Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-11-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 09/11/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Νέος κύκλος διαβουλεύσεων για το Κυπριακό ξεκινάει στη Λευκωσία, με τη συμμετοχή του Αμερικανού απεσταλμένου, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.
- Επί ποδός οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, ενόψει της κατάθεσης του νέου προϋπολογισμού την ερχόμενη Πέμπτη.
- Μείωση της θητείας στο στρατό κατά τρεις μήνες για φοιτητές που δεν θα πάρουν αναβολή λόγω σπουδών,αποφάσισε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.
- Παρέμβαση της ΝΔ για τη διένεξη υπουργού Δικαιοσύνης με τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, για την υπόθεση καταδίκης πρώην τοξικομανή.
- Συνεχίζουν μέχρι και την Πέμπτη τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι νοσοκομειακοί γιατροί.
- Σε παθολογικά αίτια οφείλεται ο θάνατος του 28χρονου στρατιώτη σε μονάδα των Χανίων.
- Ο Κώστας Καραμανλής στο 12ο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που άρχισε στην Τουλούζη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νέος κύκλος διαβουλεύσεων για το Κυπριακό ξεκινάει στη Λευκωσία, με τη συμμετοχή του Αμερικανού απεσταλμένου, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.

Στη Λευκωσία στρέφονται αύριο τα μάτια όλων, καθώς ο απεσταλμένος του αμερικανού προέδρου, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ο οποίος μεταβαίνει στο νησί, ξεκινά νέο γύρο διαβουλεύσεων για το Κυπριακό με τον κύπριο πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη και τον κύριο Ντενκτάς. Μετά τη Λευκωσία, ο κ.Χόλμπρουκ θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για συνομιλίες με τον κοινοτικό επίτροπο, Χανς Βαν ντεν Μπρουκ, ενώ σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τις προσεχείς ημέρες θα επισκεφθεί και τη Μόσχα, όπου μεταξύ άλλων, θα συζητήσει και το θέμα της πώλησης των S-300 στην Κύπρο. Στην Κύπρο βρίσκεται ήδη και ο αμερικανός συντονιστής για το Κυπριακό, Τόμας Μίλερ, ενώ στα κατεχόμενα μετέβησαν σήμερα ο τούρκος υπουργός εξωτερικών, Ισμαήλ Τζέμ και ο τούρκος υφυπουργός, αρμόδιος για το κυπριακό.

Επί ποδός οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, ενόψει της κατάθεσης του νέου προϋπολογισμού την ερχόμενη Πέμπτη.

Κοινωνικές αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσουν τα οικονομικά μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση, μετά την τελευταία νομισματική κρίση. Την Τετάρτη κατατίθεται ο νέος προϋπολογισμός, ο οποίος σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γιάννο Παπαντωνίου, θα είναι σφικτό και ήδη οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αντιδρούν, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα τιμαριθμοποιήσει τη φορολογική κλίμακα κατά 5,7%, ενώ δεν πρόκειται να αυξήσει το αφορολόγητο όριο.Αύριο το πρωί, η ΓΣΕΕ σε συνεδρίασή της ολομέλειάς της θα καθορίσει τη στάση της, ενώ η ΑΔΕΔΥ θα ακούσει πρώτα τις κυβερνητικές αποφάσεις για την εισοδηματική πολιτική και τη φορολογία.

Μείωση της θητείας στο στρατό κατά τρεις μήνες για φοιτητές που δεν θα πάρουν αναβολή λόγω σπουδών,αποφάσισε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Την μείωση της θητείας στις Ενοπλες Δυνάμεις κατά τρεις μήνες, για εκείνους που δεν έχουν ασκήσει το δικαίωμα της αναβολής, λόγω σπουδών και κατατάσσονται στο στρατό, αποφάσισε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος. Η απόφαση αυτή αφορά μόνο όσους έχουν περάσει σε Ανώτερες και Ανώτατες σχολές του εσωτερικού. Ετσι όσοι περνούν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα υπηρετούν 15 από 18 μήνες στο στρατό ξηράς, 17 από 20 στην αεροπορία και 18 μήνες από 21 στο ναυτικό.

Παρέμβαση της ΝΔ για τη διένεξη υπουργού Δικαιοσύνης με τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, για την υπόθεση καταδίκης πρώην τοξικομανή.

Την έντονη παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας,προκάλεσε η αντιπαράθεση του υπουργού Δικαιοσύνης Ευάγγελου Γιαννόπουλου με τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Στέφανου Ματθία, για την υπόθεση της καταδίκης πρώην τοξικομανούς. Ο κ. Ματθίας μίλησε για απόπειρα εκβιασμού, ενώ απαντώντας το υπουργείο Δικαιοσύνης, τόνισε οτι οι αποφάσεις των δικαστηρίων δεν έχουν το απυρόβλητο και δεν ειναι ανεπίδεκτες κριτικής του κοινωνικού ελέγχου. Σε σημερινή ανακοίνωση του υπευθύνου του τομέα Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης, βουλευτού Επικρατείας Προκόπη Παυλόπουλου, χαρακτηρίζεται ανεπίτρεπτη παρέμβαση στο έργο της Δικαισύνης και παραβίαση της συνταγματικά κατοχυρωμένης λειτουργικής ανεξαρτησίας των αρμοδίων δικαστών, η υπόδειξη του υπουργού Δικαιοσύνης προς τους δικαστικούς λειτουργούς, για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων τους.

Συνεχίζουν μέχρι και την Πέμπτη τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Συνεχίζουν μέχρι και την Πέμπτη τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας, με αίτημα την ψήφιση του ενιαίου μισθολογίου. Στο λεκανοπέδιο οι γιατροί θα απέχουν απο τα εξωτερικά ιατρεία έως και την Πέμπτη, ενώ την ίδια μέρα θα έχουν συνομιλίες με τον υφυπουργό Οικονομικών, Νίκο Χριστοδουλάκη, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Την ίδια ημέρα επίσης, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω απο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Σε παθολογικά αίτια οφείλεται ο θάνατος του 28χρονου στρατιώτη σε μονάδα των Χανίων.

Σε παθολογικά αίτια οφείλεται, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατος του στρατιώτη Πυροβολικού, Εμμανουήλ Πριμνιωτάκη, 28 ετών ο οποίος βρέθηκε χθες νεκρός σε μονάδα των Χανίων.Σε ανακοίνωση του ΓΕΣ, αναφέρεται οτι ο ιατροδικαστής διαπίστωσε οτι ο θάνατος προήλθε από συγγενή στένωση ολόκληρης της αορτής.

Ο Κώστας Καραμανλής στο 12ο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που άρχισε στην Τουλούζη.

Η ανεργία και η πολιτική αντιμετώπισής της από την Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς και η διεύρυνση της Ε.Ε. συζητούνται στο 12ο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκου Κόμματος, που άρχισε σήμερα στην Τουλούζη της Γαλλίας. Στις εργασίες συμμετέχει και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος μεταξύ άλλων, ενημέρωσε τους αρχηγούς του ΕΛΚ για τις θέσεις της χώρας μας, όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, αλλά και την κατάσταση στη Βαλκανική.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε αγώνες γιά την 9η ημέρα του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Καλαμάτα-Βέροια 1-0, Εθνικός-Παναχαϊκή 0- 0, Αθηναϊκός-Απόλλων 0-0, Ιωνικός-ΠΑΟΚ 3-2, ΟΦΗ-Πανηλειακός 3-2, Καβάλα- Ολυμπιακός 0-1 και Παναθηναϊκός-Ξάνθη 4-1. Το παιχνίδι ΑΕΚ-Πανιωνίου θα γίνει αύριο. Στη βαθμολογία εξακολουθούν να προηγούνται ο Παναθηναϊκός και η έκπληξη του πρωταθλήματος Ιωνικός με 24 βαθμούς.

Σε αγώνες της 8ης ημέρας για το πρωτάθληαμ της Β' εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Λύκοι-Νίκη Βόλου 3-1, Παναργειακός-Λάρισα 4-0, Εθνικός Αστέρας-Τρίκαλα 2-0, Πανσερραϊκός- Λεβαδειακός 2-0, Παναιτωλικός- Καστοριά 2-1, Καρδίτσα-Δόξα Βύρωνα 1-1 και Καλλιθέα-Πανελευσινιακός 1-1. Το παιχνίδ Εδεσσαϊκός-Καλαμαριά αναβλήθηκε, ενώ ο αγώνας Δόξα Δράμας-Αρης θα γίνει αύριο.

Ο Αρης σε αγώνα που έγινε στο Αλεξάνδρειο και με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 8ης ημέρας του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 Εθνικής κατηγορίας, επικράτησε 72-57 του Ηρακλή. Στο ημίχρονο, το συγκρότημα του Ευθύμη Κιουμουρτζόγλου προηγήθηκε με 33-26.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 273,74 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,71, γαλλικό φράγκο προς 47,90, λίρα Αγγλίας προς 464,24, ελβετικό φράγκο προς 196,26, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,67, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 225,33, τη λίρα Κύπρου προς 540,99 και την ECU προς 315,05 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Βελτιωμένος θα είναι αύριο ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αν και στα βορειοδυτικά υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών μετά το μεσημέρι. Το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 7 με 16 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 22 και στα νησιά του Αιγαίου 16 με 23 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά, μέτριους νοτιάδες και θερμοκρασία 15 με 22 και 11 με 15 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 9 November 1997 - 20:00:17 UTC