Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 3 May 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ο Κεν Λίβινγκστοουν είναι ο πρώτος εκλεγμένος δήμαρχος του Λονδίνου
Ο Κεν Λίβινγκστοουν είναι ο πρώτος εκλεγμένος δήμαρχος του Λονδίνου

(05/05/2000, 14:30 GMT)

Ήττα των Εργατικών στις δημοτικές εκλογές στην Βρετανία - πρώτος εκλεγμένος δήμαρχος του Λονδίνου ο Κεν Λίβινγκστοουν
Ο Κεν Λίβινγκστοουν εξελέγη ο πρώτος αιρετός δήμαρχος του Λονδίνου παρά την λυσσαλέα πολεμική που δέχτηκε από το κυβερνών Εργατικό Κόμμα που τον στιγμάτισε για τις αριστερές του απόψεις. Ο ίδιος ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ είχε δηλώσει ότι αν εκλεγεί δήμαρχος ο γνωστός ως "Κόκκινος Κεν" θα είναι καταστροφή για το Λονδίνο. Ο Κεν Λίβιγκστοουν ήταν ο πρόεδρος του Συμβουλίου Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Λονδίνου, μια αρχή που κατήργησε η Μάργκαρετ Θάτσερ το 1986.

Επιτυχή χαρακτηρίζουν οι γιατροί την χειρουργική επέμβαση στον Γλαύκο Κληρίδη
Σε χειρουργική επέμβαση διάρκειας 3 ωρών υπεβλήθη σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης για την αφαίρεση καλοήθους πολύποδα στο παχύ έντερο. Οι θεράποντες γιατροί του προεδρου χαρακτηρίζουν την επέμβαση επιτυχή και το ερώτημα τώρα είναι πότε θα μπορέσει ο κ. Κληρίδης να αναλάβει εκ νέου τα καθήκοντα του, κάτι που αναμένεται ότι θα επηρεάσει καίρια τον ρυθμό των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Νέος πρόεδρος της Τουρκίας ο Αχμέτ Νετσντέτ Σεζέρ
Ο δικαστής Αχμέτ Νετσντέτ Σεζέρ είναι ο νέος πρόεδρος της Τουρκίας μετά από την διεξαγωγή του τρίτου γύρου της ψηφοφορίας στο Κοινοβούλιο της χώρας. Ο κ.Σεζέρ, που εξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία, παίρνει την θέση του Suleiman Demirel, ο οποίος ολοκληρώνει την εφταετή θητεία του στην προεδρία της Τουρκίας αυτό το μήνα.

Επιθέσεις του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ
Αεροσκάφη του Ισραήλ πραγματοποίησαν νέες επιθέσεις στο Λίβανο ως αντίποινα για την επίθεση με ρουκέτα των ανταρτών της Χεζμπολλάχ στο Βόρειο Ισραήλ - επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να βρει τον θάνατο ένας στρατιώτης. Μάλιστα, ο υφυπουργός Άμυνας του Ισραήλ απείλησε με σκληρότερες επιθέσεις αν συνεχιστούν οι επιθέσεις της Χεζμπολλάχ. Νεότερες πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι η Χεζμπολλάχ πραγματοποιεί και άλλες επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον του Βορείου Ισραήλ.

Δηλώσεις του διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το Ευρώ
Ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Βιμ Ντούιζενμπεργκ είπε ότι μια συνεχιζόμενη πτώση στην ισοτιμία του Ευρώ μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερο πληθωρισμό και να υπονομεύσει την αξιοπιστία του συναλλάγματος. Ο κ.Ντούιζενμπεργκ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων.

Συνεχίζεται η δίκη για την ανατίναξη του αεροσκάφους πάνω από το Λόκερμπι
Η υπεράσπιση των 2 Λιβύων που κατηγορούνται ως υπεύθυνοι για την ανατίναξη Αμερικανικού αεροσκάφους πάνω από την πόλη της Σκωτίας Λόκερμπι ξεκίνησε τις ερωτήσεις σε μάρτυρες για την υπόθεση αυτή. Η έκρηξη είχε γίνει το 1988 σε αεροσκάφος της Παναμέρικαν με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο 270 άνθρωποι.
 
 
 
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.