Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-12-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/12/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Επίθεση ενημέρωσης των μαθητών επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας.
- Αύριο αρχίζει η συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή.
- Σοβαρή η κατάσταση της υγείας του Ντίνου Ηλιόπουλου.
- Νέα στοιχεία για τους χρήστες ναρκωτικών.
- Ενδιαφέρουσα χαρακτήρισε ο Σκανδαλίδης πρόταση του Κωνσταντόπουλου.
- Με σοβαρές κατηγορίες διώκεται ο εφοριακός που ήθελε... φακελάκι.
- Συνάντηση πρωθυπουργού-Προέδρου της Δημοκρατίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επίθεση ενημέρωσης των μαθητών επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας.

Με επίθεση ενημέρωσης στην παραπληροφόρηση των μαθητών, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, επιχειρεί το υπουργείο παιδείας να εκτονώσει την ένταση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, που συνεχίζεται με καταλήψεις σχολείων και αποκλεισμούς δρόμων. Η κυβέρνηση επιδιώκει να δώσει τέλος στο πρόβλημα μέχρι τις γιορτές των Χριστουγένων και δια του εκπροσώπου της και του Γεράσιμου Αρσένη τονίζει ότι εμμένει στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και είναι ανοιχτή σε διάλογο για την καλύτερη εφαρμογή της.

Αύριο αρχίζει η συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Στην ολομέλεια της βουλής αρχίζει αύριο η συζήτηση του νέου προϋπολογισμού για το 1999. Η συζήτηση αυτή θα δώσει την ευκαιρία στην κυβέρνηση να παρουσιάσει, τα επιτεύγματά της στον τομέα της οικονομίας και παράλληλα να αναδείξει το κοινωνικό της πρόσωπο. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει ότι η χώρα μας θα επιτύχει τους στόχους της ΟΝΕ, ενώ η αντιπολίτευση θα ασκήσει αυστηρή κριτική στο σύνολο σχεδόν της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής.

Σοβαρή η κατάσταση της υγείας του Ντίνου Ηλιόπουλου.

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΚΑΤ, ο δημοφιλής ηθοποιός Ντίνος Ηλιόπουλος. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν ο ασθενής πάσχει από οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια, βαριά πνευμονική λοίμωξη και υψηλό πυρετό. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται σοβαρή και διευκρινίζεται ότι ο ασθενής είναι διασωληνωμένος και υπό μηχανική υποστήριξη της αναπνοής του.

Νέα στοιχεία για τους χρήστες ναρκωτικών.

Η εγκατάλειψη του σχολείου και η ανεργία προσανατολίζουν τους νέους στα ναρκωτικά, που ξεκινούν στα 16 χρόνια τους με χασίς ή χάπια και στα 20 είναι πλέον χρήστες ηρωίνης. Τα στοιχεία αυτά δίνει το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, το οποίο κρίνει αναγκαία την εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης προς τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές από τις τελευταίες τάξεις του δημοτικού.

Ενδιαφέρουσα χαρακτήρισε ο Σκανδαλίδης πρόταση του Κωνσταντόπουλου.

Ενδιαφέρουσα χαρακτήρισε ο Κώστας Σκανδαλίδης την πρόταση του Νίκου Κωνσταντόπουλου για διάλογο των προοδευτικών δυνάμεων με στόχο την προγραμματική σύγκλιση. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ αντέτεινε όμως ένα διάλογο χωρίς προκαταλήψεις και προαπαιτούμενα και από μηδενική βάση σημειώνοντας πως κάθε συζήτηση για τον εκλογικό νόμο, όπως προτείνει ο ΣΥΝ, χωρίς προηγούμενη προγραμματική σύγκλιση, θα ήταν ανεπίκαιρη και θα αποτελούσε διάλογο για την κατανομή εξουσιών.

Με σοβαρές κατηγορίες διώκεται ο εφοριακός που ήθελε... φακελάκι.

Ποινική δίωξη για σειρά αδικημάτων, ακόμη και σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας στον 54χρονο εφοριακό Κώστα Βαϊμάκη, ο οποίος συνελήφθη επ'αυτοφώρω στο Παγκράτι να παραλαμβάνει προσημειωμένα χαρτονομίσματα και επιταγές ύψους 12 εκατ.δρχ για να κλείσει τα φορολογικά βιβλία του επιχειρηματία Νίκου Κωφού. Αύριο απολογείται στον ανακριτή η 42χρονη Βαλεντίνα Σιαμάνη, η οποία έπνιξε την 14χρονη κόρη της γιατί αργούσε να επιστρέψει το βράδυ στο σπίτι.

Συνάντηση πρωθυπουργού-Προέδρου της Δημοκρατίας.

Για τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού συμβουλίου κορυφής της Βιέννης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Μετά τη συνάντηση ο κ.Σημίτης τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση μπαίνει σε μια νέα φάση, με τα καλά της, όπως η πολιτική απασχόλησης και η προσπάθεια για εξωτερική πολιτική, έχει όμως και τις δυσκολίες της με τον περιορισμό των κοινοτικών πόρων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μία... κυρία η μεγαλύτερη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, βρίσκεται από το μεσημέρι μπροστά στο δρόμο του Ολυμπιακού για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η Γιουβέντους, των κορυφαίων διακρίσεων, που τα τελευταία τρία χρόνια παίζει στον τελικό της διοργάνωσης, τον οποίο κατέκτησε το 1996, αλλά και των πολλών προβλημάτων εφέτος, καθώς πλήττεται από τραυματισμούς -με σοβαρότερο αυτόν του Ντελ Πιέρο, που θα λήψει μέχρι το τέλος της σεζόν- αλλά και της κούρασης που κουβαλούν οι παίχτες της από το Μουντιάλ. Ωστόσο, θεωρείται σίγουρο ότι η Γιουβέντους στις 3 Μαρτίου, όπου θα γίνει και το πρώτο παιχνίδι στο Τορίνο, θα έχει ξεπεράσει τα περισσότερα από τα προβληματά της και θα διεκδικήσει τον τίτλο για να μπει και του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού για το πρωτάθλημα Ιταλίας έχει χάσει σχεδόν όλες τις ελπίδες της. Απέναντι στα τεράστια χαμόγελα του Μπέντεγκα και των άλλων παραγόντων των μπιανκονέρι, ο Μπάγιεβιτς δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος, γνωρίζοντας τι περιμένει τους ερυθρόλευκους στις δύο συναντήσεις και τόνισε ότι η ομάδα του δεν έχει να χάσει τίποτα.

Η πανίσχυρη φέτος Λάτσιο, με φετινό προϋπολογισμό 70 δις δρχ (!), θα είναι αντίπαλος του Πανιωνίου, μετά από την κλήρωση που έγινε στη Γενεύη για το κύπελλο Κυπελλούχων. Το έργο των κυανέρυθρων είναι εξαιρετικά δύσκολο, κάτι που καταλαβαίνει και ο προπονητής της ομάδας Ρόνι Γουίλαν, ο οποίος τόνισε ότι θα είναι μεγάλη εμπειρία για τους παίχτες του να παίξουν με την πιο ακριβή ομάδα του πλανήτη. Φυσικά, ούτε σκέψη για πρόκριση...

Ποιος θα σταματήσει άραγε τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη; Η ομάδα του Σούμποτιτς πέρασε σαν "τυφώνας" από την Κωνσταντινούπολη και συνέτριψε με 80-53 (ημ. 42-28) της Εφές Πίλσεν στο πλαίσιο της 10ης και τελευταίας ημέρας της Ευρωλίγκα. Ετσι, οι πράσινοι που είχαν κορυφαίους τους Αλβέρτη (22π.), Ράτζα (19π.) και Μποντίρογκα (15π.), ολοκλήρωσαν την πρώτη φάση με 10 νίκες κάτι που σημαίνει ότι ουσιαστικά έχουν εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας έως το φάιναλ φορ του Μονάχου.

Μπροστά σε... 250 φίλους του ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-1 τον Πανελευσινιακό και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο του κυπέλλου Ελλάδας. Σε άλλους αγώνες για τη β'φάση του κυπέλλου σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Καβάλα-Πανηλειακός0-3, Καλαμάτα-Μαρκό 2-0, Αιολικός-Αναγέννηση Καρδίτσας 5- 4 στα πέναλτι, Ποσειδών Μηχανιώνας-Παναχαϊκή 8-7 στα πέναλτι (κανονικός αγώνας 1-1), ΑΟ Καρδίτσας-Παναιτωλικός 2-1 Λάρισα-ΑΕ Αμπελοκήπων 1-0, Λύκοι- ΕΑΡ 2-1 Παναργειακός-Αθηναϊκός 1-2, Παναιγιάλειος-ΠΑΟΚ 1-3 και ΟΦΗ- Ιωνικός 2-3. Στον επόμενο γύρο πέρασαν χωρίς αγώνα Κοζάνη και Πανσερραϊκός, ενώ αύριο θα γίνουν οι αγώνες Αρης-Ολυμπιακός, Ξάνθη- Εθνικός και Ιάλυσος- Ηρακλής.

"Μοναδικός στόχος της ΑΕΚ είναι το πρωτάθλημα. Εμένα δεν μου αρέσει η δεύτερη θέση. Μόνο η πρώτη". Αυτό τόνισε ο Μπλαχίν, που εμφανίστηκε αποφασισμένος να κάνει ότι είναι εφικτό για την υλοποίηση των στόχων της ομάδας του. "Θέλω να εδραιωθούν στην ΑΕΚ δύο πράγματα. Πρώτον το τρίπτυχο ψυχή-πάθος-δύναμη και δέυτερον πειθαρχία-φυσική κατάσταση -τακτική. Αν τα εφαρμόσουν οι παίκτες αυτά, θα πετύχουμμε στην δύσκολη προσπάθεια μας". Ο Μπλαχίν δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την άψογη συνεργασία του με την διοίκηση της ΠΑΕ, ενώ δεν ήθελε να αναφερθεί στη μεταγραφολογία, ενώ για τη μεταγραφή του Γκρέταρσον σε ευρωπαϊκκή ομάδα τόνισε ότι "αν φύγει τελικά από την ΑΕΚ, θα πρέπει να βρούμε αμέσως τον αντικαταστάτη του".

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 282,38 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,31, γαλλικό φράγκο προς 50,79, λίρα Αγγλίας προς 474,77, ελβετικό φράγκο προς 210,85, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,20, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 243,87, τη λίρα Κύπρου προς 574,99 και την ECU προς 334,43 δραχμές.

Δυναμική άνοδο σημείωσαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου μετά την αντιστροφή του κλίματος στις διεθνείς αγορές καθώς και την εντυπωσιακή επιτυχία που σημείωσε η χθεσινή δημοπρασία δεκαετών ομολόγων. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε με άνοδο 2,68% στις 2.488,89 μονάδες ενώ ο όγκος των συναλλαγών κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα και η αξία τους έφθασε τα 62,7 δισ. δρχ. Με άνοδο 1,34% έκλεισε ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει από αύριο όλη τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά το χιονόνερο στα πεδινά και τα χιόνια στα βόρεια ορεινά, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα προβλέπονται χιονοπτώσεις στα ορεινά και βροχές ή καταιγίδες στις παραθαλάσσιες περιοχές. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις με τάση περαιτέρω ενίσχυσης. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -2 με 8 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 1 με 13 και στο Αιγαίο 6 με 14 βαθμούς Κελσίου. Βροχή και χιόνια στα γύρω ορεινά, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 5 με 12 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Παροδικές νεφώσεις, μέχρι πολύ ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 2 με 8 βαθμούς θα έχει αύριο η Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 16 December 1998 - 20:00:35 UTC