσουν συνεδρίες για τα θέματα όλων των υπουργείων, που θα ολοκληρωθούν στις 14 Ιουλίου.

    [03] ΚΛΟΣΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικλ Κλόσον δήλωσε ότι με τη μερική άρση των περιορισμών στη διακίνηση, έχει τιναχθεί στον αέρα ο μύθος ότι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι πρέπει να κρατηθούν χωριστά, για να διατηρηθεί η ειρήνη.

    Τόνισε, ωστόσο, ότι το μέτρο αυτό δεν αποτελεί υποκατάστατο της λύσης του Κυπριακού.

    Ο Μάικλ Κλόσον πρόσθεσε ότι κορυφαία προτεραιότητα των Ηνωμένων Πολιτειών είναι η επίτευξη δίκαιης και διαρκούς διευθέτησης του Κυπριακού, στη βάση του σχεδίου Ανάν.

    Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Τόμας Γουέστον την ερχόμενη εβδομάδα, είπε ότι στόχος είναι να υπογραμμισθεί η υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών σε μια διευθέτηση του Κυπριακού και υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος Μπους έχει ενθαρρύνει, κατά τις τελευταίες εβδομάδες, τους ηγέτες της Τουρκίας να προχωρήσουν με βάση το σχέδιο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ.

    [04] ΧΑΝΕΙ ΝΤΕΝΚΤΑΣ

    Προσκολλημένος στο παρελθόν παραμένει ο Ντενκτάς, δήλωσε ο λόρδος Ντέιβιντ Χάνεϊ στο BBC.

    Ο λόρδος Χάνεϊ πρόσθεσε ότι αρέσει στον Ντενκτάς να μιλά για την ιστορία, αλλά η εκδοχή του σταματά πολύ πριν το παρόν. Η ίδια η Τουρκία, είπε, επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση και διερωτήθηκε αν θα απομείνει το βόρειο τμήμα της Κύπρου το μοναδικό έδαφος στην Ευρώπη, που δεν πλησιάζει την κοινότητα, επειδή ένας γηραιός κύριος, όπως είπε, δεν θέλει την προσέγγιση.

    Αναφερόμενος στους λόγους της παραίτησής του, ο λόρδος Χάνεϊ είπε ότι μετά το ναυάγιο της Χάγης, δεν αισθανόταν ότι το έργο του ήταν πολύ χρήσιμο. Τόνισε, ωστόσο, ότι ο μη διορισμός αντικαταστάτη του δεν σημαίνει ότι το Κυπριακό υποβαθμίζεται στην ατζέντα του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, αλλά προκειται για αλλαγή στη διπλωματική μέθοδο εμπλοκής της Βρετανίας.

    [05] ΟΥΝΦΙΚΥΠ ΘΗΤΕΙΑ

    Αρχίζουν σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών διαβουλεύσεις για το περιεχόμενο του ψηφίσματος ανανέωσης της θητείας της Ούνφικυπ για άλλους έξι μήνες.

    Η κυπριακή κυβέρνηση επιδιώκει τη συμπερίληψη στο ψήφισμα ειδικής αναφοράς για την επιδείνωση της κατάστασης στα Στροβίλια.

    Η επίσημη συνεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας θα γίνει στις 11 Ιουνίου.

    [06] ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

    Το αίμα ρέει στη Μέση Ανατολή λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στην Ακαμπα του προέδρου Μπους με τους πρωθυπουργούς του Ισραήλ και των Παλαιστίνων.

    Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι στα Ιεροσόλυμα ότι στη Δυτική Οχθη σκοτώθηκαν δύο μελη της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, από πυρά ισραηλινών στρατιωτών.

    [07] ΙΡΑΚ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέρριψαν αίτημα των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, περιλαμβανομένης της Βρετανίας, για επιστροφή στη Βαγδάτη των επιθεωρητών των Ηνωμένων Εθνών.

    Το θέμα λαμβάνει πολιτικές διαστάσεις τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στη Βρετανία μετά την αποτυχία τους να εντοπίσουν όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ, την ύπαρξη των οποίων είχαν επικαλεστεί για την κήρυξη του πολέμου.

    Το Ρόιτερ σημειώνει ότι εγείρεται θέμα αξιοπιστίας καθώς εκτοξεύονται κατηγορίες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κατακεύασαν μαρτυρία, την οποία αποδέχθηκε η Βρετανία.

    [08] ΜΠΟΥΣ ΒΑΓΔΑΤΗ

    Ο πρόεδρος Μπους πέταξε με το προεδρικό αεροπλάνο πάνω από τη Βαγδάτη.

    Η πτήση έγινε σε ύψος τριάντα χιλιάδων ποδών και το προεδρικό αεροσκάφος συνοδευόταν από τέσσερα μαχητικά F-18. Στο αεροπλάνο επέβαιναν ο υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ και η σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Κοντολίζα Ράις.

    Η πτήση έγινε κατά την επιστροφή του προέδρου Μπους στις Ηνωμένες Πολιτείες από τό Κατάρ, όπου πραγματοποίησε σύντομη επίσκεψη.

    [09] ΗΠΑ ΑΙΘΙΟΠΙΑ ΤΡΟΜΟ

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες έκλεισαν προσωρινά την πρεσβεία τους στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας, ύστερα από πληροφορίες για τρομοκρατικές επιθέσεις.

    Διπλωματική πηγή δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον προειδοποίησε το προσωπικό της πρεσβείας και τα μέλη αμερικανικών οργανώσεων να αποφεύγουν το επόμενο τριήμερο δημόσιους χώρους της Αντίς Αμπέμπα.

    Για τους ίδιους λόγους έκλεισε προσωρινά και η πρεσβεία της Νορβηγίας στην Αιθιοπία.

    [10] ΠΑΣΥΔΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

    Ολοκληρώνονται σήμερα στη Λευκωσία οι εργασίες του συνεδρίου της Πασυδύ.

    Σήμερα θα γίνουν αρχαιρεσίες, θα εγκριθούν ψηφίσματα και θα ακολουθήσει καταστατικό συνέδριο.

    Στο συνέδριο συμμετέχουν τετρακόσιοι περίπου αντιπρόσωποι των ενενήντα επαγγελματικών κλάδων και επαρχιακών τμημάτων της Πασυδύ.

    [11] ΑΜΚΕ ΜΕΤΑΛΛΙΑ

    Με την Κύπρο να προηγείται σταθερά στον πίνακα των μεταλλίων, με 13 χρυσά, 11 αργυρά και 10 χάλκινα συνεχίστηκαν χθες οι δέκατοι Αγώνες Μικρών Κρατών της Ευρώπης στη Βαλέτα της Μάλτας.

    Στη δεύτερη θέση είναι το Λουξεμβούργο και στην τρίτη η Ισλανδία.

    [12] ΤΖΟΚΕΡ ΠΡΟΤΟ

    Επτακόσιες πενήντα χιλιάδες λίρες θα πληρώσει ο Τζόκερ στο παιχνίδι της Κυριακής, καθώς στη χθεσινοβραδυνή κλήρωση δεν βρέθηκε τυχερός στην πρώτη κατηγορία.

    Οι αριθμοί που κληρώθηκαν είναι:

    1, 10, 13, 22 και 36.

    Τζόκερ ο αριθμός: 20.

    Στο Πρότο κληρώθηκε ο αριθμός:

    [13] 92-10-681

    Ούτε και στο Πρότο βρέθηκε τυχερός και στην επόμενη κλήρωση η πρώτη κατηγορία θα πληρώσει πεντακόσιες χιλιάδες λίρες.

    [14] ΚΑΙΡΟΣ ΠΡΩΙΝΟΣ

    Και το Δελτίο Καιρού.

    Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειανατολικοί ασθενείς τριών μποφόρ, ενώ σταδιακά θα τραπούν σε νοτιανατολικούς, ασθενείς έως μέτριους, τριών με τεσσάρων μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 31 στα παράλια και στους 23 στα ορεινά. //

    Απόψε ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος.

    Τοπικά, δυνατό να σχηματισθεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί έως βορειανατολικοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ. Η θάλασα θα είναι λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και τα νότια παράλια, στους 18 στα δυτικά παράλια και στους 15 στα ορεινά.//

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι πολύ μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 6 June 2003 - 20:53:05 UTC