Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 1 May 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (AM), 97-04-04

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

ANT1 Radio

Παρασκευή 04-04-97

Γράφει ο Ιάκωβος Φιλιππούσης

Ο Αυτοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ, ο Αρης κατάφερε να μας κάνει υπερήφανους για ακόμη μία φορά. Η ομάδα του Λευτέρη Σούμποτιτς παίζοντας σε ένα γήπεδο που ήταν γεμάτο απο πέντε χιλιάδες φανατισμένους Τούρκους συνέτριψε με 88-70 την Τόφας Μπούρσα ανατρέποντας τη διαφορά των 11 πόντων που είχε χάσει στο Αλεξάνδρειο και κατέκτησε πανηγυρικά το κύπελλο κόρατς.

Οι παίκτες του Αρη παίζοντας με πάθος και ψυχραιμία απο την αρχή του παιχνιδιού, κατάφεραν να επιβάλλουν το ρυθμό τους και όσο περνούσε ο χρόνος η διαφορά όλο και μεγάλωνε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 30 δευτερόλεπτα πρίν τη λήξη του παιχνιδιού και ενώ το σκόρ ήταν 67-85 υπέρ του Αρη, οι Τούρκοι οπαδοί διέκοψαν αυθαίρετα τον αγώνα ρίχνοντας αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο.

Μετά απο διακοπή αρκετών λεπτών και αφού η αστυνομία εκκένωσε τις μπροστινές κερκίδες, το παιχνίδι ξανάρχισε με τον Αρη να κατακτά το δεύτερο ευρωπαικό τρόπαιο του καθώς το 1993 είχε κατακτήσει και το κύπελλο κυπελλούχων, νικώντας στον τελικό του Τορίνο μία άλλη Τουρκική ομάδα, την Εφές Πίλσεν.

Με τη λήξη του αγώνα χιλιάδες φίλαθλοι του Αρη ξεχύθηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, πανηγυρίζοντας έξαλλα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας τους.

Η αποστολή του Αρη επιστρέφει απο τη Προύσα στις 3 και 20 το μεσημέρι και σίγουρα οι φίλαθλοι των κιτρίνων θα επιφυλάξουν θερμή υποδοχή στους παίκτες της ομάδας στο Αεροδρόμιο Μακεδονία.

Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα στην αποστολή του Αρη για την κατάκτηση του κυπέλλου κόρατς απέστειλαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής και ο υφυπουργός αθλητισμού Ανδρέας Φούρας.

-Την Ολύμπια Λουμπλιάνας θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στον ημιτελικό του φάιναλ-φόρ της Ευρωλίγκα, μετά τις εκπλήξεις που έγιναν στους χθεσινούς αγώνες της προημιτελικής φάσης του θεσμού ενώ στον άλλο ημιτελικό θα παίξουν η Μπαρτσελόνα με την Βιλερμπάν.

Τα αποτελέσματα
* Στεφανέλ Μιλάνο-Ολύμπια Λουμπλιάνας 61-77
* Τιμ Σύστεμ Μπολώνια-Μπαρτσελώνα 62-87
* Εφές Πίλσεν-Βιλερμπάν 57-62

Ετσι οι τέσσερις που ομάδες που πήραν το εισητήριο για το φάιναλ-φόρ που θα διεξαχθεί στην αιώνια πόλη απο τις 22 εώς τις 24 Απριλίου είναι ο Ολυμπιακός, η Ολύμπια Λουμπλιάνας, η Μπαρτσελόνα και η Βιλερμπάν, δηλαδή οι ομάδες που δεν είχαν το πλεονέκτημα της έδρας στην προημιτελική φάση.

-Μετά απο ταλαιπωρία που διήρκησε 24 ώρες, η εθνικής μας ομάδα ποδοσφαίρου επέστρεψε χθές το βράδυ απο το Σεράγιεβο.

Οπως είναι γνωστό την Τετάρτη λόγω της κακοκαιρίας που επικρατούσε στη πρωτεύουσα της Βοσνίας, το αεροπλάνο που θα μετέφερε την αποστολή της εθνικής δεν μπόρεσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Σεράγιεβο ενώ χθές το απόγευμα δεν πραγματοποίηθηκε η πτήση λόγω της απαγόρευσης που επέβαλλαν οι άρχες για λόγους ασφαλείας.

Να σημειωθεί ότι το αεροδρόμιο του Σεράγιεβο είναι στρατιωτικό και χρειάζεεται ειδική άδεια απο το ΝΑΤΟ.

Τελικά χάρη στην επέμβαση του γενικού γραμματέα αθλητισμού Γιάννη Σγουρού, οι διεθνείς μας επέστρεψαν τελικά χθές το βράδυ.

Λόγω των γεγονότων αυτών η ΑΕΚ ζήτησε απο την ΕΠΑΕ την αναβολή του Σαββατιατικού αγώνα της με τον Ιωνικό στη Νεάπολη, ωστόσο το αίτημα της απορρίφθηκε.

© ANT1 Radio 1997


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Friday, 4 April 1997 - 10:09:15 UTC