Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-07-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 02/07/1999 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Η Λίτον ανακοίνωσε τις εταιρίες που έδωσε τα 12 εκατ. δολ.
- Στο μάθημα της Εκθεσης διαγωνίζονται οι υποψήφιοι της Δ' δέσμης
- Δηλώσεις Αρσένη για αποτυχόντες Α' Λυκείου
- Σημαντικές οικονομικές ενισχύσεις στην Ελλάδα απο ΕΕ
- Εικοσιτετράωρη απεργία την Τετάρτη στην Ολυμπιακή
- Ξεκινά ο διάλογος Ελλάδας - Τουρκίας
- Σήμερα συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ενδιαφέρον Παναθηναϊκού για Σαπουϊζά
- Στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης συλλόγων ο Ολυμπιακός

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η Λίτον ανακοίνωσε τις εταιρίες που έδωσε τα 12 εκατ. δολ.

Η εταιρία Λίτον ανακοίνωσε τους τέσσερις εκπροσώπους της στην Ελλάδα, που φέρονται να έλαβαν προμήθεια 12 εκατομμυρίων δολαρίων για την εξασφάλιση για το συμβόλαιο ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων, που υπέγραψε η εταιρία με την ελληνική κυβέρνηση το 1993, για την τοποθέτηση συστημάτων αυτοπροστασίας στα μαχητικά αεροσκάφη F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο μάθημα της Εκθεσης διαγωνίζονται οι υποψήφιοι της Δ' δέσμης

Στη μάχη των γενικών εξετάσεων εισέρχονται απο σήμερα και οι υποψήφιοι της Δ'Δέσμης,οι οποίοι θα διαγωνιστούν στο μάθημα της Εκθεσης. Στο ίδιο μάθημα διαγωνίστηκαν χθές οι υποψήφιοι των τριών πρώτων δεσμών.

Δηλώσεις Αρσένη για αποτυχόντες Α' Λυκείου

Ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης σε συνέντευξη τύπου, που έδωσε, ανακοίνωσε οτι οι αποτυχόντες των εξετάσεων της Α' Λυκείου ανέρχονται σε 12, 81%, ποσοστό ανάλογο με τα προηγούμενα χρόνια. Η βαθμολογία, είπε, με το νέο σύστημα είναι τόσο επιεικής, που απορριπτέοι μαθητές, με όσα ίσχυαν πριν, με το νέο σύστημα προάγονται. Επίσης χαρακτήρισε "Παραμύθια της Χαλιμάς" όσα λέγονται και γράφονται για τις βαθμολογίες των μαθητών της Β'Λυκείου, αφού,όπως είπε, δεν υπάρχουν ακόμη επίσημα βαθμολογικά στοιχεία. Προέβλεψε δε οτι τα αποτελέσματα θα είναι ευνοϊκά για τους μαθητές της Β'Λυκείου.

Σημαντικές οικονομικές ενισχύσεις στην Ελλάδα απο ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τις ενισχύσεις που θα διατεθούν από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Κοινότητας για την περίοδο 2000-2006. Οι ενισχύσεις της Ελλάδας από τα Διαρθρωτικά Ταμεία, σε τιμές του 1999 θα ανέλθουν για την περίοδο 2000-2006 σε 7 τρισεκατομμύρια δραχμές. Σημειώνεται ότι εκτός από τις ενισχύσεις των Διαρθρωτικών Ταμείων η Ελλάδα θα ωφεληθεί και από τις κοινοτικές πρωτοβουλίες, αλλά και από το Ταμείο Συνοχής με ποσά που στο σύνολό τους θα είναι της τάξης των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Εικοσιτετράωρη απεργία την Τετάρτη στην Ολυμπιακή

Διάλογο με τους εργαζόμενους στην Ολυμπιακή Αεροπορία αρχίζει τη Δευτέρα η κυβέρνηση, προκειμένου να επιτευχθεί εργασιακή ειρήνη στην εταιρεία. Στο μεταξύ, νέα 24ωρη απεργία για την προσεχή Τετάρτη ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή και υποσχέθηκαν καυτό σε κινητοποιήσεις καλοκαίρι, διαμαρτυρόμενοι στην τοποθέτηση ξένου μάνατζερ στον εθνικό μας αερομεταφορέα.

Ξεκινά ο διάλογος Ελλάδας - Τουρκίας

Η έναρξη του ελληνοτουρκικού διαλόγου που αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση Παπανδρέου - Τζεμ στη Νέα Υόρκη φαίνεται ότι εγκαινιάζει μια περίοδο ύφεσης στις σχέσεις των δύο χωρών. Η συμφωνία των δύο υπουργών να αρχίσει ο διάλογος σε επίπεδο γενικών γραμματέων των υπουργείων Εξωτερικών αποτελεί το πρώτο βήμα για τη συζήτηση ενός ευρέως φάσματος θεμάτων σύμφωνα με τις προτάσεις που διατύπωσε ο κ. Παπανδρέου στην πρόσφατη επιστολή του προς τον Τούρκο ομόλογό του τις οποίες και αποδέχθηκε.

Σήμερα συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο

Συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο υπο την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη. Στη συνεδρίαση ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στις προτεραιότητες της κυβέρνησης για το αμέσως προσεχές διάστημα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρον Παναθηναϊκού για Σαπουϊζά

"Φουντώνουν'' τα μεταγραφικά σενάρια που αφορούν τις μεγάλες ΠΑΕ και το νέο όνομα που ''ακούστηκε'' γιά τον Παναθηναϊκό, είναι εκείνο του Ελβετού διεθνούς επιθετικού της Ντόρτμουντ Στεφάν Σαπουϊζά. Ακόμη είναι πιθανόν την Δευτέρα να βρίσκεται στην Αθήνα γιά συζητήσεις με τους ''πράσινους'' και ο Αγγλος διεθνής φορ της Αστον Βίλα, Σταν Κόλιμορ, ενώ όλα είναι ανοικτά σχετικά με τον Νορβηγό επιθετικό της Ρόζενμποργκ, Σίγκουρντ Ρούσφελντ.

Στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης συλλόγων ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός παραμένει στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης συλλόγων, σύμφωνα με την διεθνή ομοσπονδία ιστορίας και στατιστικής του ποδοσφαίρου. Οι πρωταθλητές κατέχουν την 9η θέση με 260,5 βαθμούς ενώ πρώτη πέρασε η εντυπωσιακή φέτος Μάντσεστερ Γ. με 380β. Ακόμη, ο Παναθηναϊκός είναι 41ος με 179,5β, ο Πανιώνιος 104ος (114,5), η ΑΕΚ 122η (105).

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 318,94 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,63, γαλλικό φράγκο προς 50,28, λίρα Αγγλίας προς 504,49, ελβετικό φράγκο προς 205,77, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,03, δολάριο Καναδά προς 217,81, δολάριο Αυστραλίας 213,60, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 264,15, τη λίρα Κύπρου προς 571,85 και το ευρώ προς 329,82 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις που το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο νότιο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 15 με 31 βαθμοόυς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 18 με 35 και στα νησιά 20 με 30 βαθμούς Κελσίου. Βροχή και πιθανή καταιγίδα το απόγευμα, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 20 με 35 και 19 με 30 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Ι.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 2 July 1999 - 6:00:13 UTC