Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-06-23

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΕΥΤΕΡΑ 23/06/2003
  • [02] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [03] ΤΑΣΣΟΣ ΑΝΑΣΤΑ
  • [04] ΕΚΠΡΟ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ
  • [05] ΧΑΣΙΚΟΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ
  • [06] ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ
  • [07] ΑΘΗΝΑ ΦΟΝΟΣ
  • [08] ΙΡΑΝΟΙ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
  • [09] ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ
  • [10] ΑΡΑΦΑΤ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ
  • [11] ΙΡΑΚ ΑΓΩΓΟΣ
  • [12] ΑΤΥΠΗ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ
  • [13] ΤΚ ΕΝΤΑΤΙΚΗ
  • [14] ΤΚ ΑΠΕΒΙΩΣΕ
  • [15] ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ
  • [16] ΕΡΕΥΝΑ ΜΑΡΚΟΣ
  • [17] ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΝΑΡΞΗ
  • [18] ΧΡΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΑ
  • [19] ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΕΛΛΗΝΑΣ
  • [20] ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • [21] ΚΑΙΡΟΣ

  • [01] ΔΕΥΤΕΡΑ 23/06/2003

    [02] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τις μεταθέσεις στη δημόσια υπηρεσία. Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος καταγγέλλει ότι άτομα προσκείμενα στον ΔΗΣΥ αποσπάστηκαν στο Προεδρικό για συγκεκριμένη εργασία.

    Οι εκδιώξεις υπαλλήλων δεν περιορίζονται στο Προεδρικό, δηλώνει ο Σωκράτης Χάσικος. Μιλά για λειτουργεία παρα-επιτελείου στο Υπουργείο Αμυνας που ασχολείται με μεταθέσεις και προαγωγές.

    Ο ΔΗΣΥ έστησε μηχανισμούς στη δημόσια υπηρεσία που πρέπει να ξηλωθούν για να επέλθει αξιοκρατία, δηλώνει ο Νίκος Κλεάνθους.

    Κύπριος που διέμενε στην Αθήνα, ο Ηρακλής Νεοφύτου, δολοφονήθηκε από Ρουμάνο γιατί διατηρούσε ερωτικό δεσμό με την αδελφή του.

    Επτάμισυ χιλιάδες υποψήφιοι για τα Πανεπιστήμια Κύπρου και Ελλάδας πήραν σήμερα το βάπτισμα του πυρός. Διαγωνίστηκαν στα Νέα Ελληνικά.

    [03] ΤΑΣΣΟΣ ΑΝΑΣΤΑ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος εξέφρασε την ελπίδα ο Νίκος Αναστασιάδης να μην αλλάξει γνώμη και να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις μεταθέσεις στη δημόσια υπηρεσία, προκειμένου, όπως είπε, να μην γελιοποιηθεί στο τέλος. Για μένα, είπε ο πρόεδρος Παπαδόπουλος, δεν υπάρχει κανένα θέμα. Στο Προεδρικό, συνέχισε, υπηρετούσαν άτομα προσκείμενα στον ΔΗΣΥ επί αποσπάσει για να κάμνουν συγκεκριμένη δουλεια, τώρα όμως, πρόσθεσε, θα γίνει διάθρωση των υπηρεσιών και θα χρειασθούν άλλοι υπάλληλοι και σύμβουλοι για να συνεργάζεται ο Πρόεδρος, όπως γίνεται σε όλες τις χώρες του κόσμου. Διερωτήθηκε, μάλιστα, αν είναι λογικό να λέει κάποιος ότι αυτούς που επέλεξε ο ΔΗΣΥ πρέπει κιόλας να παραμείνουν. Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος ανακοίνωσε ότι ζήτησε από το Διευθυντή του Τμήματος Προσωπικού να καταγράψει λεπτομερώς τα καθήκοντα που εκτελούσε ο κάθε υπάλληλος που ήταν αποσπασμένος στο Προεδρικό, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοί δεν χρειάζονται για να επιστρέψουν στα προηγούμενά τους καθήκοντα.

    [04] ΕΚΠΡΟ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

    Δηλώσεις επί του θέματος έκαμε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης, ο οποίος είπε ότι η Κυβέρνηση δεν επιθυμεί να δώσει συνέχεια, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν δυσμενείς μεταθέσεις. Ο κύριος Χρυσοστομίδης, αναγνώρισε το δικαίωμα του κάθε πολίτη να προσφεύγει στα δικαστήρια. Παρατήρησε, όμως, ότι με την προληπτική στάση που τηρεί ο Νίκος Αναστασιάδης, σημαίνει ότι ούτε οι υπουργοί της Κυβέρνησης Κληρίδη, έπρεπε να αλλάξουν. Ο εκπρόσωπος επανέλαβε ότι το θέμα των ανακατατάξεων στο Προεδρικό, αλλά και σε άλλες υπηρεσίες, είναι φυσιολογικό και συμβαίνει σε κάθε χώρα και υπέδειξε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως πολιτικός και ως νομικός, πάντοτε κινείται στο πλαίσιο της νομιμότητας.

    [05] ΧΑΣΙΚΟΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

    Ο αντιπρόεδρος του Δησύ Σωκράτης Χάσικος, μιλώντας το πρωί στο Τρίτο, επανέλαβε τις κατηγορίες για προσπάθεια κομματοκρατίας στη Δημόσια Υπηρεσία καί πρόσθεσε ότι οι εκδιώξεις υπαλλήλων δεν περιορίζονται μόνο στο προεδρικό, αλλά επεκτείνονται καί σε άλλες υπηρεσίες. Μίλησε επίσης για λειτουργία παρα-επιτελείου στο υπουργείο Αμυνας, το οποίο ασχολείται με μεταθέσεις καί προαγωγές και πρόσθεσε ότι με την επιστροφή του προέδρου του Δησύ θα δοθούν τεκμηριωμένα στοιχεία. Ο κύριος Χάσικος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντί να απαντά με στοιχεία μιλά με γενικολογίες. Απέρριψε τις κατηγορίες ότι η προηγούμενη κυβέρνηση κομματικοποίησε το κράτος, και προκάλεσε όποιον έχει στοιχεία περί του αντιθέτου να τα καταθέσει.

    [06] ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

    Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δήκο Νίκος Κλεάνθους κατηγόρησε τον Δησύ ότι είχε αναγάγει την κομματοκρατία σε επιστήμη καί είχε προχωρήσει σε άλωση των πάντων. Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, ο κύριος Κλεάνθους ανέφερε ότι στην προσπάθειά του να κυβερνήσει, ο Δησύ χρησιμοποίησε και το Δήκο, προσθέτοντας ότι κατα την περίοδο της συγκυβέρνησης επέλεγε την ικανοποίηση υπαλλήλων από το χώρο του κέντρου, τους οποίους την κατάλληλη στιγμή μπορούσε να χρησιμοποιήσει για υλοποίηση των προγραμμάτων του. Ο κύριος Κλεάνθους εξέφρασε έκπληξη για τους υψηλούς τόνους που χρησιμοποιεί ο Δησύ καί χρησιμοποίησε τη λαϊκή ρήση, "Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης". Ανέφερε ακόμα ότι ο Δησύ έστησε μηχανισμούς στη δημόσια υπηρεσία, οι οποίοι θα πρέπει να ξηλωθούν για να επέλθει η αξιοκρατία καί πρόσθεσε ότι καθημερινά θα δίδονται αποδεικτικά στοιχεία για την κομματοκρατία που άφησε ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

    [07] ΑΘΗΝΑ ΦΟΝΟΣ

    Κύπριος, ο οποίος διαμένει στην Αθήνα, δολοφονήθηκε το πρωί μέσα στο διαμέρισμά του στο Χαϊδάρι. Πρόκειται για τον Ηρακλή Νεοφύτου 33 ετών, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δολοφονήθηκε με μαχαίρι από τον Ρουμάνο Λιέφ Τεζέσκου, 27 ετών στις έξη καί είκοσι το πρωί. Προηγήθηκε έντονη λογομαχία των δύο. Ο δράστης συνελήφθη καί ανακρίνεται από την Ασφάλεια Αθηνών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το έγκλημα διαπράχθηκε για λόγους τιμής. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι το θύμα διατηρούσε σχέσεις με την αδελφή του δράστη.

    [08] ΙΡΑΝΟΙ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

    Τρεις Iρανοί αντικαθεστωτικοί, δύο άνδρες και μία γυναίκα, βρίσκονται έξω από τη γαλλική πρεσβεία στη Λευκωσία και απειλούν να αυτοπυρποληθούν, αν δεν αφεθούν ελεύθεροι, η σύζυγος του ηγέτη του κινήματος των Μουτζαχεντίν του Ιρανικού Λαού και άλλοι ομοεθνείς τους, οι οποίοι συνελήφθησαν στο Παρίσι. O ένας από τους Ιρανούς, κρατά μπιτόνι του οποίου έχει ανοίξει το στόμιο, έτοιμος να περιλουσθεί τη βενζίνη, εάν οι αστυνομικοί που βρίσκονται εκεί, επιχειρήσουν να τον απομακρύνουν. Μαζί με τους ήταν και ένα κοριτσάκι, το οποίο η αστυνομία κατόρθωσε να το αποσπάσει από τα χέρια τους. Εκτός από τους αστυνομικούς, στο χώρο της γαλλικής πρεσβείας βρίσκονται άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και δύο ασθενοφόρα.

    [09] ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ

    Στο Υπουργείο Εργασίας βρίσκεται σε εξέλιξη καθοριστικής σημασίας σύσκεψη για την εργατική ειρήνη στα ξενοδοχεία. Ο υπουργός Εργασίας Μάκης Κεραυνός συζητεί με τις εργοδοτικές οργανώσεις ΠΑΣΥΞΕ και ΕΞΕΚ-ΣΤΕΚ, το επίμαχο θέμα της ανανέωσης της συλλογικής σύμβασης των ξενοδοχοϋπαλλήλων, στη βάση της μεσολαβητικής πρότασης που έχει καταθέσει η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου. Σε περίπτωση που ούτε και σήμερα βρεθεί συμβιβαστική λύση, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι έχουν αποφασίσει να εφαρμόσουν από αύριο απεργιακά μέτρα.

    [10] ΑΡΑΦΑΤ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

    Το Ισραήλ, παραδέχθηκε για πρώτη φορά δημοσίως ότι σχεδίαζε τη δολοφονία του Γιάσερ Αραφατ. Η παραδοχή έγινε από τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγό Μοσέ Γιααλόν, σε συμπόσιο των ισραηλινών εμπορικών επιμελητηρίων. Εγιναν, είπε ο Γιααλόν, πολλές συζητήσεις για το αν θα έπρεπε να δολοφονηθεί ο Αραφατ, ζυγίστηκαν όμως τα υπέρ και τα κατά και η ιδέα απορρίφθηκε. Ομως, πρόσθεσε, θα ήταν συνετό να επανεξετάζουμε από καιρού εις καιρόν το βάσιμο των συμπερασμάτων μας.

    [11] ΙΡΑΚ ΑΓΩΓΟΣ

    Στο Ιράκ σημειώθηκε και νέα έκρηξη σε αγωγό πετρελαίου, αυτή τη φορά κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Οπως δήλωσε αξιωματουχος του ιρανικού υπουργείου Πετρελαίων, η έκρηξη έγινε γύρω στα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, πρόκειται για τον αγωγό που μεταφέρει πετρέλαιο από το Ιράκ στη Συρία και είναι ο δεύτερος σε μέγεθος μετά τον αγωγό του Κιρκούτ. Το Ιράκ πριν από τον πόλεμο, διοχέτευε στη Συρία, περίπου 200 χιλιάδες βαρέλια πετρέλαιο ημερησίως. Οι Αμερικανοί βομβάρδισαν δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου τον αγωγό αυτό για να σταματήσουν τη ροή του πετρελαίου στη Συρία. Στο μεταξύ, το Ιράκ επανήρχισε χθές τις εξαγωγές πετρελαίου από το τουρκικό λιμάνι Τσεϊχάν.

    [12] ΑΤΥΠΗ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ

    Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ανακοίνωσε ότι το Χονγκ Κονγκ είναι απαλλαγμένο από τον ιό της άτυπης πνευμονίας και το αφαίρεσε από τον κατάλογο των χωρών στις οποίες εξακολουθούν να καταγράφονται κρούσματα της επιδημίας, καθώς για 20 συνεχείς ημέρες δεν υπήρξε νέο κρούσμα. Αυτή την εβδομάδα και η Ταϊβάν ενδέχεται να αφαιρεθεί από τον ίδιο κατάλογο αφού σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Υγείας της χώρας, από τις 6 Ιουνίου δεν καταγράφηκε κανένα νέο πιθανό κρούσμα της ασθένειας. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, πρέπει να περάσουν 20 συνεχείς ημέρες χωρίς να σημειωθεί κανένα νέο περιστατικό για να ανακοινωθεί ότι μιά περιοχή είναι καθαρή από την ασθένεια. Η Ταϊβάν βρίσκεται στην τρίτη θέση στον κατάλογο των χωρών με τα περισσότερα θύματα της επιδημίας. Πρώτη είναι η Κίνα και ακολουθεί το Χονγκ Κονγκ.

    [13] ΤΚ ΕΝΤΑΤΙΚΗ

    Ηρθε από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές για να καταλήξει όμως στην εντατική με εγκεφαλική αιμορραγία. Πρόκειται για τον Τουρκοκύπριο Ερτάν Οσφαϊκογλου, ηλικίας 57 ετών, ο οποίος λίγο μετά τα μεσάνυκτα βρέθηκε αναίσθητος στην οδό Αθηνών στη Λάρνακα. Μεταφέρθηκε στο γενικό νοσοκομείο Λάρνακας, όπου εισήχθη στη μονάδα εντατικής παρακολούθησης, σε κρίσιμη κατάσταση. Δεν φέρει εξωτερικές κακώσεις και η αστυνομία αποκλείει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

    [14] ΤΚ ΑΠΕΒΙΩΣΕ

    Τουρκοκύπριος, ο Σουλεϊμάν Αζίζ, 41 ετών κάτοικος Αγίου Παύλου, ο οποίος νοσηλευόταν από χθες με εσωτερική αιμορραγία στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας, υπέκυψε το πρωί στο μοιραίο. Ο Αζίζ θεάθηκε χθες το μεσημέρι, κοντά στον ιππόδρομο να σπρώχνει το ποδήλατό του και να καλεί σε βοήθεια. Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε διαπιστώθηκε ότι αιμορραγούσε στην κοιλιακή χώρα. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και ακολούθως εισήχθη στη μονάδα εντατικής παρακολούθησης. Ο θάνατός του επήλθε γύρω στις δέκα. Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, ο Αζίζ φαίνεται να τραυματίσθηκε από πτώση από το ποδήλατό του. Η αστυνομία καλεί οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με το τμήμα τροχαίας Λευκωσίας ή με τον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό, ή με τη γραμμή του Πολίτη στον αριθμό 1460.

    [15] ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ

    Ποσό πέραν των χιλίων λιρών απέσπασε αλλοδαπός από τρία ξενοδοχεία της Αγίας Νάπας, πληρώνοντας τη διαμονή του με πλαστές ταξιδιωτικές επιταγές και εισπράτοντας τη διαφορά σε μετρητά. Εμφανιζόμενος ως τουρίστας, με το όνομα Παουλίνκο Κόστα Αλβες, 33 ετών από την Πορτογαλία, ο αλλοδαπός διέμεινε σε τρία διαφορετικά ξενοδοχεία της Αγίας Νάπας. Πλήρωσε για διαμονή συνολικά 100 λίρες εξαργυρώνοντας 20 πλαστές επιταγές αξίας 1100 λιρών και εισπράττοντας την διαφορά. Εναντίον του εξεδόθη ένταλμα σύλληψης και αναζητείται από την Αστυνομία.

    [16] ΕΡΕΥΝΑ ΜΑΡΚΟΣ

    Τομή για τα ερευνητικά δρώμενα της Κύπρου αποτελεί η δέσμη προγραμμάτων τού Ιδρύματος Προώθησης Ερευνας, ΙΠΕ, για την έρευνα και την τεχνολογική ανάπτυξη κατά την περίοδο 2003-2005.

    Τη δέσμη συνθέτουν έντεκα προγράμματα, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων θα ξεπεράσει τα είκοσι εκατομμύρια λίρες.

    Σε χαιρετισμό του κατά την παρουσίαση της δέσμης προγραμμάτων, ο υπουργός Οικονομικών Μάρκος Κυπριανού προανήγγειλε την αύξηση του κονδυλίου για την έρευνα και τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η έμπρακτη υποστήριξη των ερευνητικών δραστηριοτήτων και η πλήρης εναρμόνιση του τομέα με την ευρωπαϊκά δεδομένα. Η κρατική συμβολή θα ανέλθει στα έντεκα εκατομμύρια εξακόσιες πενήντα χιλιάδες λίρες.

    [17] ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΝΑΡΞΗ

    Στο μάθημα των Νέων Ελληνικών διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι για τα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα Κύπρου και Ελλάδας, οι οποίοι ξεπερνούν τις επτάμισυ χιλιάδες. Οι υποψήφιοι διεκδικούν 5,930 θέσεις.

    [18] ΧΡΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

    Σε αρνητικό κλίμα κινήθηκαν και σήμερα οι τιμές στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών με ζημιές μηδέν κόμμα τριάντα τοις εκατόν έκλεισε στις 85 κόμμα 37 μονάδες. Ο όγκος συναλλαγών μόλις ξεπέρασε τις τριακόσιες χιλιάδες λίρες.

    [19] ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΕΛΛΗΝΑΣ

    Από το 1920 η περιοχή Κάμπεγουελ της Μελβούρνης αποκαλείται στεγνή περιοχή, αφού δεν επιτρέπεται στις ταβέρνες και τα εστιατόρια να έχουν δική τους άδεια πώλησης οινοπνευματωδών ποτών. Σύμφωνα με την αναχρονιστική αυτή νομοθεσία οι πελάτες των εστιατορίων πρέπει να κουβαλούν μαζί τους τα ποτά τους. Κι ενώ για 83 χρόνια κάθε προσπάθεια αλλαγής της νομοθεσίας έπεφτε στο κενό, ένας Ελληνας τα κατάφερε. Πρόκειται για τον Στίβ Τσακάνου, ο οποίος διευθύνοντας καφετέρια στην περιοχή, άρχισε εκστρατεία που είχε ως αποτέλεσμα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Οι κάτοικοι τάχθηκαν υπέρ της αρσης της νομοθεσίας και έτσι από τούδε και στο εξής θα μπορούν να απολαμβάνουν αλκοολούχα ποτά όπου επιθυμούν.

    [20] ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τις μεταθέσεις στη δημόσια υπηρεσία. Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος καταγγέλλει ότι άτομα προσκείμενα στον ΔΗΣΥ αποσπάστηκαν στο Προεδρικό για συγκεκριμένη εργασία.

    Οι εκδιώξεις υπαλλήλων δεν περιορίζονται στο Προεδρικό, δηλώνει ο Σωκράτης Χάσικος. Μιλά για λειτουργεία παρα-επιτελείου στο Υπουργείο Αμυνας που ασχολείται με μεταθέσεις και προαγωγές.

    Ο ΔΗΣΥ έστησε μηχανισμούς στη δημόσια υπηρεσία που πρέπει να ξηλωθούν για να επέλθει αξιοκρατία, δηλώνει ο Νίκος Κλεάνθους.

    Κύπριος που διέμενε στην Αθήνα, ο Ηρακλής Νεοφύτου, δολοφονήθηκε από Ρουμάνο γιατί διατηρούσε ερωτικό δεσμό με την αδελφή του.

    Επτάμισυ χιλιάδες υποψήφιοι για τα Πανεπιστήμια Κύπρου και Ελλάδας πήραν σήμερα το βάπτισμα του πυρός. Διαγωνίστηκαν στα Νέα Ελληνικά.

    [21] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το Δελτίο Καιρού.

    Κυρίως αίθριος θα είναι ο καιρός το απόγευμα με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν θαλάσσιοι μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ και παροδικά ισχυροί πέντε μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη στα νότια προσήνεμα παράλια. Θερμοκρασία: 34 βαθμοί στο εσωτερικό, 32 στα νότια παράλια, 28 στα δυτικά και βόρεια και 27 στα υψηλότερα ορεινά.

    Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά πιθανόν να σχηματισθεί αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 20 στα παράλια και στους 17 στα υψηλότερα ορεινά.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι πολύ μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 23 June 2003 - 11:30:44 UTC