Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-10-20

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΙΣΡΑΗΛ ΕΠΙΘΕΣΗ 1300
  • [03] ΙΣΡΑΗΛ ΕΠΙΘΕΣΗ 2
  • [04] ΓΑΖΑ 3
  • [05] ΙΣΡΑΗΛ 1200
  • [06] ΕΡΕΛ ΤΑΣΣΟΣ 13
  • [07] ΙΑΚΩΒΟΥ ΦΟΡΟΥΜ
  • [08] ΑΝΑΣΤΑ ΓΑΛΛΙΑ
  • [09] ΓΟΥΕΣΤΟΝ ΑΓΚΥΡΑ
  • [10] ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΑΣΗ 12
  • [11] ΚΑΖΑΜΙΑΣ ΦΟΡΤΗΓΑ 13
  • [12] ΣΟΥΓΙΟΥΖ ΠΡΟΣΔΕΣΗ
  • [13] ΒΙΕΤΝΑΜ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
  • [14] ΜΝΗΜΗ ΓΟΝΙΔΙΟ
  • [15] ΡΗΓΑΣ ΚΗΔΕΙΑ
  • [16] ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΕΛΟΣ
  • [17] ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • [18] ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 20/10/03

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Εκρηκτική η κατάσταση στα παλαιστινιακά εδάφη.

    Μπαράζ το πρωί πυραυλικών επιθέσεων απο το Ισραήλ εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.Σκοτώθηκαν δύο άνδρες της Τζιχάντ και τραυματίστηκαν δεκαπέντε άτομα.Στη Δυτική Οχθη ο ισραηλινός στρατός επέβαλε κατ' οίκον περιορισμό μετά το χθεσινοβραδινό θάνατο τριών ανδρών του.

    Ο Αλι Ερελ καλεί τον πρόεδρο Παπαδόπουλο να απαντήσει αν η νέα Ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία θα ιδρυθεί με βάση την πολιτική ισότητα και το ισότιμο καθεστώς των συνιστώντων κρατών.

    Ο Γιώργος Ιακώβου ζητεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης να προχωρήσει με τη διεξαγωγή απογραφής του συνολικού πληθυσμού της Κύπρου.Καταγγέλλει την Τουρκία για τον εποικισμό των κατεχόμενων και τη νόθευση της πολιτικής βούλησης των Τουρκοκυπρίων.

    Τετράωρη στάση εργασίας το πρωί ενενήντα εργαζομένων στο Ινστιτούτο Γενετικής μετά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης.

    Επιτυχής πρόσδεση του διαστημικού σκάφους Σογιούζ στον διεθνή διαστημικό σταθμό που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη γη.Τρεις αστροναύτες επανδρώνουν τον σταθμό.

    [02] ΙΣΡΑΗΛ ΕΠΙΘΕΣΗ 1300

    Εκρηκτική είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή μετά τις σημερινές νέες πυραυλικές επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο μέλη της Χαμάς και να τραυματισθούν δεκαπέντε άτομα.

    Η πρώτη πυραυλική επίθεση του Ισραήλ έγινε το πρωί.

    Πηγές προσκείμενες προς την οργάνωση Τζιχάντ ανέφεραν στο πρακτορείο Ρώϋτερ ότι ισραηλινά μαχητικά πιθανόν, Εφ -16, εκτόξευσαν πύραυλο εναντίον κατοικίας του ηγετικού στελέχους της οργάνωσης, Αμπντάλαχ αλ- Σιαμί, ανατολικά της πόλης της Γάζας.

    Ωστόσο ο πύραυλος δεν κτύπησε την κατοικία, αλλά, διπλανό κτίριο το οποίο καταστράφηκε.

    Ο αλ Σιάμι δεν έπαθε τίποτε, αλλά, τραυματίστηκαν δώδεκα άτομα, σύμφωνα με την Τζιχάντ.

    Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι στόχος της επίθεσης ήταν εργοστάσιο κατασκευής όπλων, δίπλα από το σπίτι του ηγέτη της Τζιχάντ.

    Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε στο Ρώϋτερ ότι το εργοστάσιο ανήκε στη Χαμάς και ότι κατασκεύαζε ροκέτες τύπου Κάσσαμ και άλλα όπλα.

    Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι την ώρα της επίθεσης πετούσαν πάνω από την περιοχή ισραηλινά Εφ-16 και μαχητικά ελικόπτερα.

    [03] ΙΣΡΑΗΛ ΕΠΙΘΕΣΗ 2

    Το μεσημέρι το Ισραήλ διενήργησε δεύτερη πυραυλική επίθεση στη λωρίδα της Γάζας.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ελικόπτερα τύπου Απάτσι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον αυτοκινήτου με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι που επέβαιναν σ΄αυτό να σκοτωθούν.

    Τραυματίστηκαν επίσης πέντε άτομα.

    Οι νεκροί ήταν μέλη της στρατιωτικής πτέρυγας της οργάνωσης Χαμάς.

    [04] ΓΑΖΑ 3

    Νέα έκρηξη σημειώθηκε πρίν από λίγο στην πόλη της Γάζας.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες την ώρα της έκρηξης πετούσαν πάνω από την πόλη μαχητικά ελικόπτερα του Ισραήλ.

    [05] ΙΣΡΑΗΛ 1200

    Εκρηκτική είναι η κατάσταση και στη Δυτική Οχθη μετά τον χθεσινοβραδινό θάνατο τριών Ισραηλινών στρατιωτών, σε ενέδρα, που έστησαν μέλη της οργάνωσης '' Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Ακσα ''.

    Ο ισραηλινός στρατός επέβαλε κατ΄οίκον περιορισμό στην περιοχή και εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό και σύλληψη των δραστών.

    Αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την επίθεση οι '' Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Ακσα '' ανακοίνωσαν ότι η επιχείρηση έγινε σε αντίποινο για τις σφαγές του παλαιστινιακού λαού και τις πρόσφατες επδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας κατά τις οποίες σκοτώθηκαν δεκαπέντε Παλαιστίνιοι.

    Το Ισραήλ κάλεσε χθες υπό τα όπλα εκατοντάδες εφέδρους για να ενισχύσει τις δυνάμεις του στις κατεχόμενες παλαιστινιακές περιοχές.

    [06] ΕΡΕΛ ΤΑΣΣΟΣ 13

    Ο Αλι Ερελ, αρχηγός του τουρκοκυπριακού κόμματος '' Λύση και Ευρωπαϊκή Ενωση '', δήλωσε ότι μετά τις λεγόμενες εκλογές η ελληνοκυπριακή πλευρά θα έχει απέναντί της τη σημερινή τουρκοκυπριακή αντιπολίτευση η οποία θα καταβάλει προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού και ένταξη και των Τουρκοκυπρίων στην Ευρωπαϊκή Ενωση από τον προσεχή Μάϊο.

    Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο ο Αλί Ερέλ είπε ότι θα ήθελε να γνωρίζει από τώρα κατά πόσον η ελληνοκυπριακή πλευρά, αποδέχεται τα βασικά σημεία του σχεδίου Ανάν.

    Ο Αλί Ερέλ κάλεσε τον πρόεδρο Παπαδόπουλο να απαντήσει κατά πόσο η νέα Ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία θα ιδρυθεί με βάση την πολιτική ισότητα, τη διζωνικότητα και το ισότιμο καθεστώς των συνιστώντων κρατών, ότι στις διαδικασίες ένταξης θα συμμετάσχουν οι κυβερνήσεις των κρατών, κατά την έκφρασή του, των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων και ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη η ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

    Ο Ερελ κάλεσε επίσης τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να δηλώσει αν αποδέχεται ότι τα δύο συνιστώντα κράτη θα έχουν χωριστούς εθνικούς ύμνους και σημαίες και η ελληνική και τουρκική θα είναι οι επίσημες γλώσσες της Ενωμένης Κυπριακής Δημοκρατίας.

    [07] ΙΑΚΩΒΟΥ ΦΟΡΟΥΜ

    Αρχισαν το πρωί στη Λεμεσό οι εργασίες του Πρώτου Ευρω-Μεσογειακού Κοινοβουλευτικού Φόρουμ για τη μετανάστευση.

    Σε χαιρετισμό ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου απηύθυνε έκκληση στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Συμβούλιο της Ευρώπης και την Ευρωπαϊκή Ενωση να υλοποιήσουν το συντομότερο δυνατό τη σύσταση για διεξαγωγή απογραφής του συνολικού πληθυσμού της Κύπρου.

    Αναφερόμενος στο θέμα του εποικισμού των κατεχόμενων εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κύριος Ιακώβου κατήγγειλε ότι η πολιτική αυτή της Τουρκίας και του Ραούφ Ντενκτάς γίνεται κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου με απώτερο σκοπό τη σταδιακή και στη συνέχεια την οριστική αλλοίωση του πληθυσμού της Κύπρου και τη νόθευση της πολιτικής βούλησης των Τουρκοκυπρίων.

    Για το θέμα της Μετανάστευσης ο κύριος Ιακώβου είπε πως πρόκειται για ένα σοβαρό, πολυδιάστατο και επίμαχο ζήτημα.

    Είπε επίσης ότι χιλιάδες ξένοι εργάτες απασχολούνται σήμερα στην Κύπρο και έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό της σχετικής νομοθεσίας κατά τρόπο που να συνάδει πλήρως με τις επιταγές του Διεθνούς Δικαίου, τις Διεθνείς Συμβάσεις και τα Πρωτόκολλα των Διεθνών Οργανισμών. Στο Φόρουμ συμμετέχουν ογδόντα και πλέον βουλευτές, από χώρες - μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και μεσογειακές χώρες μή μέλη του Συμβουλίου.

    Στο Φόρουμ συμμετέχουν επίσης εμπειρογνώμονες και εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων.

    Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στο Φόρουμ είναι η ιστορία της μετανάστευσης στη Μεσόγειο, η παρούσα κατάσταση της μετανάστευσης στην Ανατολική Μεσόγειο και η μετανάστευση στην Κύπρο.

    [08] ΑΝΑΣΤΑ ΓΑΛΛΙΑ

    Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής, πρόεδρος του Δησύ Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε ότι η ανάγκη και η επιθυμία των Τουρκοκυπρίων να αλλάξει το καθεστώς που επικρατεί σήμερα στα κατεχόμενα γίνεται αντιληπτή κατά τη διάρκεια επαφών που έχουν πολιτικοί των δύο κοινοτήτων.

    Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες για νόθευση των αποτελεσμάτων των λεγόμενων εκλογών από το καθεστώς Ντενκτάς ο κύριος Αναστασιάδης είπε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει τι ακριβώς γίνεται.

    Οι Τουρκοκύπριοι, πρόσθεσε, έχουν τις δικές τους πηγές πληροφόρησης οι οποίες πολλές φορές δεν συμπίπτουν με τις δικές μας.

    Ο κύριος Αναστασιάδης μιλούσε το πρωί στο αεροδρόμιο Λάρνακας λίγο πριν από την αναχώρηση κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας για το Παρίσι ύστερα από πρόσκληση της Επιτροπής Φιλίας Κύπρου - Γαλλίας στη γαλλική Εθνοσυνέλευση.

    Επικεφαλής της αντιπροσωπείας είναι ο κύριος Αναστασιάδης ο οποίος είπε ότι στο Παρίσι η αντιπροσωπεία της Βουλής θα έχει επαφές για την παρούσα φάση του Κυπριακού και θα καταγγείλει τις μεθοδεύσεις του Ραούφ Ντενκτάς για αλλοίωση των εκλογικών αποτελεσμάτων στα κατεχόμενα.

    [09] ΓΟΥΕΣΤΟΝ ΑΓΚΥΡΑ

    Με στόχο την επανάληψη των συνομιλιών για το Κυπριακό μετά τις λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα, στη βάση του Σχεδίου Αναν, ο ειδικός Συντονιστής για το Κυπριακό στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών Τόμας Γουέστον, αρχίζει σήμερα νέα περιοδεία στο τρίγωνο Λευκωσία-Αθήνα- Αγκυρα.

    Ο κύριος Γουέστον θα επιχειρήσει να καταγράψει τις θετικές και τις αρνητικές θέσεις των δύο πλευρών στο Σχέδιο Αναν για να επιταχυνθεί η διαδικασία των συνομιλιών.

    Εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ δήλωσε ότι βασικός στόχος της περοδείας του Τόμας Γουέστον είναι οι λεγόμενες εκλογές στο ψευδοκράτος οι οποίες, είπε, θα είναι δημοψήφισμα για το Σχέδιο Αναν.

    Ο κύριος Γουέστον αναμένεται στην Κύπρο την Τετάρτη.

    Ο Αμερικανός διπλωμάτης μεταβαίνει αρχικά στην Αγκυρα, ενώ αύριο θα βρίσκεται στην Αθήνα.

    Στην ελληνική πρωτεύουσα μεταβαίνει επίσης αύριο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ για συνομιλίες με τον Ελληνα ομόλογό του Γιώργο Παπανδρέου.

    Το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θα είναι στο επίκεντρο των συνομιλιών τους.

    [10] ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΑΣΗ 12

    Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν το πρωί ενενήντα εργαζόμενοι στο Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας μετά το αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις για συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης.

    Οι συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ, που εκπροσωπούν τους εργαζομένους, προειδοποίησαν ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη θα προχωρήσουν σε εικοσιτετράωρη απεργία την ερχόμενη Πέμπτη και σε σαρανταοκτάωρη τη μεθεπόμενη Τετάρτη.

    Δεν απέκλεισαν επίσης την επ' αόριστον απεργία.

    [11] ΚΑΖΑΜΙΑΣ ΦΟΡΤΗΓΑ 13

    Νέα συνάντηση με τον υπουργό Συγκοινωνιών Κίκη Καζαμία θα έχει το απόγευμα αντιπροσωπεία των οδηγών βαρέων οχημάτων, κατά την οποία αναμένεται να συζητηθούν οι κυβερνητικές προτάσεις για επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μεταφορείς κατηγορίας Αλφα.

    Η προηγούμενη συνάντηση που έγινε την περασμένη Τρίτη, έληξε χωρίς αποτέλεσμα.

    Σε προχθεσινές δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο κύριος Καζαμίας εξέφρασε αισιοδοξία ότι κατά τη σημερινή συνάντηση θα επικρατήσει η προσέγγιση της λογικής.

    Ο Γενικός Γραμματέας της Ποβέκ Μέλιος Γεωργίου δήλωσε ότι οι σύνδεσμοι επαγγελματιών μεταφορέων θα ζητήσουν από τον υπουργό Συγκοινωνιών διευκρινήσεις επί των κυβερνητικών προτάσεων.

    [12] ΣΟΥΓΙΟΥΖ ΠΡΟΣΔΕΣΗ

    Το ρωσικό διαστημικό σκάφος Σογιούζ προσδέθηκε με επιτυχία το πρωί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη.

    Το Σογιούζ μετέφερε στο σταθμό τον Αμερικανό αστροναύτη Μάϊκλ Φόαλ, τον Ρώσο Αλεξάντερ Καλέρι και τον Ισπανό Πέδρο Ντίκε.

    Το Σογιούζ είχε εκτοξευτεί από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν προχθές.

    Ο αμερικανός αστροναύτης και ο ρώσος κοσμοναύτης θα παραμείνουν στον διαστημικό σταθμό για 200 ημέρες, ενώ ο Ισπανός θα επιστρέψει στη γη σε μια εβδομάδα μαζί με το απερχόμενο πλήρωμα του σταθμού-τον αμερικανό Εντουάρντ Λου και τον ρώσο Γιούρι Μαλετσένκο.

    [13] ΒΙΕΤΝΑΜ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

    Στο Βιετνάμ τριάντα- οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου σαράντα χιλιάδες έμειναν άστεγοι από πλημμύρες που πλήττουν τη χώρα.

    Σχεδόν πενήντα-δύο χιλιάδες σπίτια καλύφθηκαν από τα νερά και τις λάσπες, ενώ πολλά χωριά αποκόπηκαν και διακόπηκε η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το βόρειο με το νότιο τμήμα του Βιετνάμ.

    Πολλά μνημεία, εξάλλου, στην αρχαία πόλη Χόϊ Αν απειλούνται με κατάρρευση.

    Το κρατικό ραδιόφωνο του Βιετνάμ μετέδωσε ότι περίπου διακόσια από τα χίλια διατηρητέα μνημεία της πόλης κινδυνεύουν να καταρρεύσουν.

    Από τις πλημμύρες προκλήθηκαν επίσης καταστροφές σε καλλιέργειες ρυζιού σε έκταση πέραν των επτά χιλιάδων εκταρίων.

    [14] ΜΝΗΜΗ ΓΟΝΙΔΙΟ

    Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης με επικεφαλής τον Ελληνα ερευνητή Ανδρέα Παπασωτηρόπουλο και τον ελβετό συνάδερφο του Ντομινίκ ντέ Κερβέν ανακάλυψαν το γονίδιο για τη βελτίωση της μνήμης.

    Οι ερευνητές ελπίζουν οτι αυτή η ανακάλυψη θα διευκολύνει τη θεραπεία των ασθενειών που προσβάλουν την ανθρώπινη μνήμη.

    [15] ΡΗΓΑΣ ΚΗΔΕΙΑ

    Κηδεύεται στις τρεις το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα, ο Κίκης Ρήγας, τέως Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Αποέλ Ποδόσφαιρο, ο οποίος σκοτώθηκε την Παρασκευή σε τροχαίο δυστύχημα.

    Η κηδεία θα γίνει με δαπάνη του Αποέλ, ενώ τη σορό του εκλιπόντος θα συνοδεύσουν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ποδοσφαιριστές της ομάδας.

    Η ταφή του Κίκη Ρήγα θα γίνει στο κοιμητήριο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας.

    [16] ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΕΛΟΣ

    Πέθανε χθες σε ηλικία 78 ετών ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Χρίστος Αγρότης από τον Αγρό, τελευταία κάτοικος Στροβόλου.

    Η κηδεία του θα γίνει στις τέσσερις το απόγευμα στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης στο Στρόβολο.

    [17] ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Εκρηκτική η κατάσταση στα παλαιστινιακά εδάφη.

    Μπαράζ το πρωί πυραυλικών επιθέσεων απο το Ισραήλ εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.Σκοτώθηκαν δύο άνδρες της Τζιχάντ και τραυματίστηκαν δεκαπέντε άτομα.Στη Δυτική Οχθη ο ισραηλινός στρατός επέβαλε κατ' οίκον περιορισμό μετά το χθεσινοβραδινό θάνατο τριών ανδρών του.

    Ο Αλι Ερελ καλεί τον πρόεδρο Παπαδόπουλο να απαντήσει αν η νέα Ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία θα ιδρυθεί με βάση την πολιτική ισότητα και το ισότιμο καθεστώς των συνιστώντων κρατών.

    Ο Γιώργος Ιακώβου ζητεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης να προχωρήσει με τη διεξαγωγή απογραφής του συνολικού πληθυσμού της Κύπρου.Καταγγέλλει την Τουρκία για τον εποικισμό των κατεχόμενων και τη νόθευση της πολιτικής βούλησης των Τουρκοκυπρίων.

    Τετράωρη στάση εργασίας το πρωί ενενήντα εργαζομένων στο Ινστιτούτο Γενετικής μετά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης.

    Επιτυχής πρόσδεση του διαστημικού σκάφους Σογιούζ στον διεθνή διαστημικό σταθμό που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη γη.Τρεις αστροναύτες επανδρώνουν τον σταθμό.

    [18] ΚΑΙΡΟΣ

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με νεφώσεις στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα.

    Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα έως λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα φθάσει στους τριάντα βαθμούς στο εσωτερικό, στους εικοσι-οκτώ στα νότια παράλια, στους εικοσι-έξι στα δυτικά κα στους εικοσι-τρείς στις υψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με παροδικές νεφώσεις στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα, ενώ σε μερικές περιοχές θα σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

    Οι άνεμοι θα είναι κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειανατολικοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα ήρεμη έως λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους δεκα-επτά βαθμούς στο εσωτερικό, τα δυτικά και τα βόρεια παράλια, στους δεκα-οκτώ στα νότια και τ' ανατολικά και στους δεκα-τέσσερις στις υψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 20 October 2003 - 21:04:43 UTC