Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-03-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,08/03/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τεταμένη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση στο Κόσσοβο.
- Ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον της Ν.Δ., είναι η αυριανή σύνοδος της Κ.Ο του κόμματος.
- Νομοθετική ρύθμιση, για το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης στους Δήμους, προαναγγέλει η κυβέρνηση.
- Παγκοσμίως αφιερωμένη στη γυναίκα η σημερινή ημέρα.
- Αρχισε να εφαρμόζεται από χθες, το πρόγραμμα εφημερίας ιδιωτών γιατρών, στις αργίες και τα Σαββατοκύριακα.
- Στάσιμη η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπίσκοπου Σεραφείμ.
- Στη Λευκωσία σήμερα ο ειδικός συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό Τόμας Μίλερ.
- Η βρετανική κυβέρνηση επανέλαβε σήμερα ότι τα Μάρμαρα του Παρθενώνα δεν πρόκειται να επιστραφούν στην Ελλάδα.
- Εγκλημα με θύμα το Νίκο Σωτηρόπουλο 67 ετών, Πρόεδρο των Επικουρικών Ταμείων Ασφαλίσεων, έγινε τα μεσάνυχτα στη Σαρωνίδα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Το σημερινό ντέρμπι Παναθηναικού-Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, κλέβει την παράσταση
στο πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής στο μπάσκετ.
- Δεύτερη ημέρα της 25ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο.
- Την πρόκριση του στα ημιτελικά του κυπέλλου κυπελλούχων του ευρωπαϊκού πόλο, εξασφάλισε ο Ολυμπιακός.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τεταμένη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση στο Κόσσοβο.

Τεταμένη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση στο Κόσσοβο, καθώς οι σερβικές αρχές δηλώνουν αποφασισμένες, να συνεχίσουν τις εκκαθαριστικές τους επιχειρήσεις κατά των Αλβανών αυτονομιστών. Πληροφορίες αναφέρουν, οτι στη διάρκεια των συγκρούσεων μέχρι σήμερα 70 άτομα περίπου έχουν χάσει τη ζωή τους, ενω δεκάδες συνελήφθησαν. Στο πεδίο της διπλωματίας, οι Δυτικοί προσπαθούν να πείσουν τους Αλβανούς να απαρνηθούν το αίτημα της ανεξαρτησίας και τον Μιλόσεβις να αποκαταστήσει την αυτονομία. Αύριο συνεδριάζει στο Λονδίνο για το θέμα η Ομάδας Επαφής για την πρώην Γιουγκοσλαβία, ενω την Τετάρτη συγκαλείται εκτάκτως το συμβούλιο του ΟΑΣΕ. Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Κλάους Κίνκελ απείλησε το Βελιγράδι με διακοπή της διεθνούς βοήθειας, εάν συνεχιστούν οι συγκρούσεις στην περιοχή. Στο μεταξύ ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται, κατα την τριήμερη επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει από αύριο στην Αθήνα ο πρόεδρος της Αλβανίας Ρετζέπ Μεϊντάνι.

Ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον της Ν.Δ., είναι η αυριανή σύνοδος της Κ.Ο του κόμματος.

Ιδιαίτερα κρίσιμη για την ενότητα και το μέλλον της Ν.Δ. είναι η αυριανή σύνοδος της Κ.Ο του Κόμματος, όπου αναμένεται να τεθούν προς συζήτηση οι τελευταίες εξελίξεις. Ο Κώστας Καραμανλής, σε δήλωσή του στο "ΕΘΝΟΣ της Κυριακής", τονίζει ότι "η Ν.Δ. προχωράει αταλάντευτα μπροστά και ότι οι επικείμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές αποτελούν κύριαρχη προτεραιότητα του κόμματος. Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, με δήλωσή του στον "ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ", επαναλαμβάνει ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ν.Δ. είναι πολιτικό και όχι προσωπικό και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί στην αυριανή συνεδρίαση. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η σημερινή του ομιλία σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη. Στο μεταξύ σήμερα περισσότερα από 40.000 στελέχη της ΝΔ, ψηφίζουν για την εκλογή προέδρων και μελών των Νομαρχιακών Επιτροπών του κόμματος.

Νομοθετική ρύθμιση, για το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης στους Δήμους, προαναγγέλει η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, για το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης στους δήμους, προαναγγέλει στην εφημερίδα το "ΕΘΝΟΣ της Κυριακής", ο υφυπουργός Εσωτερικών Λάμπρος Παπαδήμας. Ο κ.Παπαδήμας επιμένει ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων, προχώρησε στο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δύο φορές, ακύρωσε τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Επίσης, ο κ.Παπαδήμας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτραπεί και στη χώρα μας η καύση νεκρών για ετερόδοξους και αλλόθρησκους.

Παγκοσμίως αφιερωμένη στη γυναίκα η σημερινή ημέρα.

Αφιερωμένη παγκοσμίως η σημερινή ημέρα, στο ρόλο που διαδραματίζουν οι γυναίκες σε όλες τις εμφανίσεις της ζωής. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προτείνει η φετινή "Ημέρα των Γυναικών" να αφιερωθεί στις γυναίκες του Αφγανιστάν, οι οποίες βιώνουν σήμερα περισσότερο από ποτέ τη βίαιη καταπάτηση των δικαιωμάτων τους.

Αρχισε να εφαρμόζεται από χθες, το πρόγραμμα εφημερίας ιδιωτών γιατρών, στις αργίες και τα Σαββατοκύριακα.

Αρχισε να εφαρμόζεται από χθες, το πρόγραμμα εφημερίας ιδιωτών γιατρών όλων των ειδικοτήτων στις αργίες και τα Σαββατοκύριακα. Στόχος του προγράμματος, είναι η εξυπηρέτηση των κατοίκων του λεκανοπεδίου για κάποιο έκτακτο πρόβλημα υγείας τους. Η επίσκεψη κατ'οίκον θα κοστίζει απο 10 έως 15 χιλιάδες δραχμές και θα καλύπτεται απο το ασφαλιστικό ταμείο κάθε ασθενούς. Πληροφορίες για τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνα των γιατρών θα δημοσιεύουν οι εφημερίδες, ενω οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται και μέσω του τηλεφωνικού αριθμού, 1602.

Στάσιμη η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπίσκοπου Σεραφείμ.

Στάσιμη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπίσκοπου Σεραφείμ. Ο πρόεδρος του Λαϊκού Νοσοκομείου Γιάννης Παπαδόπουλος εξέφρασε πάντως την ανησυχία του καθώς ο Αρχιεπίσκοπος ανακάμπτει με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς. Τόνισε πάντως ότι ο κ. Σεραφείμ έχει πλήρη διαύγεια, αλλά αισθάνεται κουρασμένος.

Στη Λευκωσία σήμερα ο ειδικός συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό Τόμας Μίλερ.

Στη Λευκωσία αναμένεται σήμερα ο ειδικός συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό Τόμας Μίλερ. Αύριο θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη και την Τρίτη με τον Ραούφ Ντενκτάς. Στη συνέχεια ο κ. Μίλερ θα επισκεφθεί την Αθήνα και την Αγκυρα. Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλιου της Κύπρου συζητήθηκε η επικείμενη επίσκεψη του προέδρου Κληρίδη στην Αθήνα, στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις τόσο για την ενταξιακή πορεία της Μεγαλονήσου όσο και για το δόγμα του ενιαίου αμυντικού χώρου.

Η βρετανική κυβέρνηση επανέλαβε σήμερα ότι τα Μάρμαρα του Παρθενώνα δεν πρόκειται να επιστραφούν στην Ελλάδα.

Η βρετανική κυβέρνηση επανέλαβε σήμερα ότι τα Μάρμαρα του Παρθενώνα δεν πρόκειται να επιστραφούν στην Ελλάδα. Η κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας "Mail" αναφέρει ότι ο βρετανός υπουργός Πολιτισμού, Κρις Σμιθ, είχε υποστηρίξει την άποψη να επιστραφούν τα Μάρμαρα στην Ελλάδα, όταν αυτή θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Ο κ. Σμίθ όμως με σημερινή του ανακοίνωση, απέρριψε το δημοσίευμα της εφημερίδας, και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση των Εργατικών δεν άλλαξε άποψη για το θέμα των Μαρμάρων.

Εγκλημα με θύμα το Νίκο Σωτηρόπουλο 67 ετών, Πρόεδρο των Επικουρικών Ταμείων Ασφαλίσεων, έγινε τα μεσάνυχτα στη Σαρωνίδα.

Εγκλημα με θύμα το Νίκο Σωτηρόπουλο 67 ετών, Πρόεδρο των Επικουρικών Ταμείων Ασφαλίσεων, έγινε τα μεσάνυχτα στη Σαρωνίδα, έξω απο το εξοχικό σπίτι του θύματος, στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Ολύμπου. Δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, σταμάτησαν μπροστά στο αυτοκίνητο του Σωτηρόπουλου και αφού τον πυροβόλησαν, τράπηκαν σε φυγή. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες, για τον εντοπισμό των δραστών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το σημερινό ντέρμπι Παναθηναικού-Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, κλέβει την παράσταση στο πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής στο μπάσκετ.

Το σημερινό ντέρμπι Παναθηναικού-Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, κλέβει την παράσταση στο πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής στο μπάσκετ. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 6.30 το απόγευμα και θα μεταδοθεί απευθείας απο την τηλεόραση του ΑΝΤ-1. Χθές ο ΠΑΟΚ επικράτησε επι του Παπάγου με 73-71, ενω η ΑΕΚ επι του Ηρακλείου με 69-63. Σε άλλους αγώνες της χθεσινής ημέρας, το Περιστέρι νίκησε στη Λάρισα την ομώνυμη ομάδα με 81-69, ο Πανιώνιος στη Νέα Σμύρνη 85- 76 το Σπόρτιγκ και ο Αρης στο γήπεδο Περιστερίου 78-75 τον Απόλλωνα Πάτρας.

Δεύτερη ημέρα της 25ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο.

Ισόπαλος έληξε ο χθεσινός αγώνας της Βέροιας με την Παναχαϊκή, για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της πρώτης εθνικής κατηγορίας. Τα υπόλοιπα παιχνίδια που διεξάγονται σήμερα έχουν ως εξής: Καλαμάτα- Ολυμπιακός, Εθνικός-Απόλλων, Ηρακλής-ΠΑΟΚ, Αθηναικός-Πανιώνιος, Ιωνικός- Ξάνθη, Παναθηναικός-ΟΦΗ. Τα παιχνίδια αρχίζουν στις 4.00 εκτός απο τον αγώνα της Καβάλας με την Προοδευτική που αρχίζει στις 5.ΟΟ και θα μετοδοθεί απευθείας απο το συνδρομητικό κανάλι "Σούπερ Σπόρ".

Την πρόκριση του στα ημιτελικά του κυπέλλου κυπελλούχων του ευρωπαϊκού πόλο, εξασφάλισε ο Ολυμπιακός.

Την πρόκριση του στα ημιτελικά του κυπέλλου κυπελλούχων του ευρωπαϊκού πόλο, εξασφάλισε χθές ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε την ισπανική Καταλούνια με 8- 7, στον επαναληπτικό αγώνα που έγινε στο κολυμβητήριο του Πειραιά. Ο πρώτος αγώνας στη Βαρκελώνη είχε λήξει ισόπαλος 6-6.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 293,91 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,45, γαλλικό φράγκο προς 47,86, λίρα Αγγλίας προς 480,98, ελβετικό φράγκο προς 197,21, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,33, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 230,80, τη λίρα Κύπρου προς 547,20 και την ECU προς 317,64 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές αναμένονται σήμερα στα δυτικά, ενω στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει αραιή συνεφιά και πιθανό το βράδυ να βρέξει στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι ενώ βαθμιαία στα πελάγη θα γίνουν ισχυροί έως πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 2 έως 16 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 19 και στα νησιά του Αιγαίου από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Για αύριο στην ανατολική νησιωτική χώρα και τη Θράκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, αλλά αργότερα στα δυτικά θα βρέξει, ενω στα βορειοδυτικά πιθανόν να πέσουν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν απο δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και αργότερα στα πελάγη ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 8 March 1998 - 9:01:10 UTC