Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-10-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 09/10/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Προϋπολογισμός, εισοδηματική και φορολογική πολιτική επί τάπητος στην ευρεία σύσκεψη του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο.
- Συλλαλητήριο στην Αθήνα από κοινοτάρχες και δημάρχους για το σχέδιο "Καποδίστριας" που κατατίθεται αύριο στη βουλή.
- Νέα έκπληξη στη βουλή κατά την ψηφοφορία εκλογής προέδρου της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων.
- Φωτιές στη ΝΔ από τις δηλώσεις Κοντογιαννόπουλου για κατηφορική πορεία του κόμματος.
- Με ρυθμούς χελώνας βαδίζει ο μετροπόντικας στην Πανεπιστημίου νέα σπηλαιώματα αλλά και πηγάδια.
- Διπλό έγκλημα με θύματα ηλικιωμένο ζευγάρι στην Παιανία. Αναζητείται Αλβανίδα που εργαζόταν ως οικιακή βοηθός.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Προϋπολογισμός, εισοδηματική και φορολογική πολιτική επί τάπητος στην ευρεία σύσκεψη του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο.

Η εισοδηματική και φορολογική πολιτική για το 1998, όπως αυτή θα εκφράζεται στον προϋπολογισμό, που θα κατατεθεί στη βουλή, το δεύτερο 15νθήμερο του Νοεμβρίου,ήταν το αντικείμενο σύσκεψης του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ως το δυσκολότερο που έχει κατατεθεί ποτέ στη βουλή, αλλά εξέφρασε την ελπίδα, πως αν συνεχιστεί με συνέπεια η ακολουθούμενη πολιτική, οι εξελίξεις θα είναι θετικές για όλους.

Συλλαλητήριο στην Αθήνα από κοινοτάρχες και δημάρχους για το σχέδιο "Καποδίστριας" που κατατίθεται αύριο στη βουλή.

Περίπου 500 κοινοτάρχες και δήμαρχοι, πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις αναγκαστικές συνενώσεις δήμων και κοινοτήτων, που προβλέπει το σχέδιο Καποδίστριας, το οποίο κατατίθεται αύριο στη Βουλή. Οι διαδηλωτές χαρακτήρισαν το νομοσχέδιο τερατούργημα και υποστήριξαν ότι είναι αντισυνταγματικό και οδηγεί την ύπαιθρο σε αφανισμό.

Νέα έκπληξη στη βουλή κατά την ψηφοφορία εκλογής προέδρου της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων. Δεν εξελέγη ο προταθείς από την κυβέρνηση.

Νέα έκπληξη σημειώθηκε στη Βουλή κατά την εκλογή του προεδρείου της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων, όπου τελικά εξελέγη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αλέξανδρος Δαμιανίδης και όχι ο προταθείς από την κυβέρνηση Γιάννης Διαμαντίδης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός, λέγοντας ότι δεν έγινε καμιά υπόδειξη από την καθοδήγηση του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή των προεδρείων.

Φωτιές στη ΝΔ από τις δηλώσεις Κοντογιαννόπουλου για κατηφορική πορεία του κόμματος. Την κεφαλή του επί πίνακι ζητούν κορυφαία στελέχη.

Πειθαρχικά μέτρα εναντίον του Βασίλη Κοντογιαννόπουλου, προτείνουν κορυφαία στελέχη της ΝΔ, μετά τις δηλώσεις του βουλευτή Ηλείας, που άναψαν φωτιές, ότι το κόμμα ακολουθεί κατηφορική πορεία. Στη Ρηγίλλης, έγιναν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των προεδρείων των ομάδων κοινοβουλευτικού έργου, κύριο χαρακτηριστικό των οποίων ήταν οι λιγοστές συμμετοχές και η αισθητή απουσία κορυφαίων στελεχών.

Με ρυθμούς χελώνας βαδίζει ο μετροπόντικας στην Πανεπιστημίου νέα σπηλαιώματα αλλά και πηγάδια.

Με ρυθμούς χελώνας συνεχίζει τις εργασίες του ο μετροπόντικας, ο οποίος εκτός από σπηλαιώματα συνάντησε και πηγάδι 15 μέτρων, στην περιοχή της Πανεπιστημίου. Οι υπεύθυνοι της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ συνεχίζουν τις τσιμεντοενέσεις για τη στήριξη του υπεδάφους, ώστε το μηχάνημα να συνεχίσει το έργο διάνοιξης της σήραγγας. Πάντως η κυκλοφορία στην Πανεπιστημίου γίνεται κανονικά.

Διπλό έγκλημα με θύματα ηλικιωμένο ζευγάρι στην Παιανία. Αναζητείται Αλβανίδα που εργαζόταν ως οικιακή βοηθός.

Διπλό έγκλημα με θύματα ένα ηλικιωμένο ζευγάρι αποκαλύφθηκε στην περιοχή της Παιανίας. Πρόκειται για το Βασίλη Τσούπρη, 78 ετών και τη συζυγό του, Ελένη, 76 ετών, που βρέθηκαν νεκροί, μέσα σε μια λίμνη αίματος.Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατός τους πρέπει να προήλθε πριν από τρεις ημέρες, ενώ η αστυνομία αναζητά μια Αλβανίδα, που εργαζόταν ως οικιακή βοηθός.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με ένα σερί 11-3 στο τελευταίο πεντάλεπτο, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πετύχει την πρώτη εντός έδρας νίκη στην Ευρωλίγκα, κερδίζοντας 65-62 (ημ. 33-34) την ισχυρότατη Μπένετον Τρεβίζο σε αγώνα για την 4η ημέρα (Β` Ομιλος), που έγινε στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης. Το συγκρότημα του Σερφ ήταν σχεδόν πάντα πίσω στο σκορ και πέντε λεπτά πριν τελειώσει το παιχνίδι έχανε με 54-59. Ομως οι παίχτες του Δικέφαλου ξύπνησαν και με ένα εκπληκτικό σερί νίκησαν την ιταλική ομάδα.

Στην Αθήνα βρίσκεται η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Δανίας, ενόψει του αγώνα που θα δώσει με το αντίστοιχο της χώρας, για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου της Γαλλίας. Οι Δανοί εμφανίστηκαν "κουμπωμένοι", ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο προπονητής της ομάδας περισσότερο φοβάται τους Ντέμη Νικολαϊδη και Νίκο Μαχλά, αλλά και τους 70 χιλιάδες Ελληνες φιλάθλους που θα βρεθούν στο ΟΑΚΑ.

Το νέο σήριαλ της εποχής ακούει στο ονομα Γεωργιάδης, καθώς ο ταλαντούχος παίχτης του Παναθηναϊκού έχει δελεαστικές προτάσεις από ιταλικές ομάδες και συγκεκριμένα από τη Λέτσε και την Πεσκάρα, που αγωνίζεται στη Β' κατηγορία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο παίχτης δύσκολα θα παραμείνει στην Παιανία, αφού οι ιταλοί του δίνουν τα διπλάσια χρήματα απ'ότι ο Παναθηναϊκός.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 280,33 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,11, γαλλικό φράγκο προς 47,64, λίρα Αγγλίας προς 454,92, ελβετικό φράγκο προς 193,90, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,29, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 231,54, τη λίρα Κύπρου προς 542,01 και την ECU προς 313,63 δραχμές.

Μικρή διορθωτική υποχώρηση 0,20% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών στη σημερινή συνεδρίαση και έκλεισε στις 1790,60 μονάδες. Στη διάρκεια των συναλλαγών ο δείκτης ξεπέρασε και το φράγμα των 1800 μονάδων καταγράφοντας ανώτερη τιμή στις 1808,85 μονάδες, για να υποχωρήσει ομως στη συνέχεια απο αυτά τα επίπεδα. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα και έφθασε στα 25,6 δις δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα, με λίγες νεφώσεις στα δυτικά και νότια. Το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 10 με 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 12 με 29 και στα νησιά 15 με 26 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, τοπικές ομίχλες το πρωί, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 16 με 28 και 13 με 25 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 9 October 1997 - 19:11:40 UTC