Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-01-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 11/01/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σεισμός 5,5 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο .
- Τσοχατζόπουλος για δέκα μίλια.
- Επίθεση Τουρκίας στον Πάγκαλο.
- Σε επιφυλακή για τη δραχμή.
- Συνέντευξη Αθηνάς Ωνάση.
- Εγκατάλειψη βρέφους στην Πρέβεζα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Μεγάλη νίκη της εθνική μας ομάδα πόλο των γυναικών επί της Ισπανίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
- Η Παναχαϊκή νίκησε την Καβάλα με 2-0 για το πρωτάθλημα της πρώτης εθνικής κατηγορίας.
- Απόψε το ντέρμπι Ολυμπιακού -ΑΕΚ στο μπάσκετ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σεισμός 5,5 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο .

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από την ισχυρή σεισμική δόνηση, 5,5 Ρίχτερ, η οποία σημειώθηκε χθες βράδυ στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ζακύνθου και αναστάτωσε τους κατοίκους του νησιού και των νομών της δυτικής Πελοπονήσου. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν το ίδιο με τη δόνηση των 6,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο. Οι σεισμολόγοι είναι καθησυχαστικοί και κάνουν λόγο για αναμενόμενη μετασεισμική δραστηριότητα.

Τσοχατζόπουλος για δέκα μίλια.

Τη δυσφορία του εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, για τις θέσεις αμερικανών αξιωματούχων, οι οποίοι αμφισβήτησαν τον ελληνικό εναέριο χώρο των δέκα μιλίων στο Αιγαίο. Ο κ.Τσοχατζόπουλος επεσήμανε ότι δεν είναι κριτήριο για τη συμπεριφορά μιας χώρας η άποψη οποιουδήποτε. Ο ελληνικός εναέριος χώρος τόνισε, προσδιορίζεται από το προεδρικό διάταγμα του 1931 που ορίζει τα δέκα μίλια.

Επίθεση Τουρκίας στον Πάγκαλο.

Νέα επίθεση κατά του Θεόδωρου Πάγκαλου εξαπέλυσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, τον οποίο κατηγόρησε για φασισμό και ρατσισμό. Ο κ.Ρέππας, σημειώνει ότι η Αγκυρα με άθλιες ύβρεις και αναίτιες προκλήσεις το μόνο που επιτυγχάνει είναι να δυσχεραίνει τη θέση της. Η Ν.Δ. επισημαίνει ότι η Τουρκία έχει ξεπεράσει τα όρια και μπροστά στις προκλήσεις αυτές, τα ψεύδη και τις συκοφαντίες, είμαστε όλοι ενωμένοι σαν μια γροθιά.

Σε επιφυλακή για τη δραχμή.

Σε επιφυλακή θα βρίσκονται και τις επόμενες ημέρες η Τράπεζα της Ελλάδος και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση ενδεχομένων κερδοσκοπικών πιέσεων στη δραχμή, παρά τις τάσεις εξομάλυνσης, που επικράτησαν την περασμένη Παρασκευή στην αγορά χρήματος. Τα επιτόκια στη διατραπεζική αγορά, υποχώρησαν στο 20% για ένα μήνα.

Συνέντευξη Αθηνάς Ωνάση.

Αντιπαράθεση μεταξύ των εκπροσώπων του ιδρύματος Ωνάση και του Τιερί Ρουσέλ, πυροδότησε η συνέντευξη της μικρής Αθηνάς, στο ιταλικό περιοδικό "ΟΤΖΙ". Η κληρονόμος του Ωνάση, εμφανίζεται να δηλώνει ότι θέλει να ξεχάσει το όνομα του Ελληνα κροίσου και δεν πρόκειται να ξαναέλθει στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος του ιδρύματος κ.Παπαδημητρίου, κατηγόρησε τον πατέρα της Αθηνάς,ότι βρίσκεται πίσω από τη συνέντευξη σε μια προσπάθεια να διεκδικήσει την περιουσία της κόρης του.

Εγκατάλειψη βρέφους στην Πρέβεζα.

Στην ασφάλεια Πρέβεζας κρατείται η 32χρονη Αννα Καλιακάτσου από την Αρτα, η οποία εγκατέλειψε χθες τα ξημερώματα, το μόλις δύο ημερών βρέφος της, έξω από το γραφείο ενός γιατρού της Πρέβεζας. Αντιμετωπίζει την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Η Καλιακάτσου, η οποία είναι χωρισμένη και έχει άλλο ένα παιδί 11 ετών, προέβη στην πράξη της αυτή, γιατί φοβήθηκε την κατακραυγή του κόσμου καθώς το μωρό ήταν καρπός παράνομου έρωτα με Αλβανό μετανάστη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεγάλη νίκη της εθνική μας ομάδα πόλο των γυναικών επί της Ισπανίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η εθνική μας ομάδα των γυναικών στην υδατοσφαίριση νίκησε χθες με 4-3 την ισχυρή ομάδα της Ισπανίας, και έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για πρόκριση στην οκτάδα στους αγώνες που διεξάγονται στο Περθ της Αυστραλίας, για το παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου. Αντίθετα, η εθνική ανδρών έχασε με 7-6 από το αντίστοιχο συγκρότημα της Ισπανίας.

Η Παναχαϊκή νίκησε την Καβάλα με 2-0 για το πρωτάθλημα της πρώτης εθνικής κατηγορίας.

Η Παναχαϊκή νίκησε χθες την Καβάλα με 2-0 ανοίγοντας την αυλαία των αγώνων της 17ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της πρώτης εθνικής κατηγορίας.

Απόψε το ντέρμπι Ολυμπιακού -ΑΕΚ στο μπάσκετ.

Για τη 15η αγωνιστική της Α1 κατηγορίας στο μπάσκετ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα. Περιστέρι-Σπόρτινγκ 85-68, Παναθηναϊκός-Απόλλωνας Πατρών 94- 73, Παπάγου-Αρης 94-85 Λάρισα-Δάφνη 74-69, Πανιώνιος- Ηράκλειο 91-68. Σήμερα θα γίνουν οι αγώνες Ολυμπιακού-ΑΕΚ και ΠΑΟΚ-Ηρακλή.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 291,03 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,33, γαλλικό φράγκο προς 47,89, λίρα Αγγλίας προς 472,15, ελβετικό φράγκο προς 197,82, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,31, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 221,67, τη λίρα Κύπρου προς 546,57 και την ECU προς 316,83 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και στα βόρεια θα κυμανθεί από μηδέν μέχρι 12 βαθμούς, στα δυτικά 2 με 17 και στην υπόλοιπη χώρα 4 με 16 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 6 με 14 και 3 με 12 αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 11 January 1998 - 8:00:13 UTC