Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-05-05

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
  • [02] ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΤΡΙΤΟ
  • [03] ΡΙΚΚΟΣ ΤΡΙΤΟ
  • [04] ΣΥΛΛΟΥΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ
  • [05] ΤΑΡΑΜΟΥΝΤΑΣ ΑΝΤΙΟ
  • [06] ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
  • [07] ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΡΑΜΜΗ
  • [08] ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟΠ
  • [09] ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΜΒΕΣ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ TETAΡΤΗ 5 ΜΑΙΟΥ 2004

  • [01] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

    Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι με τις εξόφθαλμες αντικομματικές, αντικαταστατικές καί διασπαστικες ενέργειές τους οι βουλευτές Πρόδρομος Προδρόμου καί Ρίκκος Ερωτοκρίτου έθεσαν εαυτούς εκτός κόμματος και το πολιτικό γραφείο είχε υποχρέωση να τους διαγράψει. Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Αναστασιάδης ανέφερε επίσης ότι το πολιτικό γραφείο απέδειξε ότι δεν υπήρχαν προειλημμένες αποφάσεις και ότι άκουσε καί βασίστηκε σε στοιχεία τα οποία μπορούσαν να αποδειχθούν. Ο κύριος Αναστασιάδης ανέφερε ότι οι δύο βουλευτές δεν ανήκουν πλέον στην κοινοβουλευτική ομάδα του Δησύ και πρόσθεσε ότι μια δυναμική παράταξη έχει τους τρόπους, χωρίς προβληματισμούς καί εσωστρέφεια, να προχωρήσει ενωμένη, να διεκδικήσει τις ευρωεκλογές καί να διαδραματίσει το ρόλο της. Σε ερώτηση γιατί δεν διαγράφηκε καί ο Δημήτρης Συλλούρης, ο κύριος Αναστασιάδης ανέφερε ότι δεν υπήρξαν στοιχεία που να τον φέρουν να ενεργεί με τρόπο αντικομματικό και διασπαστικό. Ταυτόχρονα επανέλαβε ότι δεν ήταν στο στόχαστρο κανένας από τους υποστηρικτές του ΟΧΙ καί διευκρίνισε ότι οι διαγραφές έγιναν λόγω των αντικαταστατικών καί διασπαστικών ενεργειών των δύο βουλευτών.

    [02] ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΤΡΙΤΟ

    Ο Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε ότι παραμένει συναγερμικός καί θα προσπαθήσει να εκπροσωπήσει στις ευρωεκλογές τις 25000 ψηφοφόρους οι οποίοι τον εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους αλλά και τους συναγεμικούς οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ του ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα. Σε δηλώσεις στο Τρίτο, ο Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι στις ευρωεκλογές ο συναγερμικός κόσμος θα έχει την πρόταση του "Συναγερμού για την Ευρώπη" και πρόσθεσε ότι ήδη αρκετά στελέχη καί μέλη, σε διάφορα επίπεδα, στρέφονται προς αυτή την κατέυθυνση. Χαρακτήρισε προειλημμένη την απόφαση του πολιτικού γραφείου του Δησύ και μίλησε για θλιβερή στιγμή στην ιστορία του κόμματος. Ταυτόχρονα διερωτήθηκε πώς η ηγεσία του κόμματος δηλώνει ότι σέβεται την ετυμηγορία του κυπριακού λαού, ενώ την ίδια ώρα καταγγέλλει την Κύπρο ότι δεν λειτούργησε δημοκρατικά καί ότι η απόφαση του εκλογικού σώματος ήταν κίβδηλη.

    [03] ΡΙΚΚΟΣ ΤΡΙΤΟ

    Ο Βουλευτής Ρίκκος Ερωτοκρίτου δήλωσε ότι συντάσσεται με τίς χιλιάδες ψηφοφόρων οι οποίοι έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια, κατα την έκφρασή του, τίς κομματικές οδηγίες της ηγεσίας. Μιλώντας επίσης στο Τρίτο ο κύριος Ερωτοκρίτου ανέφερε ότι θα στηριχθούν οι ψηφοφόροι αυτοί με νέες προτάσεις καί ιδέες, και πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα είναι στο ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές. Ο κύριος Ερωτοκρίτου κατηγόρησε την ηγεσία του Δησύ για αυταρχισμό και δεσποτισμό και πρόσθεσε ότι παρά τους έντονους θεατρινισμούς κατάφερε να πάρει μόνο 24 τοις εκατόν στο δημοψήφισμα. Διερωτήθηκε επίσης γιατί η ηγεσία του Δησύ υποστήριξε το ΝΑΙ με τόση επιμονή και κινδυνολογία και μίλησε για εργολαβικά κοντράτα, αθέμιτο πλουτισμό καί αμοιβές. Κατηγόρησε επίσης την ηγεσία του κόμματος ότι προχώρησε αδίστακτα στην καταγγελία της Κύπρου στην Ευρώπη καί ότι προκειμένου να περάσει το δικό της είναι έτοιμη να παραδώσει στάκτες, κατα την έκφρασή του.

    [04] ΣΥΛΛΟΥΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Δησύ Δημήτρης Συλλούρης δήλωσε ότι υπήρξε κατηγορούμενος χωρίς να υπάρξει κατηγορία και πρόσθεσε ότι με αυτό καί μόνο μπορεί να έχει καταδικασθεί στη συνείδηση πολλών συναγερμικών. Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Συλλούρης ανέφερε ότι οι προσεγγίσεις αυτές δεν βοηθούν την ενότητα του κόμματος. Ο κύριος Συλλούρης ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή στο τραπέζι παραμένουν δυο προτάσεις. Το ένα είναι αν ήταν σωστή η όλη προσέγγιση καί συμπεριφορά σχετικά με τους μειοψηφίσαντες στο συνέδριο, και το δεύτερο είναι τί γίνεται με τα θέματα πολιτικής. Είπε ότι χρειάζονται νέες προσεγγίσεις καί πρόσθεσε ότι θα εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση. Είπε επίσης ότι επιβάλλεται η ανανέωση ψήφου και μάλιστα πρίν από τίς ευρωεκλογές. Ταυτόχρονα διαφώνησε με τις διαγραφές βουλευτών, τονίζοντας ότι δεν είναι η σωστή προσέγγιση και δεν συνάδει με τη νοοτροπία που έκτισε ο Δησύ όλα αυτά χρόνια, με τον πλουραλισμό καί την πολυφωνία.

    [05] ΤΑΡΑΜΟΥΝΤΑΣ ΑΝΤΙΟ

    Ο βουλευτής Χριστόδουλος Ταραμουντάς δήλωσε ότι αποχωρεί από το Δημοκρατικό Συναγερμό. Μιλώντας στο τρίτο, ο κύριος Ταραμουντάς ανέφερε ότι δεν μπορεί να συνυπάρξει με την ηγεσία του Δησύ η οποία παραμένει προσκολλημένη σε μια πολιτική η οποία έχει πτωχεύσει, κατα την έκφρασή του. Η πραγματικότητα, είπε, είναι ότι αν επανέλθει το ίδιο σχέδιο η ηγεσία θα προσπαθήσει να το περάσει δια πυρός καί σιδήρου. Αναφερόμενος στις διαγραφές, ο κύριος Ταραμουντάς είπε ότι στην προσπάθεια να περάσει την πολιτική της, η ηγεσία του κόμματος αναζητεί εξιλαστήρια θύματα καί σπιλώνει και διασύρει βουλευτές. Ανοιξαν, είπε χαρακτηριστικά, την πόρτα του τρελάδικου και θα μπούμε όλοι μέσα καί θα αποδώσουμε τα του Καίσσαρος το καίσσαρι.

    [06] ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

    Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Δώρος Θεοδώρου δήλωσε ότι η Αστυνομία θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να εντοπιστούν οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης κατά της οικίας του προέδρου του Δησύ Νίκου Αναστασιάδη. Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο, ο κύριος Θεοδώρου ανέφερε ότι δέν έχει περαιτέρω ενημέρωση. Επεσήμανε ωστόσο ότι η Αστυνομία εξετάζει όλες τις εκδοχές και τόνισε ότι η καταδικαστέα αυτή πράξη στιγματίζει την Κύπρο και το λαό της διεθνώς. Πρόσθεσε ότι ούτε ο λαός ούτε η κυβέρνηση θα επιτρέψουν την επιστροφή σε απαραδεκτες πρακτικές και δεκαετίες του παρελθόντος.

    [07] ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΡΑΜΜΗ

    Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Δώρος Θεοδώρου δήλωσε ότι ο κοινοτικός κανονισμός σε σχέση με τη πράσινη γραμμή και τη διαχείριση της θα εφαρμοστεί πλήρως την ερχόμενη εβδομάδα. Σε δηλώσεις στο Τρίτο, ο κύριος Θεοδώρου ανέφερε ότι απο την εφαρμογή του κανονισμού προκύπτουν πρακτικά προβλήματα για τα οποία θα πρέπει να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις. Το πρόβλημα, είπε, αφορά στη μεταχείριση των ευρωπαίων πολιτων οι οποίοι εισέρχονται παράνομα στο νησί ή έχουν τελικό προορισμό περιοχή των κατεχομένων. Ο κυριος Θεοδώρου επεσήμανε ότι οι ευρωπαίοι πολίτες έχουν ελεύθερη διακίνηση στα εδάφη της Ευρωπαικής Ενωσης, πρόσθεσε όμως ότι εισερχόμενοι από παράνομη είσοδο διαπράττουν ποινικό αδίκημα με αποτέλεσμα τα δύο αυτά θέματα να βρίσκονται σε σύγκρουση. Στόχος μας, τόνισε, είναι με την εφαρμογή κάποιων μέτρων το πρόβλημα να διευθετηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

    [08] ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟΠ

    Απαγορεύθηκε η είσοδος σε χώρες-μέλη της Ευρωπαικής Ενωσης χίλιων πεντακόσιων τουρκικών φορτηγών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, διότι στα ασφαλιστικά έγγραφα είχε διαγραφεί η Κυπριακή Δημοκρατία ως μη αναγνωρισμένη από την Τουρκία χώρα . Η εφημερίδα Κίπρις γράφει ότι με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαική Ενωση παρουσιάστηκαν τα πολύ σοβαρά προβλήματα στη διακίνηση των τουρκικών εμπορευμάτων στην Ευρωπαική αγορά. Στο μεταξύ το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Μερσίνης εξέφρασε ετοιμότητα για την πραγματοποίηση εμπορικών συναλλαγών με την Κυπριακή Δημοκρατία. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου δήλωσε ότι το άνοιγμα της κυπριακής αγοράς είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Τουρκία.

    [09] ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΜΒΕΣ

    Μεμονωμένο γεγονός που δεν συνδέεται με την ολυμπιακή προετοιμασία θεωρεί η ελληνική κυβέρνηση τις τρεις εκρήξεις βομβών που σημειώθηκαν τα ξημερώματα έξω από αστυνομικό σταθμό στην Καλλιθέα. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος εκτίμησε ότι οι εκρήξεις είναι μεμονωμένο γεγονός, πρόσθεσε όμως ότι και τα μεμονωμένα γεγονότα οι ελληνικές αρχές τα αντιμετωπίζουν με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Οι ελληνικές αρχές, κατέληξε ο κύριος Ρουσόπουλος, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των Ηνωμένων Πολιτειών και του Νάτο, έχουν σχεδιάσει ένα σύστημα ασφαλείας, το οποίο εγγυάται την ομαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού Το απόγευμα θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν θαλάσσιοι μέχρι μέτριοι, τριών και τοπικά τεσσάρων μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία, 29 βαθμοί στο εσωτερικό, στα δυτικά και βόρεια παράλια και 20 στα υψηλότερα ορεινά. Απόψε θα υπάρχουν και πάλι αυξημένες νεφώσεις, ενώ τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί έως βορειανατολικοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ, για να καταστούν βορειανατολικοί έως νοτιανατολικοί ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 16 στα παράλια και στους 13 στα υψηλότερα ορεινά.
    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 5 May 2004 - 10:21:48 UTC