Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-12-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 03/12/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεχίζεται το θρίλερ με την απεργία των τελωνειακών.
- Ερχεται βροχή, έρχεται μπόρα...
- Σε μπλόκο μαθητών η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση Αρσένη.
- Κανονικά θα κινηθούν από αύριο τα τρένα του ΟΣΕ.
- ΜΑΤ της ΔΕΗ στους κατοίκους του Κρυονερίου για το στήσιμο πυλώνων.
- Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
- Παγκόσμια Ημέρα για τα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίζεται το θρίλερ με την απεργία των τελωνειακών.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η ενέργεια τελωνειακών να σφραγίσουν το τελωνείο Ασπροπύργου και να μην αφήσουν να βγούν από το χώρο, πάνω από 100 βυτιοφόρα με εκτελωνισμένα καύσιμα. Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη κατά παντός υπεύθυνου και ζήτησε να σταματήσουν να παρεμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του χώρου, διαφορετικά θα περάσουν από δίκη με την αυτόφωρη διαδικασία. Στο μεταξύ, αναμένεται και η απόφαση του δικαστηρίου επί της προσφυγής του υπουργείου Οικονομικών που ζητεί να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία.

Ερχεται βροχή, έρχεται μπόρα...

Χωρίς βενζίνη και χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης, βρίσκει τη χώρα το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει όλη την Ελλάδα. Η κυβέρνηση προειδοποίησε τους απεργούς τελωνειακούς ότι αν δεν αναστείλουν την απεργία και δεν αποκαταστήσουν τη λειτουργία της οικονομίας, θα λάβει τα μέτρα της. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχθεί εξαιρέσεις ταμείων, στην τομή που γίνεται στο ασφαλιστικό σύστημα.

Σε μπλόκο μαθητών η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση Αρσένη.

Με μπλόκα σε βασικούς δρόμους της Αθήνας και με συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις των μαθητών, οι οποίοι τώρα εκτός των άλλων ζητούν και κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων, ελεύθερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια και κατάργηση της ιδιωτικής παιδείας. Για κέντρο το οποίο συντονίζει τις κινητοποιήσεις των μαθητών, έκανε λόγο η κυβέρνηση. Η ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση να να αποκαταστήσει τη γαλήνη στο χώρο της παιδείας και το ΔΗΚΚΙ κάλεσε τους πολίτες να πλαισιώσουν τον αγώνα των μαθητών.

Κανονικά θα κινηθούν από αύριο τα τρένα του ΟΣΕ.

Κανονικά θα κινηθούν από αύριο τα τρένα του ΟΣΕ, καθώς οι εργαζόμενοι ανέστειλαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους, από τη στιγμή που ψηφίστηκε στη βουλή το νομοσχέδιο για εξυγίανση του ΟΣΕ. Στο μεταξύ, 24ωρη απεργία για τις 9 Δεκεμβρίου εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ συνεχίζεται και αύριο η απεργία των δικαστικών υπαλλήλων, από την οποία αναμένεται να αναβληθούν δεκάδες δίκες.

ΜΑΤ της ΔΕΗ στους κατοίκους του Κρυονερίου για το στήσιμο πυλώνων.

Με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων συνεχίζονται στο Κρυονέρι της Αττικής οι εργασίες της ΔΕΗ για το στήσιμο πυλώνων υπερυψηλής τάσης. Νωρίτερα είχαν δημιουργηθεί επεισόδια, καθώς κάτοικοι της περιοχής προσπάθησαν να εμποδίσουν την πρόοδο των εργασιών. Το έργο τηρεί όλες τις προδιαγραφές και τους όρους της κοινότητας και θα προχωρήσει κανονικά τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι δεν είναι δυνατόν μια μικρή ομάδα να κρατεί αιχμαλώτους τέσσερα εκατ.πολίτες της Αττικής.

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είναι αποκομμένος από τα προβλήματα της κοινωνίας και επέκρινε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της υπονομεύσει το αύριο των νέων. Ο κ.Καραμανλής έκανε λόγο για αδιαφάνεια στο δημόσιο βίο και για αποτυχία στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, ενώ αναφερόμενος στους ρωσικούς πυραύλους S-300 μίλησε για άτακτη εθνική υποχώρηση και ήττα.

Παγκόσμια Ημέρα για τα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες.

Με εκδηλώσεις, μηνύματα, αλλά και τη θεμελίωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Πρότυπου Κέντρου Αποκατάστασης στην Αργυρούπολη, γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα για τα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες. Ο κ.Στεφανόπουλος τόνισε ότι γίνεται πολύς λόγος για τα ανθρώπινα δικαιώματα και λιγότερος για τις κοινωνικές υποχρεώσεις που πρέπει να καλυφθούν από το κράτος ή τους πολίτες, όποτε αυτό αδυνατεί.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Κατερίνης θα αποκλείσουν οπαδοί του ΠΑΟΚ το Σάββατο για λίγες ώρες το μεσημέρι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του αθλητικού δικαστή να τιμωρήσει την ποδοσφαιρική ομάδα για το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού της 30ης Οκτωβρίου. Επόμενο βήμα θα είναι ο αποκλεισμός των Τεμπών μετά από λίγες ημέρες, ενώ την Κυριακή θα γίνει πορεία διαμαρτυρίας στις εγκαταστάσεις του συνδρομητικού καναλιού στη Θεσσαλονίκη.

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό αλλά κι αυτό με την ΑΕΚ είναι πολύ κρίσιμα για την περαιτέρω πορεία του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα. Την άποψη αυτή επανέλαβε και σήμερα ο Δανιήλ. Σε ότι αφορά τα του ντέρμπι τόνισε: "Ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας με ευχάριστα μηνύματα (επιστροφή Ασάνοβιτς- Γκούμα), αλλά βέβαια υπάρχει και η αρνητική πλευρά αφού για ακόμη έναν αγώνα θα στερηθούμε των υπηρεσιών του Ερικ Μίκλαντ. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι ντέρμπι κορυφής. Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να βγει νικητής και ν` ανατρέψει μια αρνητική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εις βάρος του από την περσινή περίοδο".

Ο Μπάγεβιτς δεν θέλει σε καμία περίπτωση να μπει στο κλίμα διαμάχης που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στις διοικήσεις Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Ο ερυθρόλευκος προπονητής ζήτησε από τους παίκτες του να αποδείξουν την ανωτερότητά τους μέσα στο γήπεδο, ενώ δηλώνει αισιόδοξος ότι η ομάδα του μπορεί όχι μόνο να κερδίσει τον Παναθηναϊκό το Σάββατο αλλά και να εκπληρώσει τους στόχους της. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από πρωτάθλημα- κύπελλο στην Ελλάδα και μια διάκριση στην Ευρώπη.

Τη Δευτέρα θα ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή του Αναστασίου στην Αντερλεχτ. Ο επιθετικός του ΟΦΗ, θα μεταβεί στο Βέλγιο το βράδυ της Κυριακής, ενώ την επομένη θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας 3.5 χρόνων με την Αντερλεχτ, στην οποία ως γνωστόν ανήκει και ένας ακόμη Ελληνας, ο Χρήστος Κωστής. Η μεταγραφή θα κοστίσει στο βελγικό σύλλογο περίπου 350 εκατομμύρια δραχμές, συν 75 εκατομμύρια που θα εισπράξει ο Κρητικός σύλλογος.

"Είμαι Γιουγκοσλάβος και επιθυμία μου είναι ν` αγωνιστώ στην εθνική ομάδα της χώρας μου". Αυτό τόνισε ο Στογιάκοβιτς, σε δηλώσεις του σε εφημερίδα του Βελιγραδίου, ενώ σε ερώτηση για το τι θα κάνει αν συνεχιστεί το λοκ άουτ στο ΝΒΑ και αν θα γυρίσει στην Ελλάδα απάντησε ότι δεν θέλει να παίξει στην Ελλάδα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 286,26 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 171,14, γαλλικό φράγκο προς 51,04, λίρα Αγγλίας προς 477,09, ελβετικό φράγκο προς 209,74, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,28, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 241,26, τη λίρα Κύπρου προς 575,50 και την ECU προς 336,03 δραχμές.

Σε αρνητικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στη σημερινή συνεδριαση του Χρηματιστηρίου με αποτέλεσμα οι τιμές των μετοχών να καταγράψουν μεγάλες απώλειες. Ο γενικός δείκτης τιμών υποχώρησε στις 2.413,45 μονάδες σημειώνοντας πτώση 86,59 μονάδων ή σε ποσοστό 3,46%. Το αρνητικό κλίμα διαμόρφωσαν σε μεγάλο βαθμό οι εξελίξεις γύρω απο τον ΟΤΕ και τη σημαντική πτώση της τιμής της μετοχής του στη Γουόλ Στρήτ αλλά και η σημαντική πτώση που παρουσίασαν τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Η τιμή της μετοχής του ΟΤΕ στο άνοιγμα της αγοράς κατέγραφε πτώση 8% για να κλείσει τελικά στις 6.690 δρχ. με απώλειες 7,5%, ενώ διακίνησε 8.300.000 τεμάχια. Η αξία των συναλλαγών παρουσίασε εκρηκτική άνοδο και έφθασε τα 185,1 δισ. δρχ. Εξ αυτών τα 55 δισ. αφορούν τις μετοχές του ΟΤΕ ενώ έντονη συναλλακτική δραστηριότητα σημείωσαν οι τραπεζικές μετοχές στα τελευταία λεπτά της σημερινής συνεδρίασης. Ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με πτώση 1, 42%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει από αύριο το Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, ενώ τα φαινόμενα αυτά προς το βράδυ θα επεκταθούν και στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και τοπικά στα πελάγη πολύ θυελλώδεις με ένταση που θα φθάνει και τα 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και στα βόρεια θα κυμανθεί 6 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 17 και στο Αιγαίο 13 με 20 βαθμούς Κελσίου. Βροχή και πιθανή καταιγίδα, πολύ ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 10 με 16 και 8 με 12 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 3 December 1998 - 20:00:18 UTC