Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-03-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 26/03/1997 (ΑΠΕ)


  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εντός των ημερών αποφασίζει η Ε.Ε. για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αλβανία.

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το μεσημέρι ο νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

Διήμερη επίσκεψη του Νίκου Κωνσταντόπουλου απο αύριο στη ΠΓΔΜ.

Συνάντηση Κλίντον - Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνα σήμερα στο Λευκό Οίκο για την 25η Μαρτίου.

Συνέντευξη της ΟΛΜΕ για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών.

Παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, που λήγει την Παρασκευή ζητούν οι εφοριακοί.

Με σκορ 96-62 έχασε ο Ηρακλής απο τη Βερόνα.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Ενωση για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και πολυεθνικής αστυνομικής δύναμης στην Αλβανία, δήλωσαν οι 15 υπουργοί Εξωτερικών, που συναντήθηκαν στη Ρώμη με τον Αλβανό Πρωθυπουργό,Μπασκίμ Φίνο.Νέο κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της Ε.Ε. βρίσκεται απο χθες στα Τίρανα,ενώ ο Σαλί Μπερίσα,με συνέντευξή του στους Τάϊμς του Λονδίνου δηλώνει οτι δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί την ασφάλεια τωναποστολών ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα του. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, δήλωσε στη Ρώμη ότι επιβεβαιώθηκαν οι καλές σχέσεις Ελλάδος - Αλβανίας,μετά τη συνάντηση, που ειχε με τον Μπασκίμ Φίνο. Ο κ.Παπανδρέου απηύθυνε πρόσκληση στον Αλβανό Πρωθυπουργό να επισκεφθεί την Ελλάδα με στόχο την ανανέωση της συνεργασίας των δυο χωρών και τη συμπαράσταση των Αθηνών στις προσπάθειες της κυβέρνησης των Τιράνων.

Απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο θα γίνει δεκτός στη 1 το μεσημέρι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συναντηθεί με τους πρώην προέδρους του κόμματος κυρίους Γεώργιο Ράλλη, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και Μιλτιάδη Εβερτ.

Διήμερη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει απο αύριο στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ο Πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος αναμενεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο, Κίρο Γκλιγκόροφ και τον υπουργό Εξωτερικών, Λιούμπομιρ Φερτσκόφσκι.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Σπυρίδωνας θα συναντηθεί σήμερα με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπίλ Κλίντον στο Λευκό Οίκο.Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα υπογράψει και θα επιδώσει στο σεβασμιότατο διακήρυξη με την οποία η 25η Μαρτίου 1997 ανακηρύσσεται "Ημέρα Κοινού Εορτασμού της Ελληνικής και Αμερικανικής Δημοκρατίας".

Με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση, στην Αθήνα, ενώπιον της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.Στο μεταξύ, στον Εισαγγελέα Κερκύρας αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα 9 μέλη του Σωματείου ``Κλιμάκιο Επίλεκτων Καταδρομέων Κερκύρας``, που συνελήφθησαν απο τις αστυνομικές αρχές, γιατί χωρίς να τους δοθεί σχετική άδεια, ήθελαν να συμμετάσχουν στή παρέλαση.

Συνέντευξη τύπου με θέμα την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών θα παραχωρήσει στις 12.30 το μεσημέρι το Διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ. Αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθούν νέες γενικές συνελεύσεις των καθηγητών, προκειμένου να καθοριστεί η στάση τους στα μέτρα του υπουργείου Παιδείας για την αναπλήρωση της διδακτέας ύλης.

Λήγει μεθαύριο Παρασκευή η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.Μέχρι τώρα μόνο ένας στους τρείς, κυρίως από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, έχει υποβάλει τη δήλωσή του.Φορολογούμενοι, αλλά και εφοριακοί, ζητούν από το υπουργείο Οικονομικών να παρατείνει την προθεσμία.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το όνειρο της πρόκρισης στον τελικό του ευρωπαϊκού κυπέλλου στο μπάσκετ, θα παραμείνει πιθανότατα ανεκπλήρωτο για τον Ηρακλή, μετά την απογοητευτική εμφάνιση που πραγματοποίησε ο ``γηραιός`` στην Ιταλία, όπου στον πρώτο ημιτελικό που έγινε στην Βερόνα, έχασε από την τοπική ομάδα με 96-62. Οπως είναι φυσικό, η διαφορά των 34 πόντων,είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί στον επαναληπτικό που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στο Ιβανώφειο της Θεσσαλονίκης.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 269,59 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,45, γαλλικό φράγκο προς 47,29, λίρα Αγγλίας προς 433,54, ελβετικό φράγκο προς 184,41, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,93, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,47, τη λίρα Κύπρου προς 533,48 και την ECU προς 309,30 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Οι τοπικές βροχές είναι το κύριο χαρακτηριστικό του σημερινού καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και από το βράδυ από τα βόρεια βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα και ανέμους νοτιοανατολικούς μέτριους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 7 έως 13 βαθμούς κελσίου. Για τη θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχοπτώσεις και ανέμους νοτιοανατολικούς ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Wednesday, 26 March 1997 - 9:00:28 UTC