Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-12-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 31/12/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ναυάγιο με δύο θύματα και 10 αγνοούμενους Κούρδους στο Αιγαίο.
- Το νέο ευρωπαϊκό νόμισμα θα ισχύσει από τα μεσάνυκτα.
- Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η έξοδος των εκδρομέων.
- Πρωτοχρονιάτικα μηνύματα.
- Προβλήματα λόγω ομίχλης στο αεροδρόμιο "Μακεδονία".
- Βγήκε από το ΚΑΤ ο Ντίνος Ηλιόπουλος.
- Φαγητό σε απόρους-άστεγους διανέμει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.
- Θρασύτατη ένοπλη ληστεία το πρωί στη Θεσσαλονίκη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ναυάγιο με δύο θύματα και 10 αγνοούμενους Κούρδους στο Αιγαίο.

Στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, λίγο πριν εκπνεύσει το 1998, άφησαν την τελευταία τους πνοή και όλες τους τις ελπίδες για μία καλύτερη ζωή δύο κούρδοι λαθρομετανάστες, ενώ άλλοι δέκα ομοεθνείς τους αγνοούνται όταν ναυάγησε ανοικτά της Νισύρου, η υπό ιταλική σημαία, θαλαμηγός Μάστανγ, στην οποία επέβαιναν. Από σκάφη του Λιμενικού διασώθηκαν 24 άτομα, μεταξύ των οποίων και οι δύο Ελληνες, Ιωσήφ Τσαγκαράκης και Κώστας Λογοθέτης.

Το νέο ευρωπαϊκό νόμισμα θα ισχύσει από τα μεσάνυκτα.

Το νέο ευρωπαϊκό νόμισμα θα αρχίσει να ισχύει από τα μεσάνυκτα, το οποίο θα αντικαταστήσει τα νομίσματα των έντεκα χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, πλήν Ελλάδας, Δανίας και Βρετανίας. Η ισοτιμία της δραχμής έναντι του Ευρό ορίσθηκε στις 353,109 δρχ. Μετά το πέρας της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών των χωρών-μελών της Ενωσης, στις Βρυξέλλες, ο Γιάννος Παπαντωνίου δήλωσε οτι η Ελλάδα είναι έτοιμη να μπει στο Ευρό το 2001.

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η έξοδος των εκδρομέων.

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς, χάρις στα έκτακτα μέτρα που είχε πάρει η Τροχαία. Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν και σήμερα η κίνηση στην αγορά, καθώς οι περισσότεροι Αθηναίοι προτίμησαν να κάνουν τα ψώνια τους την τελευταία ώρα. Οι φούρνοι έψησαν ψωμί για τρεις ημέρες, ενώ αύριο και το Σαββατοκύριακο θα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Πρωτοχρονιάτικα μηνύματα.

Πρωτοχρονιάτικα μηνύματα απηύθυναν ο πρωθυπουργός και οι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, όπου μεταξύ άλλων εύχονται το 1999 να σηματοδοτήσει την ευημερία της χώρας και την οικονομική ανάπτυξη. Σημαντικό για την Κύπρο χαρακτήρισε τον απερχόμενο χρόνο, ο πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης , ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος κατά την κοπή της πίτας των υπαλλήλων της Αρχιεπισκοπής τόνισε οτι η σημερινή εποχή είναι κρίσιμη και το μέλλον αόρατο.

Προβλήματα λόγω ομίχλης στο αεροδρόμιο "Μακεδονία".

Προβλήματα δημιουργήθηκαν στις πτήσεις των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" στη Θεσσαλονίκη, λόγω της πυκνής ομίχλης που είχε σκεπάσει το χώρο του αεροδρομίου. Εκτός όμως από την ομίχλη, υπήρχε και παγετός εξαιτίας του οποίου προκλήθηκαν δύο καραμπόλες αυτοκινήτων στη βόρεια Ελλάδα, από τις οποίες σημειώθηκαν μικροτραυματισμοί, ενώ προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στα αυτοκίνητα.

Βγήκε από το ΚΑΤ ο Ντίνος Ηλιόπουλος.

Πρωτοχρονιά στο σπίτι του θα κάνει ο κορυφαίος Ελληνας ηθοποιός Ντίνος Ηλιόπουλος, καθώς βγήκε σήμερα το μεσημέρι από το ΚΑΤ, όπου νοσηλεύονταν με λοίμωξη του αναπνευστικού για τρεις εβδομάδες. Ο δημοφιλής ηθοποιός βρίσκεται στο σπίτι του, κοντά στις κόρες του και τη συζυγό του και πιθανώς να απολαύσει, όπως και οι περισσότεροι τηλεθεατές, μία από τις ταινίες που θα προβάλλει η τηλεόραση και θα πρωταγωνιστεί ο ίδιος...

Φαγητό σε απόρους-άστεγους διανέμει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Φαγητό σε άπορους και άστεγους διανέμει σήμερα και αύριο ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, στο κτίριο του οργανισμού επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου 21, στην Αθήνα. Γεύματα αγάπης θα παραθέσουν αύριο ο δήμος Αθηναίων, δήμοι άλλων περιοχών της χώρας, καθώς και η Εκκλησία. Στις 11 το βράδυ θα αρχίσει η καλλιτεχνική εκδήλωση που οργανώνει για τον ερχομό του νέου έτους στην πλατεία Συντάγματος, ο δήμος Αθηναίων.

Θρασύτατη ένοπλη ληστεία το πρωί στη Θεσσαλονίκη.

Θρασύτατη ένοπλη ληστεία σημειώθηκε το πρωί στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Στρατηγείου, όταν δύο κουκουλοφόροι ανάγκασαν οδηγό ΙΧ αυτοκινήτου να σταματήσει και του άρπαξαν ένα σάκο που περιείχε περίπου 40 εκατομμύρια δραχμές και εξαφανίστηκαν. Θύμα της ληστείας είναι ο επιχειρηματίας Οθωνας Πυλαρινός, 40 ετών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η δευτεροβάθμια πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, αποφάσισε να μειώσει τις ποινές αποκλεισμού που είχαν επιβληθεί στις έδρες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, γιά επεισόδια που δημιούργησαν οι οπαδοί τους στον μεταξύ τους αγώνα. Ετσι, η ποινή αποκλεισμού της έδρας του Παναθηναϊκού μειώθηκε από τρείς σε δύο αγωνιστικές και του Ολυμπιακού από δύο σε μία, ενώ εξαλείφθηκε και το πρόστιμο των δύο εκατομμυρίων που είχε επιβληθεί στις δύο ΠΑΕ.

Για ενάμισι ακόμη χρόνο θα φοράει τη φανέλα του Ηρακλή ο Ηλίας Σαπάνης. Οι δύο πλευρές ήλθαν σήμερα το πρωί σε συμφωνία για την ανανέωση της συνεργασίας τους και ο ικανός επιθετικός θα πάρει για αυτό το διάστημα 35 εκατομμύρια δραχμές.

Η Νανσί θα είναι η πρώτη ομάδα που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός την νέα χρονιά, σε φιλικό που θα γίνει την Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Το ματς αυτό είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να χρησιμοποιήσει όσους περισσότερους ποδοσφαιριστές έχει στην διάθεση του.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 286,80 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 171,02, γαλλικό φράγκο προς 51,01, λίρα Αγγλίας προς 474,89, ελβετικό φράγκο προς 208,03, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,28, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 251,60, τη λίρα Κύπρου προς 574,79 και την ECU προς 334,96 δραχμές.

Σε θετικούς τόνους έκλεισε η τελευταία συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου για το 1998. Ο γενικός δείκτης τιμών διαμορφώθηκε στις 2.737,55 μονάδες, σημειώνοντας αξιόλογη άνοδο 1,05%, ενώ σε ετήσια βάση κατέγραψε υψηλά κέρδη της τάξεως του 85,02%. Η συνολική αξία των συναλλαγών στη διάρκεια του 1998 έφθασε τα 14 τρισ. δραχμές. Ο όγκος των συναλλαγών σήμερα ανήλθε στα 70,4 δισ. δραχμές. Συνολικά διακινήθηκαν 15.756.000 μετοχές και έγιναν 41.691 πράξεις. Αυξημένη εμπορευσιμότητα παρουσίασαν οι μετοχές των εταιριών: ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ διακινώντας 1.000.000 τεμάχια, ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ με 1.000.000 τεμάχια, ΒΙΟΣΩΛ (κ) με 512.000 τεμάχια, ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ (κ) με 459.000 τεμάχια.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται αρχικά αύριο σε όλη τη χώρα, που τοπικά στα ανατολικά και νότια θα είναι αυξημένες. Από το απόγευμα όμως στα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ αργότερα πιθανόν να βρέξει στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα. Στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί μέχρι πολύ ισχυροί με τάση ενίσχυσης από το βράδυ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -4 με 8 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά μηδέν με 13 και στα νησιά 4 με 14 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενούς βροχής, μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 5 με 12 και -1 με 7 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 31 December 1998 - 18:00:39 UTC