Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-01-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/01/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεχίζεται το αδιέξοδο στο χώρο της Παιδείας.
- Νέο συλλαλητήριο έχουν εξαγγείλει για αύριο οι μαθητές.
- Θετικές εκτιμήσεις για ελληνική οικονομία απο διεθνείς οργανισμούς.
- Συζήτηση στη Βουλή για S-300 προτείνει ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
- Το Υπουργικό Συμβούλιο θα συζητήσει την αγροτική πολιτική.
- Ο πρόεδρος της ΝΔ περιοδεύει σήμερα στην Ανατολική Αττική.
- Αύριο ορκίζεται ο Δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Δέχθηκε η FIBA την έφεση του ΠΑΟΚ για τον αποκλεισμό του Ορτίθ.
- Η ΕΠΟ αποφάσισε την παραπομπή του Δημήτρη Μελισσανίδη.
- Ο Ιλια Ιβιτς θα παραμείνει στον Ολυμπιακό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίζεται το αδιέξοδο στο χώρο της Παιδείας.

Χωρίς αποτέλεσμα η χθεσινή συνάντηση του υπουργού Παιδείας και της ΟΛΜΕ. Ο υπουργός ανακοίνωσε τρείς αλλαγές στο νόμο: θα ισχύσει επί μονίμου βάσεως ο βαθμός της Β' Λυκείου να λαμβάνεται υπόψη μόνο αν συμφέρει το μαθητή. Διευρύνεται σε πέντε μονάδες η διαφορά της βαθμολογίας προφορικών και γραπτών. Δίδεται και τρίτη ευκαιρία στους αποφοίτους να βελτιώσουν την απόδοσή τους. Η ΟΛΜΕ ωστόσο επεμενε στο αίτημά της για κατάργηση των εξετάσεων, πανελλαδικού τύπου στη Β' Λυκείου. Οι καθηγητές έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία απο αύριο.

Νέο συλλαλητήριο έχουν εξαγγείλει για αύριο οι μαθητές.

Η σημερινή μέρα θεωρείται κρίσιμη για την πορεία των καταλήψεων. Το συνο συντονιστικό όργανο των σχολείων της Αθήνας, που τελούν υπο κατάληψη, χαρακτήρισε ως ελιγμούς τις τρείς τροποποιήσεις στο νόμο και ανακοίνωσε οτι συνεχίζονται τόσο οι κινητοποιήσεις όσο και οι αποκλεισμοί δρόμων.

Θετικές εκτιμήσεις για ελληνική οικονομία απο διεθνείς οργανισμούς.

Αξιοσημείωτη πρόοδο στην πορεία σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας, αναγνωρίζει ότι έχει συντελεστεί η Moody's, σε έκθεση, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Χθες σημειώθηκε σημαντική πτώση του επιτοκίου των δεκαετών ομολόγων, που έπεσε στο 6,1% από 7,19 στην προηγούμενη δημοπρασία. Τα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση της Τράπεζας.

Συζήτηση στη Βουλή για S-300 προτείνει ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Τη διεξαγωγή συζήτησης για τους S-300 στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων πρότεινε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, ενημερώνοντας χθες τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, για θέματα του υπουργείου του. Εν τω μεταξύ, ομόφωνα κυρώθηκε απο την Επιτροπή, η σύμβαση για την απαγόρευση των πυρηνικών δοκιμών.

Το Υπουργικό Συμβούλιο θα συζητήσει την αγροτική πολιτική.

Στις 5 Φεβρουαρίου θα τεθεί επί τάπητος στο Υπουργικό Συμβούλιο η αγροτική πολιτική, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Γεωργίας, ο οποίος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα της συνάντησής του με εκπροσώπους της Πανθεσσαλικής Επιτροπής Αγροτών. Σήμερα, οι αγρότες της Θεσσαλίας συνεδριάζουν για να καθορίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ περιοδεύει σήμερα στην Ανατολική Αττική.

Στους δήμους και τις κοινότητες της Ανατολικής Αττικής θα περιοδεύσει σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής και το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση κομματικών στελεχών στην παραλία του Ωρωπού. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο κ. Καραμανλής απο τις 13.30 το μεσημέρι θα επισκεφθεί διαδοχικά τη νομαρχία Ανατολικής Αττικής, τον Αγιο Στέφανο, τη Νέα Μάκρη, τον Μαραθώνα, το Γραμματικό, το Καπανδρίτι, τον Κάλαμο, το Μαρκόπουλο και θα καταλήξει στη Σκάλα Ωρωπού.

Αύριο ορκίζεται ο Δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Πολιτικό "στίγμα" στην ομιλία του Δημάρχου Αθηναίων, Δημήτρη Αβραμόπουλου, κατά την ορκωμοσία του θα αναζητήσουν κόμματα και πολιτικοί αναλυτές, μετά την έντονη φημολογία ότι πρόκειται να προχωρήσει στη δημιουργία νέου κόμματος. Η τελετή ορκωμοσίας θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στο δημαρχιακό μέγαρο της πλατείας Κοτζιά. Η ορκωμοσία έχει καθυστερήσει λόγω της δικαστικής εκκρεμότητας στο Εφετείο για το θέμα του κύρους των εκλογών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δέχθηκε η FIBA την έφεση του ΠΑΟΚ για τον αποκλεισμό του Ορτίθ.

Δεκτή, όπως αναμενόταν, έγινε από τη FIBA η έφεση του ΠΑΟΚ για την υπόθεση του Χοσέ ``Πικουλίν`` Ορτίθ. Η διεθνής ομοσπονδία μπάσκετ, αφού έλαβε γνώση και της απόφασης του ΑΣΕΑΔ, αποφάσισε να άρει την ποινή αποκλεισμού δυο χρόνων που του είχε επιβάλει η ΕΟΚ και είχε επικυρώσει η ίδια, για χρήση αναβολικών ουσιών. Πάντως με δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος, έκανε γνωστό ότι η ομοσπονδία θα προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας ζητώντας να μην ισχύσει η απόφαση του ΑΣΕΑΔ με την οποία ο παίκτης είναι αθώωος.

Η ΕΠΟ αποφάσισε την παραπομπή του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ αποφάσισε την παραπομπή του παράγοντα της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη στην πειθαρχική επιτροπή της ομοσπονδίας, για την χειροδικία του σε βάρος υπαλλήλου της και τις υβριστικές εκφράσεις που ``εξαπέλυσε`` την περασμένη Παρασκευή κατά συμβούλων της ομοσπονδίας.

Ο Ιλια Ιβιτς θα παραμείνει στον Ολυμπιακό.

Τέλος τα μεταγραφικά σενάρια για τον Ιλια Ιβιτς καθώς, όπως όλα δείχνουν, ο Σέρβος επιθετικός θα παραμείνει στον Ολυμπιακό, τουλάχιστον έως το καλοκαίρι. Σε χθεσινές του δηλώσεις ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Κάλιαρι, Μάριο Φραϊλι, ξεκαθάρισε ότι ο σύλλογος της Σαρδηνίας δεν ενδιαφέρεται πια για την απόκτηση του 27χρονου Ιβιτς, γεγονός που μάλλον οφείλεται στο ότι η Κάλιαρι δεν κατάφερε να απελευθερώσει θέση ξένου για να τον ``χωρέσει`` στο ρόστερ της.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 282,15 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 166,95, γαλλικό φράγκο προς 49,77, λίρα Αγγλίας προς 467,87, ελβετικό φράγκο προς 203,58, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,86, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 248,40, τη λίρα Κύπρου προς 562,87 και το ευρώ προς 326,52 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπονται με νεφώσεις και βροχές που θα αρχίσουν από τα δυτικά και τη νύχτα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Σταδιακά τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν ανατολικότερα. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι και αργότερα ισχυροί με τάση ενίσχυσης στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -3 με 11, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 0 με 15 και στα νησιά 7 με 16 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις, που το βράδυ θα πυκνώσουν, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 4 με 14 και -1 με 10 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 27 January 1999 - 8:00:08 UTC