Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 05-03-30

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΙΑΚΩΒΟΥ ΣΥΝΕΓΓΥΣ
  • [02] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΤΡΙΤΟ
  • [03] ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
  • [04] ΙΑΚΩΒΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ
  • [05] ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ
  • [06] ΤΣΑΓΙΣ ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ
  • [07] ΕΛΛΑΣ ΑΛΒΑΝΙΑ
  • [08] ΕΛΒΕΤΙΑ ΚΥΠΡΟΣ
  • [09] ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2005

  • [01] ΙΑΚΩΒΟΥ ΣΥΝΕΓΓΥΣ

    Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αρχίσουν, ακόμη και τον Απρίλιο, εκ του συνεγγυς συνομιλίες για καθορισμό της διαδικασίας και του περιεχομένου των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

    Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο από την Ιορδανία, όπου βρίσκεται ο κύριος Ιακώβου χαρακτήρισε πυροτέχνημα τη δήλωση Ταλάτ σύμφωνα με την οποία θα ζητήσει την ανάληψη από τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών νέας πρωτοβουλίας για το Κυπριακό.

    Ο υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε ότι ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Εθνη είχε πολλές διαβουλεύσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της γραμματείας του Διεθνούς Οργανισμού και επανέλαβε ότι πρέπει να υπάρχει βεβαίωση πως θα υπάρχει το σωστό πλαίσιο και ότι ενδεχόμενη νέα πρωτοβουλία θα οδηγήσει σε επιτυχία.

    [02] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΤΡΙΤΟ

    Ο πρόεδρος του Δησύ Νίκος Αναστασιάδης απέρριψε με οργή υπονοούμενα του προέδρου Παπαδόπουλου ότι "οι δηλώσεις της Τουρκίας και κάποιων Τούρκων αξιωματούχων επαναλαμβάνονται στα ελληνικά από μερικούς στην Κυπριακή Δημοκρατία " και κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να κάμνει εξωτερική πολιτική για εσωτερική κατανάλωση.

    Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του προέδρου της Δημοκρατίας το πρωί στο Τρίτο και απαντώντας σε παρατήρηση ότι εννοούσε εκείνον, ο κύριος Αναστασιάδης ανέφερε επι λέξει:

    "Ασφαλώς δεν εννοεί εμένα. Τα είπε ο Καραμανλής, τα είπε ο Υπουργός Εξωτερικών, τα είπε ο Βάσος Λυσσαρίδης".

    Ο πρόεδρος του Δησύ εξήγησε ότι αυτό που είπε και είπαν και οι άλλοι είναι ότι στην παράγραφο 19 των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του περασμένου Δεκεμβρίου γίνεται μόνο λόγος για υπογραφή του Πρωτοκόλλου τελωνειακής ένωσης και μόνο και δεν αναφέρεται οτιδήποτε για εφαρμογή του.

    Δεν μπορεί, πρόσθεσε, να κατηγορεί κανείς την αντιπολίτευση ότι δήθεν υιοθετεί τουρκικές θέσεις.

    Ο κύριος Αναστασιάδης κάλεσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να σταματήσει να παραπληροφορεί, όπως είπε, το κοινό και να φορτώνει τις αδυναμίες και τα αδιέξοδα στην αντιπολίτευση" και πρόσθεσε ότι παρά τις μεθόδους της κυβέρνησης ο Δησύ δεν θα σταματήσει να ασκεί κριτική.

    [03] ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

    Ο αναπληρωτής πρόεδρος το ΔΗΚΟ Νίκος Κλεάνθους δήλωσε ότι είναι το λιγότερο απαράδεκτη η αναφορά του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη ότι δεν γνωρίζει τις θέσεις του Προέδρου Παπαδόπουλου στο κυπριακό, εκτός, όπως, είπε, και εάν ήθελε, στο σημείο αυτό, να εναρμονιστεί πλήρως με τις θέσεις των ξένων και όχι της ελληνικής κυπριακής πλευράς.

    Σε δηλώσεις το πρωί στο αεροδρόμιο Λάρνακας πριν από την αναχώρησή του για τις Φιλιππίνες, ο κύριος Κλεάνθους είπε ότι το πώς συμπεριφέρεται ο κύριος Αναστασιάδης πρέπει να το κρίνει ο λαός που παρακολουθεί.

    [04] ΙΑΚΩΒΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ

    Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου δήλωσε ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η Τουρκία να εφαρμόσει πριν από τις τρεις Οκτωβρίου το Πρωτόκολλο για επέκταση της τελωνειακής της σύνδεσης και με τα δέκα νέα κράτη-μέλη.

    Σε δηλώσεις το πρωί στο Τρίτο, ο κύριος Ιακώβου είπε ότι η Αγκυρα δεν έχει απεριόριστο χρόνο και δεν έχει την πολυτέλεια να μην κυρώσει το Πρωτοκολλο, γιατί τότε θα σταματήσουν οι ενταξιακές της διαπραγματεύσεις.

    Σχολιάζοντας πληροφορίες ότι η Αγκυρα, κατά την υπογραφή θα διατυπώσει κάποιες επιφυλάξεις, ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την άποψη ότι σημασία δεν έχει τι θα πεί η Τουρκία για την κοινή γνώμη και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

    [05] ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ

    Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νίκος Κλεάνθους δήλωσε ότι η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να υλοποιεί, στο ακέραιο, τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις και εάν δεν τον πράξει θα υφίσταται τις συνέπειες.

    Είπε επίσης ότι η υπογραφή του πρωτοκόλλου από την Αγκυρα είναι ένα σωστό βήμα που θα υποχρεώσει την Τουρκία να ομαλοποιήσει και τις σχέσεις της με την Κυπριακή Δημοκρατία.

    Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δήκο διερωτήθηκε, επίσης, γιατί η ηγεσία του ΔΗΣΥ επιδιώκει να δώσει άλλες ερμηνείες και έστω και άθελά της, όπως είπε, να διευκολύνει την παρελκυστική πολιτική της Αγκυρας.

    [06] ΤΣΑΓΙΣ ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ

    Στις ελεύθερες περιοχές βρίσκεται ο διευθυντής της λεγόμενης "προεδρίας" του ψευδοκράτους Τανσέλ Τσαγίς, ο οποίος καταζητείται από τη ψευδοαστυνομία για υπεξαίρεση χρημάτων από τα μυστικά κονδύλια της δήθεν προεδρίας, σύμφωνα με τον σημερινό τουρκοκυπριακό Τύπο.

    Οι Τουρκοκυπριακές εφημερίδες γράφουν ότι οι κατοχικές αρχές έχουν εκδώσει "ένταλμα" σύλληψης του Τσαγίς, ο οποίος όπως ισχυρίζονται πέρασε στις ελεύθερες περιοχές στις 23 Μαρτίου.

    Οι εφημερίδες φιλοξενούν δήλωση του δικηγόρου του Τσαγίς, Μεντές Αζίζ, σύμφωνα με την οποία ο πελάτης του πήγε στις ελεύθερες περιοχές για διακοπές και ότι θα επιστρέψει στη συνέχεια στα κατεχόμενα.

    Οι κατοχικές αρχές απαγόρευσαν την έξοδο από τα κατεχόμενα σε δεκαπέντε άτομα που κατηγορούνται ότι καταχράστηκαν συνολικό ποσό ύψους 312 χιλιάδων δολαρίων από τα κονδύλια της λεγόμενης προεδρίας.

    [07] ΕΛΛΑΣ ΑΛΒΑΝΙΑ

    Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας διεξάγεται απόψε ο αγώνας της Εθνικής Ελλάδας με την αντίστοιχη ομάδα της Αλβανίας στο γήπεδο '' Καραϊσκάκη '' για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου για το 2006.

    Ο αγώνας αρχίζει στις εννέα και τριάντα.

    Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας Οτο Ρεχάγκελ δήλωσε ότι οι Ελληνες φίλαθλοι πρέπει να στηρίξουν την ομάδα, αλλά η συμπεριφορά τους να είναι ανάλογη με τη συμπεριφορά που είχαν στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

    Η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, πρόσθεσε, θα καιροφυλακτεί και ανάρμοστες συμπεριφορές που πιθανόν να γίνουν, θα βλάψουν την ελληνική ομάδα.

    Εν τω μεταξύ στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί το απόγευμα ο νεαρός που έριξε τον ιστό και έσχισε την αλβανική σημαία κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα των Εθνικών Ελπίδων Ελλάδας- Αλβανίας στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

    Οι παίκτες της Αλβανίας όταν αντιλήφθηκαν ότι η σημαία της χώρας τους είχε σχισθεί αρνήθηκαν να συνεχίσουν τον αγώνα με αποτέλεσμα να καθυστερήσει για αρκετά λεπτά.

    Ο αγώνας, που έληξε με 2-0 υπερ της ελληνικής ομάδας, επανήρχισε μετά την ανάρτηση άλλης αλβανικής σημαίας.

    Το επεισόδιο καταδίκασαν η ελληνική κυβέρνηση και η ελληνική ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

    [08] ΕΛΒΕΤΙΑ ΚΥΠΡΟΣ

    Η Εθνική Ανδρών Κύπρου αντιμετωπίζει απόψε στη Ζυρίχη την αντίστοιχη ομάδα της Ελβετίας σε αγώνα για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006.

    Ο αγώνας αρχίζει στις εννέα και τριάντα και άμεση περιγραφή του θα μεταδίδεται από το Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ.

    [09] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα θα σχηματίζονται αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα.

    Οι άνεμοι θα είναι θαλάσσιοι ασθενείς ως μέτριοι, τριών και παροδικά τεσσάρων μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 21 στα νότια και τ' ανατολικά παράλια, στους 20 στα δυτικά και στους 18 στα υψηλότερα ορεινά.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 30 March 2005 - 10:28:04 UTC