Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-05-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη Πάπα στην Αθήνα - Προεδρικό Μέγαρο
  • [02] Επίσκεψη Πάπα-Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
  • [03] Στη Ξάνθη ο Οικουμενικός Πατριάρχης
  • [04] Ασφαλιστικό-ΕΓ του ΠΑΣΟΚ
  • [05] Συνάντηση Σημίτη-Σταθόπουλου
  • [06] Κληρίδης-Συνάντηση με Τσοχατζόπουλο-Μητσοτάκη
  • [07] Κύπρος - Εκπρόσωπος-Δήλωση Πάουελ.
  • [08] Πανελλαδικές και γενικές εξετάσεις-Πρόγραμμα
  • [09] ΟΟΣΑ-Εκθεση-Ελληνική οικονομία
  • [10] Δικηγόροι Αθήνας-Αποχή
  • [11] Επίσκεψη Πάπα.
  • [12] Οικουμενικός Πατριάρχης.
  • [13] Συνεδρίαση ΕΓ ΠΑΣΟΚ.
  • [14] Κυπριακό-Τουρκία.
  • [15] Απεργίες.

  • [01] Επίσκεψη Πάπα στην Αθήνα - Προεδρικό Μέγαρο

    04/05/2001 14:06:04

  • Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε δεκτός το μεσημέρι ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο δεύτερος από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο. Στην προσφώνησή του ο κ.Στεφανόπουλος, ευχήθηκε οτι η επίσκεψη του Ποντίφικα στην Ελλάδα πρέπει να αποτελέσει ένα νέο σταθμό στις σχέσεις της Ελλάδας με την Αγία Εδρα και να δώσει το έναυσμα μιας ουσιαστικότερης συνεργασίας στα πλαίσια της διεθνούς κοινότητας, καθώς κοινός στόχος μας-όπως είπε-είναι η εδραίωση της πραγματικής παγκόσμιας ειρήνης, η άμβλυνση των εθνικών εντάσεων και η πρόοδος των λαών. Ο Πάπας απάντησε οτι με την επίσκεψή του αυτή επιθυμούσε να αναγνωρίσει το χρέος που έχουν όλοι προς την Ελλάδα εφόσον κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τη διαρκή επίδραση που είχαν η ιστορία της και ο πολιτισμός της στην Ευρώπη και τον κόσμο.

    [02] Επίσκεψη Πάπα-Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

    04/05/2001 14:05:57

  • Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, πραγματοποιεί απο το μεσημέρι ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο δεύτερος. Απο την αστυνομία έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενω περισσότεροι από 6.000 αστυνομικοί είναι σε επιφυλακή. Λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας, στο κέντρο της πρωτεύουσας έχουν δημιουργηθεί έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα. Το μεσημέρι ο Ποντίφηκας έγινε δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο και τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ενω στη συνέχεια μετέβη στην αρχιεπισκοπή, όπου συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Το απόγευμα θα μεταβεί στον Αρειο Πάγο και για προσκήνυμα στην Πνύκα, ενώ θα συναντηθεί εκ νέου με τον κ.Χριστόδουλο, στη Νοτσιατούρα. Στο μεταξύ, σύσσωμος ο ιταλικός τύπος, ασχολείται σήμερα με την επίσκεψη του Πάπα στην Αθήνα. Ολες οι εφημερίδες χαρακτηρίζουν δύσκολο αυτό το ταξίδι, δίνοντας έκταση στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, οι οποίες όμως, όπως τονίζουν γίνονται από ορισμένα ακραία στοιχεία της Ορθοδοξίας.

    [03] Στη Ξάνθη ο Οικουμενικός Πατριάρχης

    04/05/2001 14:05:51

  • Ιστορικά μοναστήρια της Ξάνθης επισκέπτεται σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στην περιοχή. Χθες, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά και αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου, Σπυρίδων μετέφερε μήνυμα προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη από τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ο οποίος έχει παραμείνει στην Αθήνα λόγω της επίσκεψης του Πάπα. Αύριο ο κ.Βαρθολομαίος θα αναχωρήσει με ελικόπτερο από το τέταρτο σώμα στρατού για τη Νιγρήτα Σερρών.

    [04] Ασφαλιστικό-ΕΓ του ΠΑΣΟΚ

    04/05/2001 14:05:45

  • Το θέμα του διαλόγου για το Ασφαλιστικό θα αποτελέσει αντικείμενο χειρισμών απο όλα τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ και όχι απο ομάδα στελεχών του οργάνου, όπως είχε προτείνει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Αυτό αποφασίστηκε στη χθεσινοβραδυνή πολύωρη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, καθώς απο πολλά στελέχη διατυπώθηκε η άποψη οτι η συγκρότηση μιας τέτοιας επιτροπής θα έθετε υπο πολιτική ομηρεία τον κ. Γιαννίτση. Ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε τις αιτιάσεις των στελεχών και ανάθεσε το έργο της προσέγγισης με το συνδικαλιστικό κίνημα για την έναρξη του διαλόγου για το ασφαλιστικό στο Γραμματέα Κώστα Σκανδαλίδη και τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου.

    [05] Συνάντηση Σημίτη-Σταθόπουλου

    04/05/2001 14:05:39

  • Με τον πρωθυπουργό συναντήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επαφών που έχει ο κ.Σημίτης με κυβερνητικά στελέχη, με στόχο την προώθηση του κυβερνητικού έργου. Μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκησε μία ώρα, ο κ.Σταθόπουλος, δεν προέβη σε δηλώσεις.

    [06] Κληρίδης-Συνάντηση με Τσοχατζόπουλο-Μητσοτάκη

    04/05/2001 14:05:33

  • Συνεχίζονται και σήμερα στην Αθήνα οι επαφές του Κύπριου πρόεδρου Γλαύκου Κληρίδη. Το πρωί συναντήθηκε με τον υπουργό Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι με βάση τη σταθερή και συνεπή πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια από τις δύο χώρες, θα ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο κ.Κληρίδης συναντήθηκε και με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, οποίος εκτίμησε μετά τη συνάντηση ότι πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για το Κυπριακό και ο ρόλος της Ευρώπης θα είναι αποφασιστικός.

    [07] Κύπρος - Εκπρόσωπος-Δήλωση Πάουελ.

    04/05/2001 14:05:26

  • Στο Ραούφ Ντενκτάς επέρριψε με σαφήνεια τις ευθύνες για το αδιέξοδο που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο Κυπριακό με την άρνησή του να προσέλθει στο διάλογο, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου χαρακτήρισε πολύ θετική τη δήλωση αυτή επισημαίνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που η αμερικανική κυβέρνηση επιρρίπτει ευθύνες για το αδιέξοδο στον κατοχικό ηγέτη. Στο μεταξύ, για τρίτη ημέρα χθες η τουρκική Πολεμική Αεροπορία προέβη σε παραβιάσεις του Εθνικού μας εναερίου χώρου.

    [08] Πανελλαδικές και γενικές εξετάσεις-Πρόγραμμα

    04/05/2001 14:05:19

  • Παρατείνεται μέχρι την προσεχή Τρίτη, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους αποφοίτους του Ενιαίου Λυκείου, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των φετινών εξετάσεων. Οι εξετάσεις της Β' Λυκείου θα διεξαχθούν από 31 Μαϊου, έως 18 Ιουνίου και της Γ' Λυκείου από 29 Μαϊου έως 18 Ιουνίου. Οι πανελλαδικές εξετάσεις με το σύστημα των δεσμών θα γίνουν από 19 έως 23 Μαϊου.

    [09] ΟΟΣΑ-Εκθεση-Ελληνική οικονομία

    04/05/2001 14:05:12

  • Ρυθμούς ανάπτυξης απο 4 εως 4,5% προβλέπει ο ΟΟΣΑ για τη χώρα μας σε μια περίοδο επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας. Η θετική αυτή εκτίμηση μαζί με άλλες για πτώση της ανεργίας αλλά και πληθωρισμό από 2,8 έως 3,1% αναφέρονται στην τελευταία έκθεση του διεθνούς οργανισμού. Παράλληλα ο ΟΟΣΑ, συνιστά τολμηρότερες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και ταχύτερη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στις αγορές προϊόντων.

    [10] Δικηγόροι Αθήνας-Αποχή

    04/05/2001 14:05:05

  • Οι δικηγόροι της Αθήνας αποφάσισαν νέα 24ωρη αποχή την ερχόμενη Τρίτη 8 Μαϊου αντιδρώντας στην αύξηση των ορίων για υποχρεωτική συμμετοχή τους στα συμβόλαια μεταβίβασης ακινήτων. Επίσης, την κήρυξη 48ωρης απεργίας στις 17 και 18 Μαϊου, αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ μετά το χθεσινό ναυάγιο για την υπογραφή νέας σύμβασης του κλάδου και την παράταση της εκκρεμμότητας για την επίλυση του ασφαλιστικού προβλήματος του κλάδου.

    [11] Επίσκεψη Πάπα.

    04/05/2001 08:52:28

    Κάτω απο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας επισκέπτεται σήμερα την Αθήνα ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β', ο πρώτος Ποντίφικας στην ιστορία, που έρχεται στη χώρα μας. Οι δρόμοι, από το αεροδρόμιο των Σπάτων, μέχρι το κέντρο της Αθήνας και το Ολυμπιακό Στάδιο, θα κλείνουν για το κοινό και θα απαγορεύεται ακόμη και η στάση. Η επίσημη υποδοχή του Ποντίφικα θα γίνει στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    [12] Οικουμενικός Πατριάρχης.

    04/05/2001 08:52:21

    Την ίδια ώρα που ο Πάπας θα επισκέπτεται την Αθήνα, στη Ξάνθη συνεχίζει την περιοδεία του ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί σήμερα τα ιστορικά μοναστήρια της Ξάνθης και αύριο τη Νιγρίτα Σερρών.

    [13] Συνεδρίαση ΕΓ ΠΑΣΟΚ.

    04/05/2001 08:52:15

    Δεν έγινε δεκτή τελικά απο τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου η πρόταση συγκρότησης ειδικής ομάδας στελεχών του για τη διαχείριση κρίσεων. Αντίθετα αποφασίστηκε η ενεργός συμμετοχή συνολικά των μελών του ΕΓ με συντονιστικό ρόλο του γραμματέα του Κώστα Σκανδαλίδη. Στη συνεδρίαση του ΕΓ συζητήθηκαν οι εν εκτάσει τελευταίες εξελίξεις στο ασφαλιστικό, οι χειρισμοί, οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, αλλά και ο σχεδιασμός των επόμενων κινήσεων του ΠΑΣΟΚ για την πορεία του διαλόγου και της τελικής επεξεργασίας των προτάσεων.

    [14] Κυπριακό-Τουρκία.

    04/05/2001 08:52:08

    Στο Ραούφ Ντενκτάς επέρριψε με σαφήνεια τις ευθύνες για το αδιέξοδο που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο Κυπριακό με την άρνησή του να προσέλθει στο διάλογο, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ. Χθες στις συνομιλίες που είχαν ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις, αλλά και οι προοπτικές στο Κυπριακό. Στο μεταξύ, για τρίτη συνεχή ημέρα χθες η τουρκική Πολεμική Αεροπορία προέβη σε παραβιάσεις του Εθνικού μας εναερίου χώρου με 10 αεροσκάφη.

    [15] Απεργίες.

    04/05/2001 08:52:02

    Οι δικηγόροι της Αθήνας αποφάσισαν νέα 24ωρη αποχή την ερχόμενη Τρίτη 8 Μαϊου. Επίσης, την κήρυξη 48ωρης απεργίας στις 17 και 18 Μαϊου, αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 May 2001 - 11:30:27 UTC