Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-04-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολυμπιακοί 2004-Συνάντηση Σημίτη-Αγγελοπούλου.
  • [02] Κινητικότητα στο κυβερνών κόμμα.
  • [03] Διαμαρτυρία Χ.Παπουτσή για δημοσίευμα.
  • [04] Αποτρόπαιο έγκλημα στη Λαμία με θύμα μία 13χρονη.
  • [05] Εξοδος Πάσχα-Αυξημένοι έλεγχοι για τα υγρά καύσιμα.

  • [01] Ολυμπιακοί 2004-Συνάντηση Σημίτη-Αγγελοπούλου.

    28/04/2002 21:16:02

    Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη θα έχει αύριο το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου, η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ''Αθήνα 2004'' Γιάννα Αγγελοπούλου, για να προετοιμάσουν την επόμενη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Μαΐου. Οπως έγινε γνωστό, η κα Αγγελοπούλου θα ενημερώσει τον κ.Σημίτη για την πορεία των Ολυμπιακών έργων και ειδικά για το σχέδιο

    ''λειτουργικότητας της πόλης κατά τη διάρκεια των Αγώνων'', το οποίο έχει ζητήσει η Συντονιστική Επιτροπή της ΔΟΕ, προκειμένου να το εγκρίνει στην επόμενη επίσκεψή της στις αρχές του Ιουνίου. Εξάλλου, την ερχόμενη Τρίτη ο Γιώργος Παπανδρέου και η Γιάννα Αγγελοπούλου θα υπογράψουν το Μνημόνιο Συνεργασίας και Συναντίληψης μεταξύ ΥΠΕΞ και "Αθήνα 2004".

    [02] Κινητικότητα στο κυβερνών κόμμα.

    28/04/2002 21:15:55

    Εντονη κινητικότητα παρατηρείται στο χώρο του κυβερνώντος κόμματος για την αναστροφή του δυσμενούς κλίματος της τελευταίας περιόδου. Σύνθημα για αντεπίθεση του ΠΑΣΟΚ δίνει ο γραμματέας του Κινήματος Κώστας Λαλιώτης. Σε συνέντευξή του στο ''Εθνος της Κυριακής'', ο κ.Λαλιώτης αναγνωρίζει οτι η συγκυρία είναι δύσκολη για το ΠΑΣΟΚ αλλά το κυβερνών κόμμα μπορεί να την αναστρέψει, όπως έχει κάνει και άλλες φορές στο παρελθόν. Τονίζει οτι είναι ευθύνη των στελεχών του Κινήματος να βάλουν οριστικά τέλος στο φαύλο κύκλο της εσωστρέφειας, της γκρίνιας και της ηττοπάθειας. Εκτιμά, επίσης οτι το αποτέλεσμα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών δεν μπορεί να προκαλέσει μείζονες πολιτικές εξελίξεις. Εξάλλου, απο τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε οτι "το ΠΑΣΟΚ συγκροτεί μία ηγετική ομάδα που έχει την ικανότητα να κάνει κάτι καινούργιο και θα το αποδείξει τώρα".

    [03] Διαμαρτυρία Χ.Παπουτσή για δημοσίευμα.

    28/04/2002 21:15:48

    Την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ για δημοσίευμα της εφημερίδας ''Ανεξάρτητος της Κυριακής'', ζητεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας, Χρήστος Παπουτσής. Με σημερινή του ανακοίνωση, ο κ.Παπουτσής χαρακτηρίζει χαλκευμένο τον τίτλο της πρώτης σελίδας της εφημερίδας, που τον φέρει να δηλώνει οτι ''Αν ηττηθούμε στις δημοτικές εκλογές πρέπει να φύγει ο πρωθυπουργός''. Απο την πλευρά της η διεύθυνση της εφημερίδας ανακοίνωσε οτι ο τίτλος σε καμμία περίπτωση δεν αποδίδεται σε δηλώσεις του κ.Παπουτσή, αλλά αποτελεί πολιτική ερμηνεία των συντακτών της εφημερίδας.

    [04] Αποτρόπαιο έγκλημα στη Λαμία με θύμα μία 13χρονη.

    28/04/2002 21:15:41

    Μπροστά σε ένα φρικτό έγκλημα με αρκετό μυστήριο, βρίσκονται οι αστυνομικοί της Λαμίας, καθώς χθες το βράδυ βρήκαν νεκρή στο σπίτι της στο χωριό Πελασγία, τη 13χρονη Βάσω Βουλγαράκη, ενώ ο πατέρας της Χρήστος έχει εξαφανιστεί τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς το έγκλημα πιθανόν να έγινε την Πέμπτη το βράδυ, ενώ οι έρευνές τους επικεντρώνονται στον πατέρα της άτυχης κοπέλας και αποκλείουν τα σεξουαλικά κίνητρα.

    [05] Εξοδος Πάσχα-Αυξημένοι έλεγχοι για τα υγρά καύσιμα.

    28/04/2002 21:15:32

    Ιδιαίτερη ζήτηση καυσίμων εμφανίζεται τις ημέρες των εορτών του Πάσχα λόγω της εξόδου απο τα αστικά κέντρα. Για το λόγο αυτό το υπουργείο Ανάπτυξης υπενθυμίζει στους καταναλωτές οτι εκδίδεται δελτίο με ενδεικτικές τιμές και τους καλεί, για δική τους προστασία, να διερευνήσουν τις τιμές πριν προχωρήσουν σε προμήθεια καυσίμων. Εξάλλου, τα αρμόδια όργανα του υπουργείου εντατικοποιούν τους ελέγχους των καυσίμων σε όλα τα πρατήρια της χώρας. Στο μεταξύ, ελέγχους πραγματοποιούν οι αρμόδιες υπηρεσίες και στην πασχαλινή αγορά, τόσο για τις τιμές όσο και για την ποιότητα των προϊόντων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 28 April 2002 - 20:30:29 UTC