Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-01-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 07/01/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Και θέμα ελληνικού εναέριου χώρου θέτει τώρα η Αγκυρα και επανέρχεται στο ζήτημα των βραχονησίδων.
- Θα αναχαιτίζεται κάθε τουρκικό αεροσκάφος που παραβιάζει τον εθνικό μας χώρο, απαντά ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
- Αφυπνίζεται η διεθνής κοινότητα για το δράμα των Κούρδων που κατά χιλιάδες καταφεύγουν στην Ευρώπη.
- Κατατίθεται στη βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο. Να το καταψηφίσουν καλεί τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο Μιλτιάδης Εβερτ.
- Μέχρι τις 20 του μηνός θα ανακοινωθούν τα ονόματα των υποψηφίων δημάρχων που θα υποστηρίξει το ΠΑΣΟΚ σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη.
- Βγαίνει αύριο από την εντατική ο Δημήτρης Τσοβόλας, του οποίου η μετεγχειρητική κατάσταση της υγείας εξελίσσεται ομαλά.
- Οικογενειακή τραγωδία στη Μάνδρα Αττικής. Σαρανταδυάχρονη σκοτώνει με καραμπίνα το συζυγό της και στη συνέχεια αυτοκτονεί.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Και θέμα ελληνικού εναέριου χώρου θέτει τώρα η Αγκυρα και επανέρχεται στο ζήτημα των βραχονησίδων.

Και θέμα ελληνικού εναέριου χώρου θέτει τώρα η Αγκυρα, ενώ επανέρχεται στους ισχυρισμούς της για τις βραχονησίδες, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι με μονομερείς ενέργειες, επιχειρεί να αλλάξει τον γεωγραφικό σχηματισμό στο Αιγαίο. Παράλληλα, επανέρχεται στην πρότασή της για συνέχιση του διαλόγου μεταξύ τούρκων και ελλήνων εμπειρογνωμόνων, με παράκαμψη όμως της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Θα αναχαιτίζεται κάθε τουρκικό αεροσκάφος που παραβιάζει τον εθνικό μας χώρο, απαντά ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Οσα τουρκικά αεροσκάφη παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο θα αναχαιτίζονται αμέσως, δήλωσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Για αυτοκαταστροφική πολιτική της Τουρκίας, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατηγορώντας την Αγκυρα ότι με την τακτική των προκλήσεων αχρηστεύει στην πράξη τη διακήρυξη της Μαδρίτης και το μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ. Οι βραχονησίδες Καλόγεροι που εντάχθηκαν στην τουρκική άσκηση βρίσκονται υπό ελληνική κυριαρχία, δήλωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Αφυπνίζεται η διεθνής κοινότητα για το δράμα των Κούρδων που κατά χιλιάδες καταφεύγουν στην Ευρώπη.

Την αφύπνιση της διεθνούς κοινότητας προκάλεσε το δράμα των Κούρδων, που κατά χιλιάδες επιχειρούν να περάσουν στην Ευρώπη. Τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος θα αναζητηθούν στη Ρώμη από τους αρχηγούς αστυνομίας πέντε ευρωπαϊκών χωρών και της Τουρκίας. Η Αγκυρα παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος και αγνόησε το μεγάλο αριθμό μεταναστών, ενώ ο Μεσούτ Γιλμάζ δήλωσε πως η χώρα του είναι διατεθειμένη να συνάψει συμφωνία για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Κατατίθεται στη βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο. Να το καταψηφίσουν καλεί τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο Μιλτιάδης Εβερτ.

Κατατέθηκε στη βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο, μέσω του οποίου η κυβέρνηση προσδοκά να εισπράξει 300 δις δρχ το 1998. Ο Μιλτιάδης Εβερτ κάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να το καταψηφίσουν, για πολιτική άγριου φοροκυνηγητού σε βάρος των μικρομεσαίων στρωμάτων κάνει λόγο το ΚΚΕ, για κραυγαλέες αδικίες και αναποτελεσματικότητα του φορολογικού μηχανισμού μιλάει ο Συνασπισμός.

Μέχρι τις 20 του μηνός θα ανακοινωθούν τα ονόματα των υποψηφίων δημάρχων που θα υποστηρίξει το ΠΑΣΟΚ σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη.

Μέχρι τις 20 του μηνός θα ανακοινωθούν τα ονόματα των υποψηφίων δημάρχων που θα υποστηρίξει το ΠΑΣΟΚ σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη. Αυτό δήλωσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, σημειώνοντας ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι και νομάρχες που θα στηρίξει το κυβερνών κόμμα θα οριστικοποιηθούν στη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής στις 27 και 28 Μαρτίου.

Βγαίνει αύριο από την εντατική ο Δημήτρης Τσοβόλας, του οποίου η μετεγχειρητική κατάσταση της υγείας εξελίσσεται ομαλά.

Ομαλά εξελίσσεται η μετεγχειρητική κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Τσοβόλα, μετά την επέμβαση τετραπλού "μπάι πας". Σε ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε αναφέρεται ότι ο κ.Τσοβόλας δεν παρουσίασε καμία μετεγχειρητική επιπλοκή, είναι ευδιάθετος και αισθάνεται πολύ καλά. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ αναμένεται να βγει σε δέκα μέρες από το νοσοκομείο. Ευχές για γρήγορη ανάρρωση εξέφρασαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης.

Οικογενειακή τραγωδία στη Μάνδρα Αττικής. Σαρανταδυάχρονη σκοτώνει με καραμπίνα το συζυγό της και στη συνέχεια αυτοκτονεί.

Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε στις εργατικές κατοικίες της Μάντρας Αττικής. Η Ελισάβετ Νεοχωρίτη 42 ετών σκότωσε με καραμπίνα το σύζυγό της Διονύση, 46 ετών και στη συνέχεια έθεσε τέρμα στη ζωή της, πηδώντας στο κενό από τον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας. Οπως έγινε γνωστό το τραγικό συμβάν οφείλεται σε τσακωμό του ζεύγους, εξαιτίας εξωσυζυγικών σχέσεων που είχε ο άνδρας με νεαρή Αλβανίδα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ούτε στην Ιερουσαλήμ δεν έχασε η ΑΕΚ. Η ομάδα του Ιωαννίδη, που κατά διαστήματα έπαιξε εκπληκτικό μπάσκετ, νίκησε εύκολα την τοπική Χαποέλ με 83- 68, σε αγώνα της 1ης ημέρας για τη δεύτερη φάση της Ευρωλίγκα. Εξαιρετική απόδοση είχε ο Αντερσον στην πρώτη του εμφάνιση στη διοργάνωση, ενώ διακρίθηκαν και οι Τσακαλίδης, Αλεξάντερ και Πρέλεβιτς. Τώρα η ΑΕΚ προηγείται στη βαθμολογία του Η' ομίλου με 16 βαθμούς μαζί με την Τιμσίστεμ.

Ευκολη νίκη με 4-1 σημείωσε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ επί του Πανσερραϊκού, στον πρώτο αγώνα για τη τέταρτη φάση του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, αν και η αποδοσή του κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα. Τα τέρματα του Παναθηναϊκού σημείωσαν οι ΓΧ Γεωργιάδης (15`, 69`, 84`-πεν) και Στράντλι (35`), ενώ ο Πανσερραϊκός προηγήθηκε με τον Γιοβάνοβιτς (12`-πεν). Στο 84` αποβλήθηκε ο Μαρίνος του Πανσερραϊκού.

Η ΑΕΚ βασίζεται στο συνολό της και όχι σε μονάδες, υποστήριξε ο τεχνικός της ομάδας Ντουμιτρίου τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "μπορούμε να νικήσουμε οποιαδήποτε ομάδα και χωρίς τον Ντέμη Νικολαϊδη". Ο ίδιος ανέφερε πως η ομάδα του πρέπει να προσέξει τα επόμενα οχτώ παιχνίδια, τα οποία θα είναι καθοριστικά. Το ίδιο, βέβαια, ισχύει και για τους άλλους διεκδικητές του τίτλου, πρόσθεσε ο κιτρινόμαυρος προπονητής.

Παρλθόν αποτελεί και τυπικά πλέον για τον Ολυμπιακό, ο Βόσνιος αμυντικός, Μίρσα Βαρεσάνοβιτς, ο οποίος αποδεσμεύθηκε σήμερα και επιστρέφει στην πατρίδα του. Σε ότι αφορά στην μεταγραφή του Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς, η κατάσταση δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει, καθώς η αμερικανική Κάνσας Σίτυ προσφέρει 20 εκατομμύρια δραχμές, ενώ ο Ολυμπιακός ζητά 60. Στο μεταξύ, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο της απόκτησης του Βραζιλιάνου μέσου του Ιωνικού Αντριόλι, αφού όλοι στην πειραϊκή ΠΑΕ περιμένουν την εισήγηση του Μπάγιεβιτς.

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-0 σετ (15-7, 15-10, 15-7) τον Παναθηναϊκό, στο κλειστό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και προκρίθηκε στους "8" του κυπέλλου Ελλάδας, στο βόλεϊ. Επίσης, για την ίδια διοργάνωση, η ΑΕΚ νίκησε στο "Γεώργιος Μόσχος" την Ορεστιάδα με 3-1 (15-12, 9-15, 15-8, 16-14) και πήρε την πρόκριση.

Στο Ναύπλιο θα διεξαχθεί ο αγώνας πρωταθλήματος του Ολυμπιακού με τη Βέροια, για την 17η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας, μετά από απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΑΕ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 293,43 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,63, γαλλικό φράγκο προς 47,98, λίρα Αγγλίας προς 475,83, ελβετικό φράγκο προς 198,53, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,35, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 221,85, τη λίρα Κύπρου προς 549,60 και την ECU προς 317,67 δραχμές.

Εντονες διακυμάνσεις χαρακτήρισαν την εικόνα της αγοράς στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου. Αρχικά ο γενικός δείκτης τιμών κατέγραφε σημαντικές απώλειες μεχρι και 1,75%, για να ανακτήσει στη συνέχεια το χαμένο έδαφος και να κλείσει τελικά με οριακή υποχώρηση 0,10% στις 1523,47 μονάδες. Αγοραστικό ενδιαφέρον υπήρξε κυρίως για μετοχές των Βιομηχανιών ο δείκτης των οποίων έκλεισε με άνοδο 1,34%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 14,8 δισ. δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και στα βόρεια θα κυμανθεί 1 με 14 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 5 με 19 και στο Αιγαίο 10 με 20 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, με ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 9 με 18 και 4 με 14 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 7 January 1998 - 19:35:55 UTC