Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-05-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ασφαλιστικό-Ομιλία Σημίτη στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Επίσκεψη Πάπα-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα
  • [03] Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κύπρου-Συνάντηση με Στεφανόπουλο
  • [04] Αρση απόπλου-Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων
  • [05] Νομοσχέδιο για αντιμετώπιση τρομοκρατίας-Σταθόπουλος
  • [06] Προσάραξη δεξαμενόπλοιου-Δεν παρατηρήθηκε ρύπανση
  • [07] Θεσσαλονίκη-Επεισόδια-Στον εισαγγελέα 4 άτομα
  • [08] Συνάντηση Καραμανλή με Αμερικανό αρχηγό ΓΕΕΘΑ
  • [09] Εγκλημα στα Καλάβρυτα-Θύμα ένας 38χρονος αγρότης
  • [10] Συντονιστική Επιτροπή ΔΟΕ-Ελεγχο έργων Ολυμπιάδας
  • [11] Χρηματιστήριο-Μετοχές "Φούσκες"-Νέος κύκλος απολογιών
  • [12] Κλειστά, για τρείς ημέρες, τα ΤΕΙ της χώρας.
  • [13] ΠΑΣΟΚ-Ασφαλιστικό.
  • [14] Πρωτομαγιά-Εορτασμός.
  • [15] Ανασχηματισμός.
  • [16] Χρηματιστήριο-Ανακρίτρια.
  • [17] Ρογκ-Επίσκεψη.
  • [18] Βαρθολομαίος-Πάπας.
  • [19] Κυπριακό.

  • [01] Ασφαλιστικό-Ομιλία Σημίτη στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ

    02/05/2001 13:47:04

  • Εκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους, να συμμετάσχουν εποικοδομητικά στον εφ'όλης της ύλης διάλογο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση χωρίς προαπαιτούμενα, που θα αφορά και τη χρηματοδότηση, απηύθυνε ο πρωθυπουργός, μιλώντας το πρωί στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Η Ελλάδα, είπε ο κ.Σημίτης, έχει τη δυνατότητα να πετύχει την ομαλή μετάβαση από το παλαιό στο νέο ασφαλιστικό καθεστώς, αρκεί να μην επιδράσει ο χρόνος σε βάρος μας. Τόνισε ότι το ασφαλιστικό είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ίδια την αναπτυξιακή διαδικασία.

    [02] Επίσκεψη Πάπα-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα

    02/05/2001 13:46:56

  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του πάπα στην Αθήνα, οργανώνουν το απόγευμα στην πλατεία Μητροπόλεως, ιερές μονές, ενώσεις κληρικών και άλλες θρησκευτικές οργανώσεις. Σημειώνεται ότι χιλιάδες αστυνομικοί θα είναι σε επιφυλακή τις ημέρες της επίσκεψης του πάπα, ενώ δύο εισαγγελείς εφετών θα εποπτεύουν τις ενέργειες των αστυνομικών αρχών. Στο μεταξύ 5νθήμερη επίσκεψη στη Θράκη πραγματοποιεί από σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος θα παραστεί σε εκδηλώσεις μητροπόλεων της περιοχής.

    [03] Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κύπρου-Συνάντηση με Στεφανόπουλο

    02/05/2001 13:46:48

  • Με τον Κωστή Στεφανόπουλο, συναντήθηκε το πρωί στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Το μεσημέρι ο κ.Κληρίδης συναντήθηκε με το δήμαρχο Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλο, ενώ νωρίς το απόγευμα θα έχει συνομιλίες με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Στη συνέχεια, θα παραστεί στην τελετή αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Αύριο ο Κύπριος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

    [04] Αρση απόπλου-Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων

    02/05/2001 13:46:41

  • Κανονικά εκτελούνται απο τη μία το μεσημέρι τα δρομολόγια των πλοίων για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών στα πελάγη. Στο μεταξύ, αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια πέντε Βέλγων επιβατών, όταν το ιστιοπλοϊκό σκάφος στο οποίο επέβαιναν έμεινε ακυβέρνητο, πέντε ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Κρήτης. Ολοι οι επιβάτες παραλήφθηκαν από παραπλέοντα σκάφη.

    [05] Νομοσχέδιο για αντιμετώπιση τρομοκρατίας-Σταθόπουλος

    02/05/2001 13:46:34

  • Το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας, αναμένεται να δώσει σήμερα στη δημοσιότητα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος. Το νομοσχέδιο, στο οποίο επήλθαν ορισμένες τροποποιήσεις, θα κατατεθεί στο γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, ο οποίος θα το προωθήσει στην κεντρική νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής.

    [06] Προσάραξη δεξαμενόπλοιου-Δεν παρατηρήθηκε ρύπανση

    02/05/2001 13:46:28

  • Στη θαλάσσια περιοχή του στενού των Μεγάρων προσάραξε τα ξημερώματα το, με ελληνική σημαία, δεξαμενόπλοιο, "Βασίλειος 13", το οποίο με πλήρωμα, εννέα Ελληνες και φορτωμένο με μαζούτ, έπλεε με τελικό προορισμό τη Ρόδο. Κανένα από τα μέλη του πληρώματος δεν έπαθε κάτι, ενώ από την προσάραξη δεν έχει παρατηρηθεί ρύπανση. Καταβάλλονται προσπάθειες για την αποκόλληση του σκάφους.

    [07] Θεσσαλονίκη-Επεισόδια-Στον εισαγγελέα 4 άτομα

    02/05/2001 13:46:21

  • Σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα τα 4 άτομα, που συνελήφθησαν τα μεσάνυχτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια επεισοδίων, ομάδας αναρχικών με αστυνομικούς. Τα άτομα αυτά προκάλεσαν ζημιές σε αρκετά καταστήματα της περιοχής και σε εισόδους πολυκατοικιών.

    [08] Συνάντηση Καραμανλή με Αμερικανό αρχηγό ΓΕΕΘΑ

    02/05/2001 13:46:14

  • Με τον Αμερικανό αρχηγό ΓΕΕΘΑ Χένρι Σέλτον, συναντήθηκε το πρωί στη Ρηγίλλης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής. Στη συνάντηση συζητήθηκε η κατάσταση στη Βαλκανική και ιδιαίτερα στο Κόσοβο, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι διμερείς στρατιωτικές σχέσεις και ο πόλεμος των αστρων. Σύμφωνα με πληροφορίες η αμερικανική πλευρά εκτίμησε ότι το κλίμα έχει καλυτερεύσει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι παρά την καλύτερη ατμόσφαιρα που υπάρχει η Τουρκία δεν έχει κάνει βήματα αλλαγής της στάσης της.

    [09] Εγκλημα στα Καλάβρυτα-Θύμα ένας 38χρονος αγρότης

    02/05/2001 13:46:07

  • Τον 38χρονο αγρότη Ιωάννη Ροδόπουλο, μαχαίρωσαν θανάσιμα τα ξημερώματα μέσα στο σπίτι του, στα Δουμενά Καλαβρύτων, δύο κουκουλοφόροι. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες που μιλούσαν ελληνικά, επιτέθηκαν στο θύμα με μαχαίρι και τον τραυμάτισαν θανάσιμα στο λαιμό.

    [10] Συντονιστική Επιτροπή ΔΟΕ-Ελεγχο έργων Ολυμπιάδας

    02/05/2001 13:46:01

  • Τον καθιερωμένο τριμηνιαίο έλεγχο για την πορεία της προετοιμασίας της χώρας μας για την Ολυμπιάδα του 2004, πραγματοποιεί από σήμερα έως και την Παρασκευή, η συντονιστική επιτροπή της ΔΟΕ, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρό της Ζακ Ρογκ. Από το πρωί πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής της ΔΟΕ, και της οργανωτικής επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων. Ο κ.Ρογκ θα συναντηθεί με το δήμαρχο Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλο και στη συνέχεια με μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Το απόγευμα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Επιτροπής Αθήνα 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου.

    [11] Χρηματιστήριο-Μετοχές "Φούσκες"-Νέος κύκλος απολογιών

    02/05/2001 13:45:54

  • Νέος κύκλος απολογιών ανοίγει σύντομα στην υπόθεση με τις μετοχές "φούσκες" στο Χρηματιστήριο, καθώς τις επόμενες ημέρες η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση θα αποστείλει νέα κατηγορητήρια σε υπεύθυνους εταιριών. Σύμφωνα με πληροφορίες η δικαστική λειτουργός συντάσσει κατηγορητήρια σε βάρος των υπευθύνων των εταιριών "Εσκιμό" , "Χαλυβδόφυλα" και "Εμπορικός Δεσμός" για τους οποίους προκύπτουν, με βάση τα πορίσματα των ορκωτών λογιστών ποινικές ευθύνες.

    [12] Κλειστά, για τρείς ημέρες, τα ΤΕΙ της χώρας.

    02/05/2001 13:45:46

  • Κλειστά παραμένουν από σήμερα και για τρεις ημέρες, τα ΤΕΙ όλης της χώρας, ενώ το προσωπικό των ΤΕΙ Πειραιά μετέχει στην κινητοποίηση αυτή με στάσεις εργασίας. Οι καθηγητές των ΤΕΙ, αντιδρούν σε ρυθμίσεις που περιέχονται στο υπό ψηφιση νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

    [13] ΠΑΣΟΚ-Ασφαλιστικό.

    02/05/2001 08:28:01

    Το στίγμα των επόμενων κινήσεων της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό αναμένεται να δώσει ο πρωθυπουργός στη σημερινή συνεδρίαση της

    Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Εκτελεστικού Γραφείου αύριο, που θα συγκληθούν υπο την προεδρία του. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας απο τις ΗΠΑ απέρριψε την πρόταση της Βάσως Παπανδρέου για επιβολή φόρου στα υψηλά εισοδήματα και έκανε λόγο για κοινωνικό πόρο απο τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων. Δήλωσε επίσης οτι υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση του οικονομικού επιτελείου.

    [14] Πρωτομαγιά-Εορτασμός.

    02/05/2001 08:27:54

    Μαζικότερες απο άλλες χρονιές, αλλά μικρότερες απο την συγκέντρωση της 26ης Απριλίου, ήταν οι δυο χθεσινές συγκεντρώσεις, που πραγματοποιήθηκαν χθες στην Αθήνα για την Εργατική Πρωτομαγιά. Η μία συγκέντρωση διοργανώθηκε απο τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ και η άλλη απο σωματεία, που πρόσκεινται στο ΚΚΕ. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη ζήτησε την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού στο ασφαλιστικό.

    [15] Ανασχηματισμός.

    02/05/2001 08:27:48

    Κατηγορηματικά διέψευσε ο υπουργός Κώστας Λαλιώτης τα όσα γράφτηκαν για την συνάντηση, που είχε με τον πρωθυπουργό, στα Δολιανά Αρκαδίας. Ο κ. Λαλιώτης χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα αποκυήματα φαντασίας, τονίζοντας οτι όλα τα σενάρια με τα παρεπόμενα σχόλια δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα.

    [16] Χρηματιστήριο-Ανακρίτρια.

    02/05/2001 08:27:41

    Κατηγορητήρια για μετοχές "φούσκες" άλλων τριών εταιριών της "Εσκιμό" των "Χαλυβδόφυλλων" και του "Εμπορικού Δεσμού" για την περίοδο του καλοκαιριού του 1999, συντάσει η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση. Τις επόμενες ημέρες επίσης αναμένεται η ανακρίτρια να αποφανθεί για τις αιτήσεις αποφυλάκισηςμ που έχουν υποβάλει οι Βασίλειος Ζούλοβιτς και Σάμυ Φάις, της εταιρίας "Μακλο" και Σταύρος Παπασταύρου της εταιρίας "Θεσσαλική".

    [17] Ρογκ-Επίσκεψη.

    02/05/2001 08:27:35

    Τον καθιερωμένο τριμηνιαίο έλεγχο για την πορεία προετοιμασίας της χώρας μας για την Ολυμπιάδα του 2004, θα κάνει από σήμερα έως και την Παρασκευή η συντονιστική επιτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Ζακ Ρογκ, βρίσκεται στην Ελλάδα.

    [18] Βαρθολομαίος-Πάπας.

    02/05/2001 08:27:29

    Οι δυο θρησκευτικοί ηγέτες του χριστιανισμού, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β', θα βρεθούν την Παρασκευή επι ελληνικού εδάφους, χωρίς όμως και να συναντηθούν. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης απο σήμερα θα πραγματοποιήσει πολυήμερη περιοδεία στη Θράκη, με πρώτο σταθμό τις Σάππες Ροδόπης. Την Παρασκευή κάτω απο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα πραγαμτοποιήσει 24ωρη επίσημη επίσκεψη ο Πάπας.

    [19] Κυπριακό.

    02/05/2001 08:27:23

    Συνομιλίες με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία θα έχει ο πρόεδρος της Κύπρου, Γλαύκος Κληρίδης, ο οποίος θα πραγματοποιήσει από σήμερα τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα. Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα είναι οι τελευταίες εξελίξεις, αλλά και οι προοπτικές που διαγράφονται για το Κυπριακό. Ο κ. Κληρίδης θα συναντηθεί σήμερα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και αύριο με τον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας και τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 May 2001 - 11:30:33 UTC