Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-06-21

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΩΡΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ
  • [02] ΑΝΤΡΟΣ ΜΑΤΣΑ
  • [03] ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΜΑΤΣΑΚΗΣ
  • [04] ΚΟΥΤΣΟΥ ΜΑΤΣΑΚΗΣ
  • [05] ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΜΑΤΣΑΚΗΣ
  • [06] ΤΑΣΣΟΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ
  • [07] ΚΟΥΡΔΟΙ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [08] ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ
  • [09] ΡΙΚ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2004

  • [01] ΔΩΡΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Δώρος Θεοδώρου δήλωσε ότι εντός της ημέρας θα αποστείλει επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα σε σχέση με την υπόθεση Ματσάκη.

    Σε δηλώσεις στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κύριος Θεοδώρου είπε ότι η επιστολή θα επικεντρώνεται σε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα για τα οποία θα ζητεί διευκρινιστικές απαντήσεις.

    Παρά το γεγονός ότι απέφυγε να αναφερθεί στο περιεχόμενο των ερωτημάτων αυτών, ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε καταφατικά, όταν ρωτήθηκε κατά πόσον αυτά αφορούν τα επόμενα βήματα ως προς το θέμα Ματσάκη.

    Χθες ο κύριος Θεοδώρου είχε δηλώσει ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης θα ζητήσει εκ νέου γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα κατά πόσον μπορεί να προχωρήσει σε ανάκριση του ευρωβουλευτή Μάριου Ματσάκη.

    [02] ΑΝΤΡΟΣ ΜΑΤΣΑ

    Αμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης ζήτησε και πάλι το ΑΚΕΛ.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Αντρος Κυπριανού σε δηλώσεις στο Τρίτο ανέφερε ότι είναι πρός το συμφέρον της κοινωνίας, του ίδιου του Ευρωβουλευτή, αλλά καί όσων εμπλέκονται, να διερευνηθεί πλήρως και με διαφάνεια η υπόθεση.

    Επιτέλους, είπε, πρέπει να σταλεί το μήνυμα πρός την κοινωνία ότι δεν κουκουλώνονται υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα.

    [03] ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΜΑΤΣΑΚΗΣ

    Η βουλευτής του Δήκο και πρώτη επιλαχούσα Ευρωβουλευτής του κόμματος Αντιγόνη Παπαδοπούλου δήλωσε ότι το θέμα είναι πολυδιάστατο με πολιτικές, νομικές, και ουσιαστικές πτυχές.

    Μιλώντας στο Τρίτο η κυρία Παπαδοπούλου ανέφερε ότι η υπόθεση πρέπει να διαλευκανθεί πλήρως και να λάμψει η αλήθεια ώστε να μην αιωρείται πως κάποιοι επιχειρούν να κουκουλώσουν οτιδήποτε.

    Απαντώντας σε ερώτηση η Αντιγόνη Παπαδοπούλου είπε ότι αν βρισκόταν στη θέση του κυρίου Ματσάκη θα ζητούσε άρση της ασυλίας ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση.

    [04] ΚΟΥΤΣΟΥ ΜΑΤΣΑΚΗΣ

    Ο πρόεδρος των Νέων Οριζόντων Νίκος Κουτσού δήλωσε ότι θα ήταν μεγάλο λάθος και μεγάλο πολιτικό ρίσκο να μην διερευνηθεί η υπόθεση.

    Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Κουτσού είπε ότι δεν πρέπει να αφεθεί το θέμα να ταλανίζει την πολιτική ζωή του τόπου και να μας δημιουργεί προβλήματα στην Ευρώπη η οποία είναι πολύ ευαίσθητη σε θέματα διαφάνειας.

    [05] ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΜΑΤΣΑΚΗΣ

    Ο τέως Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης διευκρίνισε ότι δεν μπορεί από μόνος του ο Ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης να ζητήσει άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

    Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Μαρκίδης είπε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο από το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο θα καλέσει τον κύριο Ματσάκη να πεί τη θέση του.

    Μόνο εκεί, πρόσθεσε, θα μπορούσε ο κύριος Ματσάκης να πεί αν συμφωνεί ή όχι.

    Ο κύριος Μαρκίδης υποστήριξε επίσης ότι δεν είναι παράνομη η μαγνητοφώνηση απευθείας συνομιλιών και πρόσθεσε ότι στο θέμα αυτό η Αστυνομία δεν παραβίασε κανένα νόμο ή συνταγματικό δικαίωμα του πολίτη.

    [06] ΤΑΣΣΟΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος αναχώρησε το πρωί για επισκέψεις εργασίας στην Ισπανία και την Πορτογαλία.

    Πρώτος σταθμός των επισκέψεών του είναι η Μαδρίτη, όπου αύριο θα έχει συνάντηση με τον Ισπανό Πρωθυπουργό Χοσέ Θαπατέρο με τον οποίο θα συζητήσει θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ενωση, το Κυπριακό και τις διμερείς σχέσεις.

    Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος θα παρακαθήσει επίσης σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν του και της συζύγου του Φωτεινής, το Βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας.

    Μεθαύριο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στη Λισαβώνα, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Πορτογαλίας και συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της χώρας.

    [07] ΚΟΥΡΔΟΙ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Πέντε Κούρδοι αντάρτες σκοτώθηκαν και ένας Τούρκος στρατιώτης τραυματίστηκε σε ολονύχτιες συγκρούσεις που σημειώθηκαν στην επαρχία Τούντσελι, στην ανατολική Τουρκία.

    Το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγή των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας, στο Ντιγιάρμπακίρ, μετέδωσε ότι οι συγκρούσεις ξέσπασαν, όταν Κούρδοι αντάρτες εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον φυλακίου του τουρκικού στρατού.

    [08] ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ

    Η Ελλάδα πανηγυρίζει το μεγαλύτερο άθλο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, με την πρόκρισή της, για πρώτη φορά, στους οκτώ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

    Η Εθνική Ελλάδας, προκρίθηκε παρά το γεγονός ότι ηττήθηκε, στον τρίτο και τελευταίο αγώνα της πρώτης φάσης, με 2-1 από τη Ρωσία.

    Ο αντίπαλος της Ελλάδας στον επόμενο γύρο θα κριθεί από τους αποψινούς δύο αγώνες του δεύτερου ομίλου, μεταξύ Κροατίας- Αγγλίας και Ελβετίας- Γαλλίας.

    Οι αγώνες, που αρχίζουν στις εννέα και σαράντα πέντε, θα μεταδίδονται απευθείας από το ΡΙΚ Ενα και το ΡΙΚ Δύο.

    [09] ΡΙΚ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ

    Ο χθεσινοβραδυνός αγώνας της Εθνικής Ελλάδας με την αντίστοιχη ομάδα της Ρωσίας σημείωσε ρεκόρ τηλεθέασης και το ΡΙΚ-ΔΥΟ, από το οποίο μεταδόθηκε, ήταν πρώτο με μεγάλη διαφορά από όλα τα ιδιωτικά κανάλια.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της " Εη-Τζι-Μπι ", ο αγώνας συγκέντρωσε μερίδιο τηλεθέασης που έφθασε το 56 κόμμα 5 τοις εκατόν και τηλεθέαση μέσου λεπτού 16 κόμμα 6 τοις εκατόν.

    Ικανοποιητικά ποσοστά τηλεθέασης εξασφάλισε και ο χθεσινοβραδυνός αγώνας Πορτογαλίας-Ισπανίας, που μεταδόθηκε, την ίδια ώρα, απευθείας από το ΡΙΚ ΕΝΑ.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το Δελτίο Καιρού

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια παροδικά ισχυροί, πέντε μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια, ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 31 στα νότια και τ' ανατολικά παράλια, στους 27 στα δυτικά και στους 25 στις υψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι πολύ μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 21 June 2004 - 14:05:34 UTC