Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-10-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/10/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Πληθαίνουν τα προβλήμα με το μετροπόντικα. Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο εισαγγελέας.
- Απαράδεκτο χαρακτήρισε η κυβέρνηση το δεύτερο ανθελληνικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας "Ομπζέρβερ".
- Το τελευταίο αντίο είπε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στον πρώην πρόεδρο της βουλής και ηγετικό στέλεχος της ΝΔ, Αθανάσιο Τσαλδάρη.
- Από το Φεβρουάριο ξεκινούν τα 40 προγράμματα Ελευθέρων Σπουδών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
- Η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι στην επικείμενη συνάντηση Σημίτη - Γιλμάζ, στην Κρήτη, θα αλλάξει το αρνητικό κλίμα της Νέας Υόρκης.
- Δεν τίθεται θέμα κατάργησης του οκταώρου για τη ΓΣΣΕ, δηλώνει ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Πληθαίνουν τα προβλήμα με το μετροπόντικα. Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο εισαγγελέας.

Ολο και περισσότερα προβλήματα συναντά ο μετροπόντικας, κάτω από την Πανεπιστημίου,ενώ στο όλο θέμα παρενέβη σήμερα και ο εισαγγελέας, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκώμενα ποινικά αδικήματα. Στο μεταξύ, το πρωί δημιουργήθηκε σύγχιση, όταν ένοικοι μεγάρου της οδού Πανεπιστημίου 44 και Χαριλάου Τρικούπη 2-4, υποστήριξαν ότι το κτίριο έχει γείρει κατά 4 χιλιοστά, ότι υπάρχει μία ρωγμή και ότι τους ζητήθηκε απο τους υπευθύνους του "ΜΕΤΡΟ" να το εκκενώσουν. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του "ΑΤΤΙΚΟ-ΜΕΤΡΟ", διευκρίνησε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, οτι η ρωγμή είναι παλιά, δεν υπάρχει καμμία κλίση και αν υπήρχε περίπτωση για εκκένωση, θα είχε δώσει τη σχετική εντολή ο ίδιος. Τέλος, διευκρίνισε ότι όλα τα κτίρια της Πανεπιστημίου, όπου εκτελούνται τα έργα του "ΜΕΤΡΟ", παρακολουθούνται με ειδικά μηχανήματα επι 24ώρου βάσεως.

Απαράδεκτο χαρακτήρισε η κυβέρνηση το δεύτερο ανθελληνικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας "Ομπζέρβερ".

Απαράδεκτο χαρακτήρισε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το νέο ανθελληνικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Ομπσέρβερ, που φιλοξενεί και πάλι δηλώσεις του κούρδου φυγά, Χαζάρ, ο οποίος επιμένει στους ισχυρισμούς του περί διασύνδεσης των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών, της 17 Νοέμβρη και του ΡΚΚ. Ο κ.Ρέππας τόνισε οτι η κυβέρνηση μελετά όλες τις πολιτικές και νομικές διαδικασίες, για να αντιδράσει με τρόπο και χρόνο που θα επιλέξει η ίδια, ώστε να λάμψει η αλήθεια.

Το τελευταίο αντίο είπε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στον πρώην πρόεδρο της βουλής και ηγετικό στέλεχος της ΝΔ, Αθανάσιο Τσαλδάρη.

Το τελευταίο αντίο είπε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας, στον πρώην πρόεδρο της Βουλής και ηγετικός στέλεχος της ΝΔ, Αθανάσιο Τσαλδάρη, η κηδεία του οποίου έγινε το μεσημέρι με τιμές πρώην πρωθυπουργού, από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Ο Τσαλδάρης έχασε τη μάχη για τη ζωή σε ηλικία 76 χρόνων από την επάρατο νόσο. Πολιτικό μνημόσυνο πραγματοποιήθηκε στη Βουλή κατά την έναρξη της Ολομέλειας.

Από το Φεβρουάριο ξεκινούν τα 40 προγράμματα Ελευθέρων Σπουδών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Από τον προσεχή Φεβρουάριο θα αρχίσουν να λειτουργούν περισσότερα από 40 προγράμματα Ελευθέρων Σπουδών, στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, όπου θα μπορούν να εγγράφονται χωρίς εξετάσεις υπό προϋποθέσεις διάφορες κατηγορίες Ελλήνων. Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Παιδείας, ενώ όσον αφορά την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, τόνισε οτι οι νέοι φοιτητές και σπουδαστές μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα και να εγραφούν όταν λήξει η απεργία. γίνουν απο 15 μέχρι και 24 Οκτωβρίου.

Η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι στην επικείμενη συνάντηση Σημίτη - Γιλμάζ, στην Κρήτη, θα αλλάξει το αρνητικό κλίμα της Νέας Υόρκης.

Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι αντιπαράθεσης στα ελληνοτουρκικά, διαφάνηκε από τις δηλώσεις του υπουργού Τύπου, ο οποίος δήλωσε ότι η Ελλάδα αναμένει την επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ και του υπουργού Εξωτερικών Ισμαήλ Τζέμ, στην Κρήτη, στο πλαίσιο της Διαβαλκανικής Διάσκεψης, ώστε να αλλάξει το κλίμα που έμεινε απο τη Νέα Υόρκη. Ο κ.Ρέππας απέδωσε την τελευταία ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις στη στάση της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη, που μετά τις επαφές που είχαν με εκπροσώπους της Ελλάδος και των ΗΠΑ, οδήγησε στην έκφραση οργής του κ. Πάγκαλου.

Δεν τίθεται θέμα κατάργησης του οκταώρου για τη ΓΣΣΕ, δηλώνει ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος.

Δεν υφίσταται θέμα κατάργησης του 8ωρου για τη ΓΣΕΕ, δήλωσε ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, με αφορμή τις προθέσεις της κυβέρνησης, να τεθεί στον κοινωνικό διάλογο θέμα μεγαλύτερη ευελιξίας του ωραρίου εργασίας και επέκτασης της μερικής απασχόλησης. Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, υποστήριξε οτι είναι δεδομένη η ανάγκη ευελιξίας στην αγορά εργασίας, διότι στην αντίθετη περίπτωση, θα υπάρξει, τόνισε, μειωμένη ανάπτυξη και αυξημένη ανεργία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μία ΑΕΚ "να την πιεις στο ποτήρι" δεν άφησε κανένα περιθώρειο στον Ηρακλή, ο οποίος δεν μπόρεσε να την παρακολουθήσει αν και έπαιζε στο Καυτατζόγλειο, με αποτέλεσμα να υποστεί τη συντριβή με 4-1. Τα γκολ της ΑΕΚ σημείωσαν Κωστής (25',81'), Σαβέβσκι (34') και Νικολαϊδης (35'). Το γκολ για τον γηραιό πέτυχε με πέναλτι ο Γκώνιας (52'), ενώ πρέπει να αναφερθεί ότι ο ίδιος παίχτης έχασε ακόμα ένα πέναλτι, το οποίο απέκρουσε ο Ατματσίδης. Η ΑΕΚ πέρασε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 13 βαθμούς, ενώ προηγούνται Ιωνικός και Παναθηναϊκός με 15 και ακολουθεί με 12 βαθμούς ο Ολυμπιακός.

Σε ένα μέτριο παιχνίδι, που έγινε στο Βύρωνα, η τοπική Δόξα και ο Αρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα 0-0, σε αγώνα για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής κατηγορίας.

Στην κατάλληλη στιγμή ήλθε σύμφωνα με τον προπονητή του Ολυμπιακού η εντυπωσιακή νίκη επί της Ξάνθης, την οποία νίκησε με 6-1 στο ΟΑΚΑ. Στο μεταξύ, ο πρωταγωνιστής της χθεσινής νίκης του Ολυμπιακού, ο νεαρός Γκανέζος Πίτερ Οφορίκουε, ζήτησε και πήρε τετραήμερη άδεια από τον προπονητή του, προκειμένου να επισκεφθεί τους γονείς του.

Την προετοιμασία της για τον κρίσιμο αγώνα με τη Δανία αρχίζει σήμερα η εθνική μας ομάδα. Για τον αγώνα, που μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στα τελικά του παγκοσμίου κυπέλλου στη Γαλλία, οι διεθνείς ποδοσφαιριστές θα συγκεντρωθούν το βράδυ σε ξενοδοχείο της Εκάλης. Στο παιχνίδι του Σαββάτου αναμένεται να το παρακολουθήσουν 70 χιλιάδες φίλαθλοι, καθώς τα εισιτήρια παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 282,02 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,42, γαλλικό φράγκο προς 47,72, λίρα Αγγλίας προς 456,16, ελβετικό φράγκο προς 194,52, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,36, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 231,12, τη λίρα Κύπρου προς 542,63 και την ECU προς 314,21 δραχμές.

Εικόνα σταθεροποίησης παρουσίασε η αγορά του Χρηματιστηρίου στο κλεισιμο της σημερινής συνεδρίασης, αν και στη διάρκεια των συναλλαγών επικρατούσαν σημαντικές ανοδικές τάσεις και ο γενικός δείκτης έσπασε προς στιγμήν το φράγμα των 1800 μονάδων. Εκλεισε στις 1779,64 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,02% Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα, λόγω της διακίνησης σημαντικών πακέτων μετοχών και έφθασε τα 48,8 δισ. δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα, ενώ το πρωί είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 7 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 10 με 28 και στα νησιά 14 με 25 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 14 με 27 και 10 με 25 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 6 October 1997 - 18:00:18 UTC