Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-06-15

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΙΑΚΩΒΟΥ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [02] ΕΕ ΚΥΠΡΟΣ ΑΛΛΟΙ
  • [03] ΙΑΚΩΒΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΗ
  • [04] ΑΝΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ
  • [05] ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΟΛΑ
  • [06] ΤΑΛΑΤ ΑΚΚΙΝΤΖΙΗ
  • [07] ΚΥΠΡΟΣ ΠΟΡΝΕΙΑ
  • [08] ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΜΕΛΛΟΝ
  • [09] ΓΑΖΑ ΝΕΚΡΟΣ
  • [10] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • [11] ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2004

  • [01] ΙΑΚΩΒΟΥ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου διατύπωσε την εκτίμηση ότι η Τουρκία δεν θα δώσει τις διαβεβαιώσεις που της ζήτησε η σύνοδος του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, για επέκταση της τελωνειακής ένωσης της και προς την Κύπρο. Η ιρλανδική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεσμεύτηκε ότι εάν η Τουρκία δεν δώσει μέχρι αύριο τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις, θα υπάρξει δήλωση των "Είκοσι-πέντε" για το θέμα στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των Βρυξελλών, στις 17 και 18 Ιουνίου. Σε δηλώσεις το πρωί στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κύριος Ιακώβου μίλησε για παιγνίδια της Αγκυρας με στόχο να κερδίσει χρόνο. Τόνισε, ωστόσο, ότι δεν μπορεί να ξεφύγει από το γρανάζι των υποχρεώσεών της.

    [02] ΕΕ ΚΥΠΡΟΣ ΑΛΛΟΙ

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Πέτρος Μολυβιάτης, ο οποίος παρέστη στη σύνοδο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης τόνισε ότι αν και η Αθήνα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, εντούτοις η τουρκική θέση στο θέμα της τελωνειακής ένωσης δεν μπορεί να βρει καμμιά υποστήριξη και ανταπόκριση. Εξάλλου ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζακ Στρω ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα προς την Αγκυρα, λέγοντας ότι η χώρα του υποστηρίζει το περιεχόμενο των παραγράφων του σχεδίου συμπερασμάτων για την Τουρκία.

    [03] ΙΑΚΩΒΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΗ

    Ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε προβλεπτές τις κινήσεις της Αγκυρας στην ισλαμική διάσκεψη καί πρόσθεσε ότι με πονηρό τρόπο η Τουρκία φαίνεται να έπεισε μερικές χώρες για οριακή αναβάθμιση του ψευδοκράτους, στο θέμα της ονομασίας. Ανέφερε επίσης ότι μάλλον το ψευδοκράτος θα πάρει το όνομα που του έδωσε στο σχέδιό του ο Κόφι Ανάν με τη λέξη "στέητ", που είναι διφορούμενη και μπορεί να ερμηνευθεί ως Κράτος ή Πολιτεία. Ο κύριος Ιακώβου ανέφερε ότι δεν ήταν επιθυμητή αυτή η εξέλιξη. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι δεν είναι τόσο σπουδαία, όσο επιχειρεί να την παρουσιάσει ο τουρκικός Τύπος καί η Αγκυρα. Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι πέραν του ονόματος, δεν θα υπάρξει αλλαγή στο καθεστώς συμμετοχής του ψευδοκράτους στην Ισλαμική, ούτε θα εγκριθεί οποιοδήποτε ψήφισμα για συναλλαγές με τα κατεχόμενα.

    [04] ΑΝΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ

    Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν κάλεσε τους ισλαμιστές ηγέτες να στηρίξουν τους τουρκοκύπριους. Σε μήνυμά του στην Ισλαμική Διάσκεψη στην Κωνσταντινούπολη ο Κόφι Ανάν εκφράζει επίσης τη λύπη του για την αδυναμία του Οργανισμού να συμβάλει στον τερματισμό της διαίρεσης της Κύπρου. Τονίζει επίσης ότι οι Τουρκοκύπριοι σαφώς διαδήλωσαν ότι τάσσονται υπέρ της επανένωσης του νησιού, και προσθέτει ότι θα πρέπει να γίνει κάθε τι δυνατό, ώστε να ενθαρρυνθούν να συνεχίσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

    [05] ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΟΛΑ

    Η πολιτική επιτροπή που συστάθηκε στα πλαίσια της Ισλαμικής Διάσκεψης, ενέκρινε ομόφωνα χθες πρόταση για μετονομασία του ψευδοκράτους σε τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος. Σύμφωνα με την εφημερίδα Κίπρις, το ψήφισμα αυτό είχε υιοθετηθεί σε πρόσφατη συνεδρία ανωτέρων διπλωματών στην Τζέντα και εγκρίθηκε στη χθεσινή πρώτη ημέρα της Συνεδρίας της Οργάνωσης Ισλαμικής Διάσκεψης, χωρίς καμμία τροπολογία. Η εφημερίδα, η οποία στεγάζει το θέμα υπό τον πηχυαίο τίτλο "Ερχεται το τουρκοκυπριακό κράτος" αναφέρει επίσης ότι το ψήφισμα θα τεθεί αύριο προς έγκριση ενώπιον των Υπουργών Εξωτερικών της Ισλαμικής Διάσκεψης.

    [06] ΤΑΛΑΤ ΑΚΚΙΝΤΖΙΗ

    Το θέμα του σχηματισμού λεγόμενης κυβέρνησης συνασπισμού στα κατεχόμενα συζήτησαν χθες ο λεγόμενος πρωθυπουργός Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και ο ηγέτης Κινήματος Ειρήνη και Δημοκρατία Μουσταφά Ακκιντζιή. Μετά τη συνάντηση ο κύριος Ακκιντζιή δήλωσε ότι ήλθε πλέον η ώρα για το Ρεπουπλικανικό Τουρκικό Κόμμα να αποφασίσει για τον τρικομματικό συνασπισμό.

    [07] ΚΥΠΡΟΣ ΠΟΡΝΕΙΑ

    Η Κύπρος αποτελεί προορισμό παράνομης διακίνησης γυναικών που προέρχονται από την Ουκρανία, τη Μολδαβία, τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και τη Βουλγαρία με στόχο τη σεξουαλική εκμετάλλευση. Αυτό αναφέρεται στην ετήσια έκθεσή του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για την Παράνομη Διακίνηση Προσώπων. Στην έκθεση προστίθεται ότι οι διακινητές που εξαναγκάζουν τις γυναίκες αυτές σε πορνεία αρχικά τις εργοδοτούν ως χορεύτριες σε νυκτερινά κέντρα και καμπαρέ με βραχυπρόθεσμες θεωρήσεις διαβατηρίων, σε μπυραρίες με εργασιακές θεωρήσεις διαβατηρίων ή τις εργοδοτούν παράνομα με τουριστικές θεωρήσεις διαβατηρίων.

    [08] ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΜΕΛΛΟΝ

    Η Πολιτική Επιτροπή και Εκτελεστική Γραμματεία του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών δεν αποδέχθηκαν τις παραιτήσεις που υπέβαλαν ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Γιώργος Περδίκης και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Σάββας Φιλίππου. Αυτο δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γιώργος Περδίκης ο οποίος πρόσθεσε ότι μετά την απόφαση αυτή το θέμα θα παραπεμφθεί στην Παγκύπρια Επιτροπή, που θα συνέλθει στις τρεις Ιουλίου και η οποία ήταν το Σώμα που τους εξέλεξε.

    [09] ΓΑΖΑ ΝΕΚΡΟΣ

    Παλαιστίνιος καμικάζι σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στο αυτοκίνητο του κοντά σε Ισραηλινή περίπολο έξω από τον εβραϊκό οικισμό Νετζαρίμ στη Λωρίδα της Γάζας. Παλαιστινιακές πηγές ασφαλείας δήλωσαν ότι δεν εγνώσθη κατά πόσον η έκρηξη σημειώθηκε όταν Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου του δράστη ή όταν ο βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά.

    [10] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

    Με άλλους δύο αγώνες συνεχίζεται απόψε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου που διεξάγεται στην Πορτογαλία. Στις επτά η Τσεχία αντιμετωπίζει τη Λεττονία και στις εννιά και σαράντα πέντε η Γερμανία την Ολλανδία. Και οι δύο αγώνες θα μεταδίδονται απευθείας από το ΡΙΚ Δύο. Χθες η Σουηδία συνέτριψε τη Βουλγαρία με πέντε - μηδέν, ενώ η Δανία και η Ιταλία αναδείχθηκαν ισόπαλες, χωρίς τέρματα.

    [11] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι θαλάσσιοι μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια έως πέντε μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη έως ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 32 στα νότια παράλια, στους 28 στα δυτικά και στους 29 στα υψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 15 June 2004 - 14:16:20 UTC