Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-05-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ασφαλιστικό-Κυβέρνηση-Διάλογος.
  • [02] ΝΔ-Το ασφαλιστικό στο επίκεντρο της συνεδρίασης του ΠΣ.
  • [03] Πρεμιέρα αύριο των γενικών εξετάσεων για ΑΕΙ-ΤΕΙ.
  • [04] Αναβλήθηκε η έκδοση στην Ελλάδα του Π.Κράμπη.
  • [05] Συνάντηση με τον Πάουελ θα έχει τη Δευτέρα ο Γ.Παπανδρέου.
  • [06] Στην Αθήνα ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας Πέτρος.
  • [07] Δύσκολες ώρες περνά ο Ντίνος Ηλιόπουλος.
  • [08] Χανιά-Εκδηλώσεις για την 60η επέτειο της Μάχης της Κρήτης.

  • [01] Ασφαλιστικό-Κυβέρνηση-Διάλογος.

    18/05/2001 21:20:05

    Στις αρχές της προσεχούς εβδομάδος η κυβέρνηση θα αποστείλλει πρόσκληση στους κοινωνικούς φορείς για διάλογο εφ' όλης της ύλης, χωρίς προαπαιτούμενα για το ασφαλιστικό. Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι τελείωσε ο κύκλος της αντιπαράθεσης και αρχίζει ο επόμενος που είναι του διαλόγου και της συννενόησης. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για διάλογο, στον οποίο θα τεθούν όλα τα θέματα, ακόμη και αυτό της χρηματοδότησης, με στόχο να βρεθεί κοινά αποδεκτά λύση. Τα συνδικάτα δηλώνουν ικανοποιημένα από τη συσπείρωση του μαζικού κινήματος, ενώ η Αλέκα Παπαρήγα ζήτησε προ ημερησίας διάταξεως συζήτηση στη βουλή για το ασφαλιστικό. Η γραμματέας του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να πολιτικοποιήσουν τις κινητοποιήσεις τους, προανήγγειλε θερμό καλοκαίρι στο κοινωνικό πεδίο και χαρακτήρισε σικέ τον επικείμενο διάλογο.

    [02] ΝΔ-Το ασφαλιστικό στο επίκεντρο της συνεδρίασης του ΠΣ.

    18/05/2001 21:19:58

    Το ασφαλιστικό, η πορεία της οικονομίας και οργανωτικά ζητήματα, ήταν στο επίκεντρο της μαραθώνιας παρθενικής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ. Στην εισήγησή του ο Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον κ.Σημίτη στην οξύτητα και την παρελθοντολογία που διχάζει το λαό και ζημιώνει τον τόπο, και κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να εργαστούν σκληρά για να χτίσουν το τελευταίο κομμάτι του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ.

    [03] Πρεμιέρα αύριο των γενικών εξετάσεων για ΑΕΙ-ΤΕΙ.

    18/05/2001 21:19:52

    Πρεμιέρα αύριο των γενικών εξετάσεων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση με το παλαιό σύστημα των δεσμών. Αύριο οι υποψήφιοι της πρώτης και δεύτερης δέσμης θα διαγωνιστούν στη Χημεία, της τρίτης στην Ιστορία και της τέταρτης στην Πολιτική Οικονομία. Στο μεταξύ, άρχισε και ο μαραθώνιος των εξετάσεων για τους μαθητές δευτέρας και τρίτης λυκείου σε ενδοσχολικό επίπεδο, ενώ συνεχίζεται η αναταραχή στα πανεπιστήμια με αφορμή το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των ΤΕΙ.

    [04] Αναβλήθηκε η έκδοση στην Ελλάδα του Π.Κράμπη.

    18/05/2001 21:19:45

    Αναβλήθηκε η έκδοση στην Ελλάδα του 44χρονου Παναγιώτη Κράμπη, ο οποίος κρατείται στις φυλακές του Λονδίνου και κατηγορείται για την απαγωγή και τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιώργου Νικολαΐδη και της φίλης του, Σούλας Καλαθάκη. Ο Κράμπης υπέβαλε την τελευταία στιγμή αίτηση στις βρετανικές αρχές, επικαλούμενος το μεταναστευτικό νόμο για να επιδιώξει κάποιο είδος ασύλου. Οι αρχές της Βρετανίας είναι υποχρεωμένες να την εξετάσουν και η διαδικασία αυτή θα απαιτήσει

    χρονικό διάστημα μερικών εβδομάδων.

    [05] Συνάντηση με τον Πάουελ θα έχει τη Δευτέρα ο Γ.Παπανδρέου.

    18/05/2001 21:19:39

    Συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Κόλιν Πάουελ θα έχει τη Δευτέρα στην Ουάσιγκτον, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Θα συζητηθούν οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, διμερή και περιφερειακά ζητήματα, η προώθηση των αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα και θέματα πολιτικής, αστυνομικής και οικονομικής συνεργασίας. Ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί επίσης με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ντικ Τσένι, τη σύμβουλο εθνικής Ασφάλειας Κοντολίζα Ράϊς και τον διευθυντή της ΣΙΑ, Τζορτζ Τένετ.

    [06] Στην Αθήνα ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας Πέτρος.

    18/05/2001 21:19:33

    Με ιδιαίτερες τιμές και εγκαρδιότητα, υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος και η Ιερά Σύνοδος τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Πέτρο, στη Μονή Πετράκη. Στη συνέχεια ο Πατριάρχης μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος και αύριο το πρωί θα μεταβεί στην Αίγινα όπου θα τελέσει δοξολογία, ενώ θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας, όπου βρίσκεται η κάρα και τα λείψανα του Αγίου Νεκταρίου.

    [07] Δύσκολες ώρες περνά ο Ντίνος Ηλιόπουλος.

    18/05/2001 21:19:26

    Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Γενική Κλινική Αθηνών ο κορυφαίος ηθοποιός Ντίνος Ηλιόπουλος, ο οποίος τα ξημερώματα υπέστη ανακοπή της καρδιάς. Οι γιατροί δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή, αλλά η κατάστασή του χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς ο οργανισμός του δημοφιλή ηθοποιού είναι πλέον εξασθενημένος.

    [08] Χανιά-Εκδηλώσεις για την 60η επέτειο της Μάχης της Κρήτης.

    18/05/2001 21:19:19

    Συνεχίζονται αύριο στα Χανιά οι εκδηλώσεις για την 60η επέτειο της Μάχης της Κρήτης. Τις εκδηλώσεις που ολοκληρώνονται την Κυριακή, θα παρακολουθήσουν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κώστής Στεφανόπουλος, ο Δούκας του Κέντ, η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, μέλη της κυβέρνησης και βετεράνοι από την Ελλάδα, τη Βρετανία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 May 2001 - 20:30:21 UTC