Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-03-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 28/03/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Υποχώρηση κακοκαιρίας. 'Εκκληση για μειωμένη κατανάλωση απευθύνει η ΔΕΗ.
- Με δυσκολία οι συγκοινωνίες σε κεντρική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο. Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια.
- Εγκρίθηκε το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων Τραπεζών και ΔΕΚΟ.
- Κατά 13,6% αυξάνονται φέτος οι εισακτέοι στα ΑΕΙ & ΤΕΙ.
- 'Ακυρη η απόφαση κοινοτάρχη στην Πιερία για απαγόρευση κυκλοφορίας Αλβανών.
- Ποινική δίωξη σε αστυνομικούς που συμμετείχαν σε χουντικό γλέντι.
- Μίνι ανταρσία στις φυλακές Κορυδαλλού.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ολυμπιακός-'Αρης στον τελικό κυπέλλου πετοσφαίρισης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Υποχώρηση κακοκαιρίας. 'Εκκληση για μειωμένη κατανάλωση απευθύνει η ΔΕΗ.

Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία, που έπληξε τις τελευταίες ημέρες αρκετές περιοχές της χώρας. Παραμένουν όμως τα σοβαρά προβλήματα από την πρωτοφανή θεομηνία. Η υπουργός Ανάπτυξης Βάσω Παπανδρέου θα επισκεφθεί σήμερα τις περιοχές όπου έχουν πέσει οι πυλώνες της ΔΕΗ. Στην Αττική γίνεται κανονικά η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος ενώ η ΔΕΗ δεν χρειάστηκε να προβεί σε άλλες διακοπές. Η ηλεκτροδότηση στο λεκανοπέδιο έχει αποκατασταθεί κατά 90% σύμφωνα με τη ΔΕΗ. Η επιχείρηση όμως απευθύνει έκκληση για περιορισμό της κατανάλωσης του ρεύματος, προκειμένου να αποφευχθούν νέες διακοπές στο δίκτυο.

Με δυσκολία οι συγκοινωνίες σε κεντρική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο. Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια.

Λόγω των χιονοπτώσεων με δυσκολία διεξάγεται η συγκοινωνία σε πολλές περιοχές στην ορεινή Πελοπόννησο και την κεντρική Στερεά Ελλάδα. Η σήραγγα του Αρτεμισίου άνοιξε ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια της Ολυμπιακής και των τρένων. Τα πλοία όμως παραμένουν δεμένα στα λιμάνια, αφού στα πελάγη πνέουν θυελλώδεις άνεμοι που φτάνουν και τα 10 μποφόρ. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια στις πορθμειακές γραμμές. Τέλος, η Μετεωρολογική Υπηρεσία, προβλέπει ύφεση των καιρικών φαινομένων ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει σταδιακά από αύριο.

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων Τραπεζών και ΔΕΚΟ.

Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων Τραπεζών και δημοσίων επιχειρήσεων καθώς και οι περαιτέρω περικοπές των δημοσίων δαπανών ύψους 326 δισεκατομμυρίων δραχμών. Πρόκειται για τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να επιταχύνει τις διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία και να στηρίξει την υποτίμηση της δραχμής στο πλαίσιο του κεντρικού στόχου της για ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ το 2001. Η Νέα Δημοκρατία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει σταθερή και αποσαφηνισμένη πολιτική για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Κατά 13,6% αυξάνονται φέτος οι εισακτέοι στα ΑΕΙ & ΤΕΙ.

Αυξημένος κατά 13,6% θα είναι φέτος ο αριθμός των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας φέτος θα διαβούν τις πύλες των Ανωτάτων και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων 61.979 υποψήφιοι ενώ πέρυσι εισήχθησαν 54.503 υποψήφιοι. Εξάλλου έως την Τρίτη οι υποψήφιοι για τις γενικές εξετάσεις θα μπορούν να υποβάλουν τα μηχανογραφικά τους δελτία.

'Ακυρη η απόφαση κοινοτάρχη στην Πιερία για απαγόρευση κυκλοφορίας Αλβανών.

'Ακυρη έκρινε την απόφαση της κοινότητας Κεραμιδίου Πιερίας για την απαγόρευση της κυκλοφορίας των λαθρομεταναστών, μετά τη δύση του ηλίου, η ειδική επιτροπή που ασχολείται με την εξέταση των αμφισβητούμενων κοινοτικών αποφάσεων. Ο Κοινοτάρχης Βασίλειος Κουρκούτας, δήλωσε ότι η απόφαση της επιτροπής είναι σεβαστή και παύουν να ισχύουν τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Ποινική δίωξη σε αστυνομικούς που συμμετείχαν σε χουντικό γλέντι.

Ποινικές διώξεις σε βάρος 13 αστυνομικών άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικοί που συμμετείχαν σε γλέντι με τραγούδια υπερ της χούντας κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος, άσκοπους πυροβολισμούς και απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση. Η υπόθεση ανατέθηκε σε πταισματοδίκη, ο οποίος εντός των προσεχών πέντε ημερών θα στείλει κλήσεις στους κατηγορουμένους για να απολογηθούν, προκειμένου να παραπεμφθούν σε δίκη πριν από τις 31 Απριλίου, οπότε διαγράφονται τα αδικήματα.

Μίνι ανταρσία στις φυλακές Κορυδαλλού.

Μίνι ανταρσία σημειώθηκε χθες το βράδυ στην 3η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού από εκατό περίπου Αλβανούς κρατουμένους, οι οποίοι ζητούσαν να βγουν από την απομόνωση των φυλακών δύο συμπατριώτες τους. Μετά από παρέμβαση του διευθυντή των φυλακών του προέδρου των σωφρονιστικών υπαλλήλων και του αστυνομικού διευθυντή Πειραιά, η κατάσταση εκτονώθηκε και οι Αλβανοί επέστρεψαν στα κελιά τους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολυμπιακός-'Αρης στον τελικό κυπέλλου πετοσφαίρισης.

Ο Ολυμπιακός και ο 'Αρης είναι οι ομάδες που θα διεκδικήσουν το κύπελλο Ελλάδας στην πετοσφαίριση. Στους ημιτελικούς των αγώνων της "τελικής τετράδας" που διεξάγονται στον Πύργο, οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν με 3-0 τον Ηρακλή, και ο 'Αρης επεβλήθη της ΑΕΚ, μετά από συναρπαστική αναμέτρηση, με 3-2.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 321,72 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176, 74, γαλλικό φράγκο προς 52,74, λίρα Αγγλίας προς 542,86, ελβετικό φράγκο προς 216,31, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,92, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 248,85, λίρα Κύπρου προς 604,43 και την Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 351,29 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με σποραδικές βροχές προβλέπονται σήμερα Σάββατο στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Σταδιακά τα φαινόμενα αυτά θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Η θερμοκρασία, στα βόρεια από -2 έως 10, στα δυτικά από 1 έως 14 και στην υπόλοιπη χώρα από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική, αναμένονται τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 28 March 1998 - 8:00:10 UTC