Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-12-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 18/12/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Νέα αεροπορική επίθεση κατά του Ιράκ.
- Συνεχίζονται οι καταλήψεις σχολείων και οι αποκλεισμοί δρόμων.
- Τη Δευτέρα ολοκληρώνεται η συζήτηση για τον προϋπολογισμό.
- Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
- Στις Σέρρες αποκαλύφθηκε μεγάλο κύκλωμα τοκογλυφίας.
- Στάσεις εργασίας σήμερα οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ και ΥΠΑ.
- Αφόπλισαν αστυνομικό δυο άγνωστοι στο κέντρο της Αθήνας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Ολυμπιακού επι του Αρη με 3-1.
- Ηρακλής και Ξάνθη συμπληρώνουν την 16άδα των ομάδων για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο.
- Δυο ήττες ήταν ο χθεσινός απολογισμός των ελληνικών ομάδων μπάσκετ στην Ευρωλίγκα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νέα αεροπορική επίθεση κατά του Ιράκ.

Τα ξημερώματα οι ΗΠΑ και η Μ. Βρετανία εξαπέλυσαν νέα αεροπορική επίθεση, η τρίτη απο τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, εναντίον στόχων στη Βαγδάτη. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο επίσημος συνολικός αριθμός των θυμάτων απο τις επιθέσεις. Ο υπουργός Υγείας του Ιράκ ανακοίνωσε οτι τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 75 τραυματιστεί. Τις έντονες αντιδράσεις της Κίνας, της Ρωσίας, η οποία ανακάλεσε τον πρέσβη της απο τις ΗΠΑ, έχουν προκαλέσει οι επιθέσεις κατά του Ιράκ, ενω διχασμένες εμφανίζονται και οι χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ. Το Συμβούλιο Ασφαλείας συνεδριάζει απο χθες κεκλεισμένων των θυρών, ενω αύριο θα συνεδριάσει εκτάκτως και ο αραβικός σύνδεσμος.

Συνεχίζονται οι καταλήψεις σχολείων και οι αποκλεισμοί δρόμων.

Ευνοϊκός εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης, στο αίτημα των μαθητών για περιορισμό της εξεταστέας ύλης. Απέρριψε, ωστόσο, το αίτημα να μην υπολογιστεί στο εθνικό απολυτήριο, μόνο για φέτος, ο βαθμός που θα πάρουν στις πανελληνίου τύπου εξετάσεις, που θα δώσουν οι μαθητές τον Ιούνιο. Στις 16 και 17 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει επίσης η ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι καταλήψεις σχολείων και οι αποκλεισμοί δρόμων απο τους μαθητές.

Τη Δευτέρα ολοκληρώνεται η συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Αρχισε χθες στη Βουλή η συζήτηση επι του προϋπολογισμού, η οποία θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα με ονομαστική ψηφοφορία. Για προϋπολογισμό ένταξης στην ΟΝΕ, που επιβραβεύει τις προσπάθειες και ισχυροποιεί την οικονομία έκανε λόγο ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ. Για λογιστικά τεχνάσματα κατηγόρησε την κυβέρνηση η ΝΔ, το ΚΚΕ μίλησε για ταξικό προϋπολογισμό ενώ ο ΣΥΝ τόνισε τον κίνδυνο για νέα λιτότητα. Το ΔΗΚΚΙ εκτίμισε ότι ο προϋπολογισμός στρέφεται κατά των ασθενέστερων τάξεων.

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Νόμος του κράτους είναι απο χθες το μίνι ασφαλιστικό. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία απο τη Βουλή. Λίγο πρίν από την ψηφοφορία αποχώρησε το ΔΗΚΚΙ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για τον τρόπο εισαγωγής και συζήτησης των τροπολογιών, που κατατέθηκαν.

Στις Σέρρες αποκαλύφθηκε μεγάλο κύκλωμα τοκογλυφίας.

Σε έξι δισεκατομμύρια υπολογίζεται ο τζίρος του κυκλώματος τοκογλυφίας στις Σέρρες, στο οποίο ενέχονται, όπως αποκαλύφθηκε, πολλοί επώνυμοι και "ευηπόληπτοι" πολίτες. Ηδη, με δικαστική εντολή άνοιξαν οι προσωπικοί τραπεζικοί λογαριασμοί τους. Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η ανακριτική διαδικασία, που έχει ξεκινήσει για έντεκα υποθέσεις τοκογλυφίας.

Στάσεις εργασίας σήμερα οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ και ΥΠΑ.

Από την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών θα εξαρτηθεί αν θα πραγματοποιηθούν ή όχι οι προαναγγελόμενες στάσεις εργασίας των Ενώσεων της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας. Πάντως, εάν πραγματοποιηθούν θα δημιουργήσουν προβλήματα σε όλες τις αεροπορικές εταιρίες. Οι αερολιμενικοί έχουν εξαγγείλει για σήμερα 4ωρη στάση εργασίας 11πμ-3μμ και 12-4μμ η Ενωση Τηλεπικοινωνιακών. Εξάωρη στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ από 10:00-16:00 αντιδρώντας στο νέο νόμο για εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών.

Αφόπλισαν αστυνομικό δυο άγνωστοι στο κέντρο της Αθήνας.

Δυο άγνωστοι λίγο πριν τα μεσάνυχτα ακινητοποίησαν και απέσπασαν το υπηρεσιακό περίστροφο αστυνομικού στη λεωφόρο Β. Σοφίας, στο Πολεμικό Μουσείο. Θύμα είναι ο Ευστάθιος Βουρνάς, ανθυπαστυνόμος, που ηταν με πολιτική περιβολή και επέστρεφε σπίτι του έχοντας τελειώσει τη βάρδιά του στη Βουλή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Ολυμπιακού επι του Αρη με 3-1.

Κάτι περισσότερο από 120 λεπτά κράτησε ο αγώνας του Χαριλάου ανάμεσα στον Αρη και τον Ολυμπιακό. Οχι πως το ματς πήγε στην παράταση, αφού οι ``ερυθρόλευκοι`` πήραν μια εύκολη πρόκριση για τους ``16`` του Κυπέλλου Ελλάδος κερδίζοντας με 3-1, αλλά η συνάντηση διεκόπη γιά μισή ώρα, λόγω σοβαρών επεισοδίων και συμπλοκών των οπαδών των γηπεδούχων με τα ΜΑΤ. Οκτώ συλλήψεις και τρεις τραυματίες είναι ο ``απολογισμός`` των επεισοδίων. Οι τραυματίες είναι αστυνομικοί και κτυπήθηκαν από αντικείμενα που εκτόξευαν οπαδοί των γηπεδούχων.

Ηρακλής και Ξάνθη συμπληρώνουν την 16άδα των ομάδων για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο.

Στο μεταξύ, ο Ηρακλής και η Ξάνθη συμπληρώνουν την 16άδα των ομάδων που πήραν το ``εισιτήριο`` για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο. Ο Ηρακλής επικράτησε 4-2 στα πέναλτι του Ιάλυσο στη Ρόδο (κανονικός αγώνας 1-1 και παράταση 2-2), ενώ η Ξάνθη κέρδισε στην παράταση 1-0 τον Εθνικό, ενώ ο αγώνας στην κανονική του διάρκεια έληξε ισόπαλος χωρίς τέρματα.

Δυο ήττες ήταν ο χθεσινός απολογισμός των ελληνικών ομάδων μπάσκετ στην Ευρωλίγκα.

Δυο ήττες ήταν ο χθεσινός απολογισμός των ελληνικών ομάδων μπάσκετ στην Ευρωλίγκα. Συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός μετά από ένα ματς θρίλερ που έγινε στο ΣΕΦ,ηττήθηκε με 76-74 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.Ωστόσο, αυτή η ήττα,δεν έχει αντίκτυπο για τον Ολυμπιακό που έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση του Γ' ομίλου με 18 βαθμούς και στον επόμενο γύρο θα έχει αντιπάλους τον ΠΑΟΚ, την Τιμσίστεμ Μπολόνια και τη ρωσική Σαμάρα. Εξάλλου, την πέμπτη θέση στον Δ` Ομιλο κατέκτησε ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκη συνέχισε τις εκτός έδρας ήττες χάνοντας και από τη ρωσική Σαμάρα με 84-77.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 283,56 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,62, γαλλικό φράγκο προς 50,88, λίρα Αγγλίας προς 476,44, ελβετικό φράγκο προς 211,24, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,23, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 243,80, τη λίρα Κύπρου προς 574,40 και την ECU προς 335,20 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία προβλέπεται σε όλη τη χώρα,με βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Αιγαίο και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο τοπικά θυελλώδεις.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -3 με 7,στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 1 με 12 και στο Αιγαίο 6 με 13 βαθμούς. Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο προβλέπονται στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί 6 με 10 βαθμούς.Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων κυρίως στα ορεινά προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη 3 με 6 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 18 December 1998 - 8:00:19 UTC