Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 05-08-25

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ
  • [02] ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΔΥΟ
  • [03] ΕΕ ΗΛΙΟΣ
  • [04] ΘΡΑΣΟΥ Ε.Ε.
  • [05] 47 ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ
  • [06] 47 ΟΝΟΜΑΤΑ
  • [07] ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ
  • [08] ΗΛΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
  • [09] ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
  • [10] ΠΟΔΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2005

  • [01] ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ

    Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για ελλείψεις στη λειτουργία του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας έκαμε στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ ο υπεύθυνος του τομέα αδειοδότησης Χαράλαμπος Χατζηγεωργίου. Κατάγγειλε ότι τους τελευταίους δέκα μήνες δεν διενεργήθηκε πτητικός έλεγχος σε κανένα αεροσκάφος, παρ' όλον ότι οι αεροπορικές εταιρείες είχαν καταβάλει σημαντικά ποσά για τη διεξαγωγή τους. Κατάγγειλε, επίσης, ότι δεν είχαν ληφθεί υπ' όψη απο το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας και το Υπουργείο Συγκοινωνιών αναφορές και έγγραφες καταθέσεις για τα εσωτερικά προβλήματα του Τμήματος. Ο κύριος Χατζηγεωργίου διερωτήθηκε ποιές ήταν οι εισηγήσεις, οι υποδείξεις και η βοήθεια που προσέφεραν οι βρετανοί εμπειρογνώμονες και χαρακτήρισε το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας παράρτημα του αντίστοιχου Βρετανικού. Αναφερόμενος στο θέμα της στελέχωσης, ο κύριος Χατζηγεωργίου είπε ότι χρησιμοποιήθηκαν πυροσβεστικά μετακλητοί υπάλληλοι, που βρέθηκαν στους διαδρόμους, κατά την έκφρασή του, απλώς για να καλύψουν κάποια κενά της στιγμής, χωρίς τη βοήθεια οποιουδήποτε εμπειρογνώμονα από το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο κύριος Χατζηγεωργίου κατηγόρησε τους υπευθύνους για έλλειψη οράματος, προοπτικής καί προγραμματισμού.

    [02] ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΔΥΟ

    Αναφερόμενος στις έρευνες που θα διενεργήσουν οι Ευρωπαίοι Εμπειρογνώμονες ο κύριος Χατζηγεωργίου διατύπωσε την άποψη ότι δεν θα είναι επιτυχείς, καθώς θα αντλήσουν τεκμήρια από τους υπευθύνους της Πολιτικής Αεροπορίας και του Υπουργείου Συγκοινωνιών, οι οποίοι, όπως υποστήριξε, αποκρύπτουν την αλήθεια. Είπε επίσης ότι ένας από τους όρους του συμβολαίου του με την Πολιτική Αεροπορίας είναι η απόλυτη σιωπή και διατύπωσε την άποψη ότι μετα τις αποκαλύψεις του θα χρησιμοποιηθεί ο όρος αυτός και θα βρεθεί εκτός υπηρεσίας. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι σε ένα τόσο τραγικό γεγονός δεν μπορούσε να μείνει απαθής. Είπε ακόμη πως έκαμε την παρέμβασή του προκειμένου να μη θυματοποιηθούν υπάλληλοι και είπε ότι αν δεν ακουστούν όλες οι φωνές, οι υπεύθυνοι θα διαφύγουν των ευθυνών τους και θα την πληρώσει άδικα κάποιος υπάλληλος.

    [03] ΕΕ ΗΛΙΟΣ

    Οι εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Ενωσης συναντώνται με την κυπριακή Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων, προκειμένου να λάβουν γνώση των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί για τη πτώση του Μπόϊγκ της "Ηλιο".

    Για τις έρευνες στην Ελλάδα θα ενημερώσει τους δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους μέλος της, που συμμετέχει στις ελληνικές έρευνες για την τραγωδία.

    Χθες, οι εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Ενωσης ενημερώθηκαν για την λειτουργία του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας.

    [04] ΘΡΑΣΟΥ Ε.Ε.

    Ο υπουργός Συγκοινωνιών Χάρης Θράσου δήλωσε ότι ο ρόλος των εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη διερεύνησης της τραγωδίας είναι πολλαπλός. Μιλώντας στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο κύριος Θράσου ανέφερε ότι οι εμπειρογώμονες θα συγκεντρώσουν και θα εξετάσουν στοιχεία και θα δώσουν συμβουλές, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για εντοπισμό των αιτίων της τραγωδίας και των ευθυνών, αν υπάρχουν.

    [05] 47 ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

    Αλλα σαράντα επτά θύματα της αεροπορικής τραγωδίας της δεκάτης- τετάρτης Αυγούστου έχουν αναγνωρισθεί με την μέθοδο Ντι Εν Εη και τα ονόματά τους δόθηκαν στη δημοσιότητα, μετά την ενημέρωση των συγγενών τους. Οι σοροί των θυμάτων αναμένεται να μεταφερθούν στην Κύπρο με μεταγωγικό αεροπλάνο της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας αργά το απόγευμα ή απόψε. Ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Γαβριηλίδης δήλωσε ότι η ακριβής ώρα άφιξης του αεροπλάνου θα ανακοινωθεί μετά το μεσημέρι. Με την αναγνώριση των σαράντα επτά σορών ο αριθμός των Κυπρίων των οποίων οι σοροί έχουν αναγνωρισθεί ή ταυτοποιηθεί έχει φθάσει στους ενενήντα επτά. Απομένει η αναγνώριση άλλων επτά. Ο κύριος Γαβριηλίδης δήλωσε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες των γενετιστών και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αναγνωρισθούν και οι άλλες επτά σοροί.

    [06] 47 ΟΝΟΜΑΤΑ

    Τα ονόματα των σαρανταεπτά θυμάτων είναι: Αλιούρης Κυριάκος, τριανταενός χρόνων, Κάψαλος Λεμεσός Αναστασίου Αναστάσιος, 36 χρόνων, Λάρνακα Αντωνίου Μαρία Ισαάκ, 35 χρόνων, Αντωνίου Χριστίνα, έξι χρόνων και Αντωνίου Χρίστος, εννέα χρόνων, Παραλίμνι Γαβριηλίδου Ελένη, 29 χρόνων, Λεμεσός Γεωργίου Γεώργιος, τριανταενός χρόνων, Γέρι Γιωργαλλή Μιχάλης, πενηνταενός χρόνων , Γέρι Δημητρίου Παρασκευάς, 30 χρόνων, Λάρνακα Δούνας Θεόδωρος, 38 χρόνων, Εγκωμη Ευριπίδου Ευριπίδης, 47 χρόνων και Ευριπίδου Αγάθη, σαρανταενός χρόνων , Κάτω Πολεμίδια Ευριπίδου Αδάμος, εξηνταενός χρόνων, Αρχάγγελος, Ιακώβου Μαργαρίτα, 46 χρόνων, Λευκωσία Καρακώστα Μαρία, 43 χρόνων, Λεμεσός Καρκανιά Παναγιώτης 48 χρόνων , Λεμεσός Κατσέξου Σωτήρης, 60 χρόνων, Στρόβολος Κιτρομιλλίδη Πανίκος, 43 χρόνων, Λεμεσός Κουτσόφτα Ξένια 27 χρόνων και Κουτσόφτα Χρυσούλλα 5 χρόνων, Παραλίμνι Κυπριανού Αναστασία 44 χρόνων, Κυπριανού Χρίστια 14 χρόνων και Κυπριανού Χριστόδουλος 5 χρόνων, Δάλι Κωνσταντίνου Μιχάλης, 39 χρόνων, Κωνσταντίνου Ειρήνη, 36 χρόνων, Κωνσταντίνου Πέτρος 13 χρόνων και Κωνσταντίνου Σωτήρης 10 χρόνων, Γέρι Νεοφύτου Μιχάλης 28 χρόνων, Λεμεσός, Νικολάου Θέτη, τεσσάρων χρόνων, Ζακάκι Νικολάου Νίκος 30 χρόνων Ψημολόφου Ξιούρουππα Μαργαρίτα, 34 χρόνων, Ξιούρουππα Ιωάννα, 9 χρόνων και Ξιούρουππα Σοφία, 10 χρόνων, Αραδίππου Ομπασιη Δημήτρης, 26 χρόνων Λευκωσία Ονησιφόρου Ελένη, 27 χρόνων Λεμεσός Προδρόμου Αντρέας, 25 χρόνων, Λευκωσία Πυρίλη Χρίστος, 40 χρόνων, Πυρίλη Μανώλη Αντωνία, 36 χρόνων, Πυρίλλη Εύα, 12 χρόνων, Πυρίλη Ξένιος, 10 χρόνων και Πυρίλη Μάρκος, 6 χρόνων, Παραλιμνι Ρίκκου Μαρία, 27 χρόνων Λαρνακα Τουτουνζιάν Αρά, 16 χρόνων καιΤουτουνζιάν Μπάριετ, 12 χρόνων, Στροβολος Χριστοδούλου Καλυψώ, 42 χρόνων, Λακατάμια, Χρυσάνθου Σωτήρης, 65 χρόνων , Μοσφιλωτή και Ψαρούδη Περικλής, 34 χρόνων Κάτω Πολεμίδια.

    [07] ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ

    Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από την Αθήνα αναφέρουν ότι έγινε η ταυτοποίηση της σορού του Γερμανού κυβερνήτη του μοιραίου Μπόινγκ, Μάρτερν Χανς Γιούργκεν.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ταυτοποίηση του Γερμανού κυβερνήτη, έγινε αργά χθες βράδυ.

    [08] ΗΛΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

    Ολοκληρώθηκε στη Σουηδία ο έλεγχος τους ενός από τα δύο αεροπλάνα Μπόϊνγκ 7-37 - 800 της εταιρείας "Ηλιος", από την εταιρεία Ες- Εη - Ες. Οι ειδικοί της εταιρείας έκριναν το αεροπλάνο πλήρως κατάλληλο για εκτέλεση πτήσεων. Το αεροπλάνο επιστρέφει σήμερα στην Κύπρο, ενώ παράλληλα θα αρχίσει η γενική επιθεώρηση και στο δεύτερο αεροπλάνο, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το ερχόμενο Σάββατο.

    [09] ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

    Το Υπουργικό Συμβούλιο συνέρχεται σε ειδική συνεδρία για συ6ζήτηση του Προϋπολογισμού του Κράτους για το 2006.

    Στον Προϋπολογισμό δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη, με στόχο να φθάσει στο 6%.

    Οι αυξήσεις για λειτουργικές δαπάνες, θα παραμείνουν σταθερές στο 2%, οι κοινωνικές δαπάνες θα αυξηθούν κατά 2,5%, ενώ στόχος είναι να μειωθούν οι υπερωρίες κατά 30%.

    Το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνέλθει και πάλι στις πέντε το απόγευμα στην καθιερωμένη εβδομαδιαία του συνεδρία για τρέχοντα θέματα της αρμοδιότητάς του.

    [10] ΠΟΔΟ ΣΗΜΕΡΑ

    Αποέλ και Ομόνοια διεκδικούν απόψε την πρόκριση στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Ουέφα.

    Ο Αποέλ αγωνίζεται στις οκτώ στο Τελ Αβίβ με την Μακάμπι.

    Στον πρώτο αγώνα που έγινε στη Λευκωσία ο Αποέλ είχε νικήσει με ένα-μηδέν. Αμεση περιγραφή του αγώνα θα μεταδίδεται από το τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ.

    Η Ομόνοια αντιμετωπίζει στις οκτώ και τριάντα στο ΓΣΠ τη Δυναμό Βουκουρεστίου.

    Στον πρώτο αγώνα που έγινε στο Βουκουρέστι η Ομόνοια είχε ηττηθεί με τρία-ένα.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 26 August 2005 - 20:47:18 UTC