Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-06-27

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΡΟΜΠΛΕΣ
  • [03] ΜΑΡΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ
  • [04] ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΤΑΞΙΑΚΑ
  • [05] ΑΚΙΝΤΖΗ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
  • [06] ΑΙΓΑΙΟ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ
  • [07] ΕΚΠΡΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ
  • [08] ΟΜΗΡΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • [09] ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΔΕΙΑ
  • [10] ΜΕΣΗ ΣΚΟΤΩΜΟΙ
  • [11] ΜΠΟΥΣ ΙΡΑΚ ΨΕΜΑΤΑ
  • [12] ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΚΤΟΝΟΙ
  • [13] ΠΛΑΒΣΙΤΣ ΣΟΥΗΔΙΑ
  • [14] ΘΟΚ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
  • [15] ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΧΑΡΤΟ
  • [16] ΙΝΔΙΑ ΟΡΓΟΥΕΛ ΜΝΗΜΗ
  • [17] ΔΡΟΣΕΡΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ
  • [18] ΧΡΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
  • [19] ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • [20] ΚΑΙΡΟΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/06/2003

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο, αφορά την τουρκική κατοχή. Συζήτηση του προέδρου Παπαδόπουλου με τον επίτροπο του Συμβουλίου της Ευρώπης.

    Σχέδιο για απάμβλυνση των προβλημάτων από τα επενδυτικά δάνεια, στη Βουλή, από τον υπουργό Οικονομικών Μάρκο Κυπριανού.

    Οι στρατιωτικοί στην Τουρκία απαιτούν ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά με τρόπο που να συνάδει με τα χαρακτηριστικά του τουρκικού καθεστώτος.

    Ο Μουσταφά Ακιντζή επικεφαλής νέου πολιτικού συνασπισμού στα Κατεχόμενα, που αντιτίθεται στην πολιτική Ντενκτάς.

    Το ΚιΣός επαναφέρει την ονομασία ΕΔΕΚ και απευθύνει νέα πρόσκληση στο ΔήΚο για διάλογο και συνένωση.

    [02] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΡΟΜΠΛΕΣ

    Οι Ειδήσεις αναλυτικά.

    Συνάντηση με τον πρόεδρο Παπαδόπουλο είχε σήμερα ο επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Αλβαρο Γκιλ Ρόμπλες.

    Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο κύριος Ρόμπλες είπε ότι έγινε ενδελεχής ενημέρωση σε όλες τις πτυχές και σε συγκεκριμένα σημεία, τα οποία όμως δεν θέλησε να αποκαλύψει. Από την ενημέρωση αυτή, πρόσθεσε, έχει ολοκληρωμέμνη άποψη που θα τον βοηθήσει στον καταρτισμό της έκθεσής του.

    Σε ερώτηση αν το επίμαχο θέμα της συνάντησης ήταν η συνεχής παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τον στρατό κατοχής, ο κύριος Ρόμπλες, αρνήθηκε να αποκαλύψει τι συζήτησε με τον πρόεδρο Παπαδόπουλο. Σημείωσε, όμως, ότι θα διαπιστώσει αν υπάρχουν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των ατόμων εκεί που βρίσκονται.

    Για τη χθεσινή επίσκεψή του στις Κεντρικές Φυλακές είπε ότι το σημαντικότερο πρόβλημα που διαπίστωσε είναι ο υπερπληθυσμός. Διαπίστωσε επίσης προβλήματα στην κράτηση αλλοδαπών που ήρθαν παράνομα στην Κύπρο, καθώς και στην κράτηση ατόμων για αστικά χρέη.

    [03] ΜΑΡΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

    Ο υπουργός Οικονομικών Μάρκος Κυπριανού κατέθεσε στη Βουλή σχέδιο για την απάμβλυνση των προβλημάτων από τα επενδυτικά δάνεια, που υπολογίζονται σε 250 εκατομμύρια λίρες.

    Ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔηΣύ Δημήτρης Συλλούρης δήλωσε ότι πρόκειται για πρόταση από όλα τα κόμματα, την οποία ο υπουργός Οικονομικών θεώρησε ως πολύ καλή βάση για συζήτηση.

    Σύμφωνα με το σχέδιο το κράτος θα επαβρυνθεί με 40% των χρεών, οι Τράπεζες με 35% και οι ίδιοι επενδυτές με το υπόλοιπο 255.

    Ο κύριος Συλλούρης διευκρίνισε πως αν ένας επενδυτής χρωστά εκατόν χιλιάδες λίρες, θα επιστρέψει τις μετοχές του, η αξία των οποίων υπολογίζεται στις δεκαπέντε χιλιάδες λίρες και θα πληρώσει μόνο δέκα χιλιάδες λίρες και αυτές με μηνιαίες δόσεις.

    [04] ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΤΑΞΙΑΚΑ

    Οι στρατιωτικοί στην Τουρκία θέλουν ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά με τρόπο που δεν θα θίγει τη φύση του τουρκικού καθεστώτος.

    Το Ρόιτερ μεταδίδει από την Αγκλυρα ότι το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας κάλεσε την κυβέρνηση Ερντογάν να καταβάλει εντατικές προσπάθειες για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ωστόσο, σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, τονίζει ότι η ένταξη πρέπει να γίνει με τρόπο, που να συνάδει με τα χαρακτηριστικά της τουρκικής Δημοκρατίας.

    Το Ρόιτερ επισημαίνει όμως ότι με τη δέσμη των μεταρρυθμίσεων που επιβάλλεται να προωθηθούν, εξυπακούεται ο περιορισμός της ισχύος του στρατιωτικού κατεστημένου και της επιρροής του σε σώματα όπως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας.

    [05] ΑΚΙΝΤΖΗ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ

    Ο τουρκοκυπριακός Τύπος γράφει ότι βρίσκονται στο τελικό στάδιο οι προετοιμασίες για τη δημιουργία νέου πολιτικού σχήματος στα Κατεχόμενα, με επικεφαλής τον Μουσταφά Ακιντζή και με την ονομασία Κίνημα Ειρήνης Δημοκρατίας.

    Με τη δημιουργία του νέου σχήματος επιδιώκεται ο συνασπισμός πολιτικών δυνάμεων, που αντιτίθενται στην πολιτική Ντενκτάς, ώστε να διεκδικήσουν με ενιαίο ψηφοδέλτιο τις εκλογές που θα γίνουν στα Κατεχόμενα τον Δεκέμβριο.

    Στη νέα πολιτική κίνηση έχουν εκφράσαει προθυμία να συμμετάσχουν πολλά μικρά κόμματα και κινήσεις περιλαμβανομένων των κομμάτων Κοινοτικής Απελευθέρωσης και Ενωμένη Κύπρος.

    Το Ρεπουπλικανικό Κόμμα του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δεν μετέχει στη νέα κίνηση.

    [06] ΑΙΓΑΙΟ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

    Σε μπαράζ προκλήσεων στο Αιγαίο προέβη και χθες η Τουρκία, τέσσερις μόλις ημέρες πριν από την εφαρμογή του καθιερωμένου πλέον θερινού μορατόριουμ πτήσεων.

    Συγκεκριμένα, επτά σχηματισμοί αποτελούμενοι από 22 τουρκικά μαχητικά, ορισμένα από τα οποία οπλισμένα, προέβησαν σε επτά παραβάσεις του ΦΙΡ Αθηνών και 65 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

    Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά μαχητικά αναχαιτίστηκαν από ελληνικά.

    [07] ΕΚΠΡΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ

    Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αναφερόμενος στο θέμα των τουρκοκυπριακών περιουσιών στις ελεύθερες περιοχές, μίλησε για κινήσεις εντυπωσιασμού του καθεστώτος Ντενκτάς.

    Ο κύριος Χρυσοστομίδης τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κράτος δικαίου, και σ αυτή λειτουργούν νόμιμα και αμερόληπτα δικαστήρια, στα οποία μπορεί να προσφύγει ο κάθε πολίτης. Τα αιτήματα, είπε, για την απόδοση στους Τουρκοκυπρίους των περιουσιών τους στις ελεύθερες περιοχές απλοποιούνται αν ο ιδιοκτήτης εγκαθίσταται μονίμως στις ελεύθερες περιοχές.

    Σε περίπτωση όμως, πρόσθεσε, που αποδοθεί η περιουσία σε Τουρκοκύπριο, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει στο δρόμο Ελληνοκυπρίους πρόσφυγες που τώρα χρησιμοποιούν τουρκοκυπριακή περιουσία.

    [08] ΟΜΗΡΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

    Το ΚιΣός αποφασίζει σε καταστατικό συνέδριο την Κυριακή την επαναφορά του ονόματος ΕΔΕΚ.

    Συγκεκριμένα θα υπάρξει εισήγηση για την υιοθέτηση του ονόματος Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ.

    Ο πρόεδρος του Κισός Γιαννάκης Ομήρου σε συνέντευξη Τύπου είπε ότι η ανοικτή πρόσκληση του κόμματός του για διάλογο με το ΔήΚο με στόχο τη συνένωση ισχύει και θα επαναληφθεί και από το βήμα του καταστατικού συνεδρίου την Κυριακή.

    Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο αποδοχής του ΔήΚο στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, ο κύριος Ομήρου είπε ότι υπάρχει εκπροσώπηση του σοσιαλιστικού κινήματος της Κύπρου στην Ευρώπη.

    [09] ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΔΕΙΑ

    Η αξιοποίηση της ποιότητας της εκπαίδευσης για τη δημιουργία ενεργών πολιτών είναι το θέμα της διήμερης διάσκεψης των υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που άρχισε στη Λευκωσία.

    Ο υπουργός Παιδείας της Ελλάδας Πέτρος Ευθυμίου τόνισε τη σημασία ενίσχυσης όλων των δικτύων συνεργασίας, ώστε να γίνει πλεονέκτημα της Ευρώπης η εκπαίδευση.

    Ο υπουργός Παιδείας Πεύκιος Γεωργιάδης ανέφερε ότι βασικοί άξονες για τη διασφάλιση υψηλών ευρωπαϊκών επιπέδων ποιότητας είναι μεταξύ άλλων η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, η ανάπτυξη της ευρωπαϊκής ταυτότητας και η ευρωπαϊκή διάσταση στην εκπαίδευση.

    Η επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για την Παιδεία και τον Πολιτισμό Βίβιαν Ρέτιγκ επεσήμανε ότι πρέπει να παρέχεται ευελιξία και διαφορετικότητα στις εκπαιδευτικές επιλογές. Οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης, είπε, έχουν ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουν.

    [10] ΜΕΣΗ ΣΚΟΤΩΜΟΙ

    Τέσσερις Παλαιστίνιοι, οι τρεις στελέχη της Χαμάς και της Τζιχάντ, είναι τα νέα θύματα της βίας στο Ισράηλ. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο ισραηλινός στρατός, με 15 άρματα μάχης και με την κάλυψη τριών μαχητικών ελικοπτέρων, εισέβαλε ξημερώματα σε χωριό στη Λωρίδα της Γάζας.

    Παρά την έκρυθμη κατάσταση, κάποια πρόοδος φαίνεται να σημειώνεται στις συνομιλίες Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Σύμφωνα με ανεπίσημες παλαιστινιακές πηγές, σε ψεσινές συνομιλίες συμφωνήθηκε η αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και τη Βηθλεέμ στη Δυτική Οχθη. Την ασφάλεια θα αναλάβει η παλαιστινιακή Αρχή.

    Η συμφωνία δεν επιβεβαιώθηκε από επίσημες πηγές.

    [11] ΜΠΟΥΣ ΙΡΑΚ ΨΕΜΑΤΑ

    Η επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Τρομοκρατία, σε έρευνά της, δεν βρήκε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι η Αλ Κάιντα είχε διασυνδέσεις με το Ιράκ.

    Ο επικεφαλής της επιτροπής Μάικλ Σιάντλερ δήλωσε ότι η μόνη φορά που άκουσε για διασυνδέσεις της Αλ Κάιντα με το Ιράκ ήταν σε ομιλία του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Κόλιν Πάουελ, στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ένα μήνα πριν από τον πόλεμο. Εκτοτε, είπε, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν προσκόμισαν οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο.

    Στο μεταξύ ο πρώην υπουργός Πληροφοριών του Ιράκ Μοχάμεντ Σαϊντ Αλ Σαχάφ, που στη διάρκεια του πολέμου μιλούσε για νίκες του ιρακινού στρατού, εμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά την κατάρευση του καθεστώτος, σε αραβικό Κανάλι και, αυτή τη φορά, μίλησε για αδυναμίες στο δίκτυο πληροφοριών του ιρακινού στρατού.

    Η συνέντευξή του μεταδόθηκε μια μέρα μετά την είδηση ότι συνελήφθη από τις αμερικανικές δυνάμεις.

    [12] ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΚΤΟΝΟΙ

    Σε νέα επίθεση υποστηρικτών του Σάνταμ Χουσέιν, δύο Αμερικανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και δέκα τραυματίστηκαν στο Ιράκ. Σκοτώθηκε επίσης ένας Ιρακινός οδηγός.

    Από την πρώτη Μαϊου, οπότε ο πρόεδρος Μπους κήρυξε και επισήμως τη λήξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων, 21 Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν.

    [13] ΠΛΑΒΣΙΤΣ ΣΟΥΗΔΙΑ

    Στη Σουηδία θα εκτίσει τη φυλάκισή της, η πρώην πρόεδρος των Σέρβων της Βοσνίας Μπιλιάνα Πλάβσιτς, η οποία καταδικάστηκε τον Φεβρουάριο από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, για εγκλήματα πολέμου.

    Η Σουηδία ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Δικαστηρίου, να δεχθεί κάποια χώρα σε φυλακή της, την πρώην πρόεδρο, η οποία καταδικάσθηκε σε ενδεκαετή φυλάκιση.

    [14] ΘΟΚ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

    Η επίτροπος Διοικήσεως Ηλιάνα Νικολάου ανέφερε ότι στο θέμα του επαναδιορισμού διευθυντή του ΘΟΚ, το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού και το Υπουργικό Συμβούλιο δεν υιοθέτησαν πλήρως την έκθεσή της.

    Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ η κυρία Νικολάου μίλησε για θέμα φυσικής δικαιοσύνης, που δεν επανορθώθηκε και που θα οδηγούσε σε επαναπροκήρυξη της θέσης. Είπε επίσης ότι εμμένει στην άποψή της ότι η θέση θα έπρεπε να επαναπροκηρυχθεί, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να επέμβει, καθως το Υπουργικό Συμβούλιο δεν αποτελεί υπηρεσία που εμπίπτει στον έλεγχό της.

    Η κυρία Νικολάου πρόσθεσε πως αν ο παραπονούμενος επιθυμεί να δώσει συνέχεια, η μόνη οδός που απομένει είναι το Ανώτατο Δικαστήριο.

    [15] ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΧΑΡΤΟ

    Καταργούνται από την πρώτη Ιουλίου, οι απαλλαγές των συνεργατικών εταιρειών και των μελών τους από την υποχρέωση για την καταβολή τέλους χαρτοσήμου, τελών εγγραφής υποθήκης και τελών εγγραφής ακίνητης ιδιοκτησίας.

    Οι απαλλαγές αυτές συνιστούν δημόσιες ενισχύσεις, που αντιβαίνουν στους περί δημοσίων ενισχύσεων νόμους. Η απόφαση ελήφθη από το Υπουργικό Συμβούλιο.

    [16] ΙΝΔΙΑ ΟΡΓΟΥΕΛ ΜΝΗΜΗ

    Με κεριά, τούρτα και ανάγνωση αποσπασμάτων από το βιβλίο του Τζορτζ Οργουελ, Η φάρμα των Ζώων, γιόρτασαν τα εκατό χρόνια από την γέννηση του συγγραφέα, φοιτητές και καθηγητές στη γενέτειρα του Μοτιχαρί, στην Ινδία.

    Ο Οργουελ, που το όνομά του ήταν Ερικ Αρθρουρ Μπλερ, γεννήθηκε το 1903, στο Μοτιχαρί, που τότε ονομαζόταν Βεγγάλη. Ο πατέρας ήταν υπάλληλος του βρετανικού αποικιακού καθεστώτος.

    Το σχεδόν ερειπωμένο σπίτι του, χρησιμοποιείται τώρα ως φοιτητικός ξενώνας, ενώ το βιβλίο του, Η φάρμα των Ζώων, αποτελεί βασικό αναγνωστικό σε πολλά σχολεία της Ινδίας.

    [17] ΔΡΟΣΕΡΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ

    Δροσερή μόδα για τους άνδρες δημιούργησε ομάδα επιστημόνων στην Ιταλία, ξεπερνώντας σε ιδέες ακόμη και διάσημους μόδιστρους.

    Χρησιμοποιώντας υπερσύγχρονη τεχνολογία, οι επιστήμονες κατασκεύασαν ένα πουκάμισο που θα διατηρεί τη θερμοκρασία του σώματος σταθερή και θα προσδίδει σ αυτόν που το φορά το αίσθημα της δροσιάς και της φρεσκάδας.

    Ηδη πολλοί οίκοι μόδας στο Μιλάνο επέδειξαν ενδιαφέρον για το δροσερό πουκάμισο.

    [18] ΧΡΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

    Σε υποτονικό κλίμα κινήθηκε και σήμερα η συνάντηση στο Χρηματιστήριο, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης Τιμών να καταγράψει αμελητέα πτώση μηδέν κόμμα 14 τοις εκατόν και να κλείσει στις 84 κόμμα 96 μονάδες.

    Το ανύπαρκτο επενδυτικό ενδιαφέρον καθήλωσε τον όγκο συναλλαγών στις 223 χιλιάδες λίρες.

    [19] ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο, αφορά την τουρκική κατοχή. Συζήτηση του προέδρου Παπαδόπουλου με τον επίτροπο του Συμβουλίου της Ευρώπης.

    Σχέδιο για απάμβλυνση των προβλημάτων από τα επενδυτικά δάνεια, στη Βουλή, από τον υπουργό Οικονομικών Μάρκο Κυπριανού.

    Οι στρατιωτικοί στην Τουρκία απαιτούν ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά με τρόπο που να συνάδει με τα χαρακτηριστικά του τουρκικού καθεστώτος.

    Ο Μουσταφά Ακιντζή επικεφαλής νέου πολιτικού συνασπισμού στα Κατεχόμενα, που αντιτίθεται στην πολιτική Ντενκτάς.

    Το ΚιΣός επαναφέρει την ονομασία ΕΔΕΚ και απευθύνει νέα πρόσκληση στο ΔήΚο για διάλογο και συνένωση.

    [20] ΚΑΙΡΟΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

    Και το Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος, με λίγες παροδικές νεφώσεις στο εσωτερικό.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιανατολικοί έως νοτιοδυτικοί, γενικά μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 34 στα νότια παράλια και στους 29 στα δυτικά και τα υψηλότερα ορεινά.//

    Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος και σε μερικές περιοχές θα σχηματισθεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, κυρίως βορειοδυτικοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη έως λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, τα δυτικά και βόρεια παράλια και τα υψηλότερα ορεινά και στους 21 στα νότια και ανατολικά παράλια.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι πολύ μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 27 June 2003 - 13:38:48 UTC