Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-07-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 30/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σταθερή παραμένει η πολιτική της Ελλάδας στο θέμα των μειονοτήτων.
- Ολοκληρώθηκε η β'φάση του ελληνοτουρκικού διαλόγου στην Αθήνα.
- Σημαντικό βήμα για την ειρήνη η Διάσκεψη Κορυφής στο Σεράγεβο.
- Οπως-όπως φεύγουν οι κάτοικοι των αστικών κέντρων για διακοπές.
- Κηδεύτηκε η δασοπυροσβέστης Ι.Τασσοπούλου.
- Την Αγροτική Τράπεζα στο Χαϊδάρι λήστεψαν δύο ένοπλοι.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σταθερή παραμένει η πολιτική της Ελλάδας στο θέμα των μειονοτήτων.

Η πολιτική της Ελλάδας στο θέμα των μειονοτήτων, παραμένει σταθερή και δεν μεταβάλλεται, τόνισε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός, θέτοντας τέρμα στα σενάρια που κυκλοφόρησαν, μετά τις σχετικές δηλώσεις του υπουργού εξωτερικών που προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις. Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η Ελλάδα, αναγνωρίζει μουσουλμανική μειονοτητα ως θρησκευτική, που αποτελείται απο Τουρκογενείς, Τσιγγάνους και Πομάκους, αλλά δεν αναγνωρίζει οποιαδήποτε εθνική μειονότητα.

Ολοκληρώθηκε η β'φάση του ελληνοτουρκικού διαλόγου στην Αθήνα.

Την ικανοποίησή του για το πολύ καλό κλίμα στο οποίο διεξήχθη και η δεύτερη φάση του ελληνοτουρκικού διαλόγου, που ολοκληρώθηκε στην Αθήνα, σε θέματα τρομοκρατίας, ναρκωτικών και λαθρομετανάστευσης, εξέφρασε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Σημίτης ανακοίνωσε ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί το Σεπτέμβριο και αν προκύψει πάλι θετικό κλίμα, τότε θα υπάρξει και τρίτη φάση. Τα αποτελέσματα του διαλόγου εξέτασαν οι υπουργοί εξωτερικών των δύο χωρών κύριοι Παπανδρέου και Τζέμ, στη συνάντηση που είχαν στο Σεράγιεβο.

Σημαντικό βήμα για την ειρήνη η Διάσκεψη Κορυφής στο Σεράγεβο.

Ως ένα σημαντικό βήμα για την ειρήνη και σταθερότητα στα Βαλκάνια χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τη Διάσκεψη Κορυφής του Συμφώνου Σταθερότητας στα Βαλκάνια, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν στο Σεράγεβο. Ο κ.Σημίτης πρόσθεσε ότι υπάρχει σε εξέλιξη μια διαδικασία βαλκανικής προσέγγισης με ευρωατλαντική προοπτική και τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής της Σερβίας, την οποία απορρίπτουν οι Μπιλ Κλίντον και Τόνι Μπλερ, απαιτώντας την απομάκρυνση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Οπως-όπως φεύγουν οι κάτοικοι των αστικών κέντρων για διακοπές.

Με κάθε μέσο οι κάτοικοι των μεγάλων αστικών κέντρων τα εγκατέλειψαν για τις αυγουστιάτικες διακοπές, καθώς ο Αύγουστος είναι ο κατ'εξοχήν μήνας διακοπών των Ελλήνων. Μέχρι αργά το βράδυ αυξημένη ήταν η κίνηση στις εθνικές οδούς, ενώ το σύνολο σχεδόν της δύναμης της Τροχαίας ήταν επί ποδός για τη διευκόλυνση των εκδρομέων. Το αδιαχώρητο παρατηρήθηκε στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, ενώ αυξημένη ήταν η κίνηση στα αεροδρόμια και στους σταθμούς των ΚΤΕΛ και του ΟΣΕ.

Κηδεύτηκε η δασοπυροσβέστης Ι.Τασσοπούλου.

Μέσα σε βαρύ κλίμα πένθους κηδεύτηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα της στη Ζαχάρω Ηλείας η 27χρονη δασοπυροσβέστης Ιωάννα Τασσοπούλου, που βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στις φλόγες, προσπαθώντας να σβήσει τη μεγάλη πυρκαγιά στη Χίο. Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση οι δύο συνάδελφοί της Σταύρος Καρβουνιάρης και Αγγελος Μπαρμπαγιάννης, οι οποίοι έχουν υποστεί εγκαύματα στο 60% του σώματός τους, στην ίδια πυρκαγιά.

Την Αγροτική Τράπεζα στο Χαϊδάρι λήστεψαν δύο ένοπλοι.

Το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στο Χαϊδάρι ήταν ο στόχος δύο ένοπλων κουκουλοφόρων. Οι δράστες με την απειλή αυτόματου όπλου και περιστρόφου ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους και αφού πήραν από τα ταμεία περίπου 10 εκατ.δρχ διέφυγαν με κλεμμένη μοτοσικλέτα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η επίσημη παρουσίαση του Ισραηλινού γκαρντ, Οντέντ Κάτας, που αποτελεί και την τελευταία μεταγραφή του Παναθηναϊκού. Ο 25χρονος Κάτας, που τα 5 τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, δήλωσε περήφανος που είναι μέλος του Παναθηναϊκού, ενώ τόνισε ότι είχε τη δυνατότητα να παίξει στο ΝΒΑ, αλλά προτίμησε ν αγωνιστεί δύο ακόμη χρόνια στην Ευρώπη και την ελληνική ομάδα που έχει μεγάλες δυνατότητες.

Την ευκαιρία να δουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα θα έχουν μετά από αρκετό καιρό οι φίλοι της ΑΕΚ, στο διεθνές τουρνουά που διοργανώνει ο ``δικέφαλος`` στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας το σαββατοκύριακο, με την συμμετοχή του Ηρακλή, της Λέστερ και της Χέρτα Βερολίνου. Το Σάββατο η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τη Λέστερ και ο Ηρακλής την ισχυρή Χέρτα, ενώ την Κυριακή θα παίξουν οι δύο νικητές μεταξύ τους στον τελικό και οι δύο ηττημένοι στον τελικό της παρηγοριάς.

Στον Αρη ανήκει από σήμερα ο Ντανιέλ Μπατίστα, μετά την αποδεσμευσή του από την ΑΕΚ, καθώς δεν βρίσκοταν μέσα στα πλάνα του Τουμπάκοβιτς. Ο διεθνής έμπειρος επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για ένα χρόνο με τους κίτρινους της Θεσσαλονίκης, ενώ στις πρώτες του δηλώσεις υποστήριξε ότι θα βοηθήσει όσο μπορεί τη νέα του ομάδα. Πάντως, ο Ντανιέλο δεν παρέλειψε να εκφράσει τα παραπονά του για τον τρόπο που έφυγε από την ΑΕΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 308,43 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,71, γαλλικό φράγκο προς 50,30, λίρα Αγγλίας προς 500,09, ελβετικό φράγκο προς 206,48, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,04, δολάριο Καναδά προς 204,82, δολάριο Αυστραλίας 200,78, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 267,89, τη λίρα Κύπρου προς 571,44 και το ευρώ προς 329,97 δραχμές.

Με περιορισμένη πτώση έκλεισαν τελικώς οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνερίαση της εβδομάδας, μετά απο τις έντονες πιέσεις που δέχθηκαν στην έναρξη των συναλλαγών. Η Σοφοκλέους, αρχικώς, "τρόμαξε" απο τη μεγάλη χθεσινή υποχώρηση στα διεθνή χρηματιστήρια και άνοιξε με κάθετη πτώση 112 μονάδων, κάτω απο τις 4.300 μονάδες, καταγράφοντας χαμηλότερη τιμή στις 4.266,84 μονάδες. Στα επίπεδα αυτά, η αγορά "αντέδρασε" και εκδηλώθηκε αγοραστικό ενδιαφέρον για αρκετές μετοχές όλων των κλάδων, με αποτέλεσμα στο κλείσιμο οι τιμές των μετοχών να έχουν καλύψει μεγάλο μέρος των αρχικών απωλειών τους. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.345,13 μονάδες, έναντι 4.378,37 μονάδων της προηγουμένης, καταγράφοντας υποχώρηση 33, 24 μονάδων ή σε ποσοστό 0,76%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι και αύριο ο καιρός με βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την ηπειρωτική Ελλάδα και το βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα στα βόρεια θα είναι κατά τόπους έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 18 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 20 με 34 και στα νησια 23 με 32 βαθμούς κελσίου. Αστατο καιρό με βροχή ή καταιγίδα το απόγευμα, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 23 με 34 και 21 με 30 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 30 July 1999 - 19:01:28 UTC