Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-10-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι αμερικανικές δυνάμεις συνεχίζουν το σφυροκόπημα.
  • [02] Συνάντηση Τσοχατζόπουλου-Μίλερ-Τρομοκρατία.
  • [03] Αρχίζει αύριο το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.
  • [04] Σε μηχανική βλάβη οφείλεται η πτώση του "Α7 Κορσέρ".
  • [05] Αρχισε η δίκη του Λεσπέρογλου.
  • [06] Θεσσαλονίκη-Υπόθεση ναρκωτικών-Φωτιάδου-Αθώοι και οι εννέα.
  • [07] Αλλαγές στη λειτουργία του ΙΚΑ.
  • [08] Η Λουτφχάνσα διακόπτει τις πτήσεις από τη Θεσσαλονίκη.

  • [01] Οι αμερικανικές δυνάμεις συνεχίζουν το σφυροκόπημα.

    10/10/2001 21:13:07

    Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται το από αέρος σφυροκόπημα του Αφγανιστάν, ενώ οι Ταλιμπάν υποστήριξαν ότι βόμβες έπληξαν κατοικημένες περιοχές στην Καμπούλ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν δεκάδες νεκροί μεταξύ των αμάχων. Οι ΗΠΑ δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο οι επιχειρήσεις να συνεχιστούν με ελικότερα Απάτσι, για μεγαλύτερη ακρίβεια στην καταστροφή των στόχων. Την ίδια ώρα φουντώνουν οι διαδηλώσεις ισλαμιστών κατά του πολέμου στο Αφγανιστάν, ενώ συνεχίζεται και ο διπλωματικός μαραθώνιος. Ο βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλέρ, ο οποίος επίσημα πλέον αποτελεί στόχο των ισλαμιστών καμικάζι, άρχισε σήμερα περιοδεία στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, με πρώτο σταθμό το Ομάν. Την ίδια περιοχή αναμένεται να επισκεφθούν τις προσεχείς ημέρες ο γερμανός καγκελάριος και ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Η οργάνωση Αλ Κάϊντα του Μπιν Λάντεν, κάλεσε τους ανα τον κόσμο μουσουλμάνους να κηρύξουν ιερό πόλεμο κατά των ΗΠΑ, προειδοποιώντας ότι η Αμερική δεν θα είναι πλέον ασφαλής. Την ανάγκη εξαφάνισης από προσώπου γης της τρομοκρατικής αυτής οργάνωσης τόνισε η Ουάσιγκτον. Στο μεταξύ, συλλήψεις υπόπτων για σχέσεις τους με την Αλ Κάϊντα, πραγματοποιήθηκαν σε Ιταλία και Γερμανία, ενώ με ανακούφιση υποδέχθηκαν οι αμερικανοί τη διαβεβαίωση των αρχών ότι η εμφάνιση του βακίλλου του άνθρακος, από τον οποίο προσβλήθηκαν δύο άτομα, δεν οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια. Όπως αποδείχθηκε ο βάκιλλος αυτός, που απομονώθηκε, κατασκευάστηκε σε εργαστήριο στην Αϊόβα, πριν από 50 χρόνια.

    [02] Συνάντηση Τσοχατζόπουλου-Μίλερ-Τρομοκρατία.

    10/10/2001 21:13:01

    Το θέμα της τρομοκρατίας, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Αμύνης Άκη Τσοχατζόπουλο με το νέο αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Τόμας Μίλερ. Ο αμερικανός πρέσβης επανέλαβε ότι ο πόλεμος εναντίον της τρομοκρατίας δεν είναι πόλεμος πολιτισμών ή θρησκειών, αλλά μας αφορά όλους. Ο κ.Μίλερ χαιρέτισε τη χρονική μετάθεση διεξαγωγής της άσκησης "Νικηφόρος-Τοξότης", ενώ χαρακτήρισε πολύ καλά τα μέτρα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων τρομοκρατικών αντιποίνων.

    [03] Αρχίζει αύριο το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

    10/10/2001 21:12:55

    Με το βλέμμα στραμμένο στις διεθνείς εξελίξεις, αρχίζει αύριο στο Ολυμπιακό στάδιο, το έκτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Στις εργασίες συμμετέχουν 6.353 σύνεδροι και θα τις παρακολουθήσουν 40 ξένες αντιπροσωπείες. Μεταξύ των προσκεκλημένων περιλαμβάνονται ο Γιασέρ Αραφάτ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Ρόμπιν Κουκ, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα και ο υπουργός Εξωτερικών της Γιουγκοσλαβίας Γκόραν Σβιλάνοβιτς.

    [04] Σε μηχανική βλάβη οφείλεται η πτώση του "Α7 Κορσέρ".

    10/10/2001 21:12:49

    Σε μηχανική βλάβη οφείλεται, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η πτώση του αεροσκάφους "Α7 Κορσέρ" της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο κατέπεσε σε ακατοίκητη περιοχή 4 μίλια νοτιοανατολικά του Αράξου. Ο χειριστής του αεροσκάφους, υποσμηναγός Ιωάννης Χριστολουκάς, διασώθηκε καθώς έκανε επιτυχή χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματός του

    [05] Αρχισε η δίκη του Λεσπέρογλου.

    10/10/2001 21:12:43

    Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, άρχισε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η δίκη του 47χρονου Αβραάμ Λεσπέρογλου που φέρεται αναμεμειγμένος στη δολοφονία του εισαγγελέα Θεοφανόπουλου, στη ληστεία μετά φόνου χρηματαποστολής στο σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης

    στο Γαλάτσι και στη συμπλοκή του Γκύζη, όπου είχαν σκοτωθεί τρεις αστυνομικοί. Ο κατηγορούμενος αρνείται όλες τις κατηγορίες.

    [06] Θεσσαλονίκη-Υπόθεση ναρκωτικών-Φωτιάδου-Αθώοι και οι εννέα.

    10/10/2001 21:12:36

    Αθώοι κηρύχθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης και οι εννέα κατηγορούμενοι, που είχε κατηγορήσει για εμπορία ναρκωτικών η Ελένη Φωτιάδου, η γυναίκα που προσποιήθηκε την πόρνη και την τοξικομανή προκειμένου να διαλευκάνει τον θάνατο της 19χρονης κόρης της. Καταθέτοντας στο δικαστήριο, η Ελένη Φωτιάδου σημείωσε ότι και οι εννέα σύχναζαν στο πάρκο που βρίσκεται που βρίσκεται στη Λεωφόρο Στρατού, κοντά στο ΟΚΑΝΑ και διακινούσαν ναρκωτικά. Η Ελένη Φωτιάδου δήλωσε επίσης ότι οι κατηγορούμενοι είχαν σχέσεις με την κόρη της, την οποία είχαν προμηθεύσει με ναρκωτικά.

    [07] Αλλαγές στη λειτουργία του ΙΚΑ.

    10/10/2001 21:12:30

    Αλλαγές στη λειτουργία του ΙΚΑ, προβλέπει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας το οποίο κατατέθηκε σήμερα στην Οικονομική Κοινωνική Επιτροπή. Το νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση των ενσήμων και την υποβολή περιοδικών δηλώσεων από τις επιχειρήσεις για τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούν, τις αποδοχές και τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, από 1ης Ιανουαρίου 2002, ο θεσμός των ενσήμων θα αποτελεί πλέον παρελθόν και η ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων θα αποδεικνύεται από το ειδικό μηχανογραφικό δελτίο που θα αποστέλλει προς το ΙΚΑ στους ασφαλισμένους, στο οποίο θα αναγράφονται οι τελευταίες εισφορές και τα έτη ασφάλισης.

    [08] Η Λουτφχάνσα διακόπτει τις πτήσεις από τη Θεσσαλονίκη.

    10/10/2001 21:12:23

    Μετά από 30 χρόνια, η γερμανική αεροπορική εταιρία Λουφτχάνσα, διακόπτει από τις 29 του μηνός τις πτήσεις της από Θεσσαλονίκη για Μόναχο. Η εταιρία κλείνει και τα γραφεία της στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των περικοπών για την αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων που είχε για τις αεροπορικές εταιρίες η τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ. Όσοι έχουν κλείσει εισιτήριο για να ταξιδέψουν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία μετά τις 29 Οκτωβρίου θα ενημερωθούν έγκαιρα με ποιον τρόπο θα φτάσουν στον προορισμό τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 October 2001 - 20:30:25 UTC