Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek, 99-05-17

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο.

Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς νίκησε με 3-2 τον Ηρακλή στο Ολυμπιακό Στάδιο και τρείς αγωνιστικές πρίν το φινάλε του πρωταθλήματος, εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο.

Ο Ολυμπιακός μετά απο 18 ολόκληρα χρόνια έφτασε στην κατάκτηση του ντάμπλ ενώ ο Μπάγεβιτς πέτυχε το τρία στα τρία ως τεχνικός των ερυθρολέυκων.

Την ίδια ώρα πάντως η αξιοπιστία του πρωταθλήματος κλονίζεται και πάλι καθώς επίσημα πρόσωπα και πιο συγκεκριμένα προπονητές ομάδων που πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα, με τις δηλώσεις τους αφήνουν υπονοούμενα για το κύρος του πρωταθλήματος.

Ο τεχνικός της Σκόντα Ξάνθης Γιάννης Μαντζουράκης μετά τη νίκη της ομάδας του επί του Πανιωνίου που την διατήρησε ζωντανή στο κυνήγι μίας θέσης που οδηγεί στο Κύπελλο Ουέφα, δήλωσε ότι "πολλές φορές οι αντίπαλοι μας παθαίνουν κράμπες για να μας σταματήσουν ενώ άλλοι βρίσκουν πιο εύκολα παιχνίδια απο μας".

Ο προπονητής του ΟΦΗ Ευγένιος Γκέραρντ μετά την ήττα απο τον Ιωνικό που έθεσε την ομάδα του οριστικά εκτός Ευρώπης, δήλωσε ότι "Εμείς ξέρουμε εδώ και αρκετές εβδομάδες ότι δεν θα βγούμε Ευρώπη και ότι δεν έχει σημασία τι λέει ο Γκέραρντ αλλά ο κόσμος και όπως φαίνεται οι φίλαθλοι δεν πάνε στο γήπεδο.Εδώ και τρία χρόνια λέω ότι το ποδόσφαιρο κάνει βήματα πρός τα πίσω", κατέληξε ο προπονητής του ΟΦΗ κ.Γκέραρντ.

Απο την άλλη πλευρά ο Σουηδός προπονητής του Ηρακλή Μάτς Γίνγκμπλαντ υποστήριξε ότι ο διαιτητής στο παιχνίδι της ομάδας του με τον Ολυμπιακό κ.Μποροβήλος, έδειξε εσκεμμένα κίτρινη κάρτα στον Στολτίδη ωστέ να μην παίξει στον αγώνα της Τετάρτης με την ΑΕΚ στην Θεσσαλονίκη.

Ταφόπλακα στην αξιοπιστία του ποδοσφαίρου μας αποτελεί η διακοπή του αγώνα της Καλαμαριάς με τον Παναιτωλικό για το πρωτάθλημα της δεύτερης εθνικής κατηγορίας λόγω διακοπής του ρεύματος στο γήπεδο, στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και ενω το σκόρ ήταν 1-0 υπέρ της Καλαμαριάς.

Κανείς δεν κατάλαβε γιατί το παιχνίδι ορίστηκε στις οκτώ και μισή το βράδυ τη στιγμή που τα υπόλοιπα μάτς της 32ης αγωνιστικής έγιναν το απόγευμα.

Να σημειωθεί ότι η Καλαμαριά ήταν αδιάφορη βαθμολογικά ενώ ο Παναιτωλικός μάχεται για να παραμείνει στην κατηγορία.

Στη μάχη για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λίγκ, η ΑΕΚ νίκησε δύσκολα με 2-0 τον Εθνικό στη Νέα Φιλαδέλφεια και διατήρησε την διαφορά των τριών βαθμών απο τον Παναθηναικό που νίκησε με 3-1 τον Απόλλωνα στην Ριζούπολη.

Καλά κρατεί και η μάχη για την έξοδο στο Κύπελλο Ουέφα καθώς ΠΑΟΚ, Αρης, Ιωνικός και Σκόντα Ξάνθη προχώρησαν με νίκες.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής Πανιώνιος-Σκόντα Ξάνθη 0-2 Εθνικός Αστέρας-Προοδευτική 2-2 Ολυμπιακός-Ηρακλής 3-2 ΠΑΟΚ-Πανηλειακός 2-0 ΑΕΚ-Εθνικός 2-0 Ιωνικός-ΟΦΗ 2-0 Απολλων Αθηνών-Παναθηναικός 1-3 Αρης-Βέροια 2-0 Καβάλα-Ελευσίνα 3-0

Στην βαθμολογία 1.Ολυμπιακός 78 2.ΑΕΚ 68 3.Παναθηναικός 65 4.ΠΑΟΚ 56 5.Αρης 54 6.Ιωνικός 53 - Σκόντα Ξάνθη 53 8.ΟΦΗ 48 9.Ηρακλής 44 10.Καβάλα 39 11.Εθνικός Αστέρας 38 12.Πανηλειακός 35 13.Απόλλων 33 - Προοδευτική 33 15.Πανιώνιος 31 16.Ελευσίνα 26 17.Βέροια 20 18.Εθνικός 8

Αγκαλιά με την άνοδο στην πρώτη εθνική κατηγορία είναι τα Τρίκαλα, δύο αγωνιστικές πρίν το φινάλε στο πρωτάθλημα της δεύτερης εθνικής κατηγορίας.

Τα Τρίκαλα νίκησαν με 5-0 στον Βύρωνα την Δόξα και χρειάζονται μόλις έναν βαθμό στα δύο παιχνίδια που απομένουν.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής Αγιος Νικόλαος-Λύκοι 3-0 Καλαμαριά-Παναιτωλικός Διεκόπη Ιάλυσος-Αθηναικός 2-0 Καλαμάτα-Καλλιθέα 3-0 Λάρισα-Παναχαική 1-3 Δόξα Βύρωνα-Τρίκαλα 0-5 ΠΑΣ Γιάννενα-Εδεσσαικός 4-0 Πανσερραικός-Πιερικός 4-2 Αναγέννηση Καρδίτσας-Νίκη Βόλου 3-1

Στην βαθμολογία 1.Τρίκαλα 65 2.Καλαμάτα 62 - Παναχαική 62 4.Καλλιθέα 59 - ΠΑΣ Γιάννενα 59

Ο Παναθηναικός θα υποδεχτεί στις εννέα το βράδυ στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων τον Ολυμπιακό, στον τέταρτο μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος μπάσκετ.

Ο Ολυμπιακός προηγείται με 2-1 στις νίκες και εφόσον κερδίσει και απόψε παίρνει τον τίτλο, σε περίπτωση νίκης του Παναθηναικού όλα θα κριθούν σε πέμπτο παιχνίδι που θα γίνει την Πέμπτη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Την πρώτη θέση τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, κατέκτησε ο Πανελλήνιος στην πρώτη κατηγορία του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Στίβου που έγινε το Σαββατοκύριακο στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Στους άνδρες ο Πανελλήνιος συγκέντρωσε 148 βαθμούς έναντι 134 του δεύτερου Ολυμπιακού.

Στις γυναίκες, ο Πανελλήνιος ήταν πρώτος με 147 βαθμούς έναντι 87 του Ολυμπιακού.

Οι πιο σημαντικές επιδόσεις ήταν του Γκατσιούδη με 84.81 στον ακοντισμό, του Σαρή με 20.81 στα 200 μέτρα, του Ματέτε, επίσης του Πανελληνίου, στα 400 μέτρα μετεμποδίων με 49.73, του Μελέτογλου με 16.54 στο τριπλούν, της Κόφφα με 23.22 στα 200 μέτρα, της Τσιαμήτα με 14.08 στο τριπλούν και τέλος της Τζελίλη στον ακοντισμό με 63.65

Ο Χρήστος Πολυχρονίου κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στη σφυροβολία κατά την διάρκεια των Εαρινών Αγώνων με βολή στα 79 μέτρα και 51 εκατοστά.

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν δικό του με 78.92

Στο διεθνές μίτινγκ στίβου ``Παπαφλέσσεια`` που θα γίνει στις 22 Μαίου στην Καλαμάτα, θα κάνει την επανεμφάνιση της η Χάικε Ντρέσλερ.

Η Γερμανίδα πρωταθλήτρια επεσήμανε ότι φέτος θα ασχοληθεί αποκλειστικά με το μήκος και όχι με τους δρόμους ταχύτητας.

Αγκαλιά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο βόλλευ είναι ο Ολυμπιακός.

Η ομάδα του Πειραιά νίκησε το Σάββατο με 3-0 σέτ τον Ηρακλή στην Βέροια, έκανε το 2-0 και με νίκη στο σημερινό παιχνίδι, στις 9 στην Γλυφάδα, παίρνει τον τίτλο.

Για τον μικρό τελικό, η Ορεστιάδα νίκησε με 3-1 τον ΠΑΟΚ, ισοφάρισε σε 1-1 την σειρά και όλα θα κριθούν για την τρίτη θέση του πρωταθλήματος, στον αγώνα που θα γίνει την Τετάρτη στην Νάουσα λόγω τιμωρίας της έδρας του ΠΑΟΚ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε τον τίτλο στην Αγγλία μετά τη νίκη της με 2-1 επί της Τόττεναμ στο Ολντ Τράφορντ για την τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λίγκ.

Οι ``μπέμπηδες`` συγκέντρωσαν 79 βαθμούς αφήνοντας στους 78 την δεύτερη Αρσεναλ η οποία επικράτησε με 1-0 στο Χάιμπουρι της Αστον Βίλλα.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Αρσεναλ και η τρίτη Τσέλσι, θα εκπροσωπήσουν την Αγγλία στο Τσάμπιονς Λίγκ της επόμενης περιόδου ενώ στην Α' κατηγορία υποβιβάστηκαν η Τσάρλτον, η Μπλάκμπερν και η Νότιγχαμ.

Τα αποτελέσματα της 38ης αγωνιστικής Αρσεναλ-Αστον Βίλλα 1-0 Τσάρλτον- Σέφιλντ Γουένσντεϊ 0-1 Τσέλσι-Ντέρμπι 2-1 Κόβεντρι-Λίντς 2-2 Λίβερπουλ- Γουίμπλεντον 3-0 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τόττεναμ 2-1 Νιουκάστλ-Μπλάκμπερν 1- 1 Νότιγχαμ-Λέστερ 1-0 Σαουθάμπτον-Εβερτον 2-0 Γουέστ Χαμ-Μίντλεσμπρο 4-0

Ο Νίκος Μαχλάς πρόσθεσε άλλα δύο τέρματα στο ενεργητικό του και οδήγησε την Βίτεσε του Αρνεμ στη νίκη με 2-1 επί της Ντότιγχεμ, στο πλαίσιο της προτελευταίας αγωνιστικής του Ολλανδικού Πρωταθλήματος.

Ο Ελληνας επιθετικός σκόραρε στο 12ο και 88ο λεπτό της συνάντησης και έφτασε τα 18 τέρματα αυτή την περίοδο, χαρίζοντας τρείς πολύτιμους βαθμούς στην Βίτεσε η οποία παρέμεινε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Η Μίλαν νίκησε με 4-0 την Εμπολι και ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μετά το 1-1 της Λάτσιο με την Φιορεντίνα, μία αγωνιστική πρίν το φινάλε στο Καμπιονάτο.

Την ερχόμενη Κυριακή, η Μίλαν θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Περούτζια ενώ η Λάτσιο θα υποδεχτεί την Πάρμα.

Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής στην Ιταλία Βενέτσια-Ιντερ 3-1 Ουντινέζε-Περούτζια 1-2 Σαλερνιτάνα-Βιτσέντζα 2-1 Ρόμα-Κάλιαρι 3-1 Πάρμα- Πιατσέντζα 0-1 Μπολόνια-Σαμπντόρια 2-2 Μπάρι-Γιουβέντους 0-1 Φιορεντίνα- Λάτσιο 1-1 Μίλαν-Εμπολι 4-0

Στην βαθμολογία 1.Μίλαν 67 2.Λάτσιο 66 3.Πάρμα 55 - Φιορεντίνα 55

Θρίαμβος για τον Μίκαελ Σουμάχερ στο Γκραν-Πρι του Μονακό.

Ο Γερμανός πρωταθλητής κέρδισε τον 16ο αγώνα του στο τιμόνι της Φεράρι και έγινε ο πλέον πολυνίκης οδηγός της ιταλικής ομάδας ``σπάζοντας`` το ρεκόρ του περίφημου Αυστριακού Νίκι Λάουντα, ο οποίος είχε χαρίσει στην Φεράρι 15 νίκες.

Δεύτερος τερμάτισε ο Εντι Ιρβάιν και τρίτος ο Μίκα Χάκινεν, στο χθεσινό Γκράν-Πρι.

Ο Σουμάχερ παραμένει πρώτος στην κατάταξη των οδηγών με 26 βαθμούς έναντι 18 του Ιρβάιν και 14 του Χάκινεν.

Το Κύπελλο στην Γαλλία μετά από 20 χρόνια κατέκτησε η Ναντ.

Στον τελικό που έγινε στο Παρίσι, νίκησε τη Σεντάν με 1-0.

(c) Antenna 1999


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Monday, 17 May 1999 - 12:09:19 UTC