Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-03-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 14/03/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην Αλβανία.

Στα Τίρανα μεταβαίνει σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννος Κρανιδιώτης.

Συνέχιση της απεργίας πρότεινε το ΔΣ της ΟΛΜΕ προς τους καθηγητές.

Σημίτης, Κωνσταντόπουλος και Ντ'Αλέμα οι ομιλητές στην αποψινή εκδήλωση με θέμα την ευρωπαϊκή αριστερά.

Εντοπίστηκε το ναυάγιο του κυπριακού πλοίου ``Albion 2``. Αγνοούνται οι δύο Ελληνες ναυτικοί.

Θριαμβευτική νίκη του Ολυμπιακού επί της Παρτιζάν.

[02] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ανεξέλεγκτη ειναι πλέον η κατάσταση στην Αλβανία, καθώς η εξέγερση των πολιτών εχει εξαπλωθεί μέχρι και τα Τίρανα. Οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο αποστολής πολυεθνικής δύναμης. Σε εξέλιξη ειναι η επιχείρηση απομάκρυνσης των ξένων υπηκόων. Το Συμβούλιο Ασφαλείας κάλεσε ολα τα μέρη να συνεργαστούν για την ειρηνική επίλυση της κρίσης. Στην Ιταλία έφτασαν τα δυο παιδιά του Μπερίσα. Σε κατάσταση επιφυλακής εχουν τεθεί οι στρατιωτικές δυνάμεις της Γιουγκοσλαβίας και της ΠΓΔΜ στα σύνορα με την Αλβανία.

Στα Τίρανα μεταβαίνει σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννος Κρανιδιώτης, μαζί με τον αντιπρόσωπο του ΟΑΣΕ, Φράντς Βρανίτσκι. Σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένουν οι ένοπλες δυνάμεις στην ελληνοαλβανική μεθόριο. Στα ανοικτά της Αλβανίας κατευθύνεται η φρεγάτα ``Αιγαίο``. Το αλβανικό θα απασχολήσει σήμερα τη σύνοδο της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης.

Την παράταση της απεργίας και για την ερχόμενη, ένατη κατά σειρά, εβδομάδα αποφάσισε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να προτείνει προς τις γενικές συνελεύσεις των καθηγητών. Την οριστική τους απόφαση αναμένεται να πάρουν οι καθηγητές σήμερα, η οποία θα επικυρωθεί αύριο κατά τη γενική συνέλευση των προέδρων των τοπικών ενώσεων των καθηγητών.Εντός της ημέρας αναμένεται και η απόφαση του Πρωτοδικείου, επί της προσφυγής γονέων κατά της ΟΛΜΕ.

Ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η αποψινή εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, με θέμα ``η αριστερά μπροστά στις προκλήσεις της Ευρώπης του αύριο``. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης,ο πρόεδρος του Ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος της Αριστεράς Μάσιμο Ντ'Αλέμα και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν.Κωνσταντόπουλος.

Εντοπίστηκε 70 μίλια δυτικά της Βρέστης της Γαλλίας,το ναυάγιο του κυπριακού φορτηγού πλοίου ``Albion 2``. Στο``Albion 2`` επέβαιναν 25 ναυτικοί εκ των οποίων δύο Ελληνες ο Πλοίαρχος του πλοίου Μιχαήλ Σπανούδης 62 χρόνων και ο Υπο/ρχος Στυλιανός Δαραλιώτης 60 χρόνων, οι οποίοι αγνοούνται.

Εντός των προσεχών ωρών αναμένεται να έλθει στην επιφάνεια της θάλασσας η πυραυλάκατος ΚΩΣΤΑΚΟΣ. Στη Σάμο έχουν μεταβεί συγγενείς των τεσσάρων άτυχων αξιωματικών, που εγκλωβίσθηκαν στο ΚΩΣΤΑΚΟΣ.

Την Κυριακή 30 Μαρτίου, θα αρχίσει η εφαρμογή της θερινής ώρας. Ετσι στις 3 το πρωϊ οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά δείχνοντας 4. Η θερινή ώρα, που θα ισχύσει μεχρι τις 26 Οκτωβρίου, είναι υποχρεωτική για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θριαμβευτική όσο και άξια πρόκριση στους ``8`` της Ευρωλίγκα, πήρε η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, κερδίζοντας για δεύτερη φορά μέσα στο Βελιγράδι την Παρτιζάν με 74-69.Στα προημιτελικά της διοργάνωσης, οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό που έχει το πλεονέκτημα της έδρας. Οι αγώνες της επόμενης φάσης θα γίνουν στις 27/3 και 1η Απριλίου, ενώ αν χρειαστεί και τρίτος αγώνας θα γίνει στις 3 Απριλίου.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 269,79 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 432,75, λίρα Κύπρου προς 532,31, γαλλικό φράγκο προς 47,23, ελβετικό φράγκο προς 185,60, γερμανικό μάρκο προς 159,33,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,97, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 219,65 και την ECU προς 309,17 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο -2 εως 16 βαθμούς, στα δυτικά απο 3 εως 21 και στην υπόλοιπη χώρα απο 6 εως 18 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 7 εως 17 και απο 2 εως 15 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Friday, 14 March 1997 - 9:00:21 UTC