Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-05-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πίρι Ρέϊς" -Μπεγλίτης-Χειρισμοί
  • [02] Ασφαλιστικό-Συνάντηση Γιαννίτση-ΑΔΕΔΥ
  • [03] ΣΕΒ-Εντονη κρητική στην κυβέρνηση απο τους βιομηχάνους
  • [04] Προεδρία Ευρωπαϊκής Ενωσης-Υπουργικό Συμβούλιο
  • [05] Πανελλαδικές εξετάσεις
  • [06] Παγκόσμια ημέρα κατα του καπνίσματος
  • [07] Ελλάδα-Προεδρία ΕΕ.
  • [08] Τιμές καυσίμων.
  • [09] Ολυμπιακή.

  • [01] "Πίρι Ρέϊς" -Μπεγλίτης-Χειρισμοί

    31/05/2001 14:13:59

    Η άμεση διευκρίνιση στο θέμα που προκλήθηκε με το τουρκικό ερευνητικό σκάφος "Πίρι Ρέϊς" αποτελεί απόδειξη μιας σοβαρής προσπάθειας, τόσο της Ελλάδας, όσο και της Τουρκίας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών. Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για μια ιδιαίτερα χρήσιμη εμπειρία και ένα σημαντικό συμπέρασμα ότι μπορεί οι δύο χώρες να έχουν σημαντικά ζητήματα, όπως το Κυπριακό, αλλά μέσα από το διάλογο και τη δημιουργία διαύλων συνεργασίας και ανταλλαγής πληροφοριών μπορούν να διευκρινίζουν ζητήματα άμεσα και να αποφεύγονται, εντάσεις, κλιμακώσεις και συγκρούσεις. Λήξαν χαρακτήρισε το μεσημέρι το θέμα του τουρκικού σκάφους ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Πάνος Μπεγλίτης, τονίζοντας οτι οι χειρισμοί που ακολούθηκαν, είχαν χαρακτήρα υπευθυνότητας και χαμηλών τόνων, με στόχο να αποτραπεί η μετατροπή του θέματος σε μείζονα κρίση.

    [02] Ασφαλιστικό-Συνάντηση Γιαννίτση-ΑΔΕΔΥ

    31/05/2001 14:13:52

  • Με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ συναντάται το μεσημέρι ο υπουργός Εργασίας Τάσος Γιαννίτσης σε μια πρώτη επαφή ενόψει του διαλόγου για το Ασφαλιστικό. Σήμερα συνεδριάζει και η ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ προκειμένου να εξετάσει την περαιτέρω στάση της στο θέμα. Χθές ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι αναζητούνται τρόποι συνεννόησης με τα συνδικάτα, τους κοινωνικούς φορείς και τα πολιτικά κόμματα για το ασφαλιστικό. Επισήμανε ότι είναι "μακρύς ο δρόμος" και πως η κυβέρνηση δεν έχει θέσει "χρονικό τέλος για τις συζητήσεις". Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δήλωσε οτι δεν υπάρχουν ώριμες συνθήκες για την έναρξη συγκροτημένου κοινωνικού διαλόγου για το ασφαλιστικό.

    [03] ΣΕΒ-Εντονη κρητική στην κυβέρνηση απο τους βιομηχάνους

    31/05/2001 14:13:45

  • Υπέρ της σταθερής θέσης της κυβέρνησης για το κοινωνικό κράτος τάχθηκε για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός, παρά την έντονη κριτική που άσκησαν οι βιομήχανοι στη διάρκεια της χθεσινής συνέλευσης του ΣΕΒ. Ο κ. Σημίτης είπε ότι το κοινωνικό κράτος αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία, όπως είπε, θα συνεχίσει αταλάντευτα την πολιτική που εξασφαλίζει την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος υποστήριξε ότι η οικονομική πολιτική βρίσκεται σε αμηχανία και διολισθαίνει στη λογική του πολιτικού κόστους επικρίνοντας την κυβέρνηση για την πολιτική της στο ασφαλιστικό. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στην ίδια εκδήλωση επισήμανε την ανάγκη βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

    [04] Προεδρία Ευρωπαϊκής Ενωσης-Υπουργικό Συμβούλιο

    31/05/2001 14:13:36

  • Υπο την προεδρία του πρωθυπουργού, συνεδρίασε το πρωί το Υπουργικό Συμβούλιο με αντικείμενο την ελληνική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ενωση το πρώτο εξάμηνο του 2003. Κατα την περίοδο εκείνη η Ελλάδα θα κληθεί να χειριστεί τη διεύρυνση της Ενωσης, την ευρωπαϊκή άμυνα, καθώς και τη μετανάστευση και παροχή ασύλου σε πολίτες τρίτων χωρών. Το απόγευμα ο κ. Σημίτης θα συναντηθεί με τον Σουηδό ομόλογό του Γκόραν Πέρσον ενόψει του Συμβουλίου Κορυφής του Γκέτεμποργκ στις 14 Ιουνίου.

    [05] Πανελλαδικές εξετάσεις

    31/05/2001 14:13:27

  • Συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, οι οποίοι διαγωνίστηκαν στο μάθημα της Ιστορίας. Οι υποψήφιοι χαρακτήρισαν τα θέματα στα οποία διαγωνίστηκαν σχετικά εύκολα. Σήμερα επίσης άρχισαν οι προαγωγικές εξετάσεις και για τους μαθητές της Β΄Λυκείου, οι οποίοι διαγωνίστηκαν στα Αρχαία Ελληνικά και τα Μαθηματικά.

    [06] Παγκόσμια ημέρα κατα του καπνίσματος

    31/05/2001 14:13:15

    Περίπου 4 εκατομμύρια άτομα, πεθαίνουν κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο απο ασθένειες που σχετίζονται με το τσιγάρο. Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, που δόθηκαν στη δημοσιότητα, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατα του Καπνίσματος, 11.000 άτομα νοσούν καθημερινά απο καρκίνο, βρογχίτιδα, εμφύσημα και άλλες παθήσεις. Η οργάνωση προειδοποιεί, οτι ο αριθμός των ασθενειών απο το τσιγάρο θα διπλασιαστεί έως το 2020, με τουλάχιστον το 70% των θυμάτων, να είναι στις αναπτυσσόμενες χώρες.

    [07] Ελλάδα-Προεδρία ΕΕ.

    31/05/2001 09:00:08

    Υπο την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, συνεδριάζει το πρωί το Υπουργικό Συμβούλιο με αντικείμενο την ελληνική προεδρία στην ΕΕ το 2003. Κατα την περίοδο εκείνη η Ελλάδα θα κληθεί να χειριστεί τη διεύρυνση της ΕΕ, την ευρωπαϊκή άμυνα, καθώς και τη μετανάστευση και παροχή ασύλου σε πολίτες τρίτων χωρών.

    [08] Τιμές καυσίμων.

    31/05/2001 09:00:02

    Μειώνονται από σήμερα οι τιμές των βενζινών και αυξάνονται οι τιμές των πετρελαίων, λόγω αναπροσαρμογής των διεθνών τιμών. Η σούπερ θα πωλείται φθηνότερη κατά 4,3 δρχ το λίτρο και η αμόλυβδη κατά 4,4 δρχ το λίτρο. Αντίθετα, αυξάνονται κατά 2 δρχ/λίτρο οι τιμές του πετρελαίου κίνησης, και κατά 2,7 δρχ/λίτρο του πετρελαίου θέρμανσης.

    [09] Ολυμπιακή.

    31/05/2001 08:59:55

    Νέα παράταση έως τις 18 Ιουνίου 2001 έδωσε στους υποψηφίους αναδόχους του ομίλου της Ολυμπιακής Αεροπορίας η Credit Suisse First Boston, που ενεργεί ως σύμβουλος του ελληνικού δημοσίου. Σύμφωνα με την Boston το ελληνικό δημόσιο ενεργώντας δια του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννου Παπαντωνίου και του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Βερελή και έπειτα από πρόταση των συμβούλων (First Boston) προχωρεί στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 31 May 2001 - 11:30:20 UTC