Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-07-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη Σημίτη στον Πειραιά
  • [02] Συνάντηση Καραμανλή-Γκαργκάνα
  • [03] Πέντε νεκροί σε δύο τροχαία δυστυχήματα στον Πλαταμώνα
  • [04] Τουρκία-Πληροφορίες για παραίτηση Τζεμ
  • [05] Στην επίθεση με ρουκέτα στο Χαλάνδρι εμπλέκεται ο Σ.Ξηρός
  • [06] Πρωτόπαπας για ονοματολογία-ΕΣΡ

  • [01] Επίσκεψη Σημίτη στον Πειραιά

    10/07/2002 21:08:51

    Το συνολικό σχεδιασμό ανάπτυξης του Πειραιά και τα έργα του Ολυμπιακού λιμανιού,παρουσίασε ο πρωθυπουργός στους φορείς της πόλης.

    Όπως τόνισε ο κ. Σημίτης στόχος των έργων που εκτελούνται στο λιμάνι είναι η ουσιαστική και ποιοτική αναβάθμιση όχι μόνο της πόλης, αλλά και της μείζονος περιοχής Πειραιά και η ανάδειξη του πρώτου λιμένα της χώρας ως διεθνούς ναυτιλιακού κέντρου και ενός από τα σημαντικότερα διαμετακομιστικά κέντρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    [02] Συνάντηση Καραμανλή-Γκαργκάνα

    10/07/2002 21:08:44

    Ανήσυχος για την πορεία της οικονομίας δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ μετά τη συνάντηση με το νέο διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Νίκο Γκαργκάνα. Ο κ. Καρμανλής τόνισε ότι χρειάζεται μία νέα διαφορετική οικονομική πολιτική, την οποία δεν είναι ικανή να εφαρμόσει η σημερινή κυβέρνηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της κοινότητας, η Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2002 είχε παραπάνω από εξαπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης σε σχέση με τον μέσο Ευρωπαϊκό. Συγκεκριμένα ο ρυθμός ανάπτυξης για την Ελλάδα ήταν 1,9% επί του ΑΕΠ, ενώ ο μέσος κοινοτικός δεν υπερέβαινε το 0,3%.

    [03] Πέντε νεκροί σε δύο τροχαία δυστυχήματα στον Πλαταμώνα

    10/07/2002 21:08:38

    Πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους σε δύο τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν το πρωί στον Πλαταμώνα Πιερίας. Το πρώτο τροχαίο αφορούσε σύγκρουση μοτοσικλέτας με ΙΧ αυτοκίνητο. Στο δυστύχημα αυτό έχασαν τη ζωή τους ο 17χρονος οδηγός της μοτοσικλέτας Αθανάσιος Τσιόναρος, η 18χρονη Μαριάννα Σακελλάρη και άλλη μια κοπέλα, όλη επιβάτες της μοτοσικλέτας. Στο άλλο τροχαίο συγκρούστηκε ΙΧ αυτοκίνητο με φορτηγό με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ο Παύλος Μεντεσίδης, 66 χρόνων και η συνομήλικη σύζυγός του Γεωργία.

    [04] Τουρκία-Πληροφορίες για παραίτηση Τζεμ

    10/07/2002 21:08:31

    Παραμένει η πολιτική αβεβαιότητα στην Τουρκία. Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ισμαήλ Τζεμ, σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk, έχει λάβει την απόφασή του να παραιτηθεί από το αξίωμά του και να εγκαταλείψει το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς. Εάν ευσταθεί η πληροφορία, οι εξελίξεις στην Τουρκία θα είναι ραγδαίες, αφού θα ακολουθήσει νέο κύμα παραιτήσεων από τη Δημοκρατική Αριστερά του Μπουλέντ Ετζεβίτ.

    [05] Στην επίθεση με ρουκέτα στο Χαλάνδρι εμπλέκεται ο Σ.Ξηρός

    10/07/2002 14:42:09

    Επιβεβαίωσε επίσημα σήμερα ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ την ταυτοποίηση του γενετικού υλικού του Σάββα Ξηρού με δείγμα αίματος που είχε βρεθεί μετά την επίθεση με ρουκέτα στην κατοικία του Γερμανού πρεσβευτή, στο Χαλάνδρι. Οι εξετάσεις έγιναν στο εργαστήριο DNA της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Παράλληλα, ο κ.Οικονόμου διένειμε στους δημοσιογράφους φωτογραφίες απο τα ευρήματα στις δύο γιάφκες της "17-ης Νοέμβρη". Ολα τα ευρήματα, είπε, μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ και ήδη άρχισε η εργαστηριακή εξονυχιστική εξέτασή τους.

    [06] Πρωτόπαπας για ονοματολογία-ΕΣΡ

    10/07/2002 14:38:39

    Νέα επίθεση κατά του ''εμπορίου θεάματος που αναπτύσσεται στο όνομα της τηλεθέασης'' εξαπέλυσε σήμερα ο κυβερνητικός εκρόσωπος. Ο κ.Πρωτόπαπας υπογράμμισε την ανάγκη αντίδρασης προς τις λογικές που θίγουν την αξιοπρέπεια και που ισοπεδώνουν τα πάντα χάρη της αύξησης της τηλεθέασης.

    Ο κ.Πρωτόπαπας υπενθυμίζοντας οτι είναι η τέταρτη φορά που επαναλαμβάνει ανάλογη έκκληση κατήγγειλε εκ νέου την έκφραση της τρομολαγνείας και εξέφρασε την απαρέσκειά του προς το γεγονός οτι βουλευτής του Εθνικού Κοινοβουλίου (ο κ. Αλέξανδρος Λυκουρέζος συγκεκριμένα) ενεπλάκη σε συζήτηση με ''αστέρες της ακροδεξιάς'' πάνω στο ευαίσθητο θέμα της τρέχουσας επικαιρότητας.

    Αναφορικά με την συνέχιση της ''ονοματολογίας'' ως προς τις έρευνες των διωκτικών αρχών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρατήρησε πως αυτή η τακτική όχι μόνο δεν διευκολύνει αλλά αντίθετα δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία των διωκτικών αρχών. Η έκφραση καταδίκης, άλλωστε, του κυβερνητικού εκπροσώπους για το σύμπτωμα της ονοματολογίας αφορά και τον κ. Γιώργο Καρατζαφέρη.

    Τέλος, σε ερώτηση αν η φωνή του τηλεοπτικού σταθμού ''Αλτερ'' ενοχλεί την κυβέρνηση, ο κ.Πρωτόπαπας απάντησε πως δεν ενοχλεί την κυβέρνηση ο συγκεκριμένος σταθμός και πως κατά την εντύπωσή του ''τέτοιες φωνές ενοχλούν την κοινωνία και τους πολίτες''.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 July 2002 - 20:30:14 UTC